Гърди

28.02.10
13:21

Здравейте! От около 3 месеца тренировката ми за гърди се състои от наклонена лежанка, нормална лежанка, кофички и флайс. Знам, че трябва от време на време да се сменят упражненията, но нз с какви да ги сменя? Трбват ми упражнения за маса. Ако може помогнете. Благодаря! :)

28.02.10
14:17

смени лоста с дъмбели, флайса с кросоувър/пекдек.

казано от Mavrodinov на 28.02.10, 13:21:

Здравейте!...

Здрасти!
Какво означава ‘нз’? Това на български език ли е написано?

Съветите на Giovane са добри, бих добавил лежанка с обратен наклон.
Редувай изпълнението на упражненията по лежанките с лост и с дъмбели (в последователни тренировки за гърди).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.02.10 15:54.

28.02.10
18:16

Аз съм на принципа каквото работи, не се пипа докато работи. Това не означава, че трябва да стоиш 5 години само с едни упражнения. Гърдите се тренират отлично с пресите от хоризонтален и вертикален лег, изпълнени с лост или дъмбели (редувай ги). Еквивалент на флайс е пек-дек. Кросоувърът можеш да го пускаш в тренировката си за разнообразие на пек-дек-а.
Повече от 3 упражнения недей да правиш!

28.02.10
18:35

Ами по принцип правя едно упражнение за горна част, едно за средна, едно за долна и едно оформящо. Правя по 3 серии. Много ли са? Стажа ми е 6 месеца.

Мнението беше редактирано от Mavrodinov на 28.02.10 18:35.

28.02.10
18:49

За “долна” можеш и да пропускаш. Хоризонталният лег тренира и долните гърди. Полулег, хоризонтален лег и флайс са ти ОК. Флайсът можеш да го редуваш с кросоувър, кофички, пек-дек.

28.02.10
18:52

казано от Mavrodinov на 28.02.10, 18:35:

Ами по принцип правя едно упражнение за горна част, едно за средна, едно за долна и едно оформящо. Правя по 3 серии. Много ли са? Стажа ми е 6 месеца.

Полулег, лег, флайс -прави това за 2-3 месеца ;)

01.03.10
12:52

По-добре ли е да се почва с полулег по пп ? :)

казано от hardrlz на 01.03.10, 12:52:

Не разбирам въпроса...

01.03.10
17:32

казано от hardrlz на 01.03.10, 12:52:

Да, по-добре е първо да се започва с полулег тренировката, отколкото с лег

01.03.10
19:29

При мен засега работи прекрасно комбинацията разгряване с кофички,последвани от лег,полулег от обратен наклон,флайс и тук вече ротация на пуловър/кросовър.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1