22.02.10
17:27
Кои упражнения освен “Набирания с широк хват” спомагат за оголемяване на перките?
Вертикален скрипец. Check it!
Да, забравих да спомена, че знам за вертикалния скрипец, но не сам сигурен кой хват набляга на перките Тесен (с халки например) или с широкия лост
Гребанията с широк хват са за перките. Гребането с дъмбел (с лакти до тялото) и мечката/скрипеца с тясна ръкохватка са за средната част на гърба!
Набирания, без значение от хвата и кофички, колкото по широка е успоредката толкова повече перки :) за мен това са най-добрите упражнения :)
22.02.10
20:59
Набирания, без значение от хвата и кофички, колкото по широка е успоредката толкова повече перки :) за мен това са най-добрите упражнения :)
Я, пак?
Много ще ми е интересно, а и не само на мене да разбера, как правиш кофите за перки?
За да натовариш отпимално латисимусите хвата не трябва да е много по широк от раменния. Най-много с по една педя по-широк! По-широк хват натоварва вътрешната част по-активно.
Абе не знам, може да има някакъв странен начин за изпълнение на кофички ;)
По начина, по който аз ги правя, кофичките са за гърди, трицепс и рамо. Перките имат друга функция - те участват при набиранията и гребанията, и като цяло при дърпащите движения (кофичките са бутащо).
Прекалено широкия хват при кофичките го избягвайте, ако искате да минимизирате риска от травми.
При набирането - надхват, но не много широк, тесен подхват до гърдите, успореден хват - всички удрят перките в различна степен. По-широкия хват удря повече в тересите и по-малко латисимуса (перките).
Мнението беше редактирано от Петко К на 22.02.10 21:16.
Ами то аз правя:
Набирания с широк надхват
Гребане с щанга от лег с раменен хват (ще го разширя леко)
Придръпване на вертикален скрипец зад врат с широк хват
Придръпване на хоризонтален (долен) скрипец с широк хват
с набиранията главно загрявам понеже немога да правя много макс 5-6 на серия
Относно новото упражнение - “кофички за перки”, човекът може би е имал предвид набиране на успоредка. Иначе не ги виждам перките да работят :)
Хах стига ве хора ^^ точно за кофички на широка успоредка говоря.Правя ги от 1 година насам всеки ден и още не съм станал инвалид, а първите 3 4 пъти такава мускулна имах за около 4 5 дни, че неможех да се мръдна.Естествено има и много варианти на кофичките, които също правя :)
23.02.10
18:23
Хах стига ве хора ^^ точно за кофички на широка успоредка говоря.Правя ги от 1 година насам всеки ден и още не съм станал инвалид, а първите 3 4 пъти такава мускулна имах за около 4 5 дни, че неможех да се мръдна.Естествено има и много варианти на кофичките, които също правя :)
Нямаш си на представа какви глупости говориш. Първо на прави разлика м/у бутане и дърпане.
Момчето ви пита за перки, вие обсъждате кофички ...
Пич, почти всичко което правиш за гръб е за перките (набирания, вертикален скрипец, гребане с щанга и дъмбел) общо взето всичко, което се дърпа, включително и хоризонталния скрипец в зависимост от захвата и начина на изпълнение пак играя от части перките.