Дневникът на inis9 (Финал за 2010)

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.03.10
07:54

Уви май и аз съм така с въглехидратите - много ми се иска да не ги ям, ама не мога. Без тях хич ме няма и все съм пред припадък.  Просто трябва да се нацели точното количество спрямо организма.

11.03.10
08:22

Да и аз пробвах и не и не....явно има хора които наистина не се сещат за въглен с дни,седмици,но това до голяма степен си зависи от организъма на човек и начин на трениране.Сутринта си хапнах две филийки ръжен хляб намазани дебело с Филаделфия и колелца краставички,че и две яйца сварени върху тях,нито се чувствам подута нито ми тежи,даже все още съм леко изтощена но се ядва не е като вчера и онзи ден. ;-P Поли ще ни извиниш за разтеглената тема......

11.03.10
09:56

Няма нищо за извиняване...ами да, мъчила съм се, затова знам, че е трудно,ако не и безсмислено без въглени. И аз мисля, че е въпрос на дозировка. А закуската ти звучи просто супер, Гаги :) За 2-3 дни ще се оправиш и ще се почувстваш много по - добре.

Мнението беше редактирано от Инис на 11.03.10 09:56.

11.03.10
11:35

Тренировка:

1. Набирания с неутрален хват - 4 (мисля) х 2 - първото самостоятелно, второто асистирано;
2. Разтяжки + изометричен клек 3 х (30-60 сек.);
3. Обратни коремни с 5 кг. 3 х 9-10 (с два отказа и накъсване на 2-ра и 3-та серии) + пул тру с дебелшък ластик 3 х 10;

4. Обръщане - 1 адски неиздържано технически с 45 кг., втори опит на 45 - неуспешен; 2-3 единици и  2 х 2-3 с 40 кг.
Това е, защото се заканих, че ще обърна 50 кг....голямо разочарование. Сега, да кажа, че раменете ме приболяваха - вярно е, но не мога все с това да се оправдавам...Другия път ще ги обърна :lol: ;

5. Изхвърляне с 20 кг. - 3 х 10;
6. Външни ротации с 3 кг. - 3 х 10.

Храната после.

Мнението беше редактирано от Инис на 11.03.10 11:35.

11.03.10
18:51

А добър вечер,

тренировка - по-горе;
10,00 - 200 гр. царевична питка, 40 гр, масло, 300 гр. кисело мляко;
13,30 - 50 гр. царевична питка, 1 филия хляб, 20 гр. масло, 100 гр. кисело мляко;
16,30 - 150 гр. пиле със зеле;
19,00 - 1 пълнозърнеста багета, 20 гр. масло, 1 домат, 40 гр. сирене, 30 гр. извара....ммм и още 1 филия имаше....ццццц.

Вода - ок. 3,5 л.

Наканила съм се да тренирам събота и неделя по местоживеене, т.е. в залата до нас. Ще съм си в къщи за уикенда, ще съм отпочинала и готова за подвизи, т.е. зверски тренировки.

Плановете ми включват лежанка на 45 кг. - поне 2 серии, тяга на 85 кг. - поне 2 серии, клек на 65 кг. - 3 серии, обръщане на 45 кг. - поне 1 серия, изхвърляне на 35 кг. (ще ми се на 40, но ме е страх), кофички, напади на 50 кг., отпади на 40 кг (само веднъж съм ги правила, ще изчакам да ми улегнат), а може и някой пуш-пул, че съм го забравила какъв беше...Хайде да минава утре и да ходя да тренирам.

За вчера пропуснах да отбележа една 2-часова репетиция.

12.03.10
07:03

Поли коя е тази зала до вас?Мернах една аз докато се разхождах М-пауър?Поли аз съм в 3-та и блока ми е точно срещу фитнеса на ул.” Бородински бой”.Изглежда приятно вътре,наблюдавам чат пат вечер от прозореца се вижда как тичат на пътеката. :cheese:

12.03.10
07:55

Там, където аз ходя, е залата в 74-то училище, казва се Pride. Много хубава зала, голяма и просторна, има абсолютно всичко - стойка за клек, олимпийски лостове, място около стойката, та и боксов чувал. И я ремонтираха скоро. Има и пътека, велота, степери...абе много е добър, аз съм влюбена в него (фитнеса :lol:). Това е на последната спирка на трамвай 6 (май 6 беше) в 5-та част.

Мнението беше редактирано от Инис на 12.03.10 08:51.

Поли, амбициозна програма :)

събота/неделя? кондиционни?

12.03.10
15:12

Е супер,сама каза че трябва да ти харесва мястото където тренираш.... %-P и аз съм доволна от фитнеса в който ходя.И там си има всичко и е новичко с кеф да го ползва човек. :-)

12.03.10
20:51

Ахой, днес - танци. Добра репетиция беше.
Другата седмица за събота и неделя ще попътуваме, което ще ми развали тренировъчните планове, ама...може някое тичане да ме огрее. Ще видим. Това е едната причина тази събота и неделя да тренирам на макс, изоставам с графика на постиженията...затова няма да се кондиционирам в ЛТЛ, а ще клякам със 65 кг. : )))). В момента, в който съм доволна от силовите си постижения, ще започна да се кондиционирам по - сериозно. Направо не ми стига времето, искам толкова неща да правя и като се озова в залата, все се чудя какво да жертвам...щото нали все пак съм човек на преклонна възраст и не трябва да се претоварвам :))))

Айде, днес:

10,00 - 200 гр. царевична питка, 40 гр. масло, 200 гр. овче кисело мляко 6,5%;
14,00 - 1 1/2 пилешка пържола от бут, 200 гр. салата зеле, 50 гр. царевична питка, 20 гр. масло;
17,30 - 1 суха паста;
танци - няколко дребни сладки за цялата репетиция;

Толкова. Няма да вечерям, ако много прегладнея, има извара в хладилника.
ЕДИТ: 200 гр. спагети със сирене и кайма.
Вода - ок. 3 л.

Не трябваше да си пиша плановете за тренировка - винаги нещо се разваля така, накрая ще се окаже, че фитнесът не работи или пък щангата е крива... :lol:

Мнението беше редактирано от Инис на 13.03.10 19:28.

13.03.10
16:39

Опс, тренировка:

1. Лежанка:
1 х 10 с 20 кг.;
4 х 3 с 45 кг.;
2 х 5 с 40 кг.;

Ами 45 кг. си ми тежаха. Не бях особено стабилна, затова ги правих на тройки. Като не ме пази никой, гледам да не стигам до отказ :lol: Но съм доволна, де. На 40 кг. нямам никакви проблеми.

2. Класическа тяга:
2 х 3 с 85 кг.;
2 х 5 с 80 кг.;

85 кг. ми тежаха доста, затова само тройки. То и 80 ми тежаха, де. Не е непосилно. Всичко смесен хват. Но има доста хляб да изям, т.е. пържоли, докато започна да правя 3 серии на 85 кг. с добра техника. Усещам се на ръба на възможностите си с тия кг.

3. Обръщане:
2 х 3 с 40 кг.;
2 х 2 с 45 кг.;
1 х 2 с 50 кг.;
1 х 3 с 50 кг.
;

Мислех да оставя обръщането за утре, предвид лежанката. Но не можах, не се стърпях и реших така, малко само. А и нали последния път имах лек неуспех с него. Като направих обръщанията с 45 кг, реших, че няма какво да чакам утре, чувствах се достатъчно силна. А радостта ми след първата двойка на 50 кг. беше неописуема, само дето не се разтанцувах във фитнеса. И за да затвърдя успеха, направих още една серия на 50 кг., като третото повторение от нея беше доста измъчено...Сега, допускам, че коленете са ми влизали навътре на моменти, но тъкмо приличам на истински щангист :lol: Голям успех за мен, защото минах психологическата бариера от 45 кг., на която се бях закотвила.

4. Напади 3 х 5 с 50; 50; 45 кг. + wall slides 2 x10;
Забравих да направя третата серия от wall slides. Нападите на 50 кг. ми тежат истински, а на 45 кг. съм много стабилна и уверена...уж е нищо и никаква разлика от 5 кг. На 50 кг. не винаги правя достатъчно дълги крачки напред, тук - там лекичко позалитам. Ще се мъча още явно на 50 кг.;

5. Повдигане от лакътна опора 3 х 10 +
6. Скрипец надхват 3 х 4 с 50; 45; 45 кг.

Скрипецът определено ми беше труден, затова оставих по 4-ри повторения. Като заключение от тази тренировка (и не само от тази)  мога да кажа, че гърбът ми изостава. Клекът ми е близо до тягата, която от своя страна ме мъчи страшно, скрипецът ми е с ниски кг., набиранията не ми вървят определено. Мисля, че силата ми на другите мускулни групи не е съпоставима със силата на гърба. Ще трябва да му мисля нещо, за да дръпне и да нямам изоставане.

Много съм доволна.
Храната довечера.

Мнението беше редактирано от Инис на 13.03.10 17:49.

браво!!!: )
наистина тази психологическа бариера, която сам човек си изгражда е голяма пречка. хубаво е, че вече е в миналото, нали? :)
и аз така бях на тягата
ще ме учиш на обръщане :Р

13.03.10
18:14

Верка, ти само си остани тук някой път и фитнесът е наш : )))))

Тази бариера - всеки път, когато си мислех за обръщането, все ми идваше тази мисъл на ум: “По дяволите, хората тяга правят с тия кг, а ти искаш да ги обръщаш! Трябва да е адски трудно, едва ли ще се справиш!” И се разколебавам някак. Днес се постарах да изтласкам тази мисъл назад, за да не ми пречи. Но при тягата е по - различно, там просто си ми тежи ужасно, напрягам се с всички сили, за да задържа кръста и гърба прав, а при обръщането е повече въпрос на техника....

13.03.10
19:32

Днес:

12,00 - 200 гр. спагети с кайма и сирене;
- тренировка - по-горе;
следтренировъчен протеин, 1 суха паста;
- 100 гр. типов хляб с масло, 30 гр. сирене, 200 мл. прясно мялко 1,5%, 1 домат;
Вечерята следва, ще я добавя, мисля днес наистина да е извара. :lol:
ЕДИТ 23,00 - 150 гр. извара, 20 гр. лютеница и 2 хапки спагети.

Една снимка от серията от миналата седмица:

Мнението беше редактирано от Инис на 13.03.10 22:54.

13.03.10
20:50

казано от inis9 на 13.03.10, 19:32:

Днес:

12,00 - 200 гр. спагети с кайма и сирене;
- тренировка - по-горе;
следтренировъчен протеин, 1 суха паста;
- 100 гр. типов хляб с масло, 30 гр. сирене, 200 мл. прясно мялко 1,5%, 1 домат;
Вечерята следва, ще я добавя, мисля днес наистина да е извара. :lol:

Не знам дали качваш мазнини, но определено мускулна маса си качила доста. Направо си за пример на доста мъже ,които твърдят че жените маса не качват щото нямат тестостерон

13.03.10
21:14

О да, направо е готова за Олимпия :lol:
Разбира се, че качвате, това никой не го отрича. И аз лично не виждам какво ви притесняват мускулите, те са хубаво нещо.
Важното е, че никога няма да станете огромни и масивни просто така, щото ходите в залата.

13.03.10
21:58

казано от Петко К на 13.03.10, 21:14:

О да, направо е готова за Олимпия :lol:
Разбира се, че качвате, това никой не го отрича. И аз лично не виждам какво ви притесняват мускулите, те са хубаво нещо.
Важното е, че никога няма да станете огромни и масивни просто така, щото ходите в залата.

Никой ли????????Направо ми е писнало да го слушам това. “Жените не могат да направят маса без стероиди-нямат тестостерон”, бля, бля. Не визирам теб Петко, а много други виртуални и невиртуални познати. Когато не прекалиш с мъжката визия , са хубаво нещо ...да.

13.03.10
22:10

Това вече си е въпрос на избор.
На някои мъже им харесва да са женствени, на някои жени, да са мъжествени - и баланса в природата е възстановен :lol:

Мнението беше редактирано от Петко К на 13.03.10 22:11.

13.03.10
22:38

Ся, само не разбрах дали мен не ме изкарахте мъжествена :lol:

Петко, в тоя дневник наличието на мускули никога не е било нежелан ефект от тренировките, тъй че мен това изобщо не ме притеснява, да знаеш.

Дивичка, може и да съм качила мм, но и мазнинки има отгоре...а и снимката е излязла добре. А ръцете и раменете ми вървят доста откъм визия, затова и ефектът е добър.

Положителното от цялата работа е, че в залата никой не се пъне да ми дава съвети, защото имам визия на човек, който няма нужда от такива. :lol:
Разбира се, това е подкрепено и от тренировките ми.

Мнението беше редактирано от Инис на 13.03.10 22:38.

14.03.10
06:39

казано от inis9 на 13.03.10, 22:38:

Ся, само не разбрах дали мен не ме изкарахте мъжествена :lol:

Петко, в тоя дневник наличието на мускули никога не е било нежелан ефект от тренировките, тъй че мен това изобщо не ме притеснява, да знаеш.

Дивичка, може и да съм качила мм, но и мазнинки има отгоре...а и снимката е излязла добре. А ръцете и раменете ми вървят доста откъм визия, затова и ефектът е добър.

Положителното от цялата работа е, че в залата никой не се пъне да ми дава съвети, защото имам визия на човек, който няма нужда от такива. :lol:
Разбира се, това е подкрепено и от тренировките ми.

Сетих се нещо, та се посмях...Бахти яката баба дето ще станеш. Представих си те след 40-50 години да речем. И вместо бастун крив лост :-P

Тялото ще придобие оптималните си размери/пропорции/ килограми, когато:
1. започнете да гледате функцията, а не формата
2. тренирате заради удоволствието от движението, не за да горите калории
3. храните се с вкусна и истинска храна, без да робувате на сметки и пропорции
4. обичате се
5. фокусът ви е насочен към нещо по-важно

Поли, евала за обръщането, сега ме амбицира и аз да ходя да провам ще мога ли :)

14.03.10
07:07

Е ние вървим по стъпките ти......Поли много ми допада тялото което заформи :lol: аз към това се стремя,по-широки рамене и по-тесен ханш.....А Венци това което си написала е много вярно.Аз също спрях да смятам и сега се пренастройвам спорт за здраве и тонус а не толкова за визия....е не отричам че жената  това я вълнува... :lol:

14.03.10
13:34

Хммм, Венци, с удоволствие следя метаморфозите ти за последната година - от “тренирайте тежко с малко повторения”. през “не правете лежанка, момичета” до “гледайте функцията, а не формата”. Това, естествено, е нормално за един 22-23-годишен човек.

Това, което ти пишеш, не е приложимо за всички хора....кажи го на някой 120-кг. младеж, който отчаяно иска да отслабне и резултатът ще е 150 кг. Повечето хора в този форум са имали проблем с килограмите си и ако не бяха вложили старание в процеса на отслабване, а си бяха тренирали заради “удоволствието от движението”, нито щяха да отслабнат, нито да тренират. В тази връзка е и смятането на храната. И за такъв човек отслабването естествено държи челно място в класацията на приоритетите.
Та, това, което ти пишеш, е приложимо за хора с вече изградена култура на хранене и трениране.

Обичта - гледам една мода тук из форума с лозунг “обичайте себе си и околните”. Ами това ни е дадено по рождение - да обичаме себе. Независимо дали сме 50 или 150 кг. Останалото е въпрос на характер - как въприемаме околните и те - нас. Обичта към близките се усеща по делата, не по думите.

Нямам нужда от махалата на Зеланд, който най - общо проповядва да минаваме през живота, без да го живеем. Попрочетох от него и се изумих от това, какви книги се продават на пазара, та чак стават настолни за много хора. Човек трябва да влага сърце в това, което прави, най - малкото ще е доволен от себе си, дори и ако нищо от мечтите му не се осъществи.

Последно - ние, хората, се усъвършенстваме цял живот. За да се случи това, обаче, и за да сме живели пълноценно, трябва процесът да протича на базата на изградени и установени вече наши житейски позиции и норми. Всяка крайност и резки промени в мисленето ни връщат отначало на стартова позиция. Вероятно, обаче, е необходим известен житейски опит, за да можеш да филтрираш чуждото авторитетно мнение.

Дивичка, и аз се смях много и реших да ти кажа, че аз няма да нося бастун :)))) Ако все пак имам нужда, непременно ще се сдобия с крив лост !

Гаги, на мен такава ми е конструкцията, малко тип мъжка - широки рамене и тесен ханш. И понеже не мога да го променя, не му обръщам внимание! Каквото - такова. Но се радвам, че одобряваш. :)

Мнението беше редактирано от Инис на 14.03.10 13:36.

14.03.10
16:21

Полиииии :) И на мен ми харесва фигурата ти :) Аз също съм си с мъжка фигура така да се каже и нямам някаква изразена талия или голям ханш, но лично на мен това с ханша така ми харесва повече :) :) Ама въпрос на вкус :)

14.03.10
16:27

казано от inis9 на 14.03.10, 13:34:

Хммм, Венци, с удоволствие следя метаморфозите ти за последната година - от “тренирайте тежко с малко повторения”. през “не правете лежанка, момичета” до “гледайте функцията, а не формата”. Това, естествено, е нормално за един 22-23-годишен човек.

Това, което ти пишеш, не е приложимо за всички хора....кажи го на някой 120-кг. младеж, който отчаяно иска да отслабне и резултатът ще е 150 кг. Повечето хора в този форум са имали проблем с килограмите си и ако не бяха вложили старание в процеса на отслабване, а си бяха тренирали заради “удоволствието от движението”, нито щяха да отслабнат, нито да тренират. В тази връзка е и смятането на храната. И за такъв човек отслабването естествено държи челно място в класацията на приоритетите.
Та, това, което ти пишеш, е приложимо за хора с вече изградена култура на хранене и трениране.

Обичта - гледам една мода тук из форума с лозунг “обичайте себе си и околните”. Ами това ни е дадено по рождение - да обичаме себе. Независимо дали сме 50 или 150 кг. Останалото е въпрос на характер - как въприемаме околните и те - нас. Обичта към близките се усеща по делата, не по думите.

Нямам нужда от махалата на Зеланд, който най - общо проповядва да минаваме през живота, без да го живеем. Попрочетох от него и се изумих от това, какви книги се продават на пазара, та чак стават настолни за много хора. Човек трябва да влага сърце в това, което прави, най - малкото ще е доволен от себе си, дори и ако нищо от мечтите му не се осъществи.

Последно - ние, хората, се усъвършенстваме цял живот. За да се случи това, обаче, и за да сме живели пълноценно, трябва процесът да протича на базата на изградени и установени вече наши житейски позиции и норми. Всяка крайност и резки промени в мисленето ни връщат отначало на стартова позиция. Вероятно, обаче, е необходим известен житейски опит, за да можеш да филтрираш чуждото авторитетно мнение.

Дивичка, и аз се смях много и реших да ти кажа, че аз няма да нося бастун :)))) Ако все пак имам нужда, непременно ще се сдобия с крив лост !

Гаги, на мен такава ми е конструкцията, малко тип мъжка - широки рамене и тесен ханш. И понеже не мога да го променя, не му обръщам внимание! Каквото - такова. Но се радвам, че одобряваш. :)

Добро разсъждение.Да ,сърце и истина .
абе ти що ядеш толкова леп?

Метафорфозите са хубаво нещо :) Наскоро бях започнала да препрочитам дневника си - ей така от любопитство, ама ме хванаха нервите някъде на 20тата страница :) Аз тези метаформози ги виждам като някакъв вид развитие. ХУбавото е, че ги изживявам пълноценно и им се наслаждавам докрай.  А “не правете лежанка” си е пълна глупост от моя страна - но да, както казваш случва ми се да се влияя от чуждото мнение. Все пак сме хора.
И аз съм имала проблеми с килата, знаеш.

Това ти го написах на теб основно, защото:
1. ти не си 120 килограмов младеж
2. имаш силна воля
3. постигнала си много с помощта на тази воля в посока, която искаш
4. въпросът е да започнеш да работиш с тялото си, а не въпреки него
5. точно преди 2 месеца за мен тези неща бяха пълна тъпотия, докато не ми се случи нещо наистина гадно и не осъзнах, че има много по-кофти неща от това да си с 3 кила отгоре.
6. кефиш ме :)

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 14.03.10 17:34.

14.03.10
19:21

И аз ти се кефя на ентусиазма, Венци !
Инес, мерси, наистина имаме общо като конструкция, само дето ти се извисяваш с около 15 см. над мен! Абе хубави сме си :lol:
Дени, много го обичам проклетия хляб, особено с масло. Опитвам се да регулирам нещата без излишен драматизъм, защото като се форсирам и в края на седмицата се натъпквам с всякакви неща.

Днес:
14,00 - 60 гр. овес, 100 гр. извара, прясно мляко, 1 щедра лъжица мед, настъргана лимонова кора;
- тренировка;
- следтренировъчен протеин;
19,00 - 50 гр. извара с киселец;
20,00 - 2 яйца с лук и мас на тефлона, 1 домат, 30 гр. сирене, 1 люта чушка, 1/2 препечена филийка.

Вода: над 4 л.

Тренировка:

1. Клек:
1 х 5 със 70 кг.; :)
3 х 5 със 65 кг.;

Много се зарадвах, още повече, че от вчерашната тежка тренировка съм с мускулна треска на д-то. Нямаше кой да ме пази, но аз си казах, че нямам нужда иии супер се получи. Има го момента, че леко забързах темпото на изпълнение, но щеше да е адски зле, ако имаше отказ и затова. Определено вървя нагоре!

2. Изхвърляне:
1 х 5 с 30 кг.;
3 х 3 с 35 кг.;
1 х 5 с 30 кг.;

Имам страхотна мускулна треска на раменете и това ме накара да правя тройки с 35 кг. Но пък станаха;

3. Ренегатско на пейка 4 х 5 с 9 кг.
Отдавна не бях си усещала корема толкова напрегнат. Старах се за техниката, но на моменти изтървах контрол върху таза. Но е страхотно предизвикателство това ренегатско, бях го забравила;

ЕДИТ: Пропуснах да напиша 3 х 1 набирания с надхват със съвсеем лека помощ (избутване с краката).

4. Добро утро 4 х 5 с 35; 40; 40; 40 кг. +
5. Флайс 3 х 5 с 9 кг.
На флайса се пробвах, за да установя имам ли разлика от миналата година. Но имам доста добра мускулна и на гърдите, а и обърках кг, трябваше с 12 кг. да се пробвам. В смисъл, че за последно съм правила серии с 9 кг. Следващият път.

Времетраене: 50 мин.

6. Кардио - пътека 35 мин. Осн. скорост 9 км/ч +  6 х 1 мин. с 13,5 км/ч.
Плюс вариции с наклона, леко увеличаване на скоростта и такива заигравки.
Не съм изгубила от тази си форма. Беше готино, зареждащо и изцеждащо.

Мнението беше редактирано от Инис на 23.03.10 22:13.

14.03.10
22:13

На снимката според мен имаш малко отстъпление от женствената визия-лично мнение,най-вече заради ръцете.На поне 3 от снимките в галерията си определено по-добре(разбира се,една снимка не казва всичко...).Относно конструкцията на тялото-малко ширина в ханша и обем на бедрата,това ти е нужно:) Защо мислиш,че не е постижимо :roll: Раменете ти са супер,не се притеснявай :)

15.03.10
05:22

Поли, и на мен ми харесваш :) Приличаш на истински атлет, не само на любител. И се чудя, как я правиш тази магия с ядене на хляба и маслото и пак такива изразени мускули да имаш...Явно имаш portion control, при някои хора (визирам моя милост) този талант липсва :)

15.03.10
08:07

@old_man, щом тъй смяташ, значи правя всичко както трябва. За да придобия нормален, по твоему, вид, трябва да спра да тренирам и да кача още няколко процента фет, тъй че тая опция отпада. Какво да направя, като ми вървят ръцете :lol: Относно конструкията на тялото - не виждам ширината в ханша откъде ще дойде, то са си кокали, пък те не растат с тренировки :lol: Виж, за повече плътност и обем в глутеусите се съгласявам, та и работя по въпроса....макар че тренирам основно за сила, а не за хипертрофия. А за обема на бедрата - цък, абсурд :lol:

@Алегра, няма магия, откакто се отдадох на удоволствието да си хапвам хлебец, съм качила 6 кг. И ми липсва всякакъв контрол.И на ръцете имам солидна доза мазнинки вече. Мерси за одобрението и комплимента :))))
Иначе една от причините да се справям с толкова хляб е, че тренирам общо 5-6 пъти седмично. 3-4 силови + 1-2 танци. Та малко компенсирам : ))))

Мнението беше редактирано от Инис на 15.03.10 08:17.

16.03.10
14:11

Опс, хайде една тренировчица:

1. Набирания надхват 3 х 3, от които в първата серия две самостоятелно и едно асистирано; във втората едно самостоятелно и две асистирани; в третата - хмм, три асистирани;
2. Изхвърляне 1 х 5 с 30; 2 х 3(5) с 35 кг. - просто не помня дали бяха пълни сериите;
3. Обратни коремни със 6 кг. - 3 х 10; малко разтяжки;
4. Обръщане 2 х 5 с 40 кг.; - уф, тук май имаше и други кг, но не си спомням;
5. Обръщане + преден клек 2 х 5 с 40 кг.;
6. Външни ротации с 4 кг. - 3 х 10.

Забравям много, защо така....
Храната ще я пропусна днес :) И без това станах за смях и на врабчетата с тоя хляб :lol:

Мнението беше редактирано от Инис на 16.03.10 14:12.

16.03.10
15:59

Полииииииии,недей така стана не за смях а за учудване.Поне мен изненада много приятно,с толкова хляб и масло и изглеждаш така,аз ще кажа само едно....УАУУУУУУУУУУУУ. ;-)

17.03.10
11:35

казано от inis9 на 13.03.10, 19:32:

...

inis9!
Отлична спортна визия! И за обръщанията имаш поздравления!

казано от Венцеслава Атилова на 14.03.10, 06:46:

Тялото ще придобие оптималните си размери/пропорции/ килограми, когато:
1. започнете да гледате функцията, а не формата...

Х 2!!!

казано от diva 97 на 13.03.10, 21:58:

Направо си за пример на доста мъже ,които твърдят че жените маса не качват щото нямат тестостерон ...Направо ми е писнало да го слушам това. “Жените не могат да направят маса без стероиди-нямат тестостерон”, бля, бля...

Озадачаваш ме... Честно, къде я видя тая МАСА ?  :roll:

казано от Петко К на 13.03.10, 21:14:

... аз лично не виждам какво ви притесняват мускулите, те са хубаво нещо.

Х 3!!!

17.03.10
20:34

Гаги, :) Все пак мисля да се откопчвам вече, че наистина прекалявам с храната...66 кг, с тенденция да станат още повече.

Вик, благодаря за позитивния коментар. За обръщането мисля, че границата ми е там някъде, най - много + 5 кг. Има още да потренирам : )
Мисля обаче, че с тия упражнения нацелих десятката, удоволствието при успешен опит или хубава серия е...нямам думи. Но като не ми върви....целият свят ми е крив. Но изобщо напоследък ми се получават тренировките, към лятото може да обърна по-специално внимание на силовата издържливост, както планувах. Ако силата ми ме устройва....

Днес - танци. По някаква причина и аеробната ми издържливост я няма.
Утре тренировка.

18.03.10
12:12

Ахой, я една тренировка, докато не съм я забравила съвсем:

1. Набирания успореден хват 3 х 3 - едно самостоятелно + две асистирани; 2 х 5 втората половина на движението (асистирани); 1 х 5 - първата половина (ест пак асистирани);
2. Пул тру 3 х 8 + Пулдаун ластик 3 х 8;
3. Обратни коремни с 5 кг. - 3 х 10 (на последната серия отказ и накъсване) + 3 х изометричен клек (първият от които 1,55 мин) + разтяжки;

4. Обръщане:
1 х 40 кг.;
1 х 45 кг.;
1 х 47,5 кг. (май);
1 х 50 кг.;
1 х 52,5 кг.; :) - явно се вработвам. Не е с перфектната техника, но не беше и толкова зле. Гледах го на видео. Малко началната позиция ми куца, но нищо страшно, дребни дефекти;

5. Изхвърляне с 25 кг. - 3 х 10. (здраво кардио :lol:)

Мнението беше редактирано от Инис на 18.03.10 12:15.

21.03.10
16:40

Хайде добър ден,
поради факта, че пътувах в събота и се върнах днес, не съм и тренирала. Затова записвам в актива една много динамична съботна вечер, продължила до никое време с много танци. Малко сън днес, направо съм си уморена.

За днес - 30 мин. тичане по една много красива алея, типичен джогинг с елементи на фартлек. Много приятно беше, а и топло, че тази дейност я извърших по обяд. Малко разнообразие от щангите...

ЕДИТ: Ето и снимка на обстановката за тичане.

Мнението беше редактирано от Инис на 23.03.10 20:08.

21.03.10
17:00

inis,чудех се къде изчезна... :lol: Времето тези дни е супер,сто процента е по-приятно тичането на въздух ,отколкото в прашната зала :)

23.03.10
08:25

Аз да изчезна?! Може, но не на този етап. Голямо удоволствие беше това тичане, наистина.

Днес - тренировка.

Започнах и завърших зле, много зле. Чувствах се 100 кг., има си и друга причина, но беше зле. Почивах от силови тренировки цели четири дни, а едва ли съм правила наскоро по - лоша тренировка. Добре, че един клек имах, дето ме спря да не се разплача :lol: Шегувам се, но тайничко се надявах това да е страхотна тренировка.

Разтяжки малко
1. Набирания успореден хват 5 х 2 - всяко първо самостоятелно, второто - асистирано. Не че съм имала кой знае какъв прогрес, но поне две самостоятелни трябваше да направя поне в първата серия;

2. Преден клек:
1 х 5 с 50 кг.;
1 х 5 с 65 кг.;
1 х 4 с 65 кг. - отказ на петото повторение, за пръв път ми се случва да имам отказ на клек, чувството на безсилие да се изправиш е отвратително. Ако бях сама, естествено щях да го избегна, като направя само три повторения;
2 х 5 с 60 кг.;

3. Обратни коремни с 6 кг. - 3 х 10 +
4. Изометричен клек 3 х 30-50 сек., първите 2 серии на клека с 6 кг. дъмбел;

5. Изтласкване - е, няма такъв смях, честно...
1 х 5 с 30 кг. - отстрани не си личеше какво е, не беше изтласкване, не беше пуш преса, не беше и военна преса, а някакво страхотно кривене - на места залитах, ръцете ги изпъвах като първия човек, не прикляках бързо...абе, нямам думи, карикатура;
После десетина повторения на 20 кг., които бяха по - добре от първите, но според мен достатъчно зле.
Може и заради китките да е, още на първата серия на клека ме заболяха и все пак нямам извинение за изтласкване на 20-30 кг.
После още клякания с оувърхед и толкова.

Мнението беше редактирано от Инис на 23.03.10 08:27.

23.03.10
19:18

Ей така, седейки си, разбрах къде ми е проблемът - НВД ми е омръзнала, това е причината да не влизам в час толкова време. Аз не умея да се насилвам продължително време да правя неща, които не харесвам. Толкова време изгубих да се опитам да мина пак на НВД - на практика още от декември - и се чудя, защо не мога и не мога един ден НВД като хората да направя....:lol: Къде бил ключът...

Тя си работи, но аз трудно се сработвам с нея - честите и еднообразни хранения, гладът вечер, въпреки вечерята....Старая се да ям през деня, когато обикновено нямам желание  / време и се старая да удържа фронта вечер, когато апетитът ми е на 500 % и всичко ми се яде. Не мога да се насилвам, просто не действа :lol:

Попрочитам тук там неща и мисля да експериментирам с храната поне за 2 седмици напред.
През деня - малко калории - 600 - 700 (това включва пред- и следтренировъчните хранения) в комбинации В+Б;
Вечер - 500 - 600 калории, с превес на Б+М.

За целта ще се снабдя с ядки, които добре ме поддържат през деня, когато и без това нямам апетит. Калории - не повече от 1500, за предпочитане 1400. Може малко повече в тренировъчните дни, и без това след тренировка съм озверяла от глад.
Мъдрувам го още, но мисля, че е това.

24.03.10
11:34

Леле защо толкова малко калории-1400 :gulp: Няма да имаш сила за тренировките.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1