14.03.05
13:18
какво мислите за статичното натоварване на корема като алтернатива на коремните преси ? Може ли да ги замени напълно или става само за допълнение към стандартната програма ?
Не мисля, че може да ги замени напълно. Но е добро като допълнение, в края на серията например.
Ами напрягане на мускула без да се движиш. Другото наименование е изометрично.
Е какви са тея упражнения, с машина ли :?
Ами просто си стягаш коремните муксули и седиш така известно време. Или в края на серия преси задържаш в горно положение 20тина секунди.
Аз такива екстри не прявя, какъв точно е ефектът??
ПРавя подобни от вис+задържане, но на римско не съм опитвал...
аз съм с добро мнение за изометрията във всичките и форми, но като допълваща, а не основна техника.
Ефектът е че удължава времето през което мускула е в съкратено положение. За което има противоречиви мнения напоследък.
А изцяло изометрични тренировки в днешно време биха били подходящи при наличието на някаква контузия или ако по друг начин даден човек е възпрепятстван да тренира пълноценно.
Поздрави!
да обясня какво точно правя: на римско столче слагам тежест в/у гърдите и правя десетина повторения с частична амплитуда,държейки мускула в постоянна контракция. След това задържам в съкратено положение колкото мога. Изцеждам корема с три серийки и после при поовече желание мога да довърша с повдигане на краката от лег
Еми статична контракция е само това, което правиш в края на серията. А като цяло са си коремни преси със съкратена амплитуда и задържане накрая (статична контракция). Това е добър вариант , на мен лично ми допада.
Поздрави
всъшност тя ми заема по-голямата част от серията, частичната амплитуда в началото е по-скоро за загрявка на мускула