Какво да прави един тийнеиджър?

30.06.10
06:21

Здравейте.
Малко данни: 16год. 172см/60кг.
Такааа, да започвам. Изглеждам леко несъразмерно.
Имам мускулна маса само на краката... бедрото ми е 53см . Гръдната ми обиколка е 83/93, но това е само кожа и кости. Ръката ми е около 27 и като цяло изглеждам смешно. Имам мазнини на корема точно колкото да се покрият плочките(т.е. с малко зор може да се махне това мазно).
И това е. Как да тренирам така, че да стана малко по- съразмерен.Изглеждам леко странно с голям гръден кош и тънки ръчички.
Приоритет ми е силата в краката(става въпрос за всички мускули) както и трицепсите, на другите места искам просто да кача малко маса.(или не много малко) Предлагайте програми.
Приемам всякакви съвети,
Мерси предварително

30.06.10
06:36

Здрасти...мерките ти са почти като моите, все едно аз съм писала тоя пост...
В този контекст още ли смяташ, че ти е голям гръдният кош? :lol:
Приоритет за теб би трябало да бъде качването на мускулна маса навсякъде, а не само сила в краката.
Програми за начинаещи има в сайта, а пък и във форума е пълно с такива.
Трябва за начало да тренираш цялото тяло и да усвоиш техниката на базовите упражнения. За някой и друг месец ще изглеждаш доста съразмерен, а мазнините на корема ще изчезнат. Освен тренировките трябва и да се храниш подходящо - във форума има цял раздел.

Програма за начинаещи - няколко месеца навлизаш в железната игра, заучаваш правилната техника, подготвяш организма ти да може да понася натоварванията. После вече периодично за 4-6-8 седмици може да специализираш изоставаща група, а като цяло тренировката вече е по-ориентирана с периоди за сила, редуциране на телесните мазнини или каквато краткосрочна цел си поставиш.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 30.06.10 06:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1