Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

Такааа... тъй като по-отговорните ми спортни занимания за сега завършиха, в изминалите дни се замислих дали да експериментирам с нещо. Тъй като напоследък азотните ускорители станаха много модерни и търсени хранителни добавки, мислите ми се насочиха в тяхната посока. Без съмнение в момента се предлагат чудесно работещи продукти от този клас (уверих се лично). Аз, обаче, реших да пробвам нещо по-нестандартно - комбинацията аргинин с орнитин. За тези две аминокиселини и комбинацията им има достатъчно количество достъпна информация, затова ще си спестя обясненията тук. Казано на кратко - тя е прапрадядото на азотните ускорители и вазодилататори, които така хвалим днес.

Продуктът, с който ще експериментирам, се казва Amino Anabolic, предлага се от Redis Bulgaria. Формулацията е таблетки, всяка от които съдържа 700 mg L-Arginine и 350 mg L-Ornitine (т.е. спазено е препоръчителното съотношение 2:1). Мисля да експериментирам в продължение на 4 седмици. Ще тренирам 3 пъти седмично фитнес по класическата схема - [гърди + бицепс], [гръб + трицепс] и [крака + рамо]. До сега бях в период на на намалени тежести във фитнеса, но от тук нататък постепенно ще ги увеличавам. Вероятно ще има 1-2 натоварвания седмично тип кардио (волейбол, предполагам). Ще запазя начина си на хранене в досегашния вид, за да намаля до минимум значението му като фактор за действието на Amino Anabolic. Основните ми колебания са по отношение на дозировката и разпределението на дневната доза в денонощието. Мисля да постъпя така - ще взимам по 4 таблетки в дните, когато ходя на фитнес (2.8 g L-Arginine и 1.4 g L-Ornitine) и по 3 таблетки във всички останали дни (2.1 g L-Arginine и 1.05 g L-Ornitine). Въпросът е как да ги разпределя във времето и клоня към следната система:
- ден с фитнес - 1 таблетка преди закуска, 2 таблетки преди тренировка, 1 таблетка преди последното хранене за деня
- ден без фитнес - по една таблетка преди закуска, обяд и последното хранене за деня
Приемам всякакви идеи и варианти.

Ще комбинирам Amino Anabolic с ВСАА, приемани по време на тренировка.

Подхождам към експеримента без особени очаквания, чисто любопитство ме накара да опитам. Разликата между цените на този тип добавки (аргинин с орнитин) и азотните ускорители е значителна. Резултатите вероятно ще бъдат по-скоро визуални, затова ще се постарая за снимков материал. Би трябвало да се отрази и на телесните ми мазнини, но... то ще се види. В събота започвам... :lol:

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.04.10 13:36.

Аз напоследък също се ориентирам към по-евтини аналози на действащи, но сравнително скъпи добавки, в частност бърнарите и креатиновите матрици. Ще следя с интерес твоя експеримент.

8 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 2 какаово-овесени кексчета, Wheybar-R
1.3. Обяд - свински стек на тиган, печени картофи (300 g), 1 яйце
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени ядки и пшеничен зародиш, 1 яйце
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, зрял боб (250 g), 1 яйце, фъстъци (50 g)
1.6. Преди лягане - пропускам

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
3.1. След закуска - таблетка витамини

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се изненадващо свеж и тонизиран. Чувствам се енергичен и със силите си.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.04.10 09:36.

9 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, чаша натурален сок
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пушено пилешко бутче, ориз (60-65 g), 1 яйце
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени ядки и пшеничен зародиш, 1 яйце
1.5. Вечеря - пилешко бутче на грил, печени картофи (350 g)
1.6. Преди лягане - 1 кисело мляко, 1 яйце, фъстъци (40-50 g)

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за физическото състояние днес - отличен тонус, много енергия! През целия ден се чувствах в чудесна форма!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.04.10 20:56.

09.04.10
12:32

Как е казеина? Пробва ли го вече?

казано от deiman на 09.04.10, 12:32:

Как е казеина? Пробва ли го вече?

Все още не, от утре започвам експеримента с Amino Anabolic, заедно с това ще пусна и казеина преди лягане.
Ще пиша своевременно тук и в темата на Редис...

09.04.10
12:35

Супер, успех ти желая :)

10 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - Wheybar-R и няколко глътки натурален сок
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 2 яйца, 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пушено пилешко бутче, варен бял ориз (50g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - пушено пилешко бутче, зрял боб яхния (около 250-300 g), 1 краставица
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - 1 доза казеин, 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, 1 чаена лъжичка какао, 1 яйце

2. Тренировка - фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с дъмбели)

3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 2 таблетки Arginine+Ornitine
3.2. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar
3.3. След втората закуска - таблетка витамини
3.4. Преди обяд - 1 таблетка Arginine+Ornitine
3.5. Преди последното хранене - 1 таблетка Arginine+Ornitine
3.6. Преди лягане - 23 g казеин

4. Общо мнение за физическото състояние днес - отличен тонус, отново много енергия! Събудих се свеж и тренирах чудесно. Започнах да увеличавам работните тежести на малки стъпки. Не бързам за никъде, има време за тежки щанги. Няма умора, чувствам се страхотно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.04.10 05:28.

10.04.10
09:44

Искам да те попитам какво мислиш за разтварянето на протеина в леко топла вода, защото новите протеини имат ужасна разтворимост, а с топла вода това се коригира. Помня, че беше казал за хтенд, че го разтваряш с топла вода и затова питам.

казано от Giovane на 10.04.10, 09:44:

Искам да те попитам какво мислиш за разтварянето на протеина в леко топла вода, защото новите протеини имат ужасна разтворимост, а с топла вода това се коригира. Помня, че беше казал за хтенд, че го разтваряш с топла вода и затова питам.

Като казвам “топла вода” имам предвид такава с температура близка до телесната (до 40 градуса по Целзий). Принципно помага (причините са чисто физико-химични), но вкусът (поне на мен) ми е по-приятен със студена вода - както за протеин, така и за Xtend. ВСАА пък отделно имат по-бавна разтворимост във вода, също по физико-химични причини. Като цяло по-скоро ползвам студена вода. Xtend е доста блудкав когато е топъл и затова просто изчаквам докато се разтвори добре. Не знам кои протеини имаш предвид, но един читав суроватъчен такъв не би трябвало да има проблем с разтварянето.

10.04.10
19:39

Ами и двата са хубави като марки и протеини, но просто единия не се разтваря така както се разтваряше MyoFusion и остава малко на дъното, както и има малко неразтворен. Аз не съм свикнал обаче да го разтварям повече от 5 секунди, така че следващия път ще пробвам повечко да разбърквам. Става дума за Dymatize Elite Whey. Вкусът е тофифи, не правете грешката да си купувате тази отврат.

11.04.10
01:34

shit happens all the time

Обещах мнение за казеина, снощи изпих първата доза. Както написах и в темата на Редис - забравете за разтваряне в чашка и с лъжичка - чака ви юнашко бъркане със съмнителен краен резултат. Спасението е миксер или блендер. Между другото, комбинацията, която направих снощи (казеин, фъстъчено масло, яйце и какао) е меко казано гадна на вкус. Засити ме добре определено, но ще търся идеи за овкусяване. То бива жертви в името на хубостта, ама чак гадости да ядем... :lol: Довечера ще пробвам да сложа няколко лъжици кисело мляко (1/2 кофичка, например). Ако ви сполетят идеи за овкусяване - мятайте насам, моля! :-P

P.S. Самата пудра е относително плътна и това ме навежда на мисълта, че една пълна до горе мерителна лъжичка е повече от посочените 25 g продукт (както е при соевия протеин). Като плътност е нещо средно между суроватката и соевия изолат. Не виждам никакъв проблем в това нещо, просто имайте предвид, че има вероятност от опаковката да излязат по-малко от 36 мерителни лъжички.

P.P.S. Вчера се премерих - тежа 89 kg.
Любопитен съм дали в края на експеримента ще има някаква промяна (без значение в каква посока).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.04.10 06:50.

11 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 2 яйца
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко с 1 чаена лъжичка пчелен прашец, Wheybar-R
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара, мусака (в която преобладаваха картофите)
[тренировка]
1.4. Следобедна закуска - 1 доза суроватъчен протеин, 200 ml прясно мляко, орехи (40-50 g), 1 чаена лъжичка какао
1.5. Вечеря - пилешко филе на тиган, салата (2 домата, 1 краставица, връзка репички), 1 яйце
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - 1 доза казеин, 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, кисело мляко (200-250 g)

2. Тренировка - фитнес - крака и рамо + 1 час спининг

3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 1 таблетка Arginine+Ornitine
3.2. След закуска - таблетка витамини
3.3. Преди тренировка - 2 таблетки Arginine+Ornitine
3.4. По време на тренировка - 1 доза Purple Wraath
3.5. След тренировка - 20 g суроватъчен протеин
3.6. Преди последното хранене - 1 таблетка Arginine+Ornitine
3.7. Преди лягане - 23 g казеин

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и се разсъних лесно. Тренирах чудесно, натоварих краката добре, макар все още далеч от това, което целя, но... има време. Рамото също го натоварих достатъчно и разумно, доволен съм. За първи път опитвам спининг - хвърлих МНОГО пот там, оказа се отлично кардио. В чудесна физическа форма съм днес, но утре може и да ме постегне мускулна треска в краката. Ще видим...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.04.10 06:13.

12 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, няколко глътки прясно мляко
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 2 пълнозърнести кексчета (домашни, със стафиди, канела и захар)
1.3. Обяд - пилешко филе на тиган, грах (250 g), 1 яйце
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени ядки, овесени трици и пшеничен зародиш
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешко бутче на грил, царевица (150 g), 1 яйце
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - 1 доза казеин, 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, кисело мляко (200-250 g), 1 яйце

2. Тренировка - волейбол (средна интензивност)

3. Хранителни добавки
3.3. Преди обяд - 1 таблетка Arginine+Ornitine
3.4. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се и се разсъних лесно. Имам лека мускулна треска на краката, но усещането е по-скоро приятно и не е проблем. Чудесен тонус на цялото тяло. Тренирах без усилие и се раздвижих чудесно. Технически съм се върнал много назад, но е нормално за след такава пауза. Физически съм перфектен - никаква умора от началото до края на тренировката.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.04.10 19:17.

13 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, чаша натурален сок
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 2 пълнозърнести кексчета (домашни, със стафиди, канела и захар)
1.3. Обяд - пилешко филе на тиган, зрял боб (250 g), 1 яйце, салата домати със сирене
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени ядки, овесени трици и пшеничен зародиш
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешко филе на тиган, печени картофи (300 g), 1 яйце
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - 1 доза казеин, 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, кисело мляко (200-250 g)

2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (горен скрипец, Renegade row’n'press, въртене на дъмбел)

3. Хранителни добавки
3.4. Преди тренировка - 2 таблетки Arginine+Ornitine, 3 таблетки комплексни аминокиселини на ON

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се бързо, но усещам много лека мускулна треска по цялото тяло. Нормално е - волейбол не съм играл повече от 2 седмици. Умора няма. Тренирах чудесно - енергичен, чудесен тонус, натоварих се отлично. Увеличих натоварването. Без усилие добавих по 2 повторения към 4-те серии набирания, както и увеличих работните тежести на скрипеца с 10-15 kg. Правя Renegade row’n'press вече с 10 kg-ов дъмбел (до сега правих със 7.5 kg). Усетих напомпване на мускулатурата, но не мога да го припиша изцяло на Amino Anabolic, предвид на увеличените тежести. Доволен съм много.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.04.10 08:56.

14 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, маслинена паста, чаша натурален сок
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 яйце
1.3. Обяд - свински карета на тиган, грах (250 g), 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински карета на тиган, печени картофи с филе и кашкавал (400 g)
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - 1 доза казеин, 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, кисело мляко (200-250 g), 1 яйце

2. Тренировка - кардио - 40 min тичане на пътека и отскоци. Интензивност - над средната.

3. Хранителни добавки
3.4. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се лесно и се разсъних, но усещам лека скованост в следствие на вчерашния фитнес. Нормално е, няма умора. Тонусът е много добър, независимо от това. Тренирах кратко и съдържателно, с отличен тонус. Поизпотих се, но без да достигам до умора. Като цяло натоварването не беше особено голямо, но за днес ми е достатъчно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.04.10 18:02.

15 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, маслинена паста, чаша натурален сок
1.3. Обяд - свински карета на тиган, зрял червен боб (250 g), свински дроб на тиган (150 g), 1 яйце
1.5. Вечеря - свински карета на тиган, печени картофи (250-300 g), 1 яйце
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - 1 доза казеин, 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, кисело мляко (200-250 g), шепа бадеми

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
3.4. Преди последното хранене - 1 таблетка Arginine+Ornitine
3.5. Преди лягане - 23 g казеин

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се относително трудно и бавно се разсъних. Тонусът е добър, но съм сънлив и малко отпуснат през деня. Не усещам умора в мускулите си, само обща сънливост. Спокоен и приятен се оказа днешният почивен ден!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.04.10 19:13.

16 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, маслинена паста, сирене (80-100 g)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 яйце, 1 вафла
1.3. Обяд - пушено пилешко бутче на тиган, варен бял ориз (60-65 g), 1 яйце, 1 чаша мляко с ориз и канела
1.5. Вечеря - пушено пилешко бутче на тиган, варен бял ориз (60-65 g), бадеми (40-50 g)

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и свеж. Разсъних се бързо и се чувствам екстра. През целия ден се чувствах приятно и бях относително енергичен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.04.10 17:56.

Аз приемам аминокиселини основно по време на натоварване и така постигам намаляване на умората от нея. Там намирам и разликата, когато присъстват в режима ми - в умората след тренировка. След като започнах системно да ги пия понасям по-добре натоварването, съответно - възстановяването става по-бързо и/или до по-висока степен. Е, аминокиселините гарантирано не елиминират нуждата от почивка и не знам до колко могат да ти послужат в случай като твоя. По-скоро си поиграй с дозирането на натоварването, интензивността му и използваните тежести. Опитай да правиш 3-4-5 тежки тренировки, след тях една с намалени тежести (3/4 или 2/3), после пак тежки тренировки и т.н. Увеличаването на тежестите и натоварването не е безкраен процес, знаеш това добре.

17 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 1 яйце, малко бадеми (около 10 броя)
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 2 яйца, маслинена паста, Wheybar-R
1.3. Обяд - пилешко бутче на грил, печени картофи (300 g), 1 краставица, 1 банан, малко бадеми (около 10 броя)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени ядки
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, грах (250 g), 1 яйце

2. Тренировка - фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с лост)

3. Хранителни добавки
3.2. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar
3.3. След втората закуска - таблетка витамини
3.4. Преди обяд - 1 таблетка Arginine+Ornitine

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се малко по-трудно от обикновено и се разсъних по-бавно. По време на тренировка тонусът не беше максимален, но все пак тренирах така, както бях планувал. Чувствам се леко сънлив, но в това дъждовно време мисля, че е нормално.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.04.10 17:07.

18 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 1 яйце, малко бадеми (около 10 броя)
[тренировка 1]
1.2. Втора закуска - 2 пълнозърнести земела с кашкавал, маслинена паста, Wheybar-R, 1 доза соев изолат, 1 чаена лъжичка фъстъчено масло
1.3. Обяд - картофена супа, мусака, 1 яйце, шепа ядки
[тренировка 2]
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 1 банан, бадеми (40-50 g)
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, печени картофи (250 g), 1 яйце

2. Тренировка
2.1. Фитнес - крака и рамо
2.2. Кардио - спининг (50 min)

3. Хранителни добавки
3.2. По време на тренировка 1 - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar
3.3. По време на втората закуска - 20 g соев протеин изолат
3.4. След втората закуска - таблетка витамини
3.5. Преди обяд - 1 таблетка Arginine+Ornitine
3.6. Преди тренировка 2 - 1 доза EndoRush
3.7. По време на тренировка 2 - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar
3.8. След тренировка 2 - 5 g комплексни аминокиселини
3.9. Преди последното хранене - 1 таблетка Arginine+Ornitine
3.10. Преди лягане - 23 g казеин

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и отпочинал, разсъних се моментално и отидох в залата с чудесен тонус. Тренирах относително леко към средно тежко, но все пак не съм готов да товаря краката както си знам. От една страна не съм ги товарил с щанги почти 3 месеца, от друга страна - все още щадя ахилеса. Доволен съм, получи се чудесна тренировка, без умора. Имам лека мускулна треска на гърдите, обаче... нормално - вчера увеличих леко тежестите. Следобед направих чудесно кардио (спининг). Не се сдържах и се “подпрях” с доза EndoRush преди него, обаче... вероятно затова така лесно понесох натоварването. Имаше лека умора, но определено не се затрудявах, независимо от темпото. Доволен съм - днес беше един наистина чудесен спортен ден!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.04.10 17:07.

19 април 2010

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 яйце, шоколад с лешници (50 g)
1.3. Обяд - картофена крем-супа, пилешка пържола на тиган, грах (250 g), малки количества от шопска салата, Снежанка, кашкавал и луканка
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, печени картофи (250 g),

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се трудно, но се раздвижих и разсъних много бързо. Имам мускулна треска на бедрата и гърдите, но лека и по-скоро приятна. Денят започва с много добър тонус. Много работа ми се събра днес, влязох в залата крайно уморен психически, а мускулната треска усложни допълнително нещата, макар да не е силна. Всъщност отидох на тренировка за да я разчупя. Тренирах прилично, но не така, както ми се искаше. Губех концентрация, не се ориентирах по най-добрия начин в много ситуации, а и технически съм изостанал (естествено). Особен ден... физически не съм уморен, но главата ми е напълно спряла.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.04.10 19:02.

19.04.10
10:02

Честит Рожден Ден!
Желая ти от сърце много здраве,щастие,късмет,любов, добри приятели и много, много усмивки :)  :)  :)

20 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, маслинена паста
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 яйце, шоколад с лешници (50 g), енергийна напитка (250 ml)
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, зрял червен боб (250 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени ядки, овесени трици и пшеничен зародиш, енергийна напитка (250 ml)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, грах (250 g), 2 яйца

2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (долен скрипец, Swings, гребане с дъмбел)

3. Хранителни добавки
3.3. Преди тренировка - 2 таблетки Arginine+Ornitine
3.4. По време на тренировка - 8 g комплексни аминокиселини ON
3.5. След тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine

4. Общо мнение за физическото състояние днес - трудно се надигнах днес, разсъних се много трудно. Вчера съм успял да поразчупя мускулната треска в краката, но не е отминала напълно. Въпреки не особено високият тонус през деня, тренирах чудесно. Получи се приятно тежичка и натоварваща тренировка, направих всичко както ми се искаше. Доволен съм - връщам се към нормалните за мен тежести в очакваното темпо. Имам усещането, че аргининът с орнитин, приети преди тренировка, имат по-лесно доловимо влияние върху поведението на мускулатурата в сравнение с прием преди хранене. При всички случаи трудно бих разграничил действието на хранителната добавка от това на увеличените тежести... поне на този етап. Струва ми се, че експериментите ми с тази комбинация аминокиселини ще продължат...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.04.10 19:03.

21 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, маслинена паста, 1 вафла
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, свински дроб на тиган (около 100 g), варени картофи (около150-200 g)
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, зрял червен боб (200 g), 1 яйце

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се изненадващо отпочинал и свеж. Чудесен тонус през целия ден, макар да имах доста работа. Мускулната треска от началото на седмицата отминава...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.04.10 17:11.

21.04.10
09:09

Хубавото време вън и прогнозата за идните 4 дни правят разодката примамлива идея. А тренировката в състояние отпочинал и свеж си е добре дошла.

казано от F.A’U на 21.04.10, 09:09:

А тренировката в състояние отпочинал и свеж си е добре дошла.

Абсолютно съм съгласен, да, но... Тренирах в събота, в неделя (два пъти!), в понеделник, вчера... Смятам утре пак да тренирам и от събота - пак същата процедура. Опасявам се, че ще ми дойде в повечко...

21.04.10
09:32

И работа, хм интересно - наистина в един момент се натрупва умора и два дена после блокаж(поне при мен) - дам почивка - и все пак е странно онова чувство когато преминеш в хоризнотлно положение - и знаеш, че си имал физическата възможност да тренираш, но мозъчето е  синтезирало мисълта за преумората и се въртиш 15-20 мин и се чудиш дали не направих грешка и се въртиш втренчен и замислен - интересно е единоборството тяло - мозък

казано от F.A’U на 21.04.10, 09:32:

И работа, хм интересно - наистина в един момент се натрупва умора и два дена после блокаж (поне при мен) - дам почивка - и все пак е странно онова чувство когато преминеш в хоризнотлно положение - и знаеш, че си имал физическата възможност да тренираш, но мозъчето е  синтезирало мисълта за преумората и се въртиш 15-20 мин и се чудиш дали не направих грешка и се въртиш втренчен и замислен - интересно е единоборството тяло - мозък

Преумората е солиден фактор, майтап с нея няма и затова гледам да си подсигуря 2 почивни дни седмично. В противен случай, рано или късно, тя ме принуждава да почивам. Никога не се колебая и не съжалявам, че съм почивал. Напротив - почивката ми дава допълнителен заряд в следващ момент! Мога да тренирам днес, ще издържа без проблем... но в момента разумът ми напомня, че е по-добре да не го правя и да хвърля утре спестените сили от днес.

22 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, маслинена паста, 1 блокче от карамелизирани ядки (60 g)
1.3. Обяд - свински стек на тиган, варен бял ориз (60-65 g), зрял червен боб (50 g), 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, варен бял ориз (60-65 g), 1 яйце

2. Тренировка - кардио (40 min спининг + 10 min интервално тичане на пътечка)

3. Хранителни добавки
3.4. Преди тренировка - 1 капсула Geranamine + 1 капсула PEA (PhenylEthylAmine)
3.5. След тренировка - 5 g комплексни аминокиселини

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се в чудесно физическо състояние. Умора няма, мускулната треска е незабележима вече. Тренирах чудесно, изпотих се колосално и всъщност се получи чудесно натоварване. Експериментирах с мостри на FUSION Supplements . Работният ми ден беше тежичък (чисто психически), но тренирах в чудесна кондиция. Не изключвам placebo-ефект, но главата ми беше “чиста, бистра и спокойна” по време на тренировка, а и след това. Понесох отлично натоварването, което беше средно като интензивност и тежест. Доволен съм - от деня, от тренировката и от мострите.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.04.10 18:22.

23 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, маслинена паста
1.3. Обяд - печено пилешко бутче, печени картофи (250-300 g), салата селе и моркови, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - печено пилешко бутче, грах (250 g), 1 яйце, 1 краставица, репички, бадеми (около 30 g)
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - 1 доза казеин, 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, кисело мляко (200-250 g), 1 доза соев протеин изолат

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
3.6. Преди лягане - 23 g казеин + 20 g соев изолат

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и се разсъних бързичко. Опасенията ми, че мострите на FUSION Supplements (Geranamire + PhenylEthylAmine) ще окажат влияние върху съня ми не се потвърдиха. Мускулният тонус е добър, надявам се през почивните дни да спортувам качествено.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.04.10 07:13.

24 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 1 яйце
[тренировка]
1.2. Втора закуска - шейк (1 доза соев изолат, 5-6 супени лъжици овесени ядки, 1 чаена лъжичка какао и 1 чаена лъжичка фъстъчено масло), 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), маслинена паста
1.3. Обяд - свински стек на тиган, печени картофи (200 g), 1 яйце, Toblerone (50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 3-4 супени лъжици овесени ядки, 1 чаена лъжичка какао
1.5. Вечеря - пушено пилешко бутче на тиган, грах (250 g), 1 краставица, репички, бадеми (около 30 g)

2. Тренировка - крака и рамо

3. Хранителни добавки
3.1. Преди тренировка - 2 таблетки Arginine+Ornitine
3.2. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar + 6 g комплексни аминокиселини
3.3. По време на втората закуска - 20 g соев изолат
3.4. След закуска - таблетка витамини
3.5. Преди обяд - 1 таблетка Arginine+Ornitine

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се лесно и се разсъних бързо. Отидох в залата с добро настроение и тонус. Тренирах много добре, доволен съм. Натоварих добре краката и около средното - рамената. Този уикенд разменям местата на тренировките, до сега в събота правих гърди и в неделя - крака. Промяната е заради спининга в неделя следобед. Миналата седмица в неделя сутринта правих крака във фитнеса, следобед - спининг. Като следствие от това натоварването на краката стана ненужно голямо и имах мускулна треска. По тази причина ще разменя тренировките във фитнеса за събота и неделя, с ясната мисъл, че е по-добре рамото да е след гърдите, а не преди тях. Ще видим какво ще се получи в крайна сметка. Моментен максимум на клека - 2 серии по 8 повторения със 75 kg. Беше един наистина спокоен ден... само през деня спах 7 часа, не говорих с никой по телефона (освен с приятелката ми)... пълен релакс!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.04.10 11:46.

25 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 1 яйце
[тренировка 1]
1.2. Втора закуска - шейк (1 доза суроватъчен протеин, 5 супени лъжици овесени ядки, 1 чаена лъжичка фъстъчено масло)
1.3. Обяд - таратор, 2 едри вратни пържоли на скара, задушен грах с топено сирене, сладолед (150 g)
[тренировка 2]
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 5-6 супени лъжици овесени ядки, 1 чаена лъжичка какао
1.5. Вечеря - свинска пържола на тиган, зрял червен боб (250 g), 1 яйце, бадеми (40-50 g), 1 краставица
1.6. Преди лягане - пропускам (легнах си рано)

2. Тренировка
2.1. Тренировка 1 - гърди, бицепс, корем (гърдите с дъмбели)
2.2. Тренировка 2 - спининг (45 min)

3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 3 таблетки Arginine+Ornitine
3.2. По време на тренировка 1 - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar + 6 g комплексни аминокиселини
3.3. По време на втората закуска - 20 g суроватъчен протеин
3.4. След втората закуска - таблетка витамини
3.5. Преди тренировка 2 - 2 капсули Geranamine + 2 капсули PEA (PhenylEthylAmine)
3.6. По време на тренировка 2 - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar
3.7. След тренировка 2 - 5 g комплексни аминокиселини
3.8. Преди последното хранене - 1 таблетка Arginine+Ornitine

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и свеж. Първата тренировка беше много добре като натоварване, направих всичко така, както ми се искаше. Усетих малко по-добър напомпващ ефект спрямо предишните тренировки, може би все пак 3 таблетки Amino Anabolic (2 g Arginine + 1 g Ornitine) са по-подходящата доза преди силово натоварване. На спининга се натоварих чудесно, излях солидно количество пот и се раздвижих качествено. Капсулите Geranamine и PEA работят добре. Доволен съм много от спорта днес!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.04.10 18:23.

26 април 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - свинска пържола на тиган, леща (200 g), 1 яйце
1.5. Вечеря - свинска пържола на тиган, леща (200 g), 1 яйце, 1 краставица

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се в чудесно физическо състояние и бързичко се разсъних. Имам едва доловима мускулна треска на гърдите, но тонусът е много добър. През деня се чувствах енергичен и със силите си. За съжаление не успях да тренирам днес...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.04.10 08:55.

26.04.10
12:35

Ох, как го обичам тоя спорт, а като ти чета дневника ме зарибяваш все повече. Довечера отивам да играя.

казано от fam0us на 26.04.10, 12:35:

Ох, как го обичам тоя спорт, а като ти чета дневника ме зарибяваш все повече. Довечера отивам да играя.

За съжаление днес не успях да тренирам... задържаха ме служебни задължения и закъснях.

Това ми е любимия спорт... доставям си удоволствие, което трудно мога да опиша!
Радвам се, че ти влияя по този начин! :-P

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.04.10 16:33.

27 април 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, маслинена паста, 1 блокче от карамелизирани бадеми (60 g)
1.3. Обяд - свинска пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g), 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g), 1 яйце, бадеми (30-40 g)

2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (горен скрипец, Renegade row’n’press, въртене на дъмбел)

3. Хранителни добавки
3.2. Преди тренировка - 3 таблетки Arginine+Ornitine
3.3. По време на тренировка - 2 лъжички Xtend + 5 g BCAA + 5 g Glutamine + 1 лъжичка Isostar

4. Общо мнение за физическото състояние днес - отличен тонус и настроение, умора няма. През деня се чувствах свеж. Тренирах отлично - с чудесно усещане, много сила и много добро напомпване. Отново леко увеличих работните тежести, приближавам се към максималните, които бях достигнал за последно. Много съм доволен!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.04.10 07:39.

28 април 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - свинска пържола на тиган, грах (250 g), салата домати и сирене
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска пържола на тиган, печени картофи (250 g), 1 яйце
1.6. Преди лягане - коктейл ‘Лека нощ’ - 1 доза казеин, 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, кисело мляко (200-250 g), бадеми (30-40 g)

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се бързо. Усещам леко влиянието на вчерашния фитнес, но умора и мускулна треска няма. Много добър тонус. Тренирах в добро физическо състояние, но в доста лошо техническо такова. Умора няма, чувствам се силен, но контролът върху топката е силно занижен. Нормално е, предвид на драстично разредените ми занимания с волейбол напоследък, но... не се чувствам комфортно. Иначе се раздвижих чудесно, доволен съм!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.04.10 20:15.

28.04.10
08:18

Защо спря изварата вечер?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1