07.05.10
20:28
Аз техниката не я владея още - за това и не мога да качвам кг.
Как точно връщаш щангата? Какви са етапите ти?
Мен ме учат следното - тръгваш като за тяга, щангата се опира малко над средата на бедрата и от там вече клякаш под нея, за да я сложиш на раменете. Връщането е по същия начин - от горно положение на ръцете > рамене > бедра > земя
http://www.youtube.com/watch?v=PondyTERGwA нещо такова
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.05.10 20:30.
Като този ги правя. И обръщането и това с клек. Но при свалянето си ми е зор, тия 50 кг. като полетят надолу :)
П.П. Верка, абе тоя, твоят, много се разбързал за някъде?! :lol:
П.П.2 А това изтласкване като неговото нито ще успея, нито искам май да го овладея.
Мнението беше редактирано от Инис на 07.05.10 20:46.
Хайде, пак аз.
Цял ден кръстосвам нагоре-надолу. Част от времето ми мина в пробване на панталони - моят ужас, мразя да пазарувам дрехи, защото нали съм леко нестандартна и си е приключение. В крайна сметка се обзаведох с панталон като компромисен вариант, защото имам леки бричове, а панталонът е тесен. Не е трагично, но мен много ме дразни. На тялото ми очевидно много му харесва да стои на 66 кг. - подозирам, че за него са оптимални, защото не мърдам от тях, а имам дни като днешния, в които храната не е за форум и за НЕздравословен начин на живот. Е, да, ама не. Отказвам да имам леки бричове и талия 73 см. Егати и фитнес маниака, дето съм ! Панталона явно ще го обуя следващите дни от немай къде, но се взимам здраво в ръце. Не може само да качвам сила, а същевременно да не се харесвам....утре ще се пробвам на клек 75 кг, колкото изкарам - толкова и се подготвям психически за детските кг...те неминуемо ще последват при завишен белтъчен и намален въглехидратен прием. И мазнините режа, до 60 гр. на ден. Въглехидрати - 30-50 гр., останалото до 1400 ккал - протеин. И рибено масло :lol:
Което ми напомня, че “свалям” точно от 5 месеца - дневникът ми за тази година започна със закани за сваляне, а не съм мръднала ! Явно с приказки и мерак само не става. :lol:
Понеже Файър нямаше, когато реших да си купувам, се присетих за Вайпъра, който купих миналата година и който изпих наполовина. Тъй че се въоръжавам с него от утре и въвеждам споменатия строг контрол над храната. Имам 53 хапа, което означава 26 дни. В интерес на истината от него нямаше тогава резултат, но тогава бях вече на 11% и нямах особено желание да свалям, а и храната поразвалих. Сега - ще видим.
Хайде, още една разбиваща, размазваща супер тренировка! Пак е една от най-най :)
1. Лежанка:
1 х 12 с 20 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 4 с 40 кг.;
3 х 5 с 45 кг.;
Скопосах ги трите серии на 45. Умората от онзиденшната лежанка се усещаше обаче, не бях много стабилна и раздишвах към третото повторение на всичките серии :lol: ;
2. Клек:
1 х 5 със 75 кг.;
1 х 5 с 65 кг.;
2 х 5 със 70 кг.;
1 х 10 с 60 кг.;
Помолих един пич да ме пази на първата серия на 75 кг., иначе сигурно щях да спра на третото-четвъртото повторение. На четвъртото повторение бях пред отказ. Раздишах и - пето :) .
Не бях много стабилна, при все че съм много доволна, че ги направих. Има още хляб (т.е. протеин) да ям до серии на 75 кг. Най - добрите серии бяха на 70 и 60 кг. Добър обем, доволна съм много;
3. Набирания подхват: 4, 3, 3 (на последното не успях съвсем да изкарам брадичката над лоста), 2, 2 (не успях да изкарам брадичката над лоста на второто);
Направо ми се допя - цели четири набирания, абсолютно чисти! Имах сила да опитам и пето, но нямаше да успея сигурно, пък и реших да оставя сили и за другите мини серийки. И тренерът го нямаше да ме подбутва с пръст в гърба :lol: ;
4. Скрипец надхват: 3 х 5 с 45; 40; 40 кг.;
Беше ми доста трудно след набиранията. Бицепсите ми бяха на камък и изобщо си бях уморена;
5. Планк: 3 х 50 сек.;
Понеже бях вече замаяна от кеф и умора, нищо не ми се правеше за корем и минах по тънката лайсна с планковете :lol: ;
6. Добро утро:
1 х 10 с 20 кг.;
3 х 8 с 30 кг.;
След тежката тренировка онзи ден единствено имах мускулна треска на задните бедра. Това ми напомни, че напоследък почти не правя нищо за тях и им спретнах още едно леко добро утро, поне мускулната да се разкара;
7. Кардио: 25 мин. пътека, от тях 20 мин. тичане с 9 км/ч, на всеки 3-4 мин. по ок. 2 мин по наклон 2-3%.
Ами това беше. Страхотно.
Храна:
- 1 Вайпър - днес ще е само една капсула, от утре ще станат 2;
12,30 - 20 гр. сирене, 100 мл. прясно мляко - беше ми свършил овесът, а в хладилника нямаше нищо подходящо за свалящи хора :lol: ;
- тренировка с главно “т”;
16,40 - 2 сварени яйца, 100 гр. извара, 1 домат, 1/2 краставица с ябълков оцет;
Вечеря следва, но ще бъде 2 сварени яйца, извара и краставица. Ще едитна после.
ЕДИТ в 20,30 - 60 гр. суджук, 1 яйце, 20 гр. сирене, 100 гр. извара, 1/2 краставица.
За пръв път видях извара “Мероне” и си взех. Вкусът й ме накара пак да заобичам изварата :lol:, макар че е скъпа на фона на тези, които обикновено взимам. Като се има предвид, обаче, че доста извара ще трябва да изям следващия един месец, основно нея ще купувам.
Вода - до момента е ок. 4 л., до довечера ще надхвърли 5.
П.П. Като гледам с колко емотикони пиша, ме втриса чак. :lol:
Мнението беше редактирано от Инис на 09.05.10 17:59.
09.05.10
15:45
их!
радвам се много:)
и аз се хиля като варена глава тук
браво:)
Ти си ми кадем : ))))
Като си гледам храната днес, дотук бях с тия изпълнения. Ще го преживея, в името на красотата : )))))
казано от inis9 на 09.05.10, 14:20:
За пръв път видях извара “Мероне” и си взех. Вкусът й ме накара пак да заобичам изварата :lol:, макар че е скъпа на фона на тези, които обикновено взимам. Като се има предвид, обаче, че доста извара ще трябва да изям следващия един месец, основно нея ще купувам.
Пробвала съм доста други, но за мен “Мероне” е най-добрата.Останалите или са кисели,или имат вкус на тебешир и са едни сухи..
И да,скъпичка си е.Аз я взимам за 1,53лв. (250гр.)
10.05.10
08:36
Гледах ти клипчето с клякянето. Вече започваш да работиш със сериозни тежести. Само един практичен съвет:
След като отлепиш щангата от стойките, прави само една крачка назад. Няма смисъл да губиш енергия от правене на допълнителни крачки. Не знам защо поемаш щангата с такава постановка на краката. Пробвай да застанеш под нея в страничен разкрач, а не преден. Респект и към тягата ти! Ако продължаваш така ще засрамиш много мъже.
казано от inis9 на 01.05.10, 15:50:
...
3. Клек със 70 кг. - 4 х 5 - не можах да повярвам, но тук си има обяснение. Направих клипчета на сериите, но най - добрите две - втора и трета - не съм ги снимала под подходящ ъгъл. Затова по - долу качвам само четвърта серия, пък моля да имате предвид, че досега не съм правила четири серии на 70 кг. и на всичко отгоре имах сценична треска :lol:...
Ето и видеото, май трябваше да отрежа първите секунди....
...
Чак сега виждам клипчето. Браво! С лекота!
Съгласен с Владо - не е необходимо да се отдалечаваш на повече от крачка от стойката.
казано от vladokar на 10.05.10, 08:36:
Гледах ти клипчето с клякянето. Вече започваш да работиш със сериозни тежести. Само един практичен съвет:
След като отлепиш щангата от стойките, прави само една крачка назад. Няма смисъл да губиш енергия от правене на допълнителни крачки. Не знам защо поемаш щангата с такава постановка на краката. Пробвай да застанеш под нея в страничен разкрач, а не преден. Респект и към тягата ти! Ако продължаваш така ще засрамиш много мъже.
казано от Vic на 10.05.10, 08:48:
казано от inis9 на 01.05.10, 15:50:
...
3. Клек със 70 кг. - 4 х 5 - не можах да повярвам, но тук си има обяснение. Направих клипчета на сериите, но най - добрите две - втора и трета - не съм ги снимала под подходящ ъгъл. Затова по - долу качвам само четвърта серия, пък моля да имате предвид, че досега не съм правила четири серии на 70 кг. и на всичко отгоре имах сценична треска :lol:...
Ето и видеото, май трябваше да отрежа първите секунди....
...Чак сега виждам клипчето. Браво! С лекота!
Съгласен с Владо - не е необходимо да се отдалечаваш на повече от крачка от стойката.
Благодаря ви за оценката!
Владо, за разкрача си прав..някак се опитвам да се уверя, че няма да тръгне напред или назад щангата. Ще опитам да коригирам вземането от стойката.
А иначе цялото стъпване беше, за да улуча камерата :lol: Наистина е смешничко как пристъпвам, все едно в панички. Обикновено не правя точно така. Но в случая бях правила нещастни опити да заснема първите три серии и нямах шанс за повече опити :lol:
Хайде пак аз.
Днес - релакс от към тренировки.
- Вайпър, рибено масло - отбелязвам си, че вече една седмица го пия редовно, рибеното масло имам предвид;
08,00 - 50 гр. овес, мед, 20 гр. сирене, прясно мляко;
13,30 - 30 гр. филаделфия, 50 гр. шунка, 6 големи маслини;
- Вайпър;
19,30 - дооооста храна в китайски ресторант - ок. 300 гр. китайска салата (чист талаш), ок. 300 гр. месо (основно пилешко) със зеленчуци, 2 лъжици ориз ииии 2-3 големи хапки пържен хляб. Трудно устоявам на хляба под всякаква форма :(
Абе не знам толкова много ли беше, понеже нито се натъпках, нито нищо....просто си похапнах. Обичам китайската кухня в побългарения й вариант.
Утре сутрин бърза тренировка и после една бърза командировка в рамките на деня. Ще бъде натоварен ден.
Мнението беше редактирано от Инис на 10.05.10 19:45.
Обикновено съм добър пророк. Денят беше натоварен, тренировката се попретупа малко, защото трябваше да тръгна по-рано, нямах време да се размотавам никак и постоянно си гледах часовника. И все пак се получи нещо хубаво. Та:
Тренировка:
1. Ренегатско без тежест: 3 х 8 +
2. Сумо тяга: 3; 5; 7 със 70 кг. Надхват, но си забравих ръкавиците и на третата серия ми се изплъзваше щангата;
3. Набирания подхват (разхвърляни между другите серии): 3 х 3 - самостоятелни, на първата серия третото беше с помощ от краката :lol: И все пак съм много доволна, още един-два пъти така и ще съм сигурна, че бележа прогрес с тях;
4. Glute ham raise (не зная името на български) - 3 х 5 - последните две повторения от всяка серия не съвсем читави +
5. Изометричен клек тесен разкрач - 3 серии по 30-40 сек, последната с диск в ръцете, ама колко точно...2,5 или 5 кг.;
6. Обръщане с изтласкване (направо пуш- преса :lol:) с 37,5 кг. - общо 7-8 повторения;
7. Изтласкване с малкия лост за корекция на “отличната” ми техника - доста повторения, не съм ги броила.
Храна:
- 1 Вайпър, рибено масло;
- тренировка;
12,30 - 2 кюфтета, 2 пълнени чушки със сирене, пържени тиквички ок. 150 гр.;
- 1 Вайпър;
Вечеря - следва, ще едитна.
ЕДИТ в 20,00 - пилешка супа, 50 гр. извара, 20 гр. сирене, 200 гр. кисело мляко, 1/2 краставица, 20 гр. създърма.
Вода - ок. 3 л., ще станат 4.
Мнението беше редактирано от Инис на 11.05.10 17:59.
Ахой,
днес - танци.
- Вайпър, рибено масло;
08,30 - 40 гр. овес, 20 гр.сирене;
13,00 - дюнер без картофи и сосове;
- Вайпър;
- танци;
Вечеря следва - 100 гр. извара ииии може и това да е само.
ЕДИТ 22,30: 100 гр. извара, 200 гр. кисело мляко.
Вода: ок. 2 л., ще има още 1/2 докато си легна.
Мнението беше редактирано от Инис на 12.05.10 19:53.
Я набързо една тренировка:
1. Набирания подхват - 4; 4; 3; 3; 2; 2 - всички самостоятелни и разхвърляни между сериите + след тях 2 х 1 надхват. В края на тренировката - 10 асистирани подхват. Дали не прогресирам, а? :P
2. Обратни коремни 3 х 10 с 4 кг. +
3. Страничен планк, палоф преса, централен планк с по няколко секунди на 1 ръка;
4. Изхвърляне с 20 кг. - 2-3 х 4-5; с 30 кг. - 3-4 х 3-4 - има доста да се работи по техниката, ама какво пък;
5. Изометричен оувърхед клек с 30 кг. - 3 х 10-15 сек., мисля.
Храната довечера ще я добавя.
Мнението беше редактирано от Инис на 13.05.10 06:30.
Че с тренировката днес ми провървя - факт; че с храната никак - още един...До вечерта протеинът ми беше равен на нула.
- Вайпър, рибено масло;
- тренировка;
10,00 - 2 филийки пълнозърнест хляб с масло;
13,30 - 2 филийки пълнозърнест хляб с масло;
- Вайпър;
18,00 - 30 гр. сирене, 50 гр. свински бут, 100 гр. извара, туршия, 200 гр. кисло мляко 2.9%.
Ако огладнея, ще ям извара с кисело мляко.
Вода - ще стигне 3 л.
Мнението беше редактирано от Инис на 13.05.10 15:47.
13.05.10
19:51
казано от inis9 на 13.05.10, 06:29:
Я набързо една тренировка:
5. Изометричен оувърхед клек с 30 кг. - 3 х 10-15 сек., мисля.
Това е извратено ....
Ей, Венци, къде си :)
По - трудни са ми обратните коремни, това се понасяше за толкова кратко време :lol:
Днес - ден за танци. Малко кратички - ок. 90 мин. общо.
- Вайпър, рибено масло;
08,30 - 30 гр. овсе, 20 гр. сирене, 20 гр. масло, прясно мляко;
13,00 - 100 гр. пилешка от филе, 200 гр. зеле с краставици, 1 филия типов хляб с много масло;
16,30 - 1 филийка пълнозърнест с филаделфия, 3 големи маслини;
- Вайпър;
- танци;
21,30 - 100 гр. руска салата, 100 гр. туршия, 70 гр. кашкавал, 50 гр. свински бут, 1/2 филийка с масло и кашкавал.
Ами няма да гледам жално пък, за половин филийка....
Хайде малко фасон с униформата:
(да спомена - 66 кг.)
Мнението беше редактирано от Инис на 14.05.10 20:10.
14.05.10
20:43
искаме по-светли снимки, и снимки в цял ръст:)
благодарим!
Inis, все се каня да те питам, какво танцуваш?
П.П. Подкрепям коментара на veronique :)
Абе хубавото си е хубаво ;-P и Поли недей сега да почнеш да скромничиш...... :-)
Верка, подстрекателка такава, приготвила съм клипчета вместо снимки :)
xneffx, народни танци. Играя в любителски ансамбъл.
Гаги, струва ми се, че ме познаваш по - добре от мен самата. С чиста съвест бих поскромничила, защото снимките са редактирани. В цял ръст се забелязва колко ми е тесен ханшът спрямо раменете и малко се губи очарованието...
Днес:
- Вайпър, рибено масло;
- 30 гр. овес, 30 гр. сирене, 10 гр. масло, прясно мляко;
- тренировка;
- протеин;
- 21,30 - 100 гр. пиле на грил, 5 маслини, 1 домат, 100 гр. краставица, малко зехтин, 40 гр. сирене.
Вода - над 4 л.
ЕДИТ 00,30 - 1/2 багета, малко масло, 2 хапки мусака....
Тъъъй, потренирах днес. Беше ми много трудно, отчетох спад на сила и издържливост поне с 20%. Всичко ми беше по - трудно от обикновено и това се вижда от съкратените серии и намалените кг. Зная защо е, но съм разочарована. Снимах малко тяга и обръщане с клек и ги пускам за проверка. Особено тягата никак не ми вървеше, не ми хареса и на клипчетата.
Тренировка:
1. Лежанка:
1 х 10 с 20 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 4 с 40 кг.;
3 х 5 с 45 кг.;
2 х 8 с 40 кг.;
Много трудно на 45 кг., на 40 също. Не можах да се позная аз ли съм....
2. Обръщане с клек:
2 х 5 с 40 кг.;
2 х 3 с 50 кг.;
2 х 8 с 40 кг.;
Много трудно на 50 кг. Щях да правя две петици на 50 кг., но нямах грам сила, тежеше ми много;
3. Тяга:
2 х 4 с 85 кг.;
2 х 8 с 80 кг.;
Много, много зор. Усетих, че не съм във форма и затова оставих четворки на 85 кг. Отделно и техниката не ми струваше отлична. Осмиците на 80 кг. пък ме довършиха, втората серия бяха 5+3, с малко раздишване;
3. Набирания подхват - 2 х 3 - между сериите;
4. Сумо тяга с 65 кг. - 3 х 5 - смесен хват, много ми изтърваше на първата серия надхватът....;
5. Wall slides - 3 х 10 - между сериите;
6. Суинг с 1 ръка с 10 кг. диск - 2 х 60, смяна на ръката на всеки 10 повторения.
Ииии пътеката беше заета, затова направо си тръгнах.
Коментар към видеото - на втората серия тяга на 85 се вижда ясно как на всяко повторение намествам лявата ръка. Много неприятно, изобщо не ми държи хвата, когато тя е в подхват....абе не съм доволна днес.
1. Обръщане с клек на 40 кг.:
2. Обръщане с клек на 50 кг. Вижда се как ме мори свалянето на щангата:
3. Тяга на 85 кг., дясна подхват:
4. Тяга на 85 кг., лява подхват. Мъка с лявата ръка....:
Мнението беше редактирано от Инис на 16.05.10 10:16.
15.05.10
20:35
Има си и такива дни. Мога да си представя какво ти е, но следващия път ще е по-добре:)
За обръщането ще споделя мнение, макар че знаеш - аз още се уча и твоите постижения на 40 и 50кг са далеч от мен.
За техниката - помниш ли, когато ти обяснявах как ме учат да пускам лоста? На три етапа - от рамене > над средата на бедрата(лоста се опира в тях) и долу на земята. Та тръгването е същото - започваш като тяга, в един момент лоста се опира в най-горната част на бедрата (от там и леко тласкаш), след което приклякаш под щангата.
Никога не съм правила по твоя начин - директно да обърнеш, изглежда ми трудно така.
И още нещо - мисля че трябва да извъртиш лактите още по-напред, но това може да е заради перспективата.
А бе хвани някой да те снима не под хоризонта :))))))))))
Иначе кефиш и похвално, че редуваш хвата на тягата. Аз винаги съм си дясна подхват и не смятам да променям това:)
ПП: Аааааааа забравих! Последния път научих нещо много любопитно за обръщането. Значи в долно положение на щангата трябва да я хванеш така, че палците ти да попадат между другите пръсти и лоста. Тоест да стиснеш и тях, и вече като тръгнеш нагоре и завъртиш, да извадиш и тях - помагало за по-добър хват. Пробвах и е ужасно неприятно - притискаш си палците и имаш чувството, че нищо няма да направиш. Било въпрос на навик :D мазохизъм
ПП2: от както махнах ръкавиците хватът ми се заздрави. НО слагам магнезий и той помага адски много, не ми се потят ръцете и като прилепнат за лоста е перфектно. Даже и с мазолите е по-добре. Днес, например, тренирахме в Ботевград, нямах ръкавици, нито вълшебния бял прах.... разглезих се с магнезия и се наложи на една серия да сложа фитили за да не ми се изплъзна лоста от пот..хаха
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 15.05.10 20:42.
Хе, Верка, аз точно заради нашия разговор снимах обръщането. За лактите не е от перспективата, честно казано са ми последна грижа и само когато ми правят забележки, ги вдигам...първата ми грижа е да оставя щангата на раменете, а не да я задържам с китките ииии лактите ги забравям, особено като ми тежи.
Пак гледах онова клипче, което ми беше пуснала, наистина има разлика с начина, по който аз обръщам. На мен пък това с докосването до бедрата ми се вижда по - трудно.....
Заради дисбалансите е това с хвата. Трябва да се редува, затова аз се старая. На по - ниски кг е ок, но откакто започнах повечко да товаря, изплъзването от лявата ръка е повече от забележимо...
П.П. Без ръкавици тренирах оня ден и като си тръгнах, дланите ми бяха моравочервени, а мазолите се бяха появили. И като имаш предвид, че правих основно набирания. Та без ръкавици не си е работа...А това за обръщането е забавно, ще пробвам с лоста да видя какво ще стане :) Макар че това е май при положение, че ти се изплъзва щангата, т.е. много кг...
П.П. Затова, като си тука, да се обадиш и да проверим кoй, какво и как :lol:
Мнението беше редактирано от Инис на 15.05.10 20:56.
Хайде, пак аз...
- Вайпър, рибено масло;
- 1 и 1/2 пълнозърнеста багета с масло, чаша прясно мляко;
- Вайпър;
- тренировка;
- 100 гр. мусака, малко руска салата, малко лютеница, 30 гр. сирене, 1 домат, 100 гр. пиле, 5 маслини.
Ако ям още нещо, ще дописвам.
Вода - ще мине 4 л.
Така и така съм започнала серия клипчета, днес я допълних. Още повече, че само се хваля (понеже никой не ме критикува) :lol:
И спирам със снимането, че ще се превърна в някой нарцис и ще ме изхвърлят от вкъщи.
Тренировка:
1. Клек със 70 кг. - 4 х 5 +
След първата серия снимах една тройка преден клек със 70 кг.;
2. Кофички:
2 х 6;
2 х 10;
Снимах последната серия. Досега не съм правила 10 кофички в серия, даже не знаех, че мога. Може някъде да не спускам съвсем, ама какво е това между приятели :) Следващият път ще се постарая повече, а и в интерес на истината трябваше да снимам третата, а не четвъртата серия;
3. Набиране подхват: 3 х 3 (не съвсем чисти трети повторения на втора и трета серия) +
4. Ренегатско с 15 кг - 3 х 6;
В суперсерия не ми вървяха набиранията....не че иначе вървят :lol:
5. Wall slides - 3 х 10 +
6. Добро утро:
1 х 10 с 20 кг.;
3 х 8 с 30 кг. +
7. Суинг с 1 ръка с 15 кг. диск - 3 х 40, смяна на ръката на всеки 10 повторения.
Доброто утро заедно със суинга ми блокираха д-то и еректорите. Едва изкарах третата серия суинг!
8. Кардио - пътека 15-ина минути, от тях 10-11 тичане с 9 км/ч.
Чудех се дали да го правя изобщо, краката почти не си ги усещах. Отделно и след вчера съм с мускулна на краката и д-то.
Това е. Много съм доволна, понеже отидох с нагласата, че няма да направя добра тренировка, както стана вчера.
Ето и видеото:
1. Преден клек на 70 кг.:
2. 10-те кофички:
Еййй, Гаги, мерси !
Впрочем, не мина ли вече опознавателния период и да започнеш да си водиш дневника пак?
Днес - почивка, удовлетворена съм от тренировките и клипчетата, най - вече защото можеха да станат много по - лошо :lol: Отбелязвам си някои грешки, ще коригирам малко по тягата, ще върна малко кг. за 1-2 тренировки. В рамките на следващия месец-два най-много си пожелавам следното:
1. Набирания подхват - серии по 5, поне 2;
2. Тяга: 3 х 5 на 90 кг.;
3. Клек: 3 х 5 на 75 кг.;
4. Обръщане: 2-3 х 1 на 60 кг.;
5. Обръщане с клек: 1 х 5 на 55 кг.;
6. Лег: 3 х 3 на 50 кг.;
7. Непременно да си отработя изхвърлянето. Техниката ми не е добре, след 35 кг. възниква проблем, който се дължи именно на техниката ми. А раменете ми как бързо окапват....
Като най - голям проблем ми се очертават клекът и лежанката. А и обръщането може би, заради психологическата бариера. Досега имам две-три единички на 55 кг. и беше дооооста трудно.
Иии междувременно ще обърна внимание и на кофичките - мааалко по-дълбоки 4 х 10 с 5 кг. Аз съм правила преди с 5 кг, но после май ме боляха раменете....ама ще се пробвам, де.
Понеже нямам колан за/с тежести, съм решила да взема един стар от вкъщи и да му закача диск. Ще пробвам полека и ако видя, че някой ми се смее, ще го откача елегантно и тихомълком :lol:
Днес:
- Вайпър, рибено масло;
- 2 маслини;
- 1 сандвич 150 гр., 1/2 кисело мляко - по-добре беше да ям, вместо да гладувам;
- 100 гр. извара, 200 гр. кисело мляко;
- Вайпър;
- 150 гр. пиле, 1 домат, 100 гр. краставица, ябълков оцет, 30 гр. сирене, малко кашкавал, хапка снежанка и лютеница, хапка мусака.
Вода: ок. 2,5 л.
Мнението беше редактирано от Инис на 17.05.10 19:35.
17.05.10
19:44
Поне 5чка можеше на клека. Евала!
После ще ме е яд, че си станала по-здрава от мен, ама айде от мен да мине :-)
Виж тук как да си направиш колан по-издръжлив и по-евтин от купешките
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40567/P135/
18.05.10
05:23
55 лег................. как го правиш? :)
18.05.10
14:30
Имаш много голям напредък!!!
Респектираш с работните си тежести!
Хей, здравейте!
Аз....много благодаря за хубавите мнения.
@Ани, @Мария :) - но това не са лични рекорди, просто реших да филмирам някакъв етап от тренировките си, както за база за сравнение и корекция на техника, така и за да разсея евентуални съмнения.
@everytime, нямаше да мога петичка, виж, четворка сигурно...но и клипът е показен. Задният клек, естествено, ми е по-силен, но и от предния съм доволна;
@inspect, благодаря за чудесната идея, но мисля, че беше грешка от твоя страна и ще те е яд...watch me, както се казва :lol:
@Верка, четеш кривичко :) Легът все още ми е 45 кг., но ще качвам на 50 съвсем скоро. Ако открия междувременно работеща идея как да качим по-бързо лежанката, ще споделя. Засега за мен работят тройките и последващи четворки и петици, но не е така бързо, както ми се иска :( ;
@Владо, честно казано, очаквах да ме разкритикуваш, особено за това, как взимам щангата. Опитах както ти ми каза, но дали защото не съм свикнала, за малко да изгубя равновесие. Чак се чудех дали да не изрежа от клипа с предния клек взимането от стойката :lol: Благодаря ти.
Днес - тренировка.
Не бях в кондиция.
Разтяжки, активации - 3 серии пул-тру
1. Набирания подхват: 4, 3, 2, 2 + 1 надхват. Някои не особено чисти - всички разхвърляни между сериите;
2. Обратни коремни - 3 х 10 с 5 кг.;
Вработване - обръщане с изтласкване на 37,5 кг.
3. Обръщане - единички с 37,5; 40; 50; 52,5; 55 кг. - неуспех на 57,5 кг. - и пак 52,5 кг.
Не съм готова за кг над 55, не е въпрос на сила, а на психологическа бариера, мисля. Просто трябва да се упражнявам повече и ще го преодолея;
4. Изометричен клек 3 серии;
5. Външни ротации 3 х 10 с 4; 3; 3 кг;
6. Изхвърляне + снач баланс с лоста 20 кг. за техника.
И 10 лицеви, които трябваше да бъдат бързи :lol:
- Вайпър, рибено масло;
- тренировка;
- 100 гр. извара;
- 50 гр. шунка, 100 гр. руска салата, 100 гр. извара, 50 гр. кашкавал, 1 и 1/2 филийка пълнозърнест;
- Вайпър;
Вечеря следва, но ще бъде пилешко със сирене и салата домати и краставици.
ЕДИТ: свинско, пилешко, сирене, салата.
Вода: ок. 3,5 л.
Мнението беше редактирано от Инис на 18.05.10 20:36.
казано от inis9 на 16.05.10, 16:54:
...
След първата серия снимах една тройка преден клек със 70 кг.;2. Кофички:
...
Снимах последната серия. Досега не съм правила 10 кофички в серия, даже не знаех, че мога. Може някъде да не спускам съвсем, ама какво е това между приятели :) ...
Браво!
Клекът е чудесен! Стабилен.
Кофичките не ги виждам много добре от този ъгъл, но ми се струват ОК.
Съвсем спокойно можеш да си правиш комплекси с тези движения :coolsmile:
А добър ден,
Вик, мерси, старая се. Но нямаше как да сложа телефона да снима под по-добър ъгъл, иначе и аз мисля, че кофичките са ок - малко под 90 градуса, иначе ги усещам в раменете.
Комплексите - и аз не знам....нещата, които аз много искам да правя, искат издържливи рамене, а аз правя няколко повторения от нещо си и раменете ми се сковават и отказват. Сега са по-добре от преди, но са достатъчно зле и това много ме нервира. Ще видим, де. Не съм се отказала.
Вчера - танци.
Днес - тренировка:
Активация пул-тру 3 x 8, ренегатско с лицева х 5;
1. Флор преса: 3 х 5 с дъмбели 15; 17,5; 15 кг. - на седемнайските имах нужда от малко помощ за стабилизирането на дъмбелите. Тежаха доста;
2. Набирания подхват: 4; 3; 4; 3 + 1 надхват - не особено чисти последни повторения;
3. Обратни коремни с 5 кг. - 3 х 10;
4. Glute ham raise - 3 х 5;
5. Обръщане с клек с 37,5 кг. - 4 х 5;
6. Снач баланс с лоста х 5 + оувърхед клек х 5.
Това май беше. Уморих се, но не знам защо :)
Храна после, ако си струва да я вписвам.
Мнението беше редактирано от Инис на 20.05.10 10:09.
Хайде и аз, стига само другите са писали.
Днес - танци. Хубави.
Утре - тренировка....
Вчера кантарът отчете 63,4 кг. - верен е, понеже се теглих на този в залата. Моят също би трябвало да е верен, електронен е, но май не го слагам на подходяща повърхност. Та - минус 3кг. Не знам къде са, водичка трябва да е повече, защото някаква разлика не се забелязва.
Започвам да мисля нови тренировки. Вероятно ще оставя само 3 силови на седмица, от които едната ще бъде за хипертрофия на долната половина, ще акцентирам на корема също (да има релеф като сваля), на набиранията, ще чистя техниката на изхвърлянето ииии ще качвам лег, клек и тяга.
Значи бедрата са ми 53-54 см и изглеждат малко слаби на фона на фигурата ми, по - точно на раменете. Все си мисля, че ако ги увелича малко заедно с д-то, ще изглеждам не така като щъркел....Нищо, че сега съм с някой кг отгоре, пак приличам на щъркел. От друга страна, може би така трябва да си изглеждам :lol:
И искам малко да развия капката, за да придобия истински културистичен вид, да пасва на раменете :lol:
Инис за твоите 171см и 63,4кг,нормално е да имаш дълъг и слаб бедър. Можеш да ги напомпиш малко със сигурност ще ти отива,а пък ако не се харесваш,промяната е винаги възможна. Пробвай и ще разбереш. Пък ако искаш за по-лесно да ти дам от моите бедрища? :))хихи
22.05.10
14:24
Действай каквото си решила:)
То за даване от бедра.. и аз имам какво да предложа:) някой път дай клипче и на танците
Инис, за мен си перфектна! :) Ама това е то няма угодия- винаги искаме повече :P!
Мерси, момичета....ще помисля още върху това, ще се огледам в очите на околните още веднъж и ще преценя.
Тренировка:
Правих ето това: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/45291/
Заден клек + кофички 21; 15; 9 - малко под 13 мин. Първо малко се надцених с клека, после - с кофичките. Разбивката изглеждаше така:
Клек:
1 х 8 с 60 кг.;
1 х 8 с 55 кг.;
1 х 5 с 55 кг.;
Кофички: 10; 6; 5;
Клек с 55 кг.: 9; 6;
Кофички: 8; 6; 1;
Клек с 55 кг.: 9;
Кофички: 3; 3; 2; 1
Започнах клека с 60 кг., но към 7-мото повторение не бях сигурна, че мога да изкарам докрай...щях да мога, но за още повече време....21 бройки бяха бързи общо взето, към 4-тата минута бях приключила. Но на 15-ските се забавих много - особено с кофичките. А девятките....клекът доста бърз, кофичките доста бавни...И на 15-ските, и на девятките имах откази на кофичките. Трицепсът ми стана на камък, последната серия не зная как изобщо сгъвах ръцете....
Поех си въздух и:
3. Преден клек 4 х 6 с 60; 55; 55; 55 кг. +
4. Zercher клек 4 х 6 с 20; 40; 45; 45 кг.; (не зная как се чете на български името на Ed Zercher)
За техника го правих, много ми пасна този клек.
5. ФКТ с лоста 20 кг. + 7,5 кг. - 3 х 4; 5; 6 +
6. Wall slides 3 х 10;
ФКТ ми беше много трудно, раменете ми се сковаха още в първата серия;
7. Наклони встрани с дъмбел 22,5 кг. - 3 х 5;
8. Кардио: 15-тина мин. пътека, първите 10 - ходене по наклон и малко тичане със спринтче накрая.
Тренировката без кардиото ми отне малко под 45 мин. Много компактна, хареса ми. И доста покляках :))))) Лекичко, но беше готино.
Мнението беше редактирано от Инис на 22.05.10 19:21.