27.06.10
06:57
27 юни 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 1 яйце, 1 пълнозърнесто пшеничено блокче (екструдирана пшеница)
[тренировка 1]
1.2. Втора закуска - шейк (1 доза матричен протеин, 1 чаена лъжичка пчелен прашец, щипка канела), 1 сандвич с кашкавал (2 филийки пълнозърнест ръжен хляб), маслинена паста
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара, пикантни картофки, шопска салата
[тренировка 2]
1.4. Следобедна закуска - 1 опаковка Syntha-6 RTD
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, 1 яйце, печени картофи с кашкавал и сметана (250 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), 1 супена лъжица ленено семе
2. Тренировка
2.1. Фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с лост) разтоварваща тренировка
2.2. Кардио - спининг (40 min / средна към висока интензивност)
3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка 1 - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate + 8 g комплексни аминокиселини
3.2. След тренировка 1 - 21 g матричен протеин
3.3. По време на тренировка 2 - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate
3.4. След тренировка 2 - 40 g протеин + 16 g въглехидрати (Syntha-6 RTD)
4. Общо мнение за храненето днес - комбинацията от пчелен прашец и малко канела се оказа доста приятна на вкус. Обядът не беше на особено високо ниво заради картофките... Не мога да преценя колко бяха, но относително малко. Много съм доволен от Syntha-6 RTD като заместител на хранене - плътен шейк, засити ме доволно за достатъчно време (около 2 часа и половина).
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, но се разсъних малко по-трудно от обикновено. така или иначе влязох в залата на фокус. Тренировката беше разтоварваща (т.е. лека), затова се получи по-кратка, но относително доста интензивна. Доволен съм, тонусът е добър. За сега режимът на трениране 2:1 (2 седмици тежки тренировки + 1 седмица леки тренировки) ми се струва по-удачен за поддържане на формата извън натоварения спортен сезон. През последните 2 години правих тренировките 3:1, което също е вариант, но първите ми впечатления от 2:1 са по-добри. Спинингът ми дойде много добре, натоварих се екстра, интензивно, излях много пот.
10 дни след приключване на експеримента с REDuction PM продължавам да държа тегло 86 kg.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.06.10 18:26.
28.06.10
08:22
28 юни 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 1 яйце, 2 сандвича с шунка и кашкавал (4 филийки пълнозърнест хляб), маслинена паста
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g)
2. Тренировка - волейбол (средна интензивност)
3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно за мен хранене.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, относително по-бавно се разсъних, но в крайна сметка се чувствам ОК. Тонусът е много добър. Работният ми ден, обаче, беше доста по-натоварен от обикновено и това се отрази на тренировката. Физически бях добре, но концентрацията ми бягаше, не бях на фокус. Спрях тренировката малко по-рано, уморена ми е главата. За пореден път се убеждавам колко е важно да си психически настроен на правилната струна за трениране. Иначе чисто физически се натоварих добре, раздвижих се и се поизпотих. Относително доволен съм...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.06.10 18:08.
29.06.10
07:14
29 юни 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1 супена лъжица пчелен мед + 1 чаена лъжичка пчелен прашец, 1 яйце, 2 сандвича с шунка и кашкавал (4 филийки пълнозърнест хляб), маслинена паста
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, зрял червен боб (250 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, грах и царевица (смес 1:1, 250 g)
2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (долен скрипец, Swings, гребане с дъмбел) разтоварваща тренировка
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за храненето днес - снощи си смесих меда и прашеца, тази сутрин хапнах сместа. Особено е на вкус, но хич не е лошо. Изненадващо много ме засити (събудих се доста гладен). Закусвах след около 30-40 минути. Тези дни съм намалил леко яйцата, защото пилешките пържоли, които си купих, са доста солидни.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се нормално. Мрачното време навън не ми е особено сериозен стимул за усмихнат старт на деня, но... Тонусът е ОК днес. Тренирах много приятно, с чудесен тонус и усещане. Лека, раздвижваща тренировка. Е, забравих да направя едно упражнение (гребането с дъмбел), но ще си наваксам гарантирано в следващите тренировки.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.06.10 17:33.
30.06.10
06:32
30 юни 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1 супена лъжица пчелен мед + 1 чаена лъжичка пчелен прашец, 1 яйце, 2 сандвича с шунка и кашкавал (4 филийки пълнозърнест хляб), маслинена паста
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах и царевица (смес 1:1, 250 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, грах и царевица (смес 1:1, 250 g)
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за храненето днес - снощи смесих отново мед и прашец, но този път капнах и мъничко вода. Стана по-добре - на сутринта прашецът се беше разтворил добре и се бе получила еднородна смес. Вчера зрънцата прашец бяха само омекнали в меда, без да се разтворят.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, свеж и се разсъних бързичко. Нормално е, снощи тренирах леко. Тонусът сутринта е идеален. По време на тренировка, обаче, не се чувствах така, както очаквах и както ми се искаше. Не мога да кажа, че загубих сила, но... некомфортно някак. Просто тонусът беше добър, без да е отличен. Натоварих се добре, но не бях 100 %-ов. Хммм... последните няколко дни нещо не си харесвам физическата кондиция.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.06.10 19:12.
казано от Кольо Пияндето на 30.06.10, 06:32:
Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, свеж и се разсъних бързичко.\
И как няма...легна си рано, рано :)
После да не кажеш пак че не ме бива за спамер...постът ми е с такава насоченост (sun)
30.06.10
07:10
казано от libra на 30.06.10, 06:51:
И как няма...легна си рано, рано :)
Лягам си винаги с добрите деца! (party)
Имаш хлебец да изядеш докато се запишеш при спамерите! (giggle)
казано от Кольо Пияндето на 30.06.10, 07:10:
Имаш хлебец да изядеш докато се запишеш при спамерите! (giggle)
Ухааааа....това си беше чиста провокация! Внимавай, защото си ми близко... :D
01.07.10
06:27
1 юли 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 1 яйце, 2 сандвича с шунка и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), маслинена паста, 1 кисело мляко с 2 чаени лъжички пчелен прашец
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 2 чаени лъжички пчелен прашец
1.3. Обяд - 1 пилешко бутче на грил, печени картофи (250 g)
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, печени картофи (250 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), фъстъци (около 50 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки - не
4. Общо мнение за храненето днес - събудих се дивашки гладен, с пълната увереност, че мога да изям поне едно цяло прасе, заедно с няколко кокошки! Съответно - реагирах веднага и леко подсилих първите две хранения за деня. В близките дни ще приемам една добра доза пчелен прашец. През пролетта ми се отрази повече от добре, да видим сега. Повечко картофи ми се събраха днес, но е просто стечение на обстоятелствата.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се лесно, разсъних се относително бързо, но усещам известна умора в тялото си. Не ми харесва това, тонусът е приличен, по-скоро среден. Днес и утре няма да спортувам, почивката си е почивка. В момента не бързам за никъде.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.07.10 19:41.
казано от Кольо Пияндето на 01.07.10, 06:27:
Ники, не си ли се наситил на комбинацията извара с лен преди сън? Предложение за заместване - белтъци с ядки..? (think)
Прави ми впечатление, че май не си любител много на яйца?
01.07.10
07:11
казано от libra на 01.07.10, 06:48:
Ники, не си ли се наситил на комбинацията извара с лен преди сън? Предложение за заместване - белтъци с ядки..? (think)
Прави ми впечатление, че май не си любител много на яйца?
За сега все още не ми е писнало да хапвам извара с лен преди лягане. Скоро хапвах по 40-50 g фъстъци (преди да подпукам лененото семе). Преди всичко изварата ме засища много по-добре от яйцата, а аз извънредно трудно заспивам гладен... (blush) Иначе - да, яйца с ядки са алтернативата (аз и от кисело мляко не бягам всъщност). Яйца обожавам, но в последните 3-4 дни ги намалих, защото си купих гигантски пилешки пържоли (около 250-260 g бройката), което в моите очи обезсмисля добавянето на яйца. Ако приемем, че в 100 g пилешко има 20 g протеин (приблизително), то белтъчините в 250 g са съвсем порядъчно количество за еднократен прием, нали?
02.07.10
07:03
2 юли 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1 супена лъжица пчелен мед, 1 яйце, 2 сандвича с шунка и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), маслинена паста
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 2 чаени лъжички пчелен прашец
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах (250 g), шопска салата, Coca Cola ZERO (330 ml)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 2 чаени лъжички пчелен прашец, 1 яйце
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, боб яхния (около 250-300 g), 1 краставица
2. Тренировка - почивка
4. Общо мнение за храненето днес - типично за мен хранене. Продължавам с пчелния прашец. На обяд се съблазних от една кутийка CoCa Cola, не бях виждал около мен да се продава ZERO. Опитах такава за първи път преди 2 години в Гърция и сега много се зарадвах когато тази имаше същия минимално сладък вкус! Следобедната ми закуска днес беше фантастична - и като качество на храната, и като вкус, а и като бързина за приготвяне.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се в добра кондиция, бързичко се разсъних. През деня тонусът беше добър, нямаше сънливост, бях енергичен. Хубаво нещо е почивката...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.07.10 17:59.
03.07.10
09:23
3 юли 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 1 яйце, 1 филийка пълнозърнест ръжен хляб
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 1 опаковко Syntha-6 RTD, 2 филийки пълнозърнест ръжен хляб
1.3. Обяд - 1 пилешко бутче на грил, печени картофи (200 g), фъстъци (40-50 g)
1.4. Следобедна закуска - 3 бутерки с ябълка, 3 яйца, орехи (70-80 g)
1.5. Вечеря - месо (предимно филе), салати (шопска, Снежанка), малко маслини, ядки (100-120 g)
1.6. Преди лягане - пропускам
2. Тренировка - фитнес (крака и рамо)
3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate + 8 g комплексни аминокиселини
3.2. При втората закуска - 40 g протеин + 16 g въглехидрати (Syntha-6 RTD)
4. Общо мнение за храненето днес - малко странно е днешното ми хранене. След тренировка просто нямах време за приготвям ядене и се оказа, че Syntha-та с 2 филийки хляб е доста добра идея. Следобедната закуска не е много “за пред хора”, но не е и лоша храна де... Вечерта бях на рожден ден. Хапнах доволно - предимно филенца, но се прокраднаха и няколко парчета луканка. Като се замисля - днес ми дойдоха повечко мазнинките, но пък без изключение от добри източници. Не ядох преди да си легна, защото всъщност вечерях няколко часа.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и готов за тренировка, чудесен тонус. Тренирах отлично, отново направих 4 безпроблемни серии клек по 8 повторения със 100 kg. Направих допълнително 4 серии по 12 отскока с тежест на гърба (празен лост). Ултра доволен съм.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.07.10 07:34.
04.07.10
07:34
4 юли 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - шейк (2 чаени лъжички пчелен мед, 1 чаена лъжичка пчелен прашец, 1 доза матричен протеин, щипка канела), 1 пълнозърнесто пшенично блокче (екструдирана пшеница), 1 енергийна напитка Shark
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 2 яйца, 1 кисело мляко с 6 супени лъжици овесени ядки, 1 чаена лъжичка пчелен прашец и щипка канела
1.3. Обяд - пилешка супа, свинско с грах, 1 яйце, салата домати, орехи (50 g)
1.4. Следобедна закуска - 2 кисели млека, 1 пълнозърнесто пшенично блокче (екструдирана пшеница), малко пуканки
1.5. Вечеря - пълнозърнести спагети (160-170 g), печено пилешко месо (80-90 g), 1 кюфте на скара
1.6. Преди лягане - извара (100 g)
2. Тренировка - фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с дъмбели)
3. Хранителни добавки
3.1. Преди тренировка - 21 g матричен протеин
3.2. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate
4. Общо мнение за храненето днес - горе-долу бива. Следобедната закуска е такава, защото докато гледах мача изпих голяма кана айран от 1 кисело мляко и няколко пъти посегнах към пуканките. Направих си нелош сос за спагети - 1/2 пакетче от фикс на Maggi за спагети Болонезе, 1 яйце, около 100 g извара и 1 пълничка чаена лъжичка маслинена паста. Спагетите днес и утре са с този сос.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, въпреки че снощи си легнах относително късно. Малко по-бавно се разсънвах, затова изпих един Shark. В залата направих страхотна тренировка. С една дума - егати power-a! Тежка, плътна тренировка, макар не много интензивна. Полулег и лежанка с обратен наклон - по 4 работни серии, всяка от тях по 8 повторения с 30 kg дъмбел, флайс от полулег - 4 серии по 8 повторения с 25 kg дъмбел. Имам лека мускулна треска на задника от вчера... не е нещо особено, очаквах да се появи. Доволен съм!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.07.10 19:14.
05.07.10
07:17
5 юли 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), маслинена паста, 1 яйце
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 2 чаени лъжички пчелен прашец, 1 супена лъжица ленено семе и щипка канела
1.3. Обяд - пълнозърнести спагети (160-170 g), печено пилешко месо (80-90 g), 1 кюфте на скара
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, 2 чаени лъжички пчелен прашец, щипка канела, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пълнозърнести спагети (160-170 g), печено пилешко месо (80-90 g), 1 кюфте на скара
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Такава порция спагети ми е точно по мярка (една опаковка от 500 g я разделих на 3 части), без да ми става тежко.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се бързо. Има остатък от мускулната треска в задника, но не е проблем. Тонусът сутринта е добър, макар и не максимален. На тренировка - средна работа. не съм особено доволен от себе си. Поиграхме, не мога да кажа, че се чувствах в лошо физическо състояние, но не съм и особено доволен. През последните 1-2 седмици нещо не се харесвам. Усещат се тежките щанги за крака, като че ли има някаква цялостна умора в мен. В близките дни ще преразгледам плановете си за лятото и ще видя какво мога да направя по въпроса.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.07.10 19:36.
05.07.10
07:54
казано от korpusito на 05.07.10, 07:39:
Флайс с 25 кила дъмбел не е ли излишен риск за травма ?
Ами... знам ли... Последните 2-3 такива тренировки го правя с тази тежест, силиците ми стигат точно за серийки по 8 повторения с тези дъмбели. Не усещам преразтягане и/или дискомфорт. Ще задържа тази тежест, обаче - следващият калибър дъмбели (27.5 kg) вече ми е отвъд границата на риска за контузия, дори ако намаля броя на повторенията.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.07.10 07:55.
06.07.10
06:55
6 юли 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), маслинена паста, 1 яйце, сладолед (не повече от 50 g)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 2 чаени лъжички пчелен прашец, 1 супена лъжица ленено семе и щипка канела
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150 g), зрял червен боб (250 g), Coca Cola (330 ml)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, 2 чаени лъжички пчелен прашец, щипка канела, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150 g), печени картофи (200 g), 1 яйце
2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (горен скрипец, Renegade row’n’press, въртене на дъмбел)
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за храненето днес - сутринта се съблазних от малко сладолед... реших, че и аз душа нося. Купих си месо за шишчета - свинско, нарязано на парченца и подправено. Приятно изненадан съм - с изключение на 2-3 жилки, месото няма тлъстини (личи си по тигана преди всичко). Вкусно е, а и е на добра цена. Помолих в магазина да ми разделят месото на порции по 300 g, за да ми е по-удобно. Сега взимам една такава порция, мятам на тигана и имам мръвки за 2 яденета. На обяд се съблазних от една добре охладена кутийка Coca Cola… много junk-food днес! 8-)
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се относително много трудно, едва отворих очи, но бързо се разсъних. Усещам лека остатъчна умора. Тонусът е добър, без да е отличен. Днес ще тренирам по план, но явно ще трябва да взема мерки за тази умора. Получи се много добра тренировка - тежичка и плътна, макар не много интензивна. Ето работните тежести на горния скрипец:
- придърпване пред гърди с широк хват- 1 серия по 10 повторения със 70 kg + 3 серии по 8 повторения с 80 kg
- придърпване зад глава с широк хват- 1 серия по 8 повторения с 60 kg + 3 серии по 6 повторения със 70 kg
Renegade row’n’press го правих с 10 kg-ови дъмбели, но като че ли ми олекват, скоро може би ще мисля за 12.5 kg.
Доволен съм, много добро усещане по време на тренировка. Не ми харесва тенденцията да тренирам добре във фитнеса и посредствено в залата за волейбол, обаче...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.07.10 17:33.
06.07.10
07:07
казано от Владимир92 на 06.07.10, 06:57:
Много впечатляващ флайс! Волейболът си казва думата ;)
Между другото - флайсът е упражнение, което правя при всяка тренировка за гърди. Винаги съм го усещал отлично.
Дори не знаех, че флайс с 25 kg-ови дъмбели е нещо особено... (blush) За мен е просто подходяща за момента тежест.
флайсът е упражнение, което правя при всяка тренировка за гърди. Винаги съм го усещал отлично. - same thing, само че аз стигам до 20 кг :)
07.07.10
07:13
7 юли 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), маслинена паста, 1 яйце
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150 g), варен бял ориз (60-65 g), шопска салата
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150 g), варен бял ориз (60-65 g), 1 яйце
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за храненето днес - напоследък минах стабилно на ръжения пълнозърнест хляб на Вита. Много ми допадна на вкус, до колко съдържа точно онова, което е описано на етикета - това не знам.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отново се събудих относително трудно, бавничко се разсъних. От една страна вчерашната тренировка не беше особено лека, но пък съм свикнал да възстановявам по-бързо като че ли... Ще видим. Тонусът сутринта е приличен. На тренировка се чувствах относително комфортно. Раздвижих се и поиграхме добре, но пак не съм максимален. Не ми харесва това. Категорично по-тежките тренировки за крака във фитнеса имат влияние, но няма да ги спра в момента. Искам да понатрупам сила в краката, която после да “оформя” в отскок когато трябва.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.07.10 19:38.
08.07.10
05:42
8 юли 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), маслинена паста, 1 яйце, шам-фъстък (40-50 g), Coca Cola Zero (330 ml)
1.3. Обяд - пушено пилешко бутче на тиган, грах (250 g), шопска салата
~ ядене по никое време - 1 яйце и 1/2 зелева салата
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, 2 чаени лъжички пчелен прашец, щипка канела
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, печени картофи (300 g), 1 яйце
2. Тренировка - почивка
4. Общо мнение за храненето днес - маъ-ъ-ъничко увеличавам мазнините днес (добавих ядки сутринта) с идеята за малко повече енергия в този почивен ден. Отново се съблазних от кутийка Coca Cola (след закуска, в офиса, със сутрешно кафе), не е типично за мен. Пилешкото бутче е едричко (350 g), но предполагам, че отстранявам около стотина грама, махайки кожата и костите. Зверски глад ме гони днес! Между обяда и следобедната закуска направих още едно малко хранене, защото бях безумно гладен.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - поредна сутрин, в която трудно отлепям от леглото. Разсъних се нормално бързо, обаче. Тонусът е приличен.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.07.10 15:36.
09.07.10
05:54
9 юли 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), маслинена паста, 1 яйце
1.3. Обяд - пушено пилешко бутче на тиган, зрял червен боб (250 g), малко зелева салата
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, 2 чаени лъжички пчелен прашец, щипка канела
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, печени картофи (200 g), 1 яйце
2. Тренировка - почивка
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - днес вече се събудих свеж и бързичко дойдох на фокус. Много добър тонус и настроение. Починах си добре днес...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.07.10 18:23.
Стриктен си както винаги, дори не мога да се захвана за нещо и да поспамя малко ;)
09.07.10
08:15
казано от libra на 09.07.10, 07:57:
...дори не мога да се захвана за нещо и да поспамя малко ;)
Има бре! Тия дни едни кока-колички жулих... (blush)
казано от Кольо Пияндето на 09.07.10, 08:15:
казано от libra на 09.07.10, 07:57:
...дори не мога да се захвана за нещо и да поспамя малко ;)
Има бре! Тия дни едни кока-колички жулих... (blush)
Край ! Непростимо е... Аз пък едно стекче по 2 литра жулнах, ама... Лято е ! :D
09.07.10
11:49
казано от Madboy на 09.07.10, 11:44:
Аз пък едно стекче по 2 литра жулнах, ама... Лято е ! :D
Ще дадеш положителна допинг-проба от аспартама бре, момШе! :D
10.07.10
07:36
10 юли 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 1 филийка пълнозърнест ръжен хляб, 1 яйце
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 2 чаени лъжички пчелен прашец, щипка канела, 2 яйца
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара, печени картофи (250 g), фъстъци (около 50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 филийка пълнозърнест хляб, кашкавал, 2 яйца, 1 кисело мляко, 1 краставица
1.5. Вечеря - 1 пилешко бутче и 2 крилца на грил, 1 краставица, 1 домат
2. Тренировка - фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с лост)
3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 5 g Citruline malate
3.2. След тренировка - 10 g комплексни аминокиселини
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и много скоро след това бях готов за тренировка. Влязох в залата с много добър тонус. Получи се не особено интензивно, но тежко натоварване. Ето как се представих с работните серии по лежанките:
- полулег - 1 серия х 10 повторения със 70 kg, 1 серия х 8 повторения с 80 kg, 2 серии х 6 повторения с 90 kg
- обратен наклон - абсолютно същото като горното
- флайс с дъмбели (от полулег) - 1 серия х 10 повторения с 20 kg-ови дъмбели, 3 серия х 8 повторения с 25 kg-ови дъмбели
Правих и кофички. Доволен съм, добра тренировка.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.07.10 18:55.
11.07.10
07:16
11 юли 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 1 филийка пълнозърнест ръжен хляб, 1 яйце
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 3 чаени лъжички пчелен прашец, щипка канела, 2 яйца
1.3. Обяд - печено пилешко с картофи, лук, кашкавал и сметана, салата домати, 1 яйце, лешници (50 g), сладолед (не повече от 50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, кашкавал (50 g)
1.5. Вечеря - пилешко филе (от едно пиле на грил), печени картофи (250 g), 1 краставица, 1 домат
2. Тренировка - фитнес - крака и рамо
3. Хранителни добавки
3.1. Преди тренировка - 1 капсула Swarm
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate + 10 g комплексни аминокиселини
4. Общо мнение за храненето днес -
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и отпочинал. Бързичко се разсъних, усещам лека мускулна треска в гърдите. Намерих си една изостанала забравена капсула Swarm (Stacker 2) и моментално я нагълтах преди тренировка. Бай мангау, егати power-a! Отличен тонус по време на тренировка. Без проблем направих 4 работни серии полуклек по 9 повторения със 100 kg, дори мъничко ме е яд, че не ги направих директно по 10 повторения. Това ще стане другата седмица задължително. Много тежка тренировка за крака, доставих си огромно удоволствие. 4 серии по 10 повторения напади (по 5 повторения на крак в серия) с 50 kg-ова щанга на гърба. 4 серии по 12 максимални отскока с празен лост (20 kg). Правих и прасец на калф-машина с 25 kg. Накрая завърших с 2 упражнения по 3 серии изометрично натоварване на бедрата, които просто бяха черешката на върха на тортата! Ултра-доволен съм!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.07.10 08:40.
казано от Кольо Пияндето на 11.07.10, 07:16:
11 юли 2010
...направих 4 работни серии полуклек по 9 повторения със 100 kg…
Отдавна ми е интересно защо толкова много хора смятат, че има смисъл от полуклека, но повечето от тях не правят полу-повдигане на щанга от лежанка или полу-френско например... :)
11.07.10
13:06
Не, че съм за полуклека, даже напротив, но повярвай повечето хора по залите правят всичко “полу”, с цел да “вдигат повече”. За френското не съм забелязал, но виж за лежанката ....
казано от Georgi Vladimirov Andreev на 11.07.10, 13:06:
Не, че съм за полуклека, даже напротив, но повярвай повечето хора по залите правят всичко “полу”, с цел да “вдигат повече”. За френското не съм забелязал, но виж за лежанката ....
Повечето от правещите “полулежанка” не знаят, че го правят или поне не си признават. :)
казано от Boby_ на 11.07.10, 13:16:
Повечето от правещите “полулежанка” не знаят, че го правят или поне не си признават. :)
Никой луд или пиян, не си признава, че е такъв (;
11.07.10
15:03
казано от Boby_ на 11.07.10, 12:48:
Отдавна ми е интересно защо толкова много хора смятат, че има смисъл от полуклека, но повечето от тях не правят полу-повдигане на щанга от лежанка или полу-френско например... :)
Полу-повдигане от лежанка не знам какво представлява. Полу-френско също. Упражненията си имат своя стандартна амплитуда на изпълнение. За смисъла от полуклека можем да поговорим, обаче. Ще започна с това, че аз НЕ се занимавам с бодибилдинг, а със съвсем различен спорт. Претендирам, че правя разлика в ефекта на пълния клек с този на полуклека специално за моите цели. Самото изпълнение също ми е малко по-особено - бавно спускам надолу, рязко и експлозивно се изправям горе. Практиката ми (достатъчно годинки вече) показва, че този начин на клякане работи по-добре при мен. Друго “полу-” движение нямам. Отделно имам проблеми с колената, които също са фактор в моя случай.
Не правя полуклек с цел да работя с по-голяма тежест.
Както споменах, търся коренно различни ефекти от клякането спрямо типичните за бодибилдинга.
казано от Кольо Пияндето на 11.07.10, 15:03:
Отделно имам проблеми с колената, които също са фактор в моя случай.
Това е още една причина да НЕ правиш движението с частична амплитуда, а с цялостна. Аз също имам проблем с коленете, особено с лявото и мога да твърдя от личен опит, че пълният клек натоварва много по-малко кръстните връзки и менискусите, отколкото полуклека. Фактът, че спускаш бавно, донякъде коменсира това, но при всички случаи е по-зле, отколкото ако клякаш напълно.
11.07.10
15:24
казано от Boby_ на 11.07.10, 15:16:
Фактът, че спускаш бавно, донякъде коменсира това, но при всички случаи е по-зле, отколкото ако клякаш напълно.
ОК, нека оставим фактора колене настрани.
При пълен клек в долната част от амплитудата се натоварва повечко задната бедрена група. Греша ли?
казано от Кольо Пияндето на 11.07.10, 15:24:
казано от Boby_ на 11.07.10, 15:16:
Фактът, че спускаш бавно, донякъде коменсира това, но при всички случаи е по-зле, отколкото ако клякаш напълно.
ОК, нека оставим фактора колене настрани.
При пълен клек в долната част от амплитудата се натоварва повечко задната бедрена група. Греша ли?
Товари се глутеалната група, но не виждам защо това трябва да е проблем.
Не ме разбирай погрешно, не искам да ти се бъркам в решенията за подбора на упражнения, но полуклекът ми направи впечатление, а винаги съм го смятал за много вреден за коленните стави и кръстните връзки и за сравнително слабо ефективен в сравнение с пълния клек, затова си позволих да критикувам.
11.07.10
16:21
казано от Boby_ на 11.07.10, 15:58:
Товари се глутеалната група, но не виждам защо това трябва да е проблем...
Проблем с критиката няма, наистина. Съвсем не претендирам, че съм безгрешен.
Когато се цели подобрение на качеството отскокливост, натоварването в задната бедрена група е силно препоръчително да бъде по-ограничено, тъй като това затруднява скачането. Знам, че звучи абсурдно. Аз говоря за една ефективност, ти същата ли имаш предвид? Ето от там идват разликите в гледните точки. Освен това нямам никакви проблеми с колената при полуклек.
казано от Кольо Пияндето на 11.07.10, 16:21:
Когато се цели подобрение на качеството отскокливост, натоварването в задната бедрена група е силно препоръчително да бъде по-ограничено, тъй като това затруднява скачането. Знам, че звучи абсурдно. Аз говоря за една ефективност, ти същата ли имаш предвид? Ето от там идват разликите в гледните точки. Освен това нямам никакви проблеми с колената при полуклек.
Е, за отскокливостта не се бях замислил пък изобщо. :) Честно казано, идея си нямам как влияе натоварването на глутеусите върху това.