Коремни мускули

09.06.10
08:01

Здравейте. Плочките ми на корема са 8 на брой, като горните 4 са по-големи от тези около пъпа. Трябват ми упражнения, които да не натоварват горните 4 и да стимулират растежа на долните, така че да се получи симетрия след определен период от време. Не е красиво така горните да ти изпъкват почти колкото гърди, а надолу да си вдлъбнат..

09.06.10
08:27

Следващите няколко отговора ще те попарят доста. Тъжната истина е, че няма упражнения за горна или долна част на корема. Коремният мускул е едно цяло. Ако имаше горна и долна част, щяхме да сме способни да извършваме невероятни движения. Всъщност, като се замисля, ако корема беше разделен на горна и долна част, щяхме да можем да си правим орална любов сами, което напълно обезмисля жените. За това майката природа го е направила един цял, красив мускул.

Имаш разлика между горните и долните “плочки”, защото в долната част имаш натрупана мазнина, която трябва да премахнеш. Премахването се получава чрез извършване на интензивни физически натоварвания, които да топят мазнините по тялото ти и чрез приемане на храни, които природата е създала, за да може организма ти да е в състояние да ги обработва, а не да ги складира в корема ти в големи мазни кашони с етикети “не отваряй преди 45 година” на тях.

И ако все пак не ми вярваш, започни да си вдигаш краката от вис с добавена тежест с максимум 3 серии по 6-8 повторения 2-3 пъти седмично.

09.06.10
08:38

Добър отговор. Знаех , че въпросът ми е безсмислен, но все пак реших да го задам.

09.06.10
08:41

Офф, amistad, кога ще спреш да ръсиш “мъдростта си” във форума. Разбира се, че има упражнения за различните части на корема.
Към автора: разгледай ТУК.

АЧ

09.06.10
08:52

Друг начин за долна част е легаш на земята и си вдигаш краката-подобие на вис.

09.06.10
09:04

Първо, въпроса ти въобще не е безмислен. Второ, напълно подкрепям целия пост на Anelia. Трето, също ако си фен на лостовете можеш да разгледаш front lever и human flag (в youtube примерно), обръщане на халки, както и производните им упражнения, които също така са по-комплексни и да експериментираш кое/как работи за теб :)) По-здрави !

09.06.10
09:29

Ще си правиш орална любов сам - да, ама другия път !!!
То това изобщо не зависи от коремния мускул, има две ребра - плаващи, които не са свързани в слънчевия сплит.
Именно те пречат да си правим френска сами ... ;]

АН

09.06.10
13:58

казано от amistad на 09.06.10, 08:27:

Следващите няколко отговора ще те попарят доста. Тъжната истина е, че няма упражнения за горна или долна част на корема. Коремният мускул е едно цяло. Ако имаше горна и долна част, щяхме да сме способни да извършваме невероятни движения. Всъщност, като се замисля, ако корема беше разделен на горна и долна част, щяхме да можем да си правим орална любов сами, което напълно обезмисля жените. За това майката природа го е направила един цял, красив мускул.

И ако все пак не ми вярваш, започни да си вдигаш краката от вис с добавена тежест с максимум 3 серии по 6-8 повторения 2-3 пъти седмично.

^_^

Мнението беше редактирано от Анонимен на 09.06.10 13:58.

09.06.10
17:54

казано от Casi0 на 09.06.10, 09:29:

Ще си правиш орална любов сам - да, ама другия път !!!]

Има един в квартала дето сам си прави орална любов :D така че явно не е невъзможно.

ПИ

09.06.10
19:01

По тая логика няма горна, средна и долна част на гърдите.

09.06.10
19:04

казано от amistad на 09.06.10, 08:27:

http://skepticalteacher.files.wordpress.com/2009/07/facepalm1.jpg

09.06.10
21:59

Човека е искал да каже, че няма как изолирано да натоварваш само долната част на корема както няма как да натоварваш изолирано само една част на гърдите (горна,средна,долна) както и няма как да натоварваш само една от главите на бицепса или трицепса. Не се затичвайте така бързо да се възмощавате на иначе съвсем правилно изказаното мнение. Няма упражнения само за долната или горната част на корема, но принципно до автора .. Щом горния ти ред плочки е почти колкото гърдите значи имаш доста малки гърди та наблегни на тях.

09.06.10
22:05

Относно частите - отворете анатомичния атлас.
Там “плочките” са един цял мускул. Пекторалисите (гърдите) са от две части, а с малкия гръден, който между впрочем не се вижда, тъй като е под големия, стават 3.

10.06.10
03:40

Оставете ги плочките, но могат да се правят упражнения за мускулите от външната страна, които също ще допринесат за развитието на долната част на корема (коремът не е само плочки). Като правя ренегадско гребане например, мускулната треска ме хваща отстрани и вече не изглеждам “вдлъбната” както преди.

10.06.10
11:09

Абе аз ли не сън разбал или верно плочките на корема на човек за 8?! Мислех че са 6….

10.06.10
11:22

Ами там някъде, 6-8 :lol: Зависи. Разделянето на “плочки” става от сухожилията, които минават през мускула, и при различните хора то е различно.

10.06.10
11:27

6 са, а тези две форми под шестте принаделжат към долните коремни доколкото знам. Реално наистина 6-pack-a е едно и се тренира като едно, но отделно си има долни коремни мускули, странични коремни и тн., които се товарят с различни упражения. За цялостна стабилност на коремните мускули наистина front lever и human flag са изродски. Правилно изпълнявани крънчове и разновидности на повдигане на крака от вис ще дадат много на корема. Dragon flag също е супер упражнение. Със сигурност пропускам много добри движения, но с тези които изброих, няма да сгрешиш.

Мнението беше редактирано от Voyager на 10.06.10 11:28.

10.06.10
13:58

Мн философи мн нещо :Д Айде да приключим въпроса казваме го така
Човека иска да си оправи долната част на коремния мускул :D
можеш да почнеш с повдгигане на крака от лег/вис ;) за предпочитане е да го правиш
с тежест и да правиш 12-14 повторения.

12.06.10
08:24

какво да кажа
след като години правя коремни преси,днес за първи път правих планкове в нашата зала и собственикът,който е билдър-любител и инструктор,умря от смях на тази дума
и ме разпитвше как така ще има ефект като има само 1 контракция на мускул
мъка,мъка...

АН

07.07.10
00:32

Kaкво искаш да кажеш, кобра?

09.07.10
06:26

казано от cecowe на 07.07.10, 00:32:

Kaкво искаш да кажеш, кобра?

господинът не знаеше какво е планк и му беше смешно, че правя такива упражнения и не разбираше-поне така каза-как това ще натовари мускула
иначе си уважавам инструкторите в залата ,обаче държат само на това,което знаят и прилагат върху себе си

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 09.07.10 06:27.

09.07.10
11:07

Мен планковете не ми натоварват корема. Не знам как става номера, но с тях само си заздравявам средната част така да се каже. Никога не съм имала мускулна треска на корема от планкове, така както имам от обратните коремни или ренегадското. Максимум издържам 3 минути.

09.07.10
13:54

казано от Anelia на 09.07.10, 11:07:

Мен планковете не ми натоварват корема. Не знам как става номера, но с тях само си заздравявам средната част така да се каже. Никога не съм имала мускулна треска на корема от планкове, така както имам от обратните коремни или ренегадското. Максимум издържам 3 минути.

Щото си яка, затва.
Можеш да си го усложниш като вдигнеш противоположни ръка и крак.
Или пък го правиш само на 1 лакът.
Ако си още по-хард можеш да стоиш в планк срещу скрипец и да гребеш с една ръка, примерно.
Или пък да сложиш едната си длан зад главата (както при коремни преси) и да движиш лакътя и сътветно частта от торса надолу и нагоре (екстензия + ротация на гръбнака от Т-прешлените между плешките). 2 в 1 - хем тренираш корем, хем трапец ;)

П.П. А за автора на темата - планкове и обратни коремни преси

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1