30.06.10
06:21
Здравейте.
Малко данни: 16год. 172см/60кг.
Такааа, да започвам. Изглеждам леко несъразмерно.
Имам мускулна маса само на краката... бедрото ми е 53см . Гръдната ми обиколка е 83/93, но това е само кожа и кости. Ръката ми е около 27 и като цяло изглеждам смешно. Имам мазнини на корема точно колкото да се покрият плочките(т.е. с малко зор може да се махне това мазно).
И това е. Как да тренирам така, че да стана малко по- съразмерен.Изглеждам леко странно с голям гръден кош и тънки ръчички.
Приоритет ми е силата в краката(става въпрос за всички мускули) както и трицепсите, на другите места искам просто да кача малко маса.(или не много малко) Предлагайте програми.
Приемам всякакви съвети,
Мерси предварително
Здрасти...мерките ти са почти като моите, все едно аз съм писала тоя пост...
В този контекст още ли смяташ, че ти е голям гръдният кош? :lol:
Приоритет за теб би трябало да бъде качването на мускулна маса навсякъде, а не само сила в краката.
Програми за начинаещи има в сайта, а пък и във форума е пълно с такива.
Трябва за начало да тренираш цялото тяло и да усвоиш техниката на базовите упражнения. За някой и друг месец ще изглеждаш доста съразмерен, а мазнините на корема ще изчезнат. Освен тренировките трябва и да се храниш подходящо - във форума има цял раздел.
30.06.10
06:37
Програма за начинаещи - няколко месеца навлизаш в железната игра, заучаваш правилната техника, подготвяш организма ти да може да понася натоварванията. После вече периодично за 4-6-8 седмици може да специализираш изоставаща група, а като цяло тренировката вече е по-ориентирана с периоди за сила, редуциране на телесните мазнини или каквато краткосрочна цел си поставиш.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 30.06.10 06:38.