23.04.10
19:13
Здравейте !
Може ли някой да ми препоръча прилична за домашни условия и беден избор на уреди (крос-тренажор + дъмбели от 2,5кг)програма ?
Целта ми е да поотслабна и да се стегна.
Преди 2 години доста се отпуснах в теглото - качих 20кг (срам !).От миналото лято се захванах да си възвръщам нормалното тегло (58 кг/174см).Доста пъти прекъсвах и сменях режими на хранене,спирах да тренирам и всички други добре познати признаци на мързел у средностатистическата 22годишна девойка,искаща да изглежда добре (хихи).
Тъй или иначе,с тренировки по собствено усмотрение и разделно хранене,вече съм 65кг и нещата придобиват друг вид.
Та - какво мога да правя вкъщи (нещо логично подредено)?
Възползвам се почти всеки ден от тренажора (минимум по 40 минути,понякога по 90 ),правя упражнения за трицепс с дъмбелите ( 2 типа ,3 серии,по 15 от всяко),коремни преси (докато не ми се прииска да си изплюя вътрешностите,на серии) ,пилатес (basics & abs ) и много рядко - тае бо.
Добре ли е,според вас?
Благодаря предварително на тези,които ще прочетат темата и евентуално - ще отговорят :)
Темата беше редактирана от Т. Тодорова на 24.04.10 09:42.
Защо са ти толкова много тренировки, достатъчно е 2-3 пъти в седмицата.Крос-а го върти по 40-45минути, не е нужно 90, много е.И от къде си сигурна, че на 58кг. ще изглеждаш по-добре ? Важното е да не са мазнини, пък нека са 100кг. Обърни си внимание на хр. режима, другото е допълнение.
Мнението беше редактирано от fam0us на 24.04.10 07:33.
24.04.10
08:04
казано от fam0us на 24.04.10, 07:32:
Защо са ти толкова много тренировки, достатъчно е 2-3 пъти в седмицата.Крос-а го върти по 40-45минути, не е нужно 90, много е.И от къде си сигурна, че на 58кг. ще изглеждаш по-добре ? Важното е да не са мазнини, пък нека са 100кг. Обърни си внимание на хр. режима, другото е допълнение.
Просто знам на какви килограми съм се чувствала и съм изглеждала най-добре,и искам да си ги постигна отново.Била съм и по-малко от 58 ,но не се харесвам по-слаба.
Иначе да,понякога наистина се чувствам претоварена от тренировките,но пък се изсилвам толкова,защото съм си много ядосана (blush)
Ще ти го кажа от сега, няма да направиш нищо с всекидневни тренировки. Тренирай 3 пъти седмично, или през ден. Доколкото килограмите, пак повтарям, важно е да няма сланина, не е важно дали си 100 или 58кг.
24.04.10
09:26
Слушам ! :)))
А разделното хранене добре ли е като вариант,или да помисля за НВД ,или пък за някакъв конкретен нискокалоричен,тип “марулен” (хихи),режим ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.04.10 09:30.
Не мога да ти кажа кое е по-добре, но повечето хора се доверяват на НВД, все пак всяка диета спазвана стрикно дава резултат.
Защо да не може да тренира всеки ден? Та тя да не ходи на щанги, да тренира трибой?
Tinker, скачай на ВМ-НВД, прави си тренировките както досега, само че разнообразявай. Не се ограничавай с едни и същи неща всяка седмица. Някой път можеш да потичаш, вместо да тренираш на кростренажора у вас. Пробвай нови методи, от сорта на табата и комплекси с тежести и собствено тегло. Ако нещо не ти е ясно, питай, или ползвай търсачката горе в дясно.
24.04.10
10:44
НВД малко ме плаши - какво ще стане,когато започна да поемам “нормално” количество въглехидрати ? Затова се чудя,защото повечето хора наистина се доверяват на този режим,но после доста бързо си връщат загубеното с много ограничения тегло...
За ежедневното спортуване - не е ли добре кардиото да е всеки ден,а останалите упражнения да се комбинират с него през ден ?
И веднага ще се възползвам от зелената светлина,която ми даде за задаване на въпроси :) :) :) - що е то “ВМ” ?
Благодаря за отговорите :)
Започваш да ги приемаш плавно въглехидратите, така няма да има т.н. йо-йо ефект. Пък и като ви знам какви сте жените, до последно ще си на ниски въглехидрати от страх. :)
ВМ е високо мазнинна диета. Много протеини и мазнини, малко въглехидрати. При такъв режим дори не е нужно да си връщаш въглехидратите до нормата дори, можеш да си ги пазиш ниски, тъй като имаш достатъчно енергийност от мазнините. За такъв режим най-често се използват сирена, сланина, маслини, зехтин, ядки, сметана, пълномаслени млека, студено пресовано олио и прочее.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.04.10 10:55.
24.04.10
11:12
Аз страх от въглехидрати нямам,хехе :D
Мерси за съветите,веднага започвам обмислям дали и от кога да започна да се възползвам от тях,или пък да продължа с разделното хранене :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.04.10 11:14.
24.04.10
12:04
казано от fam0us на 24.04.10, 08:25:
Ще ти го кажа от сега, няма да направиш нищо с всекидневни тренировки. Тренирай 3 пъти седмично, или през ден. Доколкото килограмите, пак повтарям, важно е да няма сланина, не е важно дали си 100 или 58кг.
Ти ме изуми. Коя жена ще иска да е 100 кила мускули бе човек.
До авторката на темата. Не прави безкрай коремни преси. Всеки ден във фитнеса гледам разни дебелани бъхтащи по 20 минути на един уред и не виждам никаква промяна в тях с течение на месеците.. единствено, че се отказват да ходят на фитнес. А и предполагам, че визията която целиш не е видима преса. От коремните преси коремът не се смалява, а расте. Траш ти го е казал добре - пробвай табата, тичане на открито.. може и спринтове.
казано от everytime we touch на 24.04.10, 12:04:
Ха, или се правиш на интересен или не си достатъчно умен, за да разбереш какво съм имал предвид.
24.04.10
22:05
казано от fam0us на 24.04.10, 13:51:
казано от everytime we touch на 24.04.10, 12:04:
Ха, или се правиш на интересен или не си достатъчно умен, за да разбереш какво съм имал предвид.
Може и да не съм достатъчно умен да вникна в проникновеното ти изказване, но каквото отбрах от него е, че и казваш че и на 65 кг (тя май толкова каза, че е в момента) може да стои добре ако не са мазнини което също не е така. За една жена това би било много мускулна маса и би било грозно.
Мнението беше редактирано от huckleberry на 24.04.10 22:06.
Как пък го определи това? Дори във форума има няколко трениращи жени които са повече кила и изглеждат доста добре.
Знам, че анорексията е на мода, но все пак....
Мнението беше редактирано от Петко К на 24.04.10 22:22.
25.04.10
10:30
Губи се женствеността на тялото като си личи мускулатурата. Можеби мъжете занимаващи се с фитнес развиват някви фетиши хаха и почват да се кефат на мускулести мадами, но мен все още някакси ми се вижда неестествено.
26.04.10
11:02
Чак до показване на мускули не смятам да стигам (chuckle),въпреки че винаги съм намирала за красиви добре оформените в горната си част женски ръце (нормално оформени,не с 5 метра обиколка и релеф като на Стара Планина )
Благодаря ви за коментарите :)
Вече пробвах Табата и все още се чудя дали не съм се споминала по време на тренировката :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.04.10 11:06.
26.04.10
11:46
Ръце като на Мадона? Не е секси ;d
26.04.10
12:12
Е,не чак като нея - просто да си личи,че има оформен мускул,а не да изглежда като все едно съм си навряла парче бекон в ръкава (chuckle)