15.06.10
09:35
Ако може да дадете и вашите мнения по въпроса ще съм много доволен .
на 15 години съм 171см 56кг искам да питам дали трябва да направя по - големи коремни мускули или трябва да изчиста малко мазнини ?
15.06.10
09:56
Няма накъде да чистиш повече, плочки няма да видиш. Ако искаш изразени коремни мускули, трябва да качиш обща мускулна маса с тренировки и да запазиш ниски нива на мазнини. От сега ти казвам, че с по 200 коремни преси на ден ежедневно нищо няма да направиш. Просто доброто тяло изисква или страхотни генетични дадености или доста тренировки.
изобщо никъде не съм споменавал за 200 коремни на ден ?!! правя коремни преси така 1 ден тренирам 2 дена почивка ;-) в тоя един ден правя 3 x 15 обикновени коремни преси 3 x 15 повдигане на краката от лег и 5 x 6 повдигане на краката от вис тва правя основно и през две седмици сменям някои от упражненията :-P
15.06.10
10:08
казано от Dzatarapz на 15.06.10, 10:01:
изобщо никъде не съм споменавал за 200 коремни на ден ?!! правя коремни преси така 1 ден тренирам 2 дена почивка ;-) в тоя един ден правя 3 x 15 обикновени коремни преси 3 x 15 повдигане на краката от лег и 5 x 6 повдигане на краката от вис тва правя основно и през две седмици сменям някои от упражненията :-P
Не съм имал предвид, че си го казал, просто е много разпространен мит. Тренираш ли някакъв спорт? Но, ако се върнем на първия ти въпрос, не опитвай да сваляш килограми. Имаш слабо телосложение и по-скоро нямаш изградени коремни мускули. Ако не тренираш нищо, също ще ти е трудно да изградиш коремните мускули само с тези упражнения. Все пак много зависи и докъде искаш да стигнеш, все пак все някакъв прогрес ще има :)
ами тренирам волейбол от почти 3 години, а от една година правя коремни преси, но от време на време, но сега вече ще почна по сериозно.Не правя само коремни преси имам крив лост и един дъмбел дет могат да се слагат тежести и Спазвам нещо като режим :-)
казано от korpusito на 15.06.10, 11:55:
Мен ако питаш корема ти е най няма нужда от трениране ;)
И аз съм съгласен...Тва че момичетата обичат да имаш плочни не означава да имаш само плочки :).Трябва и в раменете и в рацете и в гърдите да има нещо за да изглежда добре корема :)(ако се гледа откъм красота :D)
Мнението беше редактирано от Тишо на 15.06.10 18:25.
Аз тва го знам , че плоцките на слабо тяло не са хубави ама аз не искам някжи супер големи плочки просто искам малко само да се сеочертават :roll:
16.06.10
07:46
Силната коремна преса ще окаже влияние върху върху волейбола като цяло и по-специално - отскокливостта.
Подчертавам - говоря за сила, не за релеф. Релефът ще го направиш с подходящо хранене.
Моля, не се изразявай тук така, както го правиш в махалата...
16.06.10
13:07
казано от Dzatarapz на 16.06.10, 09:05:
е добре тогава какво да правя за сила ? :roll:
Възможно най-разнообразни упражнения за корем с подходящо усилие (т.е. така, че да правиш не повече от 15-20 повторения).