13.03.10
17:22
Здравейте,
Тренирам вече около 5 години, с прекъсвания естествено. Гърдите са ми мускулната група, която значително изостава. Всичко съм порбвал от страна на упражнения и повторения (тренирам ги веднъж седмично, само тях. Програмата ми е разделена за отделните групи : 1 ден :гърди; 2 - гръб; 3 почивка; 4- ръце; 5- рамо) .
Ако някой може да даде някакъв съвет за тренировка ли и аз не знам вече, или пък да ги тренирам по два пъти :? Тук четох за специализация на изоставаща група , но не ми стана много ясно . Моля пишете, ще прочета всичко , БЛАГОДАРЯ !
Дайте някакъв отговор де , моля ви сега ... на оная тема за Зрдач се изписаха романи , тук едно мнение няма ..................
а за гърди колко има изписано .... ;)
как си ги тренирал досега? колко “значително” изостават? дай някакви мерки, снимки ...
Ами мерки свързани с гърдите не знам какви да дам ...
Иначе веднъж седмично, само тях в тренировката.2-3 упражнения за маса , общо 12-14 серии по около 8-9 повторения + 3-4 серии доизпомпване/орелефяване (флайс,кросоувър и т.н.) по 12 - 14 повторения.
А колко изостават - в профил , предното ми рамо върви пред тях :D
Снимката е на 2 години , но мямам голяма разлика с тогава, освен повече маса в гърба и ръцете, и палко мазно в долната част на корема.
П.П. Само да кажа , че когато се хвана да тренирам малко - по сериозно, както сега съм започнал - всичко ми върви изключително добре и сравнително бързо (без гърдите естетствено - говоря за масата, силата си я имам). Никакви добавки не взимам, само месо, кисело мляко и яица ...
Мнението беше редактирано от Kamen на 14.03.10 07:38.
Тренирам същите дни като теб и същите мускулни групи.И при мен гърдите изостават (е разбира се, стажа ми е много по малък от твоя-4 месеца, но не виждам промяна в гърдите от както тренирам).Ще се радвам на повече отзиви :)
Е аз не мога да кажа, че няма разлика с началото, но в сравнение с другите групи си е трагично :D
Почнах с ръка 33 ако не се лъжа, сега е 43 след тренировка.Но гърдите - уви ...
Мисля да пробвам 2-3 серии с дъмбел и малко флайс с рамото и в деня за гърди както каза колегата горе да понаблегна на думбел, но да питам : да сменя изцяло щангата с думбел или примерно горна с думбел и хоризонтална с лост и обратното ?
наблегни на горната част и използвай дъмбели. тренирай максимално възможно тежко с пълна амплитуда - 6, мах. 8 повторения. спри помпещи и орелефяващи упражнения
Мнението беше редактирано от FRANKO на 14.03.10 10:48.
Значи може в деня за гърди да правя по сериозни серии на горната лежанка с дъмбел и примерно 4-6 серии , после хоризонтална с лост , но без да се зоря, ма ще ми е малко това, трудно се изморявам ... кажи какво още
и какво ще кажеш за няколко серии с рамото ?
Долната част на гърдите ти е добре. Горната може би изостава. Казвам може би, защото трудно се преценява при отпуснато положение и погледнато анфас. Добре сложен си, не ги мисли толкова ;) Ако все пак искаш да наблегнеш на горните гърди - хвани дъмбелите и започвай тренировката с полулег и прави тежки 8-ци примерно.
Яснооо , значи горната част. Мерси ,но пак да питам с рамото да ги къкна ли пак с няколко серийки ?
Благодаря за всички отговори, днеска питах и инструктора във фитнеса и той каза да наблегна на горната част, даже каза само нея да правя и на края средна само за доизпомпване ...
Абе и при мен са малко проблемни гърдите и ми подхвърлиха да ги тренирам джа пъти в седмицата или по точно на 72 часа поне(щото уж толко му трябвало на мускула да се въстанови).какво мислите?дайте някакво мнение.
Благодаря предваритело!!!!!