28.02.10
13:21
Здравейте! От около 3 месеца тренировката ми за гърди се състои от наклонена лежанка, нормална лежанка, кофички и флайс. Знам, че трябва от време на време да се сменят упражненията, но нз с какви да ги сменя? Трбват ми упражнения за маса. Ако може помогнете. Благодаря! :)
28.02.10
15:54
казано от Mavrodinov на 28.02.10, 13:21:
Здравейте!...
Здрасти!
Какво означава ‘нз’? Това на български език ли е написано?
Съветите на Giovane са добри, бих добавил лежанка с обратен наклон.
Редувай изпълнението на упражненията по лежанките с лост и с дъмбели (в последователни тренировки за гърди).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.02.10 15:54.
Аз съм на принципа каквото работи, не се пипа докато работи. Това не означава, че трябва да стоиш 5 години само с едни упражнения. Гърдите се тренират отлично с пресите от хоризонтален и вертикален лег, изпълнени с лост или дъмбели (редувай ги). Еквивалент на флайс е пек-дек. Кросоувърът можеш да го пускаш в тренировката си за разнообразие на пек-дек-а.
Повече от 3 упражнения недей да правиш!
28.02.10
18:35
Ами по принцип правя едно упражнение за горна част, едно за средна, едно за долна и едно оформящо. Правя по 3 серии. Много ли са? Стажа ми е 6 месеца.
Мнението беше редактирано от Mavrodinov на 28.02.10 18:35.
За “долна” можеш и да пропускаш. Хоризонталният лег тренира и долните гърди. Полулег, хоризонтален лег и флайс са ти ОК. Флайсът можеш да го редуваш с кросоувър, кофички, пек-дек.
казано от Mavrodinov на 28.02.10, 18:35:
Ами по принцип правя едно упражнение за горна част, едно за средна, едно за долна и едно оформящо. Правя по 3 серии. Много ли са? Стажа ми е 6 месеца.
Полулег, лег, флайс -прави това за 2-3 месеца ;)
01.03.10
13:01
казано от hardrlz на 01.03.10, 12:52:
По-добре ли е да се почва с полулег по пп ? :)
Не разбирам въпроса...
казано от hardrlz на 01.03.10, 12:52:
По-добре ли е да се почва с полулег по пп ? :)
Да, по-добре е първо да се започва с полулег тренировката, отколкото с лег