02.07.10
02:11
Здравейте.От много време се мъча да започна да живея по-здравословно, но никога не ми е стигала волята.Но сега вече е както се вика “на живот и смърт”.Просто вече немога да си търпя тялото.Аз съм мъж на 19 години , висок 178-179 см , тежа 95 кг.Вече ми писна от голямото коремче,дупе,даже и “цици” с извинение за думата но си е така.Знам че има някои които знае точно за какво говоря.По принцип по наследство имам доста тежък и здрав скелет и сам предразположен ,ако така мога да се изразя, да направя много хубаво тяло.Също имам и стрии от вътрешната част на бедрата и по корема основно.Но с тях ще се справя после.Сега аз целя да отслабна колкото се може по-бързо и после да се стегна и оформя.Също съм и пушач но съм ги намалил цигарите и съм в процес на отказване тотално.
За отслабваща програма съм си избрал от уеб страницата http://www.bb-team.org/workout/1282/#axzz0sUBqmmrS и това http://www.bb-team.org/workout/2793/#axzz0sTzPusXC.Целя да отслабна максимално бързо.
Смятам и да използвам ел-карнитин.Този който притежавам е “SAN : ALCAR Acetyl-L-Carnitine”.
Ако може някой с повечко опит да ми даде съвет как мога да въртя 2-те фитнес програми за оптимален резултат, и някаква ефикасна диета защото не разбирам много.Прочетох почти всичко в уеб сайта и неможах да си открия диета.
Също ако може да ми кажете дали този ел-карнитин става за “употреба” ако мога така да се изразя и кога да го пия.
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост.
Темата беше редактирана от DiscreT на 02.07.10 02:15.
Съжелявам, че не мога да отгоря на конкретните въпроси, но бих те посъветвал да отслабваш по-постепенно. Имам един приятел, който от горе долу твойте килограми за 3 месеца отслабна до 70 кг. Кожата му се свлече и още му виси. Е, не е нещо супер гнусно, но се забелязва. Така че, спопед мене не бързай толкова много с отслабването и не се стопявай изведнъж, защото си има и много лоши последици. Acetyl-L-Carnitine попринцип съм чул, че се пие 1 капсула на ден, по възможност между две хранения.
Здравей, ако търсиш готова диета или по-точно хранителен режим за намаляне на % на подкожните мазнини няма да намериш. Всичко е много индивидуално и ако при един даден режим действа при друг може да е точно обратното, по пък си има някои основни правила, които ако се спазват ще има ефект:
1. Научи се да се храниш на често по-малко - 5 или 6 пъти на ден.
2. Избирай подходящи храни и ги приемай в подходящото време.
3. Избери си режим - например - въглехидратна ротация или някой друг.
4. Изчисли си количеството калории, които трябва да приемаш за деня и ги намали.
5. Разгледай много добре раздела с мъжките дневници и почерпи идеи от там.
6. Бързото отслабване не води до трайни резултати. По-добре бавно, ама славно и трайно.
7. Ел карнитина обикновено се приема сутрин на гладно и 30 мин. преди тренировка.
8. Откажи се от храните, които не ти носят полезни калории.
Напиши как си се хранил досега и как смяташ да се храниш в бъдеще и тренирал ли си досега или тепърва ще започваш. Готов режим няма кой да ти състави. Това трябва да направиш сам, а ние ще ти дадем насоки.
По-здрави :).
Еми навремето тренирах.Ходих на фитнес и още по-отдавна 2 години айкидо тренирах.Тепърва ще започвам сериозно.
Ще отговоря със режима който съм си избрак когато го съставя :). Но иначе фитнес програмите които съм избрал ефективни ли са?До колко време мога да ги използвам и да има ефект от тях?...
Мнението беше редактирано от DiscreT на 02.07.10 11:59.
Избрах си диета.ВБД.Мисля че е най-добре за мене защото ще зимам и ел-карнитин и ще имам доста добри резултати.Остава само менюто си опрая.
Кардиото го прави сутрин, ако имаш възможност - може да правиш т.нар. хийт или интервално, стълби или пък може да опиташ и табата - но не го прави на гладно, а хапни 1-2 белтъка или цяло яйце + 1 или 1/2 грейпфрут.
След като не си тренирал - си избери програма за начинаещи - нещо, което е за твоето ниво - недей да бързаш.
Подходящи храни - овесени ядки, месо - пилешко, телешко, риба, млечни продукти, сурови ядки - бадеми, орехи, ленено семе, извара, яйца, зеленчуци, кисели плодове - ябълки, кайсии, лимони, кафяв ориз и т.н. Храната трябва да бъде печена, задушена или варена.
Ако има още нещо, което те интересува питай :).