Дневникът на inis9 (Финал за 2010)

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.04.10
13:28

казано от inis9 на 13.04.10, 07:16:

Тренировка:

Едит: 22,20 -
Чудех се дали да го впиша това, но след време зная, че ще искам да го прочета.
Направо не зная как някой успява да тренира след работа...аз съм буквално парцал. Днес бях без настроение още сутринта, развалих си тренировката, после храната, и си тръгнах от работа с главоболие и страхотна умора. И свят ми се виеше.

Аз мисля, че е извращение да тренираш след работа. Опитвала съм и не мога да се оправя 3 дни после. Не е за всеки

14.04.10
14:26

Хм, аз от доста години тренирам след работа и още съм жив :lol:
Или работата ви изморява и прекалено и/или ви натоварва негативно (т.е., време е да я смените ;)), или тренировките ви не са съобразени с моментните ви възможности.
П.П. За мен пък е извращение да тренираш преди работа. Освен ако работното ви време не е от 12 на обяд ;) Иначе не мога да си представя да се вдигна рано сутринта в 6 или 7 и да ходя да тренирам :lol: А сериозно - трябва си минимум час след ставане, за да влезе тялото в работен режим и да може да се тренира пълноценно. Поне при мен.

Мнението беше редактирано от Петко К на 14.04.10 14:30.

14.04.10
14:40

Въпрос на навик, на усещане, на работа...
Аз се чувствам чудесно да скокна наспана в 6 и да правя кардио. Обаче за целта лягам рано. В обедната почивка също тренирам доста често като само понякога съм изтощена. Това пък зависи от други фактори: емоции на работа.
Иначе съм говорила с човек, който работи физическа работа и той ми е казвал, че не може да си позволи да отиде изморен на работа. за сметка на това прави яки тренировки след...
Извод: който когато  :lol:

Мнението беше редактирано от Anelia на 14.04.10 14:41.

14.04.10
19:01

казано от Петко К на 14.04.10, 14:26:

Хм, аз от доста години тренирам след работа и още съм жив :lol:
Или работата ви изморява и прекалено и/или ви натоварва негативно (т.е., време е да я смените ;)), или тренировките ви не са съобразени с моментните ви възможности.
П.П. За мен пък е извращение да тренираш преди работа. Освен ако работното ви време не е от 12 на обяд ;) Иначе не мога да си представя да се вдигна рано сутринта в 6 или 7 и да ходя да тренирам :lol: А сериозно - трябва си минимум час след ставане, за да влезе тялото в работен режим и да може да се тренира пълноценно. Поне при мен.

Петко, ако повечето от нас имаха твоя непукизъм или по-скоро умение да си пазиш психиката щяхме да имаме сили за тренировка. Ама сме такива ,че попиваме всичко и е достатъчно три колежки и две чиновнички да ти вдигнат нарвите и иди тренирай после. Тя енергията заминава в ядосване и псуване./поне при мен де/
Когато бях на твърдо работно време ставах в 5.00 и тренирах от 6.30-8.00 с разтягането. После никоя пикла не можеше да ме ядоса.
Понякога затова се чудя някой като каже, че няма време да тренира щото е на работа

14.04.10
19:43

Взе ми думата от клавиатурата, Дивичка.

Мен работата много ме натоварва, защото е свързана със запомняне и работа с голям обем информация, валидна за кратко време - това го бях писала някъде. И се налага да се концентрирам във всякакви детайли през цялото време, рутина или машинално вършене на нещо си няма. И понякога вечер имам чувството, че главата ми буквално се пръска по шевовете от стари и нови, неприключени, спешни, важни, маловажни и пр. неща...а ако съм и гладна, циркът е пълен :lol:

+ това аз преди тренирах след работа и имам база за сравнение - сутрин обикновено съм свежа и нямам нужда от много време, за да съм готова да тренирам - едно двойно кафе по път за залата и съм пушка. Наистина си е до човек, де. В интерес на истината аз обичам да спя, на мен 8 часа на денонощие не ми стигат, трябват ми поне 9-10 - уикенда понякога наваксвам с 12-14 часа сън....мисълта ми е, че не съм от хората, които с лекота скачат в 5 сутринта. Но за тренировка ставам в 6 часа доста бързо...

Днес: - танци и почти читава храна. Сутринта изядох три бонбона, през деня 200 гр, извара, 100 гр, кисело мляко, 100 гр. шунка, 3 големи маслини. На танците хапнах едно тъничко резенче козунак и 2 бисквитки и сега ще хапна нещо лекичко, което ще едитна после.

Вените по ръцете стават все по-ясно видими, съвсем доскоро не се виждаше нито една. И кантарът се е смилил, мери ме под 64 кг.Според мен е вода повечко разликата. След 1 месец ще видим.

15.04.10
07:14

Снощи не вечерях нищо.

Тренировка:

1. Набирания подхват: между останалите серии - 3 х 3 - в първите 2 серии по 2 самостоятелни, в 3-тата - 1 самостоятелно. И след това в серии по 5, асистирани с ластик. Общо 49 бр. Имах някакъв проблясък - отначало ми беше по - трудно, а след това - по - лесно, въпреки натрупаната умора. В последната серия направо се свлякох като чувал картофи след четвъртото повторение...в последната серия последните две повторения бяха твъъъърде асистирани...:lol:

2. Оувърхед клек с 25 кг. - 3 х 5 +
3. Изометричен клек различен разкрач 3 х 30-50 сек. +
4. Обратни коремни с 5 кг. - 3 х 10 +
5. Заден клек, с идеята да е експлозивен 5 х 3 с 60; 60; 50; 50; 50 кг. - малки забележки за техниката, но аз се оправдавам с това, че иначе клякам бавно. На 50 кг. се получи доста по - добре, но аз нещо не останах доволна +
6. Външни ротации с 4 кг. - 3 х 10.

Уморих се доста, но беше много готино. Храната после...

Мнението беше редактирано от Инис на 15.04.10 07:39.

15.04.10
11:49

Инис, къде ходиш на танци? Аз също имам желание - в Студ. град намерих една зала, но часовете не са ми удобни.
А относно това за липсата на време, наистина е трудно, но ако чавек има желание, може да се намери начин. Не винаги, обаче. Когато детето още не ходеше на детска градина, а го гледах аз - беше просто абсурдно да намеря и 15мин. да отида в зала. Никой не ми помагаше, сама си го гледах, а като прибавим и буденето през половин час през нощта, нямах и сили. Но го натоварвах на количката и ходех пеша. Всеки ден, в който времето позволяваше - тогава живеехме в Княжево и по алеята - та до НДК. После обратно. Или до Овча купел. Така, че ако човек има желание, има начини да се движи :))
Факт е, обаче, че понякога обстоятелствата не позволяват.

Мнението беше редактирано от maxxi на 15.04.10 13:13.

15.04.10
17:03

Ами, Макси, по местоживеене - в Надежда.
Наистина понякога обстоятелствата не позволяват, но то е винаги в някакъв отрязък от време, не е постоянно.

Днес:
- тренировка - по-горе;
10,00 - 200 гр. извара, 100 гр. кисело мляко;
- 2 бонбона;
19,20 - 150 гр. скумрия на фурна, 1 доматче, 1/3 краставица, 100 гр. маруля, ябълков оцет, 1 филия типов хляб, 15 гр. масло.

Хайде и утре на манежа...

15.04.10
18:04

ами, Инис, моят отрязък от време продължи почти три години! Малкият е на две и половина и все още се буди през нощта и идва при мен да спи. Като сложим и 9 месеца бременност, когато ми беше забранен всякакъв спорт, тъй като за малко да го загубя във втория месец... си става бая. Ако ти кажа, че чак като тръгна на ясла се почувствах като що- годе нормален човек и веднага започнах да карам велото. Преди това беше просто немислимо. Ето, сега имам желание да ходя на танци, но първият час е сутринта в 8, а малкият го карам в 8.30 - 9 на градина, защото с мъжа ми сподделяме една кола, та карам ги двамата, после към 5.30 - пак излизам с колата и събирам и двамата. А вечерният час за танците е от 17.45! И не става. През деня единственото време, което мога да отделя е от 9 до 10. И то благодарение но това, че ме приеха докторантура и ангажиментите ми са малко в момента. Така, че това, че човек винаги може да намери начин и време, хем е вярно, хем не е. Поне за мен - искат се жертви, особено когато вече има други хора около теб, като малкия вампир :)))

16.04.10
19:35

Напълно те разбирам, Макси, но с течение на времето ще си в състояние да намираш все повече време за себе си. Убедена съм в това, защото идва момент, когато човек започва да изпитва нужда да се грижи и за себе си, а не само за близките си. И тогава нещата се подреждат полека.

Днес:
08,30 - 50 гр. овес с мед и прясно мляко;
13,00 - 1 пилешка пържола от бут, 200 гр. миш-маш, 100 гр. салата от катък и чушки;
17,00 - 20 гр. сурови ядки (бадеми и лешници);
18,30 - 21,00 - танци. Ама какви - страшно уморителни, почти без почивка. И много се уморих и ме заболяха стъпалата....

Вечеря следва, но ще бъде домат, краставица, сирене и някакво месо или 2 яйца. Страшно гладна съм.
Водата е малко, обаче, едва ли има повече от 2,5 л. Но ще пийна още докато заспя.

Лека.

17.04.10
20:06

Опала,
цял ден бях на фестивал, доста танци, доста висене, и  най - мъчителното - жажда. А аз съм и жаба и ожаднявам честичко. За целия ден съм изпила ок. 500 мл., а като си тръгнахме - 1 литър наведнъж. Аз съм си виновна, че останах без вода.
12,00 - 50 гр. овес, 100 гр. извара, мед и прясно мляко;
- фестивал;
22,00 - 1/2 лук, 1 домат, малко кайма и 2 две яйца с масло на тефлона, салата от малко зеле, 1/2 домат, 1/3 краставица и ябълков оцет.

Вода - ще стигне 3 л. Наваксвам си доста :)

18.04.10
15:55

Уморена съм. Днес цял ден ям и спя. В моментите, в които бях будна, много ми се ходеше да направя една тренировка, но убеждавам себе си, че трябва да си почина. Напоследък тренирам по - често от обикновено и усещам умора. Зная, че имам нужда да почина. Тази седмица имам 2 силови и 3 кардио, което пак не е толкова зле. Следваща силова - вторник. Надявам се да се чувствам в кондиция.

18.04.10
18:24

Тренираше ми се малко, та:

в 21,00 -
50 клека, 50 бърпита (без лицева), 30 лицеви (цели) - 6,14 мин., засечено с хронометър.
Клекове - 20 + 20 + 10;
Бърпита - 10 + 20 + 20;
Лицеви - 10 + 10 + 10.
Лицевите и бърпитата бяха трудни, особено последните 20 бърпита направо ми спряха тока. А дишането....много зле. На лицевите съм по - скоро бавна, особено след петата.

Кратко, но от сърце :)

Мнението беше редактирано от Инис на 18.04.10 18:40.

20.04.10
07:41

Днес ми се тренираше много, ама нищо не направих.

Тренировка:

1. Набирания неутрален хват - няколко единички между сериите, тук-там с по - кратка почивка. Увисвах буквално като чувал с картофи на лоста...Чувствах се и продължавам да се чувствам сто кила. В тази връзка се оказа, че кантарът вкъщи ме мери по - лека отколкото съм; този в залата ковна 67,2 кг., и като махнем 1 кг, резултатът е около 66. Колкото си бях и преди. Да де, преди може и повече да съм била :lol: ;

Не се чувствам във форма.

2. Ренегатско без тежест 3 х 10 + суинг с 16 кг. 3 х 10;

3. Преден клек:
1 х 5 с 50 кг.;
1 х 5 с 60 кг.;
1 х 4 със 70 кг. - отказ на петото, клекнах, но се изправих само на 1/3 :lol: ;
1 х 5 с 60 кг.;
1 х 5 с 50 кг., уж експлозивно. Подскачах лекичко, пък колко експлозивно стана....не зная.

И това, ако лостът е бил големият, иначе - 2 кг. Мисля, че беше големият, но не съм сигурна.

4. Обратни коремни 3 х 10; 10; 7 с 4; 4; 5 кг. - и отказ на последната серия;
5. Изотоничен клек с ластик и разпъване на ластик в оувърхед - 3 серии по 30 + сек., последната до отказ, може да има 50-60 сек;

Разтяжки, малко напади без тежест. И това беше май.

Мнението беше редактирано от Инис на 20.04.10 07:48.

20.04.10
18:34

Хайдеее, добър вечер,
днес:
- тренировка - по-горе;
10,00 - 60 гр. крема сирене, 200 гр. кисело мляко 2%;
13,00 - 1 пилешко шишче, 1 кюфте, огромна салата зеле с малко моркови, 75 гр. крема сирене;
- 20-тина гр. сурови ядки;
21,00 - голяма доматена супа с малко ориз в нея, 150 гр. извара, 20 гр. сирене, 20 гр. кашкавал, 50 гр. общо суджук и шунка, 200 гр. кисело мляко 2%.

Вода - ок. 3,5 л.

Мнението беше редактирано от Инис на 20.04.10 18:39.

21.04.10
19:47

Здравейте,
днес - ден за танци. Хубави.

10,00 - 200 гр. кисело мляко; 20 гр. сурови ядки;
13,30 - 200 гр. свински карета, салата домати със сирене, 1 чаша бяло вино;
17,00 - 20 гр. сурови ядки;
18,30 - 21,00 - танци, и по време на тях 4-5 дребни сладки;

Е, и ще вечерям нещичко. Ще го едитна.
ЕДИТ: без вечеря.

Дивичка, гледам, че имаш наклонност да се лакираш напоследък. И аз така : ))))) Хайде малко фасон, стига мускули :lol:
Моите са орлови, на снимката не личи, но пораснат ли малко повече и ми пречат ужасно. Типичен продукт на животинските мазнини :lol:

Мнението беше редактирано от Инис на 22.04.10 07:04.

22.04.10
07:03

Добро утро,

тренировка:

Разтяжки, изометричен клек различен разкрач 3 х 30-40 сек.;
1. Набирания подхват 1 х 4 - три самостоятелни + 1 асистирано + 2-3 серии частични повдигания - тренерът явно не щеше да ми убива ентусиазма, като ме кара да се набирам още, пък аз да не мога :lol: +
2. Оувърхед клек с 18 кг. - 3 х 10;

3. Обръщане с клек:
3 х 5 с 28 кг.;
3 х 3-5 с 48 кг. - малко се силя, но иначе става. Някои тройки дори бяха в серия и аз съм доволна; +

4. Пул даун със син ластик 3 х 5-7;
5. Подскоци на лежанка 3 х 10 +

Чувствам се екстра.

Мнението беше редактирано от Инис на 22.04.10 07:03.

24.04.10
15:54

Ахой,
вчера беше ден за танци. Храната беше ОК.

Днес - ден за тренировка, не се силих много, понеже довечера съм на кръчма, а утре мисля да поклякам малко. Та:

1. Обръщане:
1 х 2 с 40 кг.;
1 х 3 с 45 кг.;
1 х 3 с 50 кг.;
1 х 2 с 55 кг.;
1 х 1 с 55 кг. и при опит за второ повторение изтървах щангата....голям трясък :lol: ;
Обръщане с клек с 45 кг. - 1 х 5;

2. Класическа тяга (смесен хват):
2 х 3 с 80 кг.;
2 х 3 с 90 кг.;
2 х 4 с 85 кг.;

3. Сумо тяга (надхват) - 5 х 5 с 60 кг.;
Нарочно свалих така драстично кг, кръстът ми се умори. Дори и така, сумото е чудесна за дупе, много добре я усещам;

4. Странична преса:
1 х 3 с 15 кг.;
1 х 5 с 12,5 кг.;
1 х 3 с 15 кг.;
1 х 5 с 12,5 кг.;

5. Wall slides - 3 х 10.

Лекичко уж(щото все пак се уморих), но искам да имам сили и за утре. Пък и за довечера.

Мнението беше редактирано от Инис на 24.04.10 15:57.

24.04.10
19:34

казано от inis9 на 21.04.10, 19:47:

Здравейте,
днес - ден за танци. Хубави.

10,00 - 200 гр. кисело мляко; 20 гр. сурови ядки;
13,30 - 200 гр. свински карета, салата домати със сирене, 1 чаша бяло вино;
17,00 - 20 гр. сурови ядки;
18,30 - 21,00 - танци, и по време на тях 4-5 дребни сладки;

Е, и ще вечерям нещичко. Ще го едитна.
ЕДИТ: без вечеря.

Дивичка, гледам, че имаш наклонност да се лакираш напоследък. И аз така : ))))) Хайде малко фасон, стига мускули :lol:
Моите са орлови, на снимката не личи, но пораснат ли малко повече и ми пречат ужасно. Типичен продукт на животинските мазнини :lol:

Якооооо.И аз се лакирвам постоянно вече....Обаче наистина пречат, пък аз имам навика да си оставям много дълги нокти. Като хвана дъмбела си правя дупки в дланта. Аз животински мазнини не ям особено, обаче яцата помагат със сигурност, пък и гена

25.04.10
14:17

Хи, Дива, майтапя се за животинските мазнини. Аз не е като да не ги ям, предпочитам ги даже, но при мен е ген. Както и да съм се хранила, винаги са ми били такива ноктите - здрави, твърди, не се цепят,а като са по - дълги и лакирани, все се намира някой да ме пита дали не са изкуствени.

Исках да тренирам днес, но след вчерашната тренировка и кръчмата (адски много танци, ама адски много), днес съм парцал. Макар че изпих 100 мл. ракия за цялата вечер (бях с колата, естествено), днес се чувствам махмурлия и ще релаксирам. Абе още вчера ми мина през ум, че вероятно ще се докарам до негодност, ама хайде. Малко ме е яд, че изпускам тренировка, но имам мускулна треска на гърба, д-то, задно бедро + лека болка в гърба и кръста. Може да не съм узряла още съвсем за тяга 90 кг., следващия път ще върна с 10 кг. и ще увелича повторенията. И чак на втората тренировка ще опитам пак с тройки на 90 кг. Другото е, че днес исках да правя 3 х 5 клек на 70 кг., а както ме приболява кръста, не смея да рискувам. А и се чувствам отпаднала.

Мнението беше редактирано от Инис на 25.04.10 14:20.

27.04.10
07:26

Опааа, я пак аз :)

Тренировка:

3 кръчета за загрявка от
планково ренегатско х 5, изометричен клек различен разкрач х 40-50 сек., глутеус мост х 6, разтяжки;
трицепсови лицеви - 10 ;5; 5 - забележки за техниката;
пудовка 16 кг. и каквото се сетите с нея - суинг, хай-пул, обръщане, преса - с една и с две пудовки, с клек. Общо взето всичко 3 х 3 (4);
Това е новост за мен с пудовките....най - неприятното е хай-пулът, а пък пресата...дори не се доближих до истината там, но поне не си посиних китките, сигурно защото правих 2-3 опита само :lol: ;
Ииии две набирания надхват с подскок. Аз не очаквах и с подскок да се получи, тоя надхват много ме е уплашил.

Раздвижваща и забавна тренировка.

Мнението беше редактирано от Инис на 27.04.10 07:26.

27.04.10
08:00

Здравей ;-) , твоите тренировки са тип силово кондиционни или крос фит и като тренираш по този начин самостоятелно ли е или с треньор и те в някоя специализирана зала за такъв тип тренировки ли се провеждат или в обикновена фитнес зала. Благодаря  :)

27.04.10
12:01

В делничните дни тренирам в LTL - http://www.livetolift.com/

С треньор. Основна цел - техника на щангистките движения. Не е кросфит.
Иначе и отделно тренирам сама във фитнес зала, но там пудовки няма обикновено, та специално днешната тренировка аз не бих могла да я възпроизведа в залата, в която ходя. За мен лично ползата от сегашните ми тренировки е голяма, освен подобрената мобилност, техника ииии видях колко малко зная всъщност.

На практика - влизам във фитнес залата и виждам две момчета, които хващат 45 кг. натоварена щанга в двата края, за да я качат на стойката. След малко я свалят, правят там нещо и я оставят. Аз отивам, взимам я от земята, обръщам я и слагам на стойката. Готино, а? :lol:
Това малко на шега, а иначе в кросфит трябват щангистките движения, затова и аз се насочих към тях. Когато си подобря общата сила, ще започна да работя и за силова издържливост с кросфит комплекси.

А за такива тренировки като моите трябват щанги, дъмбели, пудовки, стойка за клек, повечко дискове и още повечко място :P

Мнението беше редактирано от Инис на 27.04.10 12:02.

29.04.10
07:41

Уф, вчера и днес никак не ми върви...вчера не можах да отида на танци, много ме хвана яд. А днес пък закъснях за тренировка. В резултат не се получи кой знае какво - хиперекстензии (ЕДИТ 11.05: ок, не са хиперекстензии, glute ham raise беше :)), бг клек, снач баланс с малкия лост, външни ротации с 3 кг., 3-4 набирания надхват с подскок, а последните и с помощ :lol:. По 3 серии с няколко повторения, без набиранията. Тъй че днешния ден го отписвам и чакам утрешния, когато със сигурност ще отида на танци, в събота пък ще клякам. А да видим.

Мнението беше редактирано от Инис на 11.05.10 21:08.

29.04.10
10:14

казано от inis9 на 29.04.10, 07:41:

Уф, вчера и днес никак не ми върви...вчера не можах да отида на танци, много ме хвана яд. А днес пък закъснях за тренировка. В резултат не се получи кой знае какво - хиперекстензии, бг клек, снач баланс с малкия лост, външни ротации с 3 кг., 3-4 набирания надхват с подскок, а последните и с помощ :lol:. По 3 серии с няколко повторения, без набиранията. Тъй че днешния ден го отписвам и чакам утрешния, когато със сигурност ще отида на танци, в събота пък ще клякам. А да видим.

Да има такива дни аз вчера си провалих тренировката, която ми беше по план  ,но всичко се наваксва нали ? Както се казва “утрото е по-мъдро от вечерта”  :)

30.04.10
18:50

Опс, натанцувах се :) Е, не съвсем, но добре беше. Почти не се уморих от кеф.
Хайде, утре тренировка с главна цел - клек 3 х 5 на 70 кг. Надявам се да не ме затисне щангата. :lol:

Мнението беше редактирано от Инис на 30.04.10 20:10.

няма да те затисне - убедена съм, че можеш. Видях как правиш на 80кг, така че с тези 70 няма да имаш проблем:)
стискам палци!

01.05.10
15:50

Уау, Верка, като ти прочетох поста реших, че трябва да ги направя :) и се получи:

Тренировка:

1. Лежанка:
1 х 15 с 20 кг.;
1 х 2 с 45 кг. - нещо не знам какво стана, но бях пред отказ и оставих щангата. Тъкмо да се разочаровам, че връщам назад и:
3 х 4 с 45 кг. - супер доволна, качих по още едно повторение в серия;
2 х 5 с 40 кг.

в суперсерия (комбинация) с
2. Кофички - 5 х 5;

След това направо треперех цялата...не знам как я направих тая лежанка, имах чувството, че вдигам и с корените на косата. И после гвоздея на програмата:

3. Клек със 70 кг. - 4 х 5 - не можах да повярвам, но тук си има обяснение. Направих клипчета на сериите, но най - добрите две - втора и трета - не съм ги снимала под подходящ ъгъл. Затова по - долу качвам само четвърта серия, пък моля да имате предвид, че досега не съм правила четири серии на 70 кг. и на всичко отгоре имах сценична треска :lol:

4. Набирания подхват: 3, 2, 2, 1, 1, 1 - самостоятелни общо взето;
5. Скрипец надхват: 4 х 5 с 50; 45; 45; 45 кг. в суперсерия с:
6. ФКТ: 4 х 5 с лоста + 10; 7,5; 7,5; 7,5 кг.

7. Кардио 25 мин - пътека - ходене под макс наклон + тичане по наклон 2-4%. Супер беше - малко за сърцето, малко за прасците :).

Ето и видеото, май трябваше да отрежа първите секунди....

Мнението беше редактирано от Инис на 01.05.10 20:55.

02.05.10
16:01

Тренировка:

3 кръгчета с 30 кг. от:
1. Тръстъри - х 5;
2. Обръщане  - х 7;
3. Сумо тяга с хай пул - х 10;

След това бях пред припадък, изведнъж много се уморих, а раменете ми направо блокираха. От вчера имам доста добра мускулна треска на гърди и рамо и това също помогна. Пуфтях като товарен влак, много зле!

4. Тяга:
1 х 8 с 80 кг.;
1 х 8 със 75 кг.; (4 + 4);
2 х 8 със 70 кг.;

Всичко смесен хват, смяна на четвъртото повторение. Първата серия я изкарах на един дъх, макар че тежеше като 90 кг.; на втората раздишах - тежеше като 100 кг., а третата и четвъртата ги правих на инат. Много зле! След това ми се повдигаше леко. На всичко отгоре имам проблем, когато лявата ръка ми е в подхват - започва да изтърва бързо, изтръпва и изобщо не тръгвам уверено с нея...

5. Сумо тяга с 60 кг. - 3 х 5;
Първата серия надхват, а втората и третата - по едно повторение надхват, а останалите - смесен. Накрая на третата серия щангата ми се изплъзна от лявата ръка. Едва си сгъвах пръстите после, не си усещах ръцете;

6. Напречна лежанка с 1 дъмбел - 3 х 6 с 12,5 кг.; +
7. Wall slides - 3 х 10;
8. Суинг с 1 ръка ( с диск 10 кг.) - 1 х 60, на всеки 10 бр. - смяна на ръката.
За жалост дъмбелите са само хексове при нас, а по - тежките дискове идват твърде големи и ще си ги удрям в краката...но и така се получи;

9. Кардио - 24 мин, от които 7 мин. ходене на 15% наклон с 5,5 км/ч  и 10 мин. тичане по 4% наклон с 9 км/ч.

И си тръгнах като пияна вишна.

Мнението беше редактирано от Инис на 02.05.10 16:44.

03.05.10
19:24

Днес - напрегнат ден, голяма умора, тонус - нула.

08,30 - 50 гр. овес с мед, извара и прясно мляко;
14,00 - 1 пилешка пържола от бут, 200 гр. зеле;
21,00 - пилешка супа (с малко картоф и моркови, с масло), 20 гр. шунка, 20 гр. сирене, 4 маслини, салата домат + краставица, 50 гр. маскарпоне.
Неприятното е, че още съм гладна...а и блокче шоколад, не че ми се ядеше, а ми се оказа под ръка.

И като казах маскарпоне, оня ден готвих пиле с домати и маскарпоне. Е, няма такова вкусно нещо!
Вода - ок. 2,5 л.

Щях да си напазарувам един Файър днес, но няма наличен - около две седмици ще трае новото зареждане. Ами какво пък, ще почакам или ще потърся другаде.

Хайде утре тренировка, да видим как ще е.

Мнението беше редактирано от Инис на 03.05.10 19:26.

04.05.10
18:05

Аз, разбираш ли, се чудя защо съм така уморена...май нещо съм болна. Главата ми е в менгеме трети ден, чувствам се уморена, макар че спя достатъчно. Много странна работа. Днес вечерта за капак присъствах на служебен коктейл и на втория час кръстът ме болеше здраво, защото естествено няма къде да се сяда :lol: Изчаках да мине прилично време и си тръгнах, а сега едва гледам. Ама и работа.

Тренировка:
Ами не си спомням много, ама беше забавно. Правих набирания, дори 3 самостоятелни в подхват, две двойки после и асистирани. Изометричен клек 3 серии, външни ротации с 3 кг. и разни забавления с лоста - добро утро, пуш преси, обръщане, оувърхед клек - това 1 х 6. И още подобни неща. И една серия от 10 лицеви.

Мнението беше редактирано от Инис на 04.05.10 18:06.

04.05.10
19:07

казано от inis9 на 04.05.10, 18:05:

Аз, разбираш ли, се чудя защо съм така уморена...май нещо съм болна. Главата ми е в менгеме трети ден, чувствам се уморена, макар че спя достатъчно. Много странна работа.

Купи си ехинацея или цитросепт и след ден два ще си като нова, това е най-добрият лек при всяка болест.

Мнението беше редактирано от T-X на 04.05.10 19:08.

04.05.10
19:26

Мерси за идеята, Карпи. Ако и утре съм така, ще взема нещо.

Забравих да добавя  - на една пуш преса успях да си ударя брадичката сутринта...от раменете, със засилка :lol: Издрънча зверски, а сега боли само. За малко да се самонокаутирам, добре че беше само лостът, та не вложих много сила, иначе можеше да пиша тоя пост от “Пирогов”.

05.05.10
19:02

Днес - танци. Аз си танцувах, ама нещо вяло малко.
Храната е ок. Събудих се точно толкова уморена, колкото си легнах - т.е. много уморена. Не зная дали е пролетна някаква умора, макар че то лятото дойде :lol: Даже от няколко дни пия пак рибено масло, ще опитам да не забравям, че се пие всекидневно. Имам нужда от почивка и смятам да си я осигуря тия четири дни. Имах покани за различни весели мероприятия - всичко отказах, никъде не ми се ходи. То ми се ходи, ама нямам сила, само като си представя, че ще стягам багаж или пък ще возя някого напред-назад и веднага се уморявам....Искам да помързелувам малко, ако може. Утре, ако пак съм така, след тренировка (защото смятам да тренирам в залата до нас) ще мина през аптеката за някой лек.
Отначало мислех, че просто работата ми е напрегната и натрупвам умора, но едва ли е така. Като изникне някой сложен казус и направо ми се доспива :lol: Ще видим.

06.05.10
20:26

Отбивам се да кажа, че днес не тренирах.
Спах точно 12 часа, събудих се общо взето свежа, но ми се наложи да изляза и се прибрах чак вечерта. Отделно имах съмнения, че фитнесът днес ще работи (карат я малко ларж по официални празници). Но като че ли стана по - добре, чувствам нетърпение да тренирам, само се чудя утре да клякам със 75 кг. или да направя няколко серии тяга с повечко повторения....или пък да се мъча на 90 кг. тройки?! Голяма дилема, защото ми се кляка, дърпа ми се тяга, прави ми се лежанка, искам да направя малко изхвърляния за техника и имам амбиции за обръщане с клек - да кажем 3 х 4-5 на 50 кг. Но не мога да сбутам всичко в една тренировка, раменете и предмишниците няма да издържат....ще видим утре.

ще издържат. в началото е кофти, но се свиква и е мноооого яко :):)
е, можеш да си спестип обръщането с клек разбира се:)

06.05.10
20:55

Ей сега ти гледах тренировките и забелязах следното:
Клек: 1 х 10; 1 х 6; 1 х 4; 5 х 2;
Лег: същото;
Тяга: 1 х 6; 1 х 4 и после двойки и единици пак.
Всичко пирамида. В тази последователност обикновено.

Крада си аз, като започнеш да правиш лежанка на 55 кг., зарязвам моите тренировки и започвам да тренирам по твоя дневник :)

Ще ми се да направя една такава тренировка, но няма кой да ме пази, а със сигурност ще имам отказ на клек и лег, ако опитам двойки.
Хайде, като си в София някой път непременно кажи, да направим една тренировка заедно и да ми покажеш това-онова.

Мнението беше редактирано от Инис на 06.05.10 20:55.

07.05.10
15:32

Верка, най - официално те приканвам да пишеш по - често в дневника ми. Всеки твой пост прави една моя тренировка :)
Днес направих една от най - хубавите тренировки в живота си.

Тренировка:

1. Лежанка:
1 х 10 с 20 кг. (експлозивно);
1 х 6 с 30 кг. (експлозивно);
1 х 4 с 40 кг. (почти експлозивно :lol:);
2 х 5 с 45 кг. - якооооо. Даже на втората серия мисля, че направих 6 повторения;
2 х 6 с 40 кг. (по-широко);

Много съм доволна. Другият път ще пробвам 3 серии на 45 кг. и вече се замислям за 50 :)

2. Обръщане с клек -
за загрявка 1 х 5 преден клек с 40 кг., експлозивно;
4 х 5 с 40; 50; 45; 40 кг. - много добре, обаче 50-те кг ми тежаха в серия. И все пак съм супер доволна;

3. Мъртва тяга, смесен хват:
1 х 6 с 80 кг. - дясна надхват;
1 х 3 с 90 кг. - дясна подхват;
1 х 2 с 95 кг. - дясна подхват;
1 х 2 със 100 кг. - дясна подхват;
1 х 3 с 90 кг. - дясна надхват;
1 х 6 с 80 кг. - 2 повторения дясна подхват и 4-ри - дясна надхват;

Плувах от щастие на тягата, нямам думи.
Опитах горе-долу да разпределя смяната на хвата, не се получи съвсем равномерно, но при дясна надхват, лявата изтърва бързо. Да не говорим, че все ми се струва, че криво хващам щангата, случва ми се чат-пат да отделя щангата от краката. Затова повечето тежки серии бяха с удобната ми позиция на хвата - дясна подхват;

4. Ренегатско - 3 х 6 с 15 кг. +
5. Wall slides - 3 х 10;
6. Добро утро - 3 х 5 с 35 кг.;
7. Суинг с 1 ръка с диск 10 кг. - 3 х 60, на всеки 10 повторения смяна на ръката;
8. Кардио - пътека, 10 мин. ходене на макс наклон.

Ей такива тренировки обичам :)
Грешка, обожавам :)

Мнението беше редактирано от Инис на 09.05.10 14:30.

май аз ще спра да чета твоя дневник :)
или ще крада от тренировките хахахах
5ци на 45лежанка ме впечатляват, защото аз 2ка не мога.
както и обръщането::)
браво!

07.05.10
20:20

:) Кой където го стяга обувката....аз като гледам в твоя дневник как ги редиш - тяга на 90, 100, 110 и мен ме впечатлява. Аз се поизмъчих с тези двойки днес. Изобщо тягата ми се очертава като доста слабо упражнение. Там качвам, а и изобщо правя серии, малко на страх и много внимателно, с голямо уважение подхождам. И не ми върви особено. Ако продължавам в тоя дух, скоро клекът ще ми е по - силен.

А за лежанката - ти сега правиш на 40, тъй че скоро ще си там. И за обръщането с клека важи. Гледам, че обръщаш на 40 кг. На мен ми трябваше доста повече време, за да се науча да обръщам като хората. И съвсем отскоро товаря щангата. Но доста вода ще изтече до серии на 60 кг.
Мен там ме уморява най - вече свалянето на щангата от раменете, понеже не мога да я хвърля на земята и да си я взема за следващото повторение и доста сила ми отива да я овладея, сваляйки я. На 40 кг. не го усещам, но на 50 - доста осезаемо.

П.П. На лежанката приложих твоята схема днес и се получи много добре. Пак ще опитам вдругиден.

Мнението беше редактирано от Инис на 07.05.10 20:23.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1