Syntrax Fyre, Nutrex Lipo 6X, USPLabs’ OxyELITE Pro (най-хвалените продукти в момента) - цените им са точно между 90 и 100 лева.
хвалени, хвалени, колко да са хвалени :)) нито един не съм чувала, а съм заобградена от трениращи хора :))
Ами... няма полза от бързане с тези неща. Не се сещам през месец май, че през юли ще ходя на море, а шкембето ми има габаритите и формата на бойлер. Не живея за да впечатлявам мацките по кафетата с бицепсите си. Освен това търся постоянни, а не временни резултати...
thumbs up :)
Ники, правил ли си някакви замерваня в см.- преди и след?
Относно бърнарите нека не разглеждаме така еднозначно нещата. Те заемат сериозно място във фитнес средите. Резултатите, които е възможно да се постигат с тях трудно могат да се достигнат само с хран. режим и тренировки.
Нека бъдем обективни като изказваме мнение и да се базира ме на опита, който имаме. ;-)
Кольо,искам да ти благодаря,че преди време ми сподели упражненията си за корем,за 15 дни ,само с две оттях започнах да изкарвам преса :)
26.02.10
19:51
Първо искам да кажа, че за мен е удоволствие когато виждам толкова хора да следят написаното от мен. Далеч не смятам, че нямам какво да науча от тук нататък и че съм застрахован от грешки.
казано от buhtata на 26.02.10, 17:19:
Ники, правил ли си някакви замерваня в см.- преди и след?
Не, не съм... така или иначе не очаквах сериозни промени, а и целите, които преследвам, не са свързани с достигане на определени физически параметри. Визията е важна, да, но при мен приоритет имат качества като отскок и скокова издържливост, бързина на ръката, повратливост и бързина на реакцията, ултра къс спринт (5-6 метра) с възможно най-бърз старт и други подобни. Не отричам - приятно е, когато човек има прилично тяло, това има доста солидно въздействие върху психиката. При мен приоритетите са по-специфични.
казано от buhtata на 26.02.10, 17:19:
Относно бърнарите нека не разглеждаме така еднозначно нещата. Те заемат сериозно място във фитнес средите. Резултатите, които е възможно да се постигат с тях трудно могат да се достигнат само с хран. режим и тренировки.
Нека бъдем обективни като изказваме мнение и да се базира ме на опита, който имаме.
Не мисля, че съм еднозначен, специално прочетох отново мненията си по този въпрос. Далеч не твърдя, че споменатите от мен бърнъри са рекламен трик, placebo, не са ефективни и/или нямат място в суплементния режим на спортуващите. Имах предвид, че много хора им се предоверяват, в очакване именно бърнърът да компенсира недостатък в хранителния и/или тренировъчния режим. Ще отречеш ли, че основните оръжия срещу нежеланите мазнинки са храненето и натоварването? Просто имам усещането (от това което чета), че тези добавки са Панацеята, а те не са това и ти го знаеш прекрасно. Нещо друго - колко от ползващите скъпи фетбърнъри имат реална нужда от тях, подчинена на конкретна спортна цел? Ако говорим за хора, състезаващи се в бодибилдинга или спорт, свързан с разделяне на категории според телесното тегло - да, те имат нужда и да, с един качествен фетбърнър ще постигнат едно осезаемо по-високо ниво на подготовка над възможното с храна и тренировка. А останалите? Тези, за които фитнесът е просто и само неизбежна част от методиката за отслабване? Тези, които се напъват за 3-4 месеца годишно, защото искат да изглеждат малко по-добре на морето? За тях фетбърнърите ли са решението? За хората, които нямат състезателни цели и искат да коригират визията си най-доброто и сигурното е подходящи храна и натоварване. Това те могат да правят перманентно и да имат добра визия постоянно. Фетбърнърът е просто един период, при това кратък. Ако след употребата му се върнеш към стария си режим - ще върнеш килограмите. Ако смяташ да правиш принципна промяна за постоянно - дали имаш нужда от фетбърнър за ударно сваляне на тегло всъщност? Дълга е тази дискусия и доста субективна, ще се радвам, ако я продължим. В заключение - всичко това, което споделих в предишните си мнения за фетбърнърите, важи за мен и моят организъм. Това определено не значи, че този клас хранителни добавки нямат място във фитнес средите. Изброените продукти не съм ползвал, но и не се съмнявам в качествата им. Миналата година пих един термогенетик на Nature’s best и съм доволен, определено.
казано от vortex на 26.02.10, 17:38:
Кольо,искам да ти благодаря,че преди време ми сподели упражненията си за корем, за 15 дни, само с две оттях започнах да изкарвам преса :)
Супер! Между другото - от 3-4 седмици правя нов садизъм за корем. Лягам на пейка с обратен наклон, държа диск в ръцете си, лактите съм стиснал плътно до тялото, лактите са сгънати под прав ъгъл. Тялото ми е в хоризонтално положение (т.е. “вися във въздуха) и се усуквам странично докато равнината на рамената стане перпендикулярна на нази на таза, след това на другата страна до същото положение и т.н. Направо ми пламва корема, но в началото започнах с диск 10 kg, сега вече работя спокойно с 15 kg. Това дадох ли ти го като идея? :-P
Ами това не си..От предложените от теб упражнения си харесах упражнението,в което на лежанката за коремни преси правя кръгови движения по часовниковата стрелка и обратно - по 10-15 във всяка страна,като веднага след това импровизирам с пресички с малка амплитуда,които доизцеждат корема.Това упражнение го правя в суперсерии с повдигане на крака от ръб на лежанка. :)
26.02.10
21:12
Кольо, за бърнерите така може да говори човек роден с плочки и никога не изпитващ нужда от истинско сваляне на истинско тегло. Защо не си ползвал бърнери, ми защото никога не са ти трябвали.
Виж друго е когато си под капана на инсулина, на въглехидратите на захарта и тренираш ли тренираш, а нямаш плочките с които ти си роден. Тогава бърнерите и енргетиците се явяват едни от основните ти добавки, както креатина е основа добавка за рахитените тиинове из форума и фитнесите.
Конкретно ти не виждаш причина да дадеш 90-100 лева за бърнер и би ползвал само, ако ти подарят, но има много хора които имат реална нужда от бърнери и биха дали 90-100 лева.
Имат ли нужда хората от бърнери, да има доста хора които ги употребяват и то няколко пъти годишно.
Няма да споменавам затлъстяването и медицинските проблеми които предизвиква, част от лечението на които може да са бърнерите.
И да бърнерите са добавки към основното което е познай кое е :).
Аз като не съм роден с плочки, но въпреки това не съм изпитвал нужда от бърнери и също не виждам смисъл да се дадат 100 лева за тях, имам ли думата? ;)
27.02.10
06:42
Да Петко не си роден с плочки, но не си бил и 130 кг директно заплашен от инфаркт на 25 поради свръх затлъстяване. Тренирал си 10 години, за формата си, но има много хора които нямат тия 10 години защото до година биха били мъртви.
Емо бърнерите вършат работа и това си е научно доказан факт. Зеления чай йохимбина и т.н. също са си част от бърнер индустрията, най малкото почити всички бърнери съдържат тези съставки. А ефедрина, кленбутерола част от коя индустрия са ? :).
Има хора които сред основните им добавки са бърнерите, дайте сега да ги набедим като слабохарактерни, безволеви мързеливи, щото ние сме родено с плочки пък те и добавки пият пък пак нямат плочки.
Мен лично, на телевизори не ми се обяснява, но това мнение, че бърнерите за нищо никога не стават и никой няма нужда от тях и то при положение, че изказващия го никога не е имал и никога няма да има РЕАЛНА нужда от подобни добавки, е тъпо.
27.02.10
06:44
27 февруари 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - пълнозърнести макарони (150-200 g), сирене (150-200 g), 2 яйца
1.2. Втора закуска - 1 пилешко бутче на грил, свинско каре на тиган (100-150 g), 1 кисело мляко с овесени ядки, 1 Corny
[тренировка]
1.3. Обяд - 5 кюфтета на скара, печени картофи (350 g), гъби в масло (150 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - шопска салата, пилешко филе (с бекон и сметана), пилешко гювече (филе, дробчета, лук, домати), 2 чаши бяло вино
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - прясно мляко (200-250 ml), обезмаслена извара (120-130 g), соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло
2. Тренировка - волейбол (игра).
3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 5 g комплексни аминокиселини
3.2. След закуска - таблетка витамини
3.3. Преди тренировка - 3 таблетки Beta Alanine, 1 доза ЕndoRush, 2 ампули Sargenor
3.4. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar + 20 g суроватъчен протеин
3.5. След тренировка - 2 таблетки Beta Alanine, 1 ампула Sargenor
3.6. Преди лягане - 20 g соев изолат (виж коктейл ‘Лека нощ’)
4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се в доста прилично състояние, разсъних се бързо и съм свеж. Има лека умора, но се надявам да не окаже влияние. Чудесна кондиция на игрището днес, направо “прескачах” мрежата, без умора през цялото време. Чудесен резултат от седмичното натоварване!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.02.10 08:18.
Каква дискусия се е заформила... :-)
Петко К, естествено че имаш думата нали си модератор... ;-P :lol:
Целите и нуждите определят употребата въобще на добавки. А това до колко тези два компонента са реални е друга тема.
Ники, ясно е че твоите приоритети са други, но беше интересно в стойности какви са промените, за това попитах. :)
Мнението беше редактирано от buhtata на 27.02.10 07:22.
27.02.10
07:36
казано от Иван Шишманов на 26.02.10, 21:12:
Кольо, за бърнерите така може да говори човек роден с плочки и никога не изпитващ нужда от истинско сваляне на истинско тегло.
Мммне съм особено съгласен, зависи от конкретния случай. Аз не съм роден с плочки и относително лесничко качвам “лоши” килограми. Когато реших да направя корекция, обаче, подходих по трудния и относително по-бавен начин - чрез храна и натоварване. Причината - реших да направя принципни промени в начина си на хранене (никога не съм се хранил безобразно, но...) и бях наясно, че резултатите няма да дойдат моментално. Да, имах малко за сваляне - 7-8 kg (от 97 kg до под 90), но те доста ми тежаха, защото се опитвам непрекъснато да ги вдигам във въздуха, уморявах се доста и имах доста проблеми с колената си.
Защо не си ползвал бърнери, ми защото никога не са ти трябвали.
Ако трябва да говоря за себе си - ползвал съм, защото тогава на момента съм преценил, че са ми трябвали. Имаше ефект, без съмнение, но когато след това запитах себе си имало ли е конкретен смисъл, не можах да стигна до разумен отговор. Целите ми не са постигане на определена визия. Коремната преса е извънредно важна в моя спорт, но това, че е дефинирана като на шампион в Mr. Olympia (например), не ми носи допълнителни ползи.
Виж друго е когато си под капана на инсулина, на въглехидратите на захарта и тренираш ли тренираш, а нямаш плочките с които ти си роден. Тогава бърнерите и енргетиците се явяват едни от основните ти добавки, както креатина е основа добавка за рахитените тиинове из форума и фитнесите.
Принципно си прав, но... не е ли по-разумно да сключиш мир със себе си някъде по средата?
Няма как перманентно да приемаш фетбърнъри и ти знаеш това.
Конкретно ти не виждаш причина да дадеш 90-100 лева за бърнер и би ползвал само, ако ти подарят, но има много хора които имат реална нужда от бърнери и биха дали 90-100 лева.
Конкретно аз - да, към момента не виждам смисъл за себе си. Нека ти дам един пресен пример, обаче - в съответния раздел има следното питане: човек с височина 190 cm, тежащ 90 kg ще чисти в 2 фази. Първа фаза - Syntrax Fyre + Controlled Labs REDuction, втора фаза - USPLabs’ OxyELITE Pro или Gaspari Mitotropin. При неговите ръст и тегло сигурно ли е, че тези сурови мерки са абсолютно наложителни? За справки - аз съм 191 cm и тежа 89-90 kg в момента.
Имат ли нужда хората от бърнери, да има доста хора които ги употребяват и то няколко пъти годишно.
Извинявай, не мога да се съглася, че един разумен и мислещ човек ще бъде почти постоянно под действието на термогенетици, за да поддържа тялото си в определено състояние.
Няма да споменавам затлъстяването и медицинските проблеми които предизвиква, част от лечението на които може да са бърнерите.
Нека оставим тези неща на страна. Говорим за физически здрави хора. Аз не съм нито лекар, нито диетолог и здравословните смущения предпочитам да не ги коментирам. Не се чувствам компетентен.
И да бърнерите са добавки към основното което е познай кое е :)
По този въпрос има ли различни мнения?
казано от Емил Начев на 26.02.10, 21:45:
Със сигурност никой няма реална нужда от бърнъри
Въпроса е доколко си мислиш, че имаш нужда или по някакъв начин са ти втълпили че върши работа...
Има такива хора, но те далеч не са толкова много. Виж примера, който съм дал на Иван Шишманов.
казано от Иван Шишманов на 27.02.10, 06:42:
Емо бърнерите вършат работа и това си е научно доказан факт. Зеления чай йохимбина и т.н. също са си част от бърнер индустрията, най малкото почити всички бърнери съдържат тези съставки.
Действието на бърнърите не виждам кой го отрича...
Има хора които сред основните им добавки са бърнерите, дайте сега да ги набедим като слабохарактерни, безволеви мързеливи, щото ние сме родено с плочки пък те и добавки пият пък пак нямат плочки.
Моята мисъл беше съвсем друга, не ги смятам за мързеливи и слабохарактерни.
Мен лично, на телевизори не ми се обяснява, но това мнение, че бърнерите за нищо никога не стават и никой няма нужда от тях и то при положение, че изказващия го никога не е имал и никога няма да има РЕАЛНА нужда от подобни добавки, е тъпо.
Надявам се, че не съм телевизор... :-P Пак казвам - просто смятам, че много хора ги смятат за Панацея и им се предоверяват, смятайки ги за единствения път към целта.
казано от buhtata на 27.02.10, 07:21:
Каква дискусия се е заформила... :-)
В спора се ражда Истината... За мен е удоволствие да разговаряме!
казано от buhtata на 27.02.10, 07:21:
Ники, ясно е че твоите приоритети са други, но беше интересно в стойности какви са промените, за това попитах. :)
Ами... Ели, не очаквах значителни промени и затова не премерих нищо в началото. Почти съм уверен, че разликите са в рамките на статистическата, моментна и субективна грешка. Ще ме амбицирате и за морето ще направя един 3-4-седмичен период с някой по-сериозен термогенетик... Да видим тогава кой - кум, кой - сват и кой - на булката брат! :lol:
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.02.10 07:58.
Ще ме амбицирате и за морето ще направя един 3-4-седмичен период с някой по-сериозен термогенетик... Да видим тогава кой - кум, кой - сват и кой - на булката брат! LOL
Сега попадна в графа нереална преценка за нуждата от употреба на бърнар :lol:
27.02.10
08:20
казано от buhtata на 27.02.10, 08:00:
Сега попадна в графа нереална преценка за нуждата от употреба на бърнар :lol:
Тъй де... после отивам на морето и там се разцепвам със здравословен режим - мекици и кифли с локум + боза за закуска, през деня - само бира и сладолед, вечер - пак бири, дюнери с промишлени количества картофки, пици и 1-2 шоколада за десерт... Смятам, че хранене сутрин и вечер ще ми е достатъчно, вода - 2-3 чаши дневно е ОК, защото не искам да ми омекнаторелефените мускули... Така ще е... Единственият ми проблем ще е бирата - повече от литър просто физически не мога да погълна, но ще дам и невъзможното от себе си! :lol: Няма да е проблем - наесен, преди започването на следващия спортен сезон, ще направя още едно кръгче с термогенетик... има ги по магазините, продават ги, всичко е точно! :-P
Самооспамих си дневника... Това е висша форма на форумен нарцисизъм май!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.02.10 08:40.
27.02.10
13:50
казано от Кольо Пияндето на 27.02.10, 07:36:
Ще ме амбицирате и за морето ще направя един 3-4-седмичен период с някой по-сериозен термогенетик... Да видим тогава кой - кум, кой - сват и кой - на булката брат! :lol:
Но ти и сега имаш плочки, и не ти трябва цикъл с бърнер, виж аз до първия си плаж, ще напрвя два. Леко рязваш храната и ще се изфибриш. То е все едно да казваш, че цялата индустрия от добавки е излишна, що ти е протеин нали в храната има, що ти е креатин нали в местото има, що ти е азот като можеш да помпиш и сам в залата.
Ясно, е че бърнерите не са панацея и за да работят си трябва режим хранене тренировка. Много хора ги считат за панацея, защото така ги изкарват по списанията вестниците и телевизорите, но един средно интелигентен човек с някакъв истински опит в спорта знае какво е реалното положение.
Писал си, че не смяташ хората ползващи бърнери за мързеливи и слабохарактерни и ги осмиваш с това, че ще направиш цикъл ислед което ще ядеш мекици и банички гарнирани с бира.......
Кольо виж си огроооомния пост и се сети за телевизора :lol:
27.02.10
14:49
казано от Иван Шишманов на 27.02.10, 13:50:
Но ти и сега имаш плочки, и не ти трябва цикъл с бърнер, виж аз до първия си плаж, ще напрвя два. Леко рязваш храната и ще се изфибриш. То е все едно да казваш, че цялата индустрия от добавки е излишна, що ти е протеин нали в храната има, що ти е креатин нали в местото има, що ти е азот като можеш да помпиш и сам в залата.
Е, хайде... така ли звуча? Аз ползвам добавки, твърдя, че оказват влияние върху мен, няма как да отрека смисъла на тази индустрия. Знаем какво са хранителните добавки (в т.ч. фетбърнърите), кога и как работят, при какви условия са излишни и т.н. Впечатлен съм от знанията (по-точно от неханието за липсата на знания) при много хора. Затова съм изградил това свое мнение.
Ясно, е че бърнерите не са панацея и за да работят си трябва режим хранене тренировка. Много хора ги считат за панацея, защото така ги изкарват по списанията вестниците и телевизорите, но един средно интелигентен човек с някакъв истински опит в спорта знае какво е реалното положение.
Именно - това се опитвам да кажа през цялото време.
Писал си, че не смяташ хората ползващи бърнери за мързеливи и слабохарактерни и ги осмиваш с това, че ще направиш цикъл ислед което ще ядеш мекици и банички гарнирани с бира...
Шегувах се, наистина, при това - без лоши чувства. Надявам се ще се съгласиш, обаче, че в известен брой случаи се случва именно това - неправилна употреба на фетбърнъри (и лоши резултати, разбира се) и/или съвсем временни резултати (следствие от твърде кратък период с подходящ режим).
27.02.10
15:03
Принципно това, че има твърде много хора готови да гълтат всякакви хапчета със съмнително качество, само и само да приличат на тия от списанията няма нищо общо, с това, че за теб бърнерите са ненужни добавки.
Всеки има глава на раменете и си преценя, един е преценил да тренира на чисто, друг е преценил много да не тренира и да не се храни, но да гради тялото си предимно с добавки, трети е решил да яде банички, но да гълта съмнителни лекарства за отслабване.
Колежките ми ме питаха “кажи на каква диета си, искам и аз като теб да сваля, само не ме карай сладкото да спра защото аз без него не се наяждам, пък може и някое хапче да препоръчаш”.
Колежка ме пита същото аз и казвам, че ако в тях готви и яде това което трябва според диетата, мъжа и ще я напусне :lol:
Сестра ми ме пита “брат кажи какво да ям за да отслабна”, аз се дивя, че ме пита какво да ЯДЕ, а не какво да НЕ яде...
Е има и една малка част от света, които са направили така наречения информиран избор. Седнали са прочели са анализирали са видя ли са и са избрали какво да сложат в организма си и какво не.
При мен например затлъстяването бе взело медицински размери и сериозно застрашаваше нормалния ми живот. Просто бяха нужни.
При теб ти като имаш плочки са тотално ненужни
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 27.02.10 15:04.
28.02.10
08:17
28 февруари 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1 яйце
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко с овесени ядки, шунка (100 g), 1 яйце, 1 Corny
1.3. Обяд - протеинов бар Nutrim, 3 кренвирша, 1 ябълка (”най-стойностното” ми ядене от много време насам!)
1.4. Следобедна закуска -
1.5. Вечеря - супа топчета, свинско с нахут, 1 кисело мляко, 1 яйце, 50-60 g ядки (лешници и бадеми)
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - прясно мляко (200-250 ml), обезмаслена извара (120-130 g), соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло
2. Тренировка - фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с лост)
3. Хранителни добавки
3.3. Преди тренировка - 2 таблетки Beta Alanine
3.4. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar
3.5. След тренировка - 2 таблетки Beta Alanine
4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се в добро състояние, има лека умора в краката. Тренирах доста прилично, но не с максимален тонус (нормално е). Получи се една добра тренировка, не много интензивна, но направих всичко така, както бях планувал. През деня се чувствам добре, няма напрежение в мускулатурата и почти не усещам умора.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.02.10 18:30.
01.03.10
07:22
1 март 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко, 1 яйце, 1 Corny
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 яйце
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (120-130 g) със соеви кълнове (90 g), 1 яйце
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени ядки и пшеничен зародиш
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (120-130 g) със соеви кълнове (90 g), 1 яйце
2. Тренировка - волейбол (средна интензивност).
3. Хранителни добавки
3.4. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar
4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и свеж, разсъних се бързо. Тонусът в началото на деня е доста добър, въпреки че усещам много лека скованост по цялата мускулатура. Тренирах на ниво над средното, но не максимално комфортно. Усеща се лека умора в краката, но в границите на нормалното и не ми тежи. Получи се една много прилична тренировка, която понесох без особени затруднения.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.03.10 20:33.
02.03.10
07:16
2 март 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко, 1 яйце
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, леща (200 g), 1 яйце, салата домати със сирене
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, леща (200 g), 1 яйце
2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (Renegade row and press).
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за физическото състояние днес - спи ми се днес... тонусът не е лош, умора почти не усещам. Натоварването беше много добро и без да усетя направих една доста интензивна тренировка. Разбърках последователността на много от упражненията, защото в залата имаше много хора. За мое учудване това не ми се отрази негативно (разбира се - не правих груби грешки в тази последователност). Като цяло - доволен съм, макар така и да не достигнах особено висок тонус днес.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.03.10 19:15.
02.03.10
14:39
казано от Миsh0 на 02.03.10, 13:14:
Филийки? :lol:
Така заблуждавам съзнението и съвестта си, че всъщност не ям хляб! :lol:
Аз пък мисля, че Мишо се пошегува с неправилно изписаната дума точно от теб :)
филия -> филиики
02.03.10
17:29
казано от Giovane на 02.03.10, 17:15:
Аз пък мисля, че Мишо се пошегува с неправилно изписаната дума точно от теб :)
филия -> филиики
ФилиЙки се пише! Какво си тръгнал да обесняваш?
Всъщност не, филии е правилното. Никоя дума в множествено число не завършва на “й”.
http://bg.wiktionary.org/wiki/филия
ФилийкА е в единствено число, а филийкИ в множествено, и-то си е там, както си му е по български. :)
http://www.google.bg/#hl=bg&source=hp&q=филийки&btnG=Google+Търсене&meta;=&aq=f&oq;=филийки&fp=f6d112cecab65d71
Мнението беше редактирано от El padre на 02.03.10 17:39.
Прави сте, филийка е умалително и няма нищо общо с филия/филии. Има доста голяма вероятно да е точно филиЙка ;)
02.03.10
17:46
Говорим в случая за филийка, не за филии. Анадъмо? И спираме дотук защото спама стана голям!
Мнението беше редактирано от Преслав Додев на 02.03.10 17:47.
Е, добре, покажи ми (докажи ми) от някакъв достоверен източник, че се пиле филийка, защото аз не съм убеден. Иначе браво за турските думи, които ползваш!
ПП филийка е, проверих в правописния речник. Не мога да си изтрия мнението обаче.
Мнението беше редактирано от Giovane на 02.03.10 18:02.
03.03.10
13:09
3 март 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко, 1 яйце
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - овчарска салата, крем-супа картофи, пилешки дробчета с картофено пюре и кашкавал, пилешко филе с бекон, гъби и кашкавал
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени ядки, 1 банан
[тренировка]
1.5. Вечеря - оризови спагети (125 g), телешка кайма (300 g), 2 супени лъжици лютеница
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - прясно мляко (200-250 ml), обезмаслена извара (120-130 g), соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, 1 чаена лъжичка какао, 1 яйце
2. Тренировка - волейбол (средна към висока интензивност)
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се и съм отпочинал, умора няма. На тренировка се чувствах добре, но ми бягаше концентрацията. Твърде рядко се разсейвам, а днес дори нямам идея защо. Както и да е, моментно състояние. Има лека умора, но се надявам утре да я елиминирам, защото няма да тренирам.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.03.10 19:55.
04.03.10
06:54
4 март 2010
1. Хранене
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах (250 g), 1 яйце
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, зрял боб (250 g), 1 яйце
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - прясно мляко (200-250 ml), обезмаслена извара (120-130 g), соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, 1 чаена лъжичка какао
2. Тренировка - почивка.
3. Хранителни добавки
3.3. Преди втората закуска - 2 таблетки Beta Alanine
3.4. След следобедната закуска - 2 таблетки Beta Alanine
3.5. Преди лягане - 20 g соев изолат (виж коктейл ‘Лека нощ’)
4. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се, чувствам се добре и се разсъних лесно. Странното е, че усещам лека остатъчна умора в краката. Като цяло, обаче, тонусът е добър, няма тежест в тялото ми.
05.03.10
07:24
5 март 2010
1. Хранене
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g) с царевица (70 g), 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g) с царевица (70 g), 1 яйце
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - прясно мляко (200-250 ml), обезмаслена извара (120-130 g), соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, 1 чаена лъжичка какао, 40-50 g овесени ядки
NB! Днес усетих, че записвам теглото на всички храни в сурово състояние, с изключение на ориза. Коригирах това и от там идва разликата. Винаги съм мислил, че оризът удвоява теглото си след варене, но изобщо не съм уверен, че е точно така. Както и да е - за да бъда точен, теглото трябва да е в суров вид. Всъщност хапвам ориз в пликчета, едно пликче е 125 g, сварявам го и след това го разделям почти точно на две равни части.
2. Тренировка - волейбол (ниска интензивност)
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за физическото състояние днес - спах много дълбоко, едва отворих очи сутринта, но се разсъних бързо и съм свеж. Почивният ден ми се отрази добре. На тренировка, обаче, бях със среден тонус. Отдавам го в голяма степен на психологически фактор (че тренировката ще е лека). Важното е как ще се чувствам утре.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.03.10 21:45.
06.03.10
04:10
6 март 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко, 2 яйца
1.2. Втора закуска - пропускам
1.3. Обяд - шопска салата, гурманска плескавица, зрял боб в гювече, 1 Corny
[тренировка]
1.4. Следобедна закуска - сандвич с филе и кашкавал (пълнозърнест хляб), 1 кисело мляко, 60-70 g фъстъци
1.5. Вечеря - сандвич с пилешко филе, кашкавал, домат и яйце, 1 кисело мляко, 1 Snickers
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - прясно мляко (200-250 ml), обезмаслена извара (120-130 g), соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, 1 чаена лъжичка какао + 1 яйце
2. Тренировка - волейбол (игра)
3. Хранителни добавки
3.3. Преди тренировка - 2 таблетки Beta Alanine, 2 ампули Sargenor, 1 доза EndoRush
3.4. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar + 20 g суроватъчен протеин
3.5. След тренировка - 2 таблетки Beta Alanine, 1 ампула Sargenor
4. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се, събуждам се отпочинал и със силите си. Почти максимален тонус по време на волейбола, доволен съм. Интензивността на натоварването не беше максимална, но нямах проблеми с умора. Добър резултат!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.03.10 08:16.
07.03.10
08:23
7 март 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1 яйце
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка какао, овесени ядки
1.3. Обяд - 2 кебапчета, печени картофи (200 g)
1.4. Следобедна закуска - пропуснах
1.5. Вечеря - солидна салата домати и краставици, печено пиле с картофи, 1 кисело мляко, ядки (70-80 g)
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - прясно мляко (200-250 ml), обезмаслена извара (120-130 g), соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, 1 чаена лъжичка какао
2. Тренировка - фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с дъмбели)
3. Хранителни добавки
3.3. По време на закуска - 20 g соев изолат
3.4. Преди тренировка - 2 таблетки Beta Alanine, 1 доза EndoRush
3.5. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar
3.6. След тренировка - 2 таблетки Beta Alanine
3.7. Преди лягане - 20 g соев изолат (виж коктейл ‘Лека нощ’)
4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се трудно, но бързо се разсъних (е, и EndoRush помогна де). Тренирах относително интензивно и се натоварих добре. Умората е почти незабележима. Привечер, обаче, отпаднах физически и вечерта усетих солидна умора.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.03.10 07:05.
Защо ядеш хляба сутрин, а овесените ядки вечер? Понеже имам 2 много подобни хранения и се чудех дали и аз да не мина като теб. Сутрин да си изяждам сандвичите, а пък следобяда да ям овесените ядки.
08.03.10
06:56
казано от gips на 07.03.10, 21:19:
Защо ядеш хляба сутрин, а овесените ядки вечер? Понеже имам 2 много подобни хранения и се чудех дали и аз да не мина като теб. Сутрин да си изяждам сандвичите, а пък следобяда да ям овесените ядки.
Причината е съвсем банална и чисто техническа. Сутрешната закуска си приготвям в къщи, а следобедната закуска - в офиса, това е... На работното ми място е много по-удобно да хапвам овесени ядки - просто там поддържам количества овес и зародиш, приготвянето им не ми отнема време, става лесно и няма нужда от по-специфични условия за съхранение и приготвяне (хладилник, тостер и т.н.).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.03.10 07:06.
08.03.10
07:02
8 март 2010
1. Хранене
1.3. Обяд - телешка кайма на тиган (200-220 g), леща (200 g), 1 яйце, салата зеле и моркови
1.5. Вечеря - телешка кайма на тиган (200-220 g), леща (200 g), 1 яйце
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.3. Преди вечеря - 4 таблетки Beta Alanine
3.4. Преди вечеря - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar
4. Общо мнение за физическото състояние днес - спах отлично, но се разсъних бавно. Тонусът сутринта е добър като цяло, въпреки че усещам известно напрежение в мускулатурата. За съжаление не успях да тренирам (нямаше ток в залата), изпих си приготвените добавки и се прибрах. Чувствам се добре.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.03.10 18:28.
09.03.10
07:26
9 март 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко, 1 яйце, 3 кокосови сладки
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g), 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g)
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - прясно мляко (200-250 ml), обезмаслена извара (120-130 g), соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, 1 чаена лъжичка какао + 1 яйце
2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (Swings’n’Pullover)
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и свеж, разсъних се бързо, чувствам се отлично. Умора в началото на деня няма. Тренирах с чудесно усещане за натоварването, много добър тонус. Тренировката се получи интензивна, макар и малко нестандартно подредена (имаше доста хора в залата). Почивните дни са цяло съкровище!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.03.10 20:13.
10.03.10
07:53
10 март 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко, 1 яйце, 3 кокосови сладки
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах (250 g), 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, зрял боб (250 g), 1 яйце
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за физическото състояние днес - отново съм отпочинал и свеж, разсъних се бързо, чувствам се отлично. Спах повечко тази нощ и определено има значение. Тренировката не се получи, обаче. Не успях да се настроя, не успях да загрея и да се раздвижа, изобщо... не бях на фокус. Физически се чувсствах добре, но тренировката се получи посредствена, по-скоро слаба. Не съм доволен. Да, работният ми ден беше дълъг и доста натоварен, но това не би трябвало да има толкова голямо значение. Трябва да компенсирам и преодолея това, нямам възможност да намалявам оборотите в момента.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.03.10 21:19.
11.03.10
07:20
11 март 2010
1. Хранене
1.3. Обяд - жарен пуешки бут на тиган (200-220 g), леща (200 g), 1 яйце, шоколад с лешници (100 g)
1.5. Вечеря - жарен пуешки бут на тиган (200-220 g), леща (200 g), салата Снежанка (250 g)
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - прясно мляко (200-250 ml), обезмаслена извара (120-130 g), соев изолат (20 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, 1 чаена лъжичка какао, 1 яйце
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.3. Преди обяд - 2 таблетки Beta Alanine
3.4. Преди следобедната закуска - 2 таблетки Beta Alanine
4. Общо мнение за физическото състояние днес - трудно се отлепих от леглото тази сутрин. Разсъних се, но не се чувствам удобно в кожата си. Усещам леко неразположение в левия ахилес и лека болка в лявата китка... малко неща мразя повече от скапани тренировки, тъй като те предоставят наистина прекрасни условия за контузии. Китката не ме притеснява, но към ахилеса се отнасям повече от уважително, защото проблемите там са винаги от значение. Днес почивам, надявам се, че това е моментно състояние.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.03.10 17:31.
12.03.10
07:38
12 март 2010
1. Хранене
1.3. Обяд - жарен пуешки бут на тиган (200-220 g), ориз с гъби на фурна (250-300 g), салата домати и сирене, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - жарен пуешки бут на тиган (200-220 g), грах (250 g)
2. Тренировка - волейбол (средна интензивност)
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се, съвсем различно се чувствам - разсъних се лесно, свеж и отпочинал. Сутринта тонусът е много добър. Неразположението в ахилеса затихва, което е повече от чудесно. Китката ме наболява леко и ако се наложи - ще сложа kinesiotaping. Тренирах нормално, с чудесен тонус. Усещам леко неразположение в ахилеса, но не ми попречи да се натоваря кратко, но съдържателно. Утре ще видим какво е положението...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.03.10 21:11.