26.02.10
19:09
old_man извинявай за спама в дневника ти, но бих искал да коментирам тези думи с цел консултация :).
казано от Oranje на 25.02.10, 20:26:
А теб не те интересува дали са разностойни като упражнения, а дали ти върши работа в системата, която ползваш. Щом не можеш кофички - иди на скрипеца.
Аз също немога да правя кофички, но вчера избрах вдигане на дъмбел зад врат прав. Едва ли е много равностойно, но пак добре го усетих ...
Споко,не съм от тези,които спама им е проблем :)
Инак да си кажа за мен-никаква гъвкавост в рамената нямам,та това твоето упражнение с дъмбела ми е невъзможно :) А с две ръце ли го правиш,или с една?
26.02.10
19:21
С две го правя, честно казано сега като ми каза това, се замислих, че вчера след тренировката двете упражнения за рамо изобщо не ми вървяха и може би това е причината, че съм ги предизтощил.
Иначе днес имам адска мускулна треска в бицепса, едвам химикал държах.
Неее...не си ги предизтощил от дъмбела,бъди сигурен. Аз имах предвид,че нямам физически възможност да правя френско с дъмбел прав.От сед що годе с една ръка става.
26.02.10
20:01
Абе де да знам, това държене на ръцете леко назад със сигурност товари раменете, а колкото и малко да е в 10х10 е достатъчно. Наистина тренировката за рамо, след 20-те базови серии бе много калпава.
27.02-ДЕН 6
1.Повдигане на дъмбели от наклон-главата горе 4 сек.спускане
1-12,5кг.-20 Тук исках да определя тежестта за основните серии.Установих,че са ми леки и ги направих на 15кг.
2-15кг.-10
3-16кг.-10
4-16кг.-10
5-16кг.-10
6-16кг.-10
7-16кг.-10
8-16кг.-10
9-16кг.-10
10-16кг.-10
Убийствено натоварване,вдигнал съм тежестта само с 1,25кг.за всяка серия,но направо ме скапа това първо упражнение.Може би отпускането е и повече от 4сек.
2.Флайс
1-8кг.-12
2-8кг.-12
3-8кг.-12
Тази тежест ми е лека,но няма въздууууух ;-)
Определено правенето поотделно на упражненията няма нищо общо с редуването гърди-почивка-гръб-почивка.Още след гърдите ми се искаше да избягам от залата,но... :lol:
3.Вертикален скрипец-раменен хват 4 сек.отпускане
1-25кг.-15 Загряващо
2-30кг.-10
3-32,5кг.-10
4-32,5кг.-10
5-32,5кг.-10
6-32,5кг.-10
7-32,5кг.-10
8-32,5кг.-10
9-32,5кг.-10
10-32,5кг.-10
Добро натоварване,чувство на горене...Все пак доста по-леко от дъмбелите за гърди.
4.”Мечка с v-образна ръкохватка”/b]
3-4 серии по 12повторения
Нарочно опитах вместо дъмбел с щангата-добре,но го чувствам в задното рамо предимно.
Добавки-креатин и глутамин по 5 гр.От утре само креатин,глутамина свърши.
Толкова за днес,отивам да пийна едно за отпускане ;-) и после вечеря.
Толкова се скапах от днешната тренировка,че направо се замислям дали да продължа системата.Едно на ръка,че нямам освен креатина нищо за възстановяване,а и храненето ми не е на ниво...Пулсът ми още не се е възстановил,и то часове след тренировката.Просто усещам,че не ми стига въздух при тези тежки серии.Сила имам,явно издръжливостта ми куца,а и без да се оправдавам,преди 10 години сякаш беше друго ;-) Гърди и гръб наистина ми идва много.Или ще направя някакво разместване,или не знам....
27.02.10
20:15
Че идва много,идва,то на хората в разцвета на силите си им идва много,все пак това са две големи групи. ;)
Е,къде ще сравняваме сега,много ясно,че преди 10 години си бил на друго яче. ;)
Няма да се предаваш,имам калеко,който е на 53,лятото плува по 5-6 километра,спи във водата ;),вдига тежести,бяга за здраве,бачка здраво на нивата..
Не се е отказал,макар че има проблеми със сърцето и краката,колкото може - живее!
Е,то ще е срам да се откажа едва започнал :lol: Но наистина се преуморих,тежестите ми не бяха пределни,имах резерв в сила за още 1-2,но обема те скапва.Утре сигурно ще съм на друг акъл :)
Пробваи бутане от лег и с права щанга аз така го права остави между рацете три прьста и когато пускаш умруците триабва да ти падат на гардите така лактите не падат на доло.Хвата е тесен и рацете не могат да минават от страни на тиалото така раменате са изолирани.Ако рацете минават от страни на тиалото се натоварват рамената и това е грешно.На мен сащо ми е тежка тази тренировка но пак на другиа де се чуствам супер и имам савсем лека треска . ;-)
28.02.10
09:00
абе vatman научи се да пишеш моля ти се, ей така от уважение.
old_man, че защо да се отказваш, просто оправи храненето и дори го увеличи, все пак е система за маса, а за да вдигаш маса ти трява повече хапване. Повечето хапване ще те възстановява повече.
28.02- ДЕН 7-Нетренировъчен
Днес пълен провал с възстановяването.Пътувах до София,цял ден тичане по изпити и стоене на крак.После по нощите до Ловеч и т.н.
7:00-2 яйца,50гр.сирене,2 филии
13:00-парче пица
21:00-свинско с грах,3 филии
Физическо състояние-стабилна мускулна в гърди,предно рамо и перки.
Утре по програма крака,но съм на банкет,ще видя как ще я вместя.Лека вечер на всички :)
1.03-ДЕН 8-По стечение на обстоятелствата без тренировка
7:00-2 яйца,50гр.сирене,2 филии Вита
10:00-4 филии Вита,60гр.кашкавал
13:00-свинско с грах,3 филии
21:00-картофена салата,карначе,питка,2 бири
По план имах тренировка за крака,но я пропускам.Това е може би първа или втора пропусната след нова година,така че не съм гузен ;-) Още повече,че имам болки в тазобедрените стави,а след вчерашното тичане из София по-добре да си почина малко.Може утре направо да мина на ръце и рамо,зависи как се чувствам.
Физическо състояние-като изключим ставите,много добро.Колкото и да е учудващо,след бруталното претоварване в събота и последвалите пътувания съпроводени със слаба храна,днес мускулната на гърдите и гърба е отшумяла и чувствам,че са почти възстановени.
Ако някой ми каже какво е това... :ohh: Вчера отложих тренировката за крака заради умората и ставите,днес направо нямах мотивация за никаква тренировка.Със зор отидох до залата и направих 6-7 суперсерии за трицепс и бицепс с много леко по 15 повторения.Така бях нахъсан за 10х 10,а нещо не вървят нещата.Определено ако всичките тренировки са като на 27-ми,ще ми е невъзможно да се справя.Така че утре ще обмислям промени в плана.Може би някои групи ще останат на 10х10,но ще ги комбинирам с други,които ще правя по-различно.Възможно ли е да съм претренирал толкова бързо... :ohh:
02.03.10
21:39
Може да си претренирал. По-добрия вариант е да теренираш не в определени дни, а когато усетиш, че си се възтановил напълно. Неможе да ходиш в залата без да си сигурен, че ще се отдадеш на 110%. Слушай си тялото.
Не но ако не ти понасиа обема пробваи нещо на Chad Waterbury.Но според мен имаш моментен спад на тонуса.Успех каквото и да решиш. :coolsmile:
И днес нямам мотивация за сериозна тренировка.Все пак отидох до залата,направих 10-на серии за гърди с дъмбели,но по-леки от последната тренировка-10кг.Темпото не беше за 10х10,почти нищо не усетих като натоварване.След това сгъване с дъмбели за бицепс-5-6 серии с 6-7кг.,просто за тонус.
Или тотално ще спра 10х10,или ще оставя само за някои групи,а ще ги комбинирам по друг начин.Може би до утре ще го измисля :) Лека вечер на всички.
Аз сам много доволен от 10/10 в момента сам на четвьртиа цикьл.Тренировките са тежички но после имам самвсем малко треска или никаква.Правия 5 дневни цикли.Земи малко витамини и хапваи здраво. :coolhmm:
05.03.10
04:20
казано от old_man на 04.03.10, 19:29:
И днес нямам мотивация за сериозна тренировка.Все пак отидох до залата,направих 10-на серии за гърди с дъмбели,но по-леки от последната тренировка-10кг.Темпото не беше за 10х10,почти нищо не усетих като натоварване.
То и при мен нещо такова се получава, но аз знам от какво ми е така. Всъшност аз дори увеличих някой килограми, но пък сигурно прецаках темпото. Програмата е трудна, следиш брой серия секунда от повторението, брой повторение лесно можеш да се объркаш.
Най-трудното в програмата е темпото,поне за мен.Кратките почивки между сериите не толкова,колкото бавното отпускане.Инак объркване не може да има ако следиш стриктно сериите.Вярно,че това е допълнително психическо натоварване,друго си е да почиваш повече между сериите без да гледаш секундарника :)
05.03.10
17:13
Лично на мен ми е трудно да следя всички тези неща, в следствие на което съм сигурен, че тук там кръшкам от програмата което като цяло не е добре.
казано от Иван Шишманов на 05.03.10, 17:13:
Лично на мен ми е трудно да следя всички тези неща, в следствие на което съм сигурен, че тук там кръшкам от програмата което като цяло не е добре.
Какво толкова трудно има за следене,Иване?Имаш горе-долу 3 параметъра-брой серии,почивка между тях и темпо на изпълнение :) За свикване с темпото на изпълнение е достатъчна още първата тренировка, почивките винаги можеш да засечеш,виж-броя на сериите е голям и може да се обърка човек ,но аз затова винаги си нося тефтер и в него пиша след всяка серия ;-) Така е било винаги,независимо на каква система съм.Е,малко съм смешен на младежите,ама да не мислиш,че ми пука ;-)
Нещо зациклих и нещата не вървят напоследък :-/ вече 4-5 дни не ми се тренира,нередовно хранене,алкохол...кофти работа.Както и да е,да не се оплаквам ;-) Ето какво измъдрих да започна евентуално от утре:
Главната цел е отново покачване на маса,независимо дали е чиста.Нещо което ми хрумна и не съм опитвал досега-няма да тренирам ръцете директно поне месец.За рамо също без директна тренировка,поне в началото.Ето разпределението:
П-Трен.А -8х8 дъмбели от полулег,флайс-4х12
В-Трен.В -8х8 горен скрипец тесен подхват, 4х12-трапец с дъмбели
С-почивка
Ч-Трен.С -8х8 разгъване за бедро,8х10-12 сгъване
П-почивка
С- Трен.А
Н-Трен.В
после всичко се повтаря...
Забележки-упражненията,които са 8х8 се изпълняват с тежест,малко-по-голяма от тази която ползвах при 10х10.Темпото ще е 2-0-3-за 2сек. вдигам,без почивка, за 3 отпускам.Почивки между сериите.....мисля да опитам с 1 минута и постепенно да намаля до 30 сек.Зависи как ще се чувствам,може и да увелича.Останалите упражнения ще бъдат с по-големи почивки,средно темпо.
Получава се на 5-я ден тренировка за мускул,мисля че е добре.Смятам,че програмата е добре балансирана,остава да я почна :)Който иска да сподели мнение :)
08.03.10
19:32
казано от old_man на 08.03.10, 19:29:
Нещо зациклих и нещата не вървят напоследък :-/ вече 4-5 дни не ми се тренира,нередовно хранене,алкохол...кофти работа.Както и да е,да не се оплаквам ;-)
Хм, странно все едно аз написах за себе си тези два реда..
При мен,мисля че тази апатия и нежеланието за тренировка до голяма степен се дължи на изсилването с тежестите още при първите тренировки на 10х10.Понеже не си знам максовете на нищо,просто правих сериите с доста големи тежести за състоянието ми.Да не говорим,че темпото е убийствено бавно в серията,а между сериите почивката е малка,резултатът-срив при мен.Първо физически след тренировката,на другия ден тялото се възстанови донякъде,но психиката абдикира.... :) Е,има и още извънтренировъчни фактори,но така се случи.
Мнението беше редактирано от Дидо на 08.03.10 21:24.
Виж това много е добро може да го приспособиш за теб.Ако ще тренираш два пьти седмично еди мускул намали обема.http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/question_of_strength_6&cr;=
vatman,мерси за съветите :) Лошото е,че с английския не съм много в час...ще погледна утре линка,дано разбера нещо,а ако не,ще помагаш ;-) Поздрави :)
Най-после се замъкнах до залата,трябва да се почне отнякъде ;-) Започвам по програмата,която описах малко по-горе.
Днес тренировка А-гърди:
1.Дъмбели от наклон-главата горе-8х8. Тук правих с леки дъмбели по 10кг.за вработване.Почивки около минута.
2.Флайс-4х12 със същите дъмбели.
Слабо натоварване общо взето,но нарочно не се изсилвах с тежести.От утре мисля да подобря храната доколкото мога.
Вчерашната тренировка:
1.Вертикален скрипец с тесен подхват
8х12 с 25кг.-Започвам с повече повторения като занапред ще ги намаля до 8.Почивка между сериите около минута.
2.Повдигане на раменете с дъмбели
4-5 серии с по 8кг.-12 повторения
И тук леко за начало,постепенно ще вдигам тежестите.
3-4гр.креатин след тренировката.Днес ще почивам.
Спирам воденето на дневника за неопределено време.Комбинация от субективни и обективни причини ме доведе до това решение...Дали ще тренирам занапред,и как...само бъдещето ще покаже :)Все пак се надявам някой ден да се върна тук :) Успех в тренировките на всички,и не забравяйте нещо от old_man-щангите не са всичко в живота ;-)
Et tu, old_mane?
Тренировките ли спираш, или просто дневника?
п.п. Айде, ходи си погледай живота малко и се върни в по-добро душевно здраве за по-добри резултати в залата.
Здравейте отново :) След два месеца и половина прекъсване мисля да подновя дневника.Надявам се редовното му водене да ме мотивира допълнително в тренировките.И така-от прекъсването в края на март досега какво имаме.....никакво трениране досега,стрес в работата,алкохол редовно :coolgrin: и т.н.,в резултат на което талията ми нарастна почти до метър >:( ,функционално съм зле.В момента съм около 76,5 кг.като останалите мерки са подобни от последните измервания, бицепса е паднал до 36,5.
Явно е,че трябват спешни мерки,инак положението не е розово ;-)
И така,нахвърлих един груб план,който предвижда следващия месец и половина да поочистя 3-4 кг.от мазнините,които качих напоследък.За целта планирам 3-4 тренировки седмично в зала,но засега без специална програма,всичко ще е интуитивно поне в началото.Тежестите средни,без непременно да търся отказ в сериите.Поне 3 пъти след силовата тренировка-аеробно бягане в гората :) На това мисля да наблегна.Също и упражнения за корема-нещо което винаги ми е било досадно и скучно.Ако всичко мине по план,после може да се мисли за качване на чиста маса,проблем,който винаги съм имал.
Диетата-изчислих си ОКБ на 2300кал. Разпределени изглеждат така:
Б-190 М-105 В- 140
Добавки-л-карнитин на експлоуд-около 1л.-значи 100гр.Още 20-30гр. на капсули от друга фирма.Мисля да пия по 4 гр.на ден,значи за месец съм подсигурен,после ако трябва ще взема още.
Това е в общи линии,ще се радвам на мнения и препоръки относно режима,защото всичко е набързо сглобено и едва ли най-добре ;-)
Храненето днес:
7:00-2 яйца,1 филия хляб ВИТА
10:00-шунка 50гр
11:30-50гр.луканка,яйце,50гр сирене и още толкова кашкавал
15:30-малко риба,50гр шунка,филия вита
20:30-250гр кренвирши с кашкавал,2 филии Вита
2 бири за деня
Като разпределение Белт.-140 М-140 В-60 КАЛ-2000
Не е по плана,но като за начало мисля че е добре.
Тренировка-редуване на колоездене и бързо ходене в гората-15-20мин.Добре като за начало,но много се изморих :)
Добавки-3гр. л-карнитин на капсули за деня.Лека вечер на всички :)
Мнението беше редактирано от Дидо на 07.06.10 18:52.
Последните 2-3 дни програмата ми е доста натоварена,тъй че не писах.Все пак кратък отчет за вчера и днес.В храната се стремя да намаля хляба и въглехидратите по принцип.Инак калориите са горе-долу като планираните.
Тренировка-малко смешно,но вчера и днес правих супер кардио притичвайки след една ръчна мотофреза по около 3 часа на ден.Пот като река се лее,днес всяко мускулче ме боли ;-)
Добавки-всеки ден по 3гр. л-карнитин разпределени през деня.Вчера и малко креатин взех преди тежката работа.Толкова засега,лека вечер на всички :)
Отдавна не съм писал,то май и нямаше какво... (blush) С две думи-от “започването” юни досега...нищо и половина.Чак оня ден хванах колелото и се пораздвижих :) Вчера пак,а днес направо се “разбих” :D Сутринта час физическа работа,после 15 мин.вело средно темпо.Следобед пипнах малко и железата-5 суперсерии от сгъване за бицепс и разтваряне за задно рамо+ още 5 сгъване с надхват и раменни преси.
Тежестите-символични по 15 повторения.Вечерта вело по 30 градусов наклон 10-15 мин....скапах се.В момента усещам,че съм преуморен.
Оня ден се премерих-77.3 чисто.Пак съм качил още мазно,затова ограничавам на първо време хляба,бирите също до една наобед :D Толкова за днес,ще видим утре каква ще я свърша,но не мисля да работя по някаква точна схема-просто кардио 4-5 пъти седмично и тежести в различни комбинации с повечко повторения.Лека вечер на всички :)
казано от old_man на 07.06.10, 18:50:
Храненето днес:
7:00-2 яйца,1 филия хляб ВИТА
10:00-шунка 50гр
11:30-50гр.луканка,яйце,50гр сирене и още толкова кашкавал
15:30-малко риба,50гр шунка,филия вита
20:30-250гр кренвирши с кашкавал,2 филии Вита
2 бири за деня
Като разпределение Белт.-140 М-140 В-60 КАЛ-2000
Не е по плана,но като за начало мисля че е добре.
Тренировка-редуване на колоездене и бързо ходене в гората-15-20мин.Добре като за начало,но много се изморих :)
Добавки-3гр. л-карнитин на капсули за деня.Лека вечер на всички :)
Не мисля, че тук има повече от 80-90гр. белтък :)
Ето извадка от калкулатора,който ползвам.Това ми е пресметнал,това написах :) Моля за корекции :)
Б-136 М-133 В-59
Мнението беше редактирано от Дидо на 07.07.10 18:18.