Програма за вкъщи .. ?

Т. Тодорова

23.04.10
19:13

Здравейте !
Може ли някой да ми препоръча прилична за домашни условия и беден избор на уреди (крос-тренажор + дъмбели от 2,5кг)програма ?
Целта ми е да поотслабна и да се стегна.
Преди 2 години доста се отпуснах в теглото - качих 20кг (срам !).От миналото лято се захванах да си възвръщам нормалното тегло (58 кг/174см).Доста пъти прекъсвах и сменях режими на хранене,спирах да тренирам и всички други добре познати признаци на мързел у средностатистическата 22годишна девойка,искаща да изглежда добре (хихи).
Тъй или иначе,с тренировки по собствено усмотрение и разделно хранене,вече съм 65кг и нещата придобиват друг вид.
Та - какво мога да правя вкъщи (нещо логично подредено)?
Възползвам се почти всеки ден от тренажора (минимум по 40 минути,понякога по 90 ),правя упражнения за трицепс с дъмбелите ( 2 типа ,3 серии,по 15 от всяко),коремни преси (докато не ми се прииска да си изплюя вътрешностите,на серии) ,пилатес (basics & abs ) и много рядко - тае бо.
Добре ли е,според вас?
Благодаря предварително на тези,които ще прочетат темата и евентуално - ще отговорят :)

Темата беше редактирана от Т. Тодорова на 24.04.10 09:42.

24.04.10
07:32

Защо са ти толкова много тренировки, достатъчно е 2-3 пъти в седмицата.Крос-а го върти по 40-45минути, не е нужно 90, много е.И от къде си сигурна, че на 58кг. ще изглеждаш по-добре ? Важното е да не са мазнини, пък нека са 100кг. Обърни си внимание на хр. режима, другото е допълнение.

Мнението беше редактирано от fam0us на 24.04.10 07:33.

Т. Тодорова

24.04.10
08:04

казано от fam0us на 24.04.10, 07:32:

Защо са ти толкова много тренировки, достатъчно е 2-3 пъти в седмицата.Крос-а го върти по 40-45минути, не е нужно 90, много е.И от къде си сигурна, че на 58кг. ще изглеждаш по-добре ? Важното е да не са мазнини, пък нека са 100кг. Обърни си внимание на хр. режима, другото е допълнение.

Просто знам на какви килограми съм се чувствала и съм изглеждала най-добре,и искам да си ги постигна отново.Била съм и по-малко от 58 ,но не се харесвам по-слаба.
Иначе да,понякога наистина се чувствам претоварена от тренировките,но пък се изсилвам толкова,защото съм си много ядосана (blush)

24.04.10
08:25

Ще ти го кажа от сега, няма да направиш нищо с всекидневни тренировки. Тренирай 3 пъти седмично, или през ден. Доколкото килограмите, пак повтарям, важно е да няма сланина, не е важно дали си 100 или 58кг.

Т. Тодорова

24.04.10
09:26

Слушам ! :)))
А разделното хранене добре ли е като вариант,или да помисля за НВД ,или пък за някакъв конкретен нискокалоричен,тип “марулен” (хихи),режим ?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.04.10 09:30.

24.04.10
10:15

Не мога да ти кажа кое е по-добре, но повечето хора се доверяват на НВД, все пак всяка диета спазвана стрикно дава резултат.

24.04.10
10:26

Защо да не може да тренира всеки ден? Та тя да не ходи на щанги, да тренира трибой?
Tinker, скачай на ВМ-НВД, прави си тренировките както досега, само че разнообразявай. Не се ограничавай с едни и същи неща всяка седмица. Някой път можеш да потичаш, вместо да тренираш на кростренажора у вас. Пробвай нови методи, от сорта на табата и комплекси с тежести и собствено тегло. Ако нещо не ти е ясно, питай, или ползвай търсачката горе в дясно.

Т. Тодорова

24.04.10
10:44

НВД малко ме плаши - какво ще стане,когато започна да поемам “нормално” количество въглехидрати ? Затова се чудя,защото повечето хора наистина се доверяват на този режим,но после доста бързо си връщат загубеното с много ограничения тегло...
За ежедневното спортуване - не е ли добре кардиото да е всеки ден,а останалите упражнения да се комбинират с него през ден ?
И веднага ще се възползвам от зелената светлина,която ми даде за задаване на въпроси :) :) :) - що е то “ВМ” ?
Благодаря за отговорите :)

24.04.10
10:53

Започваш да ги приемаш плавно въглехидратите, така няма да има т.н. йо-йо ефект. Пък и като ви знам какви сте жените, до последно ще си на ниски въглехидрати от страх. :)

ВМ е високо мазнинна диета. Много протеини и мазнини, малко въглехидрати. При такъв режим дори не е нужно да си връщаш въглехидратите до нормата дори, можеш да си ги пазиш ниски, тъй като имаш достатъчно енергийност от мазнините. За такъв режим най-често се използват сирена, сланина, маслини, зехтин, ядки, сметана, пълномаслени млека, студено пресовано олио и прочее.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.04.10 10:55.

Т. Тодорова

24.04.10
11:12

Аз страх от въглехидрати нямам,хехе :D
Мерси за съветите,веднага започвам обмислям дали и от кога да започна да се възползвам от тях,или пък да продължа с разделното хранене :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.04.10 11:14.

24.04.10
12:04

казано от fam0us на 24.04.10, 08:25:

Ще ти го кажа от сега, няма да направиш нищо с всекидневни тренировки. Тренирай 3 пъти седмично, или през ден. Доколкото килограмите, пак повтарям, важно е да няма сланина, не е важно дали си 100 или 58кг.

Ти ме изуми. Коя жена ще иска да е 100 кила мускули бе човек.

До авторката на темата. Не прави безкрай коремни преси. Всеки ден във фитнеса гледам разни дебелани бъхтащи по 20 минути на един уред и не виждам никаква промяна в тях с течение на месеците.. единствено, че се отказват да ходят на фитнес. А и предполагам, че визията която целиш не е видима преса. От коремните преси коремът не се смалява, а расте. Траш ти го е казал добре - пробвай табата, тичане на открито.. може и спринтове.

24.04.10
13:51

казано от everytime we touch на 24.04.10, 12:04:

Ха, или се правиш на интересен или не си достатъчно умен, за да разбереш какво съм имал предвид.

24.04.10
22:05

казано от fam0us на 24.04.10, 13:51:

казано от everytime we touch на 24.04.10, 12:04:

Ха, или се правиш на интересен или не си достатъчно умен, за да разбереш какво съм имал предвид.

Може и да не съм достатъчно умен да вникна в проникновеното ти изказване, но каквото отбрах от него е, че и казваш че и на 65 кг (тя май толкова каза, че е в момента) може да стои добре ако не са мазнини което също не е така. За една жена това би било много мускулна маса и би било грозно.

Мнението беше редактирано от huckleberry на 24.04.10 22:06.

24.04.10
22:21

Как пък го определи това? Дори във форума има няколко трениращи жени които са повече кила и изглеждат доста добре.
Знам, че анорексията е на мода, но все пак....

Мнението беше редактирано от Петко К на 24.04.10 22:22.

25.04.10
10:30

Губи се женствеността на тялото като си личи мускулатурата. Можеби мъжете занимаващи се с фитнес развиват някви фетиши хаха и почват да се кефат на мускулести мадами, но мен все още някакси ми се вижда неестествено.

Т. Тодорова

26.04.10
11:02

Чак до показване на мускули не смятам да стигам (chuckle),въпреки че винаги съм намирала за красиви добре оформените в горната си част женски ръце (нормално оформени,не с 5 метра обиколка и релеф като на Стара Планина )
Благодаря ви за коментарите :)
Вече пробвах Табата и все още се чудя дали не съм се споминала по време на тренировката :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.04.10 11:06.

26.04.10
11:46

Ръце като на Мадона? Не е секси ;d

Т. Тодорова

26.04.10
12:12

Е,не чак като нея - просто да си личи,че има оформен мускул,а не да изглежда като все едно съм си навряла парче бекон в ръкава (chuckle)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1