Статична контракция за корем ?

14.03.05
13:18

какво мислите за статичното натоварване на корема като алтернатива на коремните преси ? Може ли да ги замени напълно или става само за допълнение към стандартната програма ?

14.03.05
13:27

Не мисля, че може да ги замени напълно. Но е добро като допълнение, в края на серията например.

14.03.05
15:54

какво ще рече статично :?

14.03.05
15:59

Ами напрягане на мускула без да се движиш. Другото наименование е изометрично.

14.03.05
16:04

[quote author=“Martin”]Ами напрягане на мускула без да се движиш. Другото наименование е изометрично.

Е какви са тея упражнения, с машина ли :?

14.03.05
17:28

Ами просто си стягаш коремните муксули и седиш така известно време. Или в края на серия преси задържаш в горно положение 20тина секунди.

14.03.05
18:25

Аз такива екстри не прявя, какъв точно е ефектът??

ПРавя подобни от вис+задържане, но на римско не съм опитвал...

14.03.05
20:33

аз съм с добро мнение за изометрията във всичките и форми, но като допълваща, а не основна техника.

15.03.05
09:36

Ефектът е че удължава времето през което мускула е в съкратено положение. За което има противоречиви мнения напоследък.
А изцяло изометрични тренировки в днешно време биха били подходящи при наличието на някаква контузия или ако по друг начин даден човек е възпрепятстван да тренира пълноценно.
Поздрави!

16.03.05
02:03

да обясня какво точно правя: на римско столче слагам тежест в/у гърдите и правя десетина повторения с частична амплитуда,държейки мускула в постоянна контракция. След това задържам в съкратено положение колкото мога. Изцеждам корема с три серийки и после при поовече желание мога да довърша с повдигане на краката от лег

16.03.05
09:39

Еми статична контракция е само това, което правиш в края на серията. А като цяло са си коремни преси със съкратена амплитуда и задържане накрая (статична контракция). Това е добър вариант , на мен лично ми допада.
Поздрави

17.03.05
01:22

всъшност тя ми заема по-голямата част от серията, частичната амплитуда в началото е по-скоро за загрявка на мускула

17.03.05
08:50

Еми то има много варианти, оп колко време задържаш след серията, според мен около 20сек е нормално. И акто пресметнеш, наистина заема голяма част от серията (е, не и ако праивш по 100-200 преси).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1