17.05.10
06:47
Според тези пелмени със сметана =въглехидрати+мазнини вечер не са най-добрия избор.Ако примерно размениш местата на обяда и вечерята ще е далеч по-добре :)
Лоша новина! Кракът ми се поду вчера и започна много да ме боли. Сутринта исках да се престоря, че нищо ми няма и да отида на тренировка, но споделих с треньора и той ме върна :(( Прати ме на лекар. Нямаше да отида, но имам близка травматоложка и й се обадих. Тааа...., тя каза “Пренатоварване” и ми изписа Алгезал и два - три дни почивка. Това не ме радва, таман започнах да влизам във форма :((((
17.05.10
13:21
Правилно си направила, че си се консултирала с лекар. Няколко дни почивка няма да те извадят от равновесие.
Придържай се към хранителния режим и... в никакъв случай не давай допинг-проба! :lol:
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.10 13:22.
Ми то се оказа, че сводът на десния крак е започнал да се смъква и ми предписа и стелки, аз веднага си ги купих, дано помогнат. Като дете имах плоскостъпие, после уж се беше оправило, ама явно не е. Аз не мисля, че чак толкова съм се претоварила... все пак моите тренировки са лекички.
Ама аз вече дадох допинг - проба! Ми сега ;)
Мнението беше редактирано от maxxi на 17.05.10 14:13.
Ето го днешният ми храно- ден:
7.30 - две препечени филийки Вита, едната с кашкавал Гауда, другата със сирене Ескузия 0,2% и резенчета краставичка
10.00- пропуснах, преди да ми се карате - бях по лекари
13.00 - салата от маруля, морков, яйце, маслини и домати, супа от спанак
16.00 - половинка кисело мляко Верея със сол
20 - планирам - риба талапия на фурна и варено брюкселско зеле
Мисля да пробвам въглехидратно редуване, аз така и така понякога го правя без да искам, но от сега казвам, че няма да броя грамове на телесно тегло.
Мнението беше редактирано от maxxi на 17.05.10 15:47.
Реших да ида утре на фитнес - няма да правя кардио, само упражненията.
Мнението беше редактирано от maxxi на 18.05.10 12:44.
То от инат не се умира, ама боли...
Отидох на тренировка и ето го разеултатът - сега още повече ме боли кракът. А сутринта почти ми беше минал.
7.00 - две филийки пълнозърнест хляб със сирене ескузия 0.2%, 4 резенчета шунка
8.30 - тренировка -
15 мин. велоаргометър
3х18 - бедрено сгъване без тежест
3х12 - бедрено сгъване - 10кг.
3х15 - пек дек - 10кг.
3х12 - придърпване на скрипец със широк хват
30мин. кростренажор
11.00 - 200гр. бяло пилешко месо
15.00 - спагети от пшеничено брашно тип 1150, тип 500, брашна от коприва и чушки, 80гр. шунка, 100гр. кашкавал, лъжица сметана
Допис- допис -
20.30 - зелена салата с риба тон, 3 варени брюкселски зелчета, 50гр. талапия на фурна
Мнението беше редактирано от maxxi на 18.05.10 19:43.
качвам малко снимки за сравнение от преди 3 седмици и сега. Зная, че не е кой знае какво постижение и има още много да се желае, но 3см. от талията са си 3см. от талията!
http://www.bb-team.org/gallery/132410/
Мнението беше редактирано от maxxi на 18.05.10 14:21.
Много добро постижение си е даже и има видима разлика. продължавай все така :)
Благодаря, Анелия!
Де да имаше и в краката ... там съм само с 2см. по- малко...
Днес се облякох като за тренировка, но понеже кракът много ме болеше, реших да го пощадя и да му дам шанс да мине.
Направих само 40мин. вело, но нещо усещам някаква странна умора и цял ден не се чувствам добре.
Кракът все още ме боли и не знам дали ще мога и утре да отида в залата :((
А храната -
7.30 - три супени лъжици овесени ядки със сирене
10.00 - ябълка
12.00 - пълнозърнести спагети с доматен със и шунка, порцията стана по- големичка и я разделих на две
16.30 - втората половина от спагетите
19.30 - зелена салата, домати, спаначено пюре със сирене и яйце
Мнението беше редактирано от maxxi на 19.05.10 17:09.
19.05.10
17:12
За крака не се притеснявай ,аз също имах проблеми със стъпалото само допреди 1-2 месеца,хич не е страшно плоскостъпието,но е упорито.Колелото е идеално кардио за такъв проблем,плуване също,а силовата тренировка изобщо няма да ти се отрази зле ,освен ако не правиш клекове,тяга, и изобщо неща които изискват стоеж и натоварват стъпалата,примерно пробвай на машината за квадрицепс или глутеус,ако има такава там където ходиш(това не натоварва стъпалото).Споко,ще се оправиш,може да продължи по-дълго, но не е абсолютно нищо сериозно и не бива да те спира от тренировките .Бързо оздравяване :)
Благодаря hull_runner, аз сега се чудя дали да ида утре в залата, защото много ми се ходи, но кракът ми е още по- подут от оня ден и ме боли повече. Единственото, което би ми го натоварило, е кростренажорът, но ако го заменя с колело? Защото идват цели три почивни дни и моите домашни тирани няма да ме пуснат ...
Споделете какво мислите, моля!
19.05.10
17:47
Взимаш един леген с много гореща вода,така че едвам да я търпиш на до пир.визмаш един леген с лед и ледоностудена вода.правиш следното:
(3 мин в топлата,3 мин студената)х 3 пъти.Много важно е първо топла,после студена.Ако горещата я чувстваш комфортно,слагаш още гореща докато стане едва поносима.Това стимулира кръвообращението и разкарва отока.После намазваш ходилото с малко алгезал,или всъщност няма никакво значение какво е ,някакво противовъзпалително каквото и да е,слагаш бинт ластичен или обикновен и лягаш да спиш.Вземи и ибупрофен/аспирин преди лягане. Може също да държиш крака нависоко,така отока спада.
Сутринта стани пораздвижи се,виж как е,ако малко те боли или не те боли и отока е спаднал-сложи бинт ,отиди на тренировки,и не спирай с процедурата докато не мине.Ако не почиваш и продължаваш с нещата които ти написах по горе,докато не спре да те боли или те боли малко,не много.Поздрави :)
Много ти благодаря! Ще пробвам още сега! :)))
Утре ще пиша как е! Имам само алгезал и парацетамол, но то е същото като аспирин, нали? Дано да стане!
Хей,hull_runners, много ти благодаря! Определено ме облекчи твоят лек! Днес тренирах и не ме боли толкова кракът. Искам и днес да правя това лечение, но не знам колко пъти на ден трябва?
А така! И моето кръвно се смахна днес - 150 на 110. Искрено се надявам да е от времето и от мааалкото гости, дето имахме вчера - тоест попрекалихме с винцето по празнишки...
А иначе, сутринта кракът ми беше малко по- добре и отидох на тренировка.
15мин. вело
3х18 - бедрено разгъване - 5кг.
3х15 - бедрено сгъване - 10кг.
3х15 - вдигане на гирички - 3кг. встрани
3х15 - дърпане на вертикален скрипец за триципс - 15кг.
3х12 - бицепсово повдигане на лост - 8кг.
40мин. - вело
а храната-
8.00 - 3 супени лъжици овесени ядки със сирене
11.00- ябълка
13.00 - печено пиле
16.00- кисело мляко с копър
20.00 - 50гр. кашкавал, едно варено яйце
3литра вода
20.05.10
19:53
Ами поне веднъж я прави процедурата,два пъти може бие перфектно(след тренировка и вечер да речем),но ако си нямаш работа,може и повече няма да ти навреди :) .
бтв ще взема някой ден да го пробвам това кисело мляко с копър звучи екзотично :)
Оригиналната “рецепта” е с магданоз, но вчера нямах и го направих с копър. Много е приятно, аз слагам и сол, а понякога и пресен чесън.
Ето ме и днес -
8.00 - две пълнозърнести филийки, препечени на тостер с шунка
тренировка
13.00 - палмени със сметана
17.00 - 10 лешника
20.30 - пилешко бутче на фурна и печени чушки с чесън и магданоз
15мин. вело
3х18 - бедрено сгъване с 5кг.
3х15 0 бъдрено сгъване с 10кг.
3х15 - пек дек 10кг.
3х15 - вертикален скрипец с широк хват с 15кг.
40мин. вело
Това вело вече никак не ми действа, но в момента не мога да правя друго заради крака. С нетърпение чекам да ми мине, за да мога да ползвам любимия ми кростренажор!
Днес се чувствам малко скапана, може би заради тази история с кръвното вчера. Даже поспах следобяд - нещо супер необичайно за мен.
Сега ще почивам 3 дни и се надявам да ми мине кракът, за да ми смени програмата инструкторът. Той сам ми предложи, но решихме да изчакаме да мине кракът. Във вторник - с нови сили и, надявам се, без повече простотии като болни крака и разни кръвни истории.
Весели празници и дано времето не ви провали плановете!
Такааа
Почивните дни минаха без чиитинг от моя страна с изключение на събота сутринта, когато вместо две филийки пълнозърнест хбяб, изядох три.
Но това е дребно прегрешение.
събота:
8.00 - три филийки пълнозърнест хляб със сирене Бри
11.00 - ябълка
13.00 - свинско шишче от бут на скара, зелева салата, домати и краставици
16.00 - три супени лъжици жито
21.00 - шопска салата и три парчета от шишчетата
неделя:
9.00 - овесени ядки със сирене
13.00 -свинско шишче и зелева салата
16.00 - един бонбон
21.00 - две кюфтета на скара и зелева салатар 50гр. прошуто, 20гр. кашкавал
А ето и днешният храноден:
9.30 - 2 препечени филийки с прошуто
11.30 - ябълка
13.00 - 200 гр. тиквички пълнени с ориз и кайма
17.00 - таратор
19.40 - зелена салата с пилешко бяло месо на фурна - ок. 200гр.
Нямам търпение утре да отида в залата. Кракът все още ме боли, но го мажа с Дийп рилийф. Надявам се утре да ми промени програмата и да разнообразя. Лека вечер!
Мнението беше редактирано от maxxi на 24.05.10 17:12.
24.05.10
19:41
Макси... контузията в крака е ясна. Направи си тренировка за горната част на тялото, ако кракът ти не е готов утре.
казано от Кольо Пияндето на 24.05.10, 19:41:
Макси... контузията в крака е ясна. Направи си тренировка за горната част на тялото, ако кракът ти не е готов утре.
Здрасти Кольо!
Кракът не ми попречи на тренировката и се получи супер! Сега се чувствам прекрасно! Инструкторът каза, че вече съм готова да ми увеличи упражненията, но ще го направи другата седмица, тъй като от утре ще е в болнични.
Ето я днешната тренировка -
9.00 - 15мин. кростренажор
3х18 - бедрено разгъване с 5кг.
3х15 - бедрено сгъване с 10кг.
3х15 - вдигане на гирички - 2кг. встрани
3х30 - коремни преси
40мин. - кростренажор
8.30 - три супени лъжици ядки микс - овес, ръж, пченица, ечемик + 100гр. обезсолено сирене
11.00 - ябълка
12.00 - яйца по арменски (две полурохки варени яйца с масло и сол) , зелена салата
другото предстои.
Взех решение да намаля количеството на порциите си.
Мнението беше редактирано от maxxi на 25.05.10 10:43.
казано от maxxi на 25.05.10, 09:24:
Ето я днешната тренировка -
9.00 - 15мин. кростренажор
40мин. - кростренажор
Като гледам тренировките ти виждам, че акцента е върху долна част на тялото най-вече, ами къде остават упражненията за гърди, гръб. Ти като начинаещ би трябвало поне в началото да правиш по едно упражнение за всяка една от по-големите мускулни групи, за да може тялото да свикне с движенията, да се научиш да дишаш правилно и ...и чак след това да има някакво разделение. Това придърпване на вертикален скрипец за трицепс не е ли всъщност разгъване? Ако ще правиш кардио по-добре да е интервално, така ефектът ще е много по-добър. Ако има степер в залата предпочитай него, пред другите кардио уреди. Да стоиш около 2 часа в залата е много време, 15 мин. за загряване може да ги намалиш на 5 мин, като включиш и малко стречинг в началото и края на тренировката. Сигурна ли си, че твоя инструктор наистина си разбира от работата и ти е направил най-добрата според твоите цели, стаж и възможности програма? / Това са си само някои мои размисли, на база това, което съм прочела. Не знам дали вървиш в правилната посока и затова коментирам, ама все пак ти си знаеш най-добре./
Мнението беше редактирано от T-X на 25.05.10 09:58.
Здрасти karpi, благодаря за коментара. Не зная дали програмата ми е най- добрата, тъй като не съм специалист, нали и за това си коментирам с вас. Зная, че следващата седмица ще ми включи още три упражнения за крака, както и още за рамене, гръб и ръце. За кардиото в началото - сигурно си права, ще го намаля. А това упражнение, за което ти питаш - http://www.belchohristov.com/wp-content/uploads/2008/02/cable_pressdowns.jpg е това. Правя го с 15кг. А другото - на втория ден - е това - http://www.belchohristov.com/wp-content/uploads/2008/02/cable_pressdowns.jpg.
15 мин. кардио
3х18 - бедрено сгъване без тежест
3х12 - бедрено разгъване - 10кг.
3х15 - пек дек - 10кг.
3х12 - придърпване на скрипец със широк хват
3х30 - коремни преси
30мин. кардио
това е единия ден, а другия ден е
15мин. кардио
3х30 - коремни преси
30мин. - кардио
Не зная, аз определено се стягам - особено в горната част на тялото, но кг. си стоят и мисля, че трябва да си намаля количествата.
А, да, аз стречинга си го правя, но не го пиша, не зная защо...
Мнението беше редактирано от maxxi на 25.05.10 11:10.
8.30 - три супени лъжици ядки микс - овес, ръж, пченица, ечемик + 100гр. обезсолено сирене
11.00 - ябълка
12.00 - яйца по арменски (две полурохки варени яйца с масло и сол) , зелена салата
15.00 - 100гр. прошуто
19.00 - зелена салата с риба тон
Общо 1680кал.
BMR- 1471.6, индекс на активността - 1.55, калорийни нужди за поддържане на теглото, което не е целта, 2280.98 калори. Разликата с днешния ден - 600кал.
Мнението беше редактирано от maxxi на 25.05.10 17:22.
Искам да споделя нещо, което много ме възмути. Отидох днес в залата и се оказа, че моят инструктор влязъл в болница. Дано му няма нищо сериозно и се оправи бързо.
Заместваше го някакво друго момче. Видях, че програмата ми е сменена /от моя инструктор/ и много се зарадвах, нямах търпение да я пробвам! Попитах заместника как се изпълняват новите упражнения, а той се заливаше от смях през цялото време, изобщо не ми обясни техниката на отделните упражнения. А когато го попитах какво е придърпване на скрипец с тесен захват прихна да се смее, хвана накрайника на скрипеца и казва - Ето това е широк захват, а какво според теб е тесен захват?
Първо се почувствах адски унизително - аз го питам за упражнение, а той ми се подиграва; и второ - ако бях попаднала на този първия път, когато влязох в тази зала щеше да ми е и последен! Та, не знам каква е квалификацията на моя инструктор, но определено разликата с този е от земята до небето!
За съжаление ще трябва да го изчакам да дойде, за да вървя по новата програма.
Мнението беше редактирано от maxxi на 26.05.10 09:27.
Напиши си каква ти са ти упражненията в новата програма, а ние може да помогнем с клипчета или обяснения, доколкото това би помогнало за правилно изпълнение?
Не нужно да разбираме от всичко,а е важно да знаем къде да го прочетем, когато ни е неоходимо.
Не му обръщай внимание на този “псевдо инструктор”. С времето ще се научиш, дори може да станеш и по-добра от него :P . Не бива да позволяваш такива неща да те отказват.
А и още нещо - забрави за кантара и килограмите, мери си обиколките с шивашкия метър, ако има намаления, значи вървиш в правилната посока, ако не се връщаш назад и гледаш да си откриеш грешките и ги поправяш. Това с меренето на кантара много натоварва психически и пречи. В началото килограмите падат доста бързо и после започва застоя и тогава се иска търпение и воля, защото нещата стават по бавно. От значение е и какъв метаболизъм имаш.
Здрасти karpi,
благодаря ти за подкрепата. Кантарът хубаво го бях скрила, ама пусто любопитство... Някои упражнения са ми ясни, но има едно - две, които не зная как се изпълняват, но не можах да запомня имената им днес. Утр еще си ги препиша и ще ги чекна тук в сайта, ако не мога да ги намеря - ще викам за помощ!
Този няма да ме откаже на сегашния етап, но ако бях попаднала на него в началото, със сигурност нямаше да стана клиент на тази зала. Но... много време му отделихме на Смехурко.
Между другото, мисля да си “открадна” твоето меню :)) Много ми харесва новата ти цел! И това, че не се страхуваш да си експериментираш с тялото!
Ами ето и какво направих днес -
послушах karpi и в началото направих само 7мин. загрявка на кростренажора
3х18 - затваряне на бедра с Аддуктор машина - 10кг.
3х18 - разтваряне на Аддуктор машина - 10кг.
3х18 - глутеус машина с 10кг.
3х12 - избутване на гирички -3кг- от наклонен лег - но някаква вариация но това, което е показано тук в сайта
3х12 - пек дек
3х12 - придърпване на вертикален скрипец с широк хват - 15кг
тук трябваше да има 3х12 - придърпване на вертикален скрипец с тесен хват - но псевдото не можа да ми го покаже
3х30 - янда коремни преси
тук трябваше да има повдигане на краката от лег
30мин. кростренажор
Мнението беше редактирано от maxxi на 26.05.10 19:52.
Ето я и храната ми днес. Както казах, взех решение за намаляване на количествата.
8.00 - две супени лъжици ядки микс със сирене
9.40 - тренировка
11.40- ябълка
12.00 - 200гр. свинско месо на скара - нетлъсто и варени броколи и брюкселско зеле
15.00 - айрян
19.00 - шопска салата
към 9 ще хапна вероятно кисело мляко
Днес пак беше Смехурко и пак се държа подигравателно и пренебрежително, но аз бях настроена за това и не му обърнах внимание. Момчето просто явно не разбира, да си прави кафенца и да си чете вестника. Аз си правя тези упражнения, които зная и днес си стана хубава тренировка. Имам малко мускулна треска от Аддукторите вчера, но не е фатално. Повече ме притеснява кракът. Пак започна да се обажда, но няма кой да му вдигне - хаха.
Наблюдението ми от последните два дни, в които съкратих загрявката на 7-5мин., ми са че наистина па- малко загрявка е по- добре. Първо се почувствах по- тонизирана и по- малко изморена, имах сили да съкратя и почивките между сериите, като почти ги направих на 20сек.
В края на тренировката също съкратих минутите - на 30 вместо 40, и вече обмислям дали да не отделя на кардиото един ден само за него. Ще видим.
Та, днес правих следното -
5мин. вело
3х18 - бедрено разгъване
3х15 - бедрено сгъване
3х20 - разгъване на Аддуктор
3х20 - сгъване на Аддуктор
3х20 - Глутеус машина
3х12 - разтваряне на гирички встрани
3х12 - повдигане на гирички пред гърди
3х12 - придърпване на вертикален скрипец за трицепс
3х30 - привеждане до изправен седеж
30мин. вело
И ето една питане -
какво е “френско на машина”? Тук видях упражнение с името “Френско”, но то не се изпълнява на машина...
Мнението беше редактирано от maxxi на 28.05.10 09:16.
Здравейте,
пиша храната за вчера -
7.30 - две препечени пълнозърнести филийки Вита с шунка, краставичка и Филаделфия
11.30 - ябълка
12.00 - пълнозърнести спагети с шунка, кашкавал и броколи - половин порция
15.00 - пълнозърнести спагети с шунка, кашкавал и броколи - другата половина от порцията
17.30 - 10 лешника
20.00 - 200гр. пилешко с корнфлекс на скара, зелева салата
А тренировката днес -
9.20
7мин. кростренажор
3х15 - бедрено разгъване - 5кг - нещо не издържах да направя 18 повторения
3х15 - бедрено сгъване - 10кг.
3х20 - глутеус машина
3х12 - пек дек
3х12 - придърпване на вертикален скрипец с широк хват
3х30 - изправяне до седеж
30мин. кростренажор
пропуснах Аддуктор - упражненията поради мускулната треска, а останалите нови упражнения за ръце и гръб, ще правя, когато дойде моят инструктор във вторник, защото този ако трябва да го питам още нещо, сигурно ще вдигна скандал!
Все пак си преписах упражненията, които не ги зная -
Френско на машина
Преси с гирички от повдигната лежанка
Придърпване на скрипац с тесен хват
Изнасяне на гирички пред гърди
Редуване с гирички
Мнението беше редактирано от maxxi на 28.05.10 10:50.
28.05.10
13:56
казано от maxxi на 28.05.10, 10:47:
Здравейте,
Това пак ли е някакъв специалитет“.Любопитствам... :–)
Бтв хранатата ти е супер според мен.Кийп гоинг :-)
казано от hill_runner на 28.05.10, 13:56:
казано от maxxi на 28.05.10, 10:47:
Здравейте,
Това пак ли е някакъв специалитет“.Любопитствам... :–)
Бтв хранатата ти е супер според мен.Кийп гоинг :-)
Благодаря ти за коментара за храната! Много имам нужда от критики точно там, защото - сега осъзнавам - че май никога в живота си не съм се хранела правилно. Май съм била от тези жени с хранителни разстройства, дето не са слаби, но не доставят достатъчно полезни в-ва на организма и сега той си отмъщава.
Както и да е. Не, пилешкото с корнфлекс се продава замразено и готово за пържене. Но аз или го пека на скарата, или във фурната. Не го пържа и е много вкусно :))) Жалко, че нямам в хладилника в момента, но като взема пак, ще го снимам и ще ти го пратя. То не е най- фитнес за вечеря, но ...
Искам да споделя нещо интересно като набюдение, но с уговорката да не ми се карате, защото и без друго на този етап съм станала много чувствителна. Всъщност след като ми мина изпитът /който бях възприела на живот и смърт, все едно от това ми зависи животът и то наистина е така, до някъде/, та като мина и някак се почувствах много празна. Нали знаете как е, като постигнеш някоя голяма цел и после трябва друга, иначе става като при мен - дупка. Та, тогава вдигнах и килата. Напоследък съм в жестока творческа криза, будя се нощем и не мога да спя, защото ми се твори, а не зная какво, кога и къде. При мен лошото е, ме като се захвана с нещо му се отдавам изцяло. Та, в този ред на мисли- днес се измерих три пъти на кантара - за това ми деяние, моля не ми се карайте :(((.
Сутринта показваше 73! после към 5часа - 70. Заведох малкия на плуване и за момент се изтръгнах от тоя ступор, дето съм в момента. Почувствах се доста щастлива от много време насам. Той се представи чудесно и на мен ми беше невероятен кеф.
Като се върнахме, пак се премерих на кантара - 68кг! И вече започвам да си мисля, че аз сама си го правя това с психиката си.
Май трябва да започна да работя по моите си неща. Ама като не знам в каква посока да поема???
Е, това беше “лирическо” отклонение, но имах нужда да си го споделя.