ЗА и ПРОТИВ CrossFit - всичко позитивно срещу всичко негативно само тук

Прескочи до:

05.07.10
17:56

Точно тръстери,бърпита, кипинг набирания са маймундолъци. Тяга,клек,гребане с дъмбел са задължителни упражнения независими от стила на трениране. Правя тежки клекове,тяга, гребания, но правя и скрипци :) Просто “тръстери,бърпита, кипинг набирания” е несериозна работа.

05.07.10
17:57

Може да направим, разбира се :) Друг път тренирал ли си в Троян ?! Току виж съм те виждал...

Не съм го очаквал от себе си, но може да пробвам DEADLY SQUAT. Не ме разбирай погрешно :) Не съм форумен хейтър, просто това е моето виждане, но ще пробвам 1 комплекс, за да съм сигурен :)86кг х 75% = 65кг.

Мнението беше редактирано от Владимир на 05.07.10 18:02.

05.07.10
18:44

ако съм идвал, да си ме забелязал, не вярвам много да тренират като мен:)
знам, че не си хейтър, затова и аз не се държа с теб като такъв  ;)

Маймунджалъци... Какво става, когато билдера тренира крака? Става бавен и тромав. Какво става, когато билдера тренира ръце, рамене гърди? Стават големи, но не силни, и пак тромави и бавни... Ако ти искаш да си Ламборгини с 10 конски сили, което единствено може да стои и да позира, прав ти път! Интересно ще ми е да видя какво ще направиш, когато ти се наложи да вървиш функции с тялото си. Искам да те видя как гониш автобуса или как качваш стълби. Няма да е приятна гледка ;( ;( ;(. А тия маймунджалъци те правят всичко това, което един билдер не е ! Истински атлет - силен, бърз, пъргав, издръжлив. По-силен отколкото един билдер :). Поздрави!

И го оставия тоя комплекс с клековете. Ето ти нещо добро, за да видиш колко си зле всъщност.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41446/

05.07.10
20:42

Владо, искам да пробваш поне 1 “маймунски” комплекс. Сигурен съм, че ще си промениш мнение след това. :)

Мнението беше редактирано от radostin radev на 05.07.10 20:42.

Думите на Владо само доказват моите.

BU

05.07.10
22:13

казано от GreyKnight на 05.07.10, 20:33:

Маймунджалъци... Какво става, когато билдера тренира крака? Става бавен и тромав. Какво става, когато билдера тренира ръце, рамене гърди? Стават големи, но не силни, и пак тромави и бавни... Ако ти искаш да си Ламборгини с 10 конски сили, което единствено може да стои и да позира, прав ти път! Интересно ще ми е да видя какво ще направиш, когато ти се наложи да вървиш функции с тялото си. Искам да те видя как гониш автобуса или как качваш стълби. Няма да е приятна гледка ;( ;( ;(. А тия маймунджалъци те правят всичко това, което един билдер не е ! Истински атлет - силен, бърз, пъргав, издръжлив. По-силен отколкото един билдер :). Поздрави!

(fubar)

Големи мускули = голяма сила

;)

Хората,които тренират бодибилдинг нямат никакъв проблем с качването на стълби и с бягането след автобус.Няма да спечелят маратон,но са в пъти по-пъргави от нетрениращите.
Със силата положението е същото,не са най-коравите копелета,но всеки бодибилдър е увеличил постиженията си значително с годините.

“Истински атлет - силен, бърз, пъргав, издръжлив”

О да,без кипинг набирания и тръстъри ЗАБРАВИ да станеш як и бърз. :)
Като се замисля,преди месец с баба ми гонихме автобуса,справи се отлично според мен.

Защо да тренирам за нещо,което всеки здрав и прав човек може да върши?

Аз против методиката на трениране против нямам,обаче да се казва,че всички останали,които тренират ,тренират неправилно и нещо им липсва?!Айде не. :)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 05.07.10 22:20.

05.07.10
22:38

казано от GreyKnight на 05.07.10, 20:33:

Ако е за въпрос, аз автобуси не гоня (пътувам с метрото), и стълби не качвам - ползвам асансьор :D

Мнението беше редактирано от Петко К на 05.07.10 22:39.

06.07.10
06:16

Ради и Теди вървят по моите стъпки 1:1…много ми харесва как защитавате позицията си, всъщност позицията “НИ”...но наистина не трябва да отричаме бодибилдинга...сега спора коя методика те подготвя по-функционално смятам, че всеки трезво мислещ атлет, преминал през няколко спорта ще признае, че кросфита е просто една дявослки добре работеща схема...и НЯМА как да го разбереш, ако цял живот си правил френско, скотово и разгъване на машина за задно рамо...аз не обвинявам никой-но това което правите в залата, в сравнение с това което прави един сериозен лекоатлет, акробат, щангист, катерач е като разходка из парка(изключвам профи билдерите, но все пак сте достатъчно умни за да знаете че там медицината е много напреднала и заема основно място в подготовката, попадала ли Ви е схема на приемане на стероиди на един профи билдер...дозите са ужасни..!!!...и ДА-вскички билдери са яко оverweight-разберете го-това не е здраве, това е бавно самоубийство!!!)...съвсем сериозен съм...а натоварването в кросфита е наистина супер интезивно, трудно се свиква(трудно се пречупваш)-но пък това си зависи и се определя и от трениращия, ти ако си мърда и нямаш желанието и хъса да постигаш все по-добра форма и да минаваш лимита(който всъщност не знам дали го има) и от луната да дойдат елементите, няма да успеят да те мотивират, ще си стоиш със списание “Мускули и фитнес”(и аз съм го купувал едно време де)...ще си търсиш така мечтания сплит или най-новото упражнение за трицепс на Тони Фрийман и ще навлизаш в дебрите на НВД диети(които и аз съм религиозно съм практикувал, бахти колко съм бил заблуден)..:))))

Казавт, че кросфита не работел и ала-бала...хубаво...явно щом сте в тзи форум, се предполага че спортувате на някакво ниво...я се опитайте да избягате 5км., 400м., да направите 20 тръстера с 50кг. и си пуснете време, е така просто като експеримент...

06.07.10
06:17

Петко, май френд...ами ако се наложи...:))

06.07.10
06:49

Slavko, прав си :)

П.С. АКо билдърите изтървем автобуса директно ще го спрем :D Кросфитърите си го гонете :D

06.07.10
07:47

казано от slavko на 06.07.10, 06:17:

Петко, май френд...ами ако се наложи...:))

След автобус и жена не се тича :D Относно стълбите, живея на втория етаж (в новото жилище ще съм на третия) :) 
А сериозно - аз съм изцяло ЗА силни и функционални мускули. Съчетани разбира се, с добре изглеждащо тяло ;)

06.07.10
09:02

Само не разбрах защо не спорите в правилната тема, а ме карате да ви местя мненията едно по едно...  (dull)

казано от Владимир92 на 05.07.10, 17:56:

Точно тръстери,бърпита, кипинг набирания са маймундолъци...
Просто “тръстери,бърпита, кипинг набирания” е несериозна работа.

Владо, изненадваш ме с това изявление...
Да видим... щанга 60 кг, бърпита, тръстъри... Разбира се! Kalsu! Направи го! По-скоро опитай да го завършиш... Съвет - почивай поне 1 ден преди това.
Обещавам, че от един опит няма да станеш кросфитър, ще го броим за предизвикателство, не за тренировка.

@ Greyknight
Има билдери и билдери. Специално Владо е от сериозно трениращите - клек, тяга и т.н.... Просто не е опитвал кросфит, затова така говори.  Твоето мнение засяга най-вече плажните билдъри с машините и изолиращите движения.

@ Deadman
Съжалявам, големите мускули не са непременно признак за голяма сила, особено тези, направени най-вече с изолиращи движения. Точно ти, който си повече силов атлет, отколкото билдър, трябва да го знаеш това.
Факт е обаче, че атлети, тренирали по “кросфитски”, покачват постиженията си. Ако имаш съмнения или не си съгласен и искаш да ми докажеш, че греша, просто направи един комплекс с “маймунджулъци”. Хайде нека да е Kalsu, вече го препоръчах на Владо.

казано от Петко К на 06.07.10, 07:47:

След автобус и жена не се тича :D ...

Много вярно!

А сериозно - аз съм изцяло ЗА силни и функционални мускули. Съчетани разбира се, с добре изглеждащо тяло ;)

И тук съм ЗА с две ръце.
(Даже си спомням, че в една тема беше писал, че харесваш телата на топ кросфитърите повече, отколкото на топ билдърите ;))

А моето мнение - тренирай на макс, тежко и функционално, а тялото само ще придобие оптималната форма.

Хайде стига сте спорили за тоя дето духа, ами хващайте железата!

Мнението беше редактирано от Vic на 06.07.10 09:03.

ЛР

06.07.10
09:12

казано от Vic на 06.07.10, 09:02:

@ Deadman
Съжалявам, големите мускули не са непременно признак за голяма сила, особено тези, направени най-вече с изолиращи движения.

Вик :)
- ти лично кога си виждал големи мускули, иградени НАЙ-ВЕЧЕ с изолиращи движения и без стероиди? :)

Не за друго - ами, нали съм си контактен и обичам да научавам нови неща - та, да ме запознаеш с въпросния човек, да науча и аз нещо ново :)

поздрави
Лазар

Аз пък се радвам, че силните и функционални мускули са напълно съчетаеми с добре изглеждащо тяло, иначе избора на спортиста би бил тежък “).

06.07.10
09:28

Според мен няма тренировъчна методика с тежести която да те направи функционален. Единственият тест за функционалност е боят и никой не може да ме обеди в противното. Ако дърпаш 100 кила тяга 70 пъти и тичаш 800 метра преди и след това за 10 мин примерно, но дойде някой и ти вкара шамарите за мен той е по-функционален. А това умение с тяга и клекове не се постига. Може кросфита да ти даде по-работоспособно тяло, но не и по функционално.
Това си е мойто мнение. То не е против или за кросфита, а просто за мен тези спорове са излишни. В залата за тежести не се става функционален, а на ринга или тепиха. Брус Ли все пак нито е бил културист, нито кросфитър нито щангист, а е пословичен пример за функционално и силно тяло.

06.07.10
09:48

С тази функционалност много се спекулира. Функционалност, ама в какъв аспект? Да тичаш 5 кг, да вдигнеш 250 тяга и да набиеш шамарите на някой се изисква различна функционалност ;)

06.07.10
09:54

Единственият тест за функционалност е боят и никой не може да ме обеди в противното. Ако дърпаш 100 кила тяга 70 пъти и тичаш 800 метра преди и след това за 10 мин примерно, но дойде някой и ти вкара шамарите за мен той е по-функционален.

Е, това беше върха на простотията.

06.07.10
10:04

^ Защо? Обоснови се ?

Все едно да сравняваме лег-преса с череши “хрущялки” .

06.07.10
10:54

казано от everytime we touch на 06.07.10, 09:28:

Брус Ли все пак нито е бил културист, нито кросфитър нито щангист, а е пословичен пример за функционално и силно тяло.

Брус Ли е тренирал с щанги, без щанги, гимнастически упражнения, какви ли не упражнения .. баш си е бил кросфитър мене ако питаш, макар че я е нямало марката тогава.

Това с набиването на шамарите е странно за мен, защото тия работи са много силно обвързани със специфична техника (че и специфична сила). И борбата, и бокса - твърде силен е техническият елемент, за да може да са мерило за каквото и да било, освен това кой е по-добър на съответното нещо. Пък за хамалски бой да не говорим...

А думата функционален ако спре да се използва, много добре би било. Беше дискутирано и обяснено един път (може и не само един) какво точно значи “функционално трениране” и откъде идва изразът. И няма нищо общо нито с бодибилдинг, нито с кросфит.
Сега правя едни упражнения с ластици за външните ротатори на рамената - ето това е функционално трениране. Тренирам тази функция на ставата, заради изграден дисбаланс, който ми причинява дискомфорт. Функционалното трениране си е физиотерапевтична/кинезитерапевтична работа, защо трябва да се злоупотребява с хубавата дума?
Какво “функционално” има в боя? Кривият боксьор с вътрерно ротирани рамене като на горила, на който половината функции на половината му стави са почти “закърняли” заради специфичното и едностранчиво трениране е “функционален”? Ще ти набие шамарите, ама пак няма да е, не и по единственото смислено значение на думата (физиотерапевтичното, от там идва - и за съжаление, там е трябвало да си остане, но маркетингът е страшна сила).

06.07.10
10:55

Това е най - истинското съревнование приятел. Както Джо Роган казва: “Ако някой те бие на баскетбол по-върви да му кажеш ” да, но мога да те счупя от бой” отколкото ако някой те счупи от бой да му кажеш ” ако имаше една топка тук щях да те спукам”.

06.07.10
11:02

^^За мен функционален атлет е да речем George Saint Pierre ако така се пише. Не изглежда крив човека, с правилна стойка .. Играе по 25 минути без да се задъха като изобщо не пести сили. Иначе да .. можеби функционален не е най-точната дума, но в смисала който се влага и който разбирам ( физически силен, издръжлив и работоспособен) мисля, че това най - точно съвпада.

А за тренирането с щанги никаде не съм казал, че то не е част от този път, но точно без тази техника мисля, че всичко се обезсмисля.

Мнението беше редактирано от huckleberry на 06.07.10 11:04.

06.07.10
11:04

казано от everytime we touch на 06.07.10, 10:55:

Това е най - истинското съревнование приятел. Както Джо Роган казва: “Ако някой те бие на баскетбол по-върви да му кажеш ” да, но мога да те счупя от бой” отколкото ако някой те счупи от бой да му кажеш ” ако имаше една топка тук щях да те спукам”.

Това е съвсем различно от “функционален”. И понеже знам много добре, че това искаш да кажеш (подробното обяснение за “функционалността” беше просто за да се подчертае колко е неуместна думата) - не виждам логика, по която това да е “най-истинското съревнование”, но щом така го възприемаш, нека така да е.
Джо Роган пуши толкова много, че понякога имам чувството, че никога не се връща от десетата планета. Но иначе е забавен тип.

06.07.10
11:04

Не разбирам защо от ЗА и ПРОТИВ кросфита, темата се изкриви в „Кросфитъри” срещу „Билдъри”. Кросфитърите не са ли билдъри? Едните искат да изградят мускулесто тяло и вдигат тежести, другите искат да тялото им да е многофункционално и пак вдигат тежести. Просто не схващам за какво е спора след като методиките имат различни цели.

Имаше няколко коментара в тази посока та и мен ме отнесе махалото. Абе хора, ако билдърите сме ферарита с 50 коня, вие да не се мислите за пернишки голфове с по 500 коня.

Иначе по темата с удоволствие бих опитал някой комплекс от Кросфит. Особенно през лятото ми се струва страхотна идеята да се правят тренировки за функционалност и издръжливост на открито на плажа.

06.07.10
11:08

казано от G33K на 06.07.10, 11:04:

казано от everytime we touch на 06.07.10, 10:55:

Това е съвсем различно от “функционален”. И понеже знам много добре, че това искаш да кажеш (подробното обяснение за “функционалността” беше просто за да се подчертае колко е неуместна думата) - не виждам логика, по която това да е “най-истинското съревнование”, но щом така го възприемаш, нека така да е.
Джо Роган пуши толкова много, че понякога имам чувството, че никога не се връща от десетата планета. Но иначе е забавен тип.

Следващия ми пост беше отговор на твоя. Тука малко чат стана и неможе да си нацелим постовете ;d

06.07.10
11:46

казано от Лазар Радков на 06.07.10, 09:12:

Вик :)
- ти лично кога си виждал големи мускули, иградени НАЙ-ВЕЧЕ с изолиращи движения и без стероиди? :)
...

Здрасти, Лазаре!

Как да те разбирам? Че няма как да направиш голям мускул с изолирани движения и без стероиди? Твърде вероятно е да си прав, от стероиди не разбирам. Все пак имам два примера, мои познати:

Имах навремето един съвипускник в Морското (Кр.Ч.), който обожаваше да сгъва щанга за бицепс. Всичко друго беше слабо като постижения, но за бицепс почти достигаше моите работни кг. Топката на бицепса му беше по-голяма от моята, доста внушителна, даже прекалено. За сметка на това, аз бях значително по-силен всяко друго отношение, а специално в набиранията (където бицепса участва значително), бях в пъти по-силен. Мисълта ми е, че едно относително развито и силно звено по веригата (в случая бицепс), не прави цялата верига силна.

Още един пример: Във фирмата, в която работя, преди време имах един колега (В.В.), запален по тренировките. Бивш джудист, имаше огромни ръце, с най-впечатляващите бицепси, които съм виждал на живо. Ще поровя малко, може да му намеря снимка някъде. Та той пък обожаваше последователното сгъване за бицепс с дъмбели. Бавно, концентрирано, серия след серия, с много повторения и с неголяма тежест - за същото време аз правех цяла тренировка и си вземах душ. За трицепс правеше разгъване на скрипец, отново бавно и концентрирано, с много повторения и с относително малки тежести. Аз бях по-силния, но въобще не можех да го доближа на форма и размер на бицепса, а тогава това все още беше от значение за мен. За тези 10-на години в които го познавам, никога не го видях да клекне или да дръпне тяга (което не означава, че никога не е правил, разбира се. Не знам дали джудистите правят такива тренировки), набирания правеше от дъжд на вятър с малко повт и тесен хват (5-6 повт), бенч пресата - озадачаващо за мен, никога не сложи повече от 60-70 кг за 10-12 повт.

За да съм честен, за колегата не съм сигурен, че винаги е бил чист от стероиди, защото ми е казвал, че в състезателния си период е достигал тегло от 130 кг (!?!), а накрая беше свалил до около 75-80 кг и имаше гинекомастия.

Относно химията:
Доколкото съм чел (нямам личен опит, Лазаре ;)), изследванията върху спортната употреба на растежен хормон показвали, че той водел до по-голям мускулен растеж, но без съпътстващо увеличение на силата. Т.е. растежният хормон способствал за увеличаване на съединителната тъкан в мускулите, но не влияел на контрактилните протеини. По подобен начин, болните от акромелагия, които имат повишена секреция на растежен хормон, израствали високи, с големи, но слаби мускули.

06.07.10
12:02

Т.е., те все пак са били силни в ръцете, защото са ги тренирали здраво. Но не са били големи и силни като цяло. Ръцете лесно се изолират и е възможно да направиш големи ръце с изолирани упражнения. Но като цяло, за да направиш големи мускули, не става само с машини и изолация.

06.07.10
12:12

казано от Петко К на 06.07.10, 12:02:

Т.е., те все пак са били силни в ръцете, защото са ги тренирали здраво. Но не са били големи и силни като цяло. Ръцете лесно се изолират и е възможно да направиш големи ръце с изолирани упражнения. Но като цяло, за да направиш големи мускули, не става само с машини и изолация.

Големи и силни, сравнени с нетрениран човек. И двамата ги биех на силови постижения, дори на изолираните движения, които им бяха силна страна. Т.е. моят бицепс беше по-малък от техните, но по-силен, а в случая с колегата, същото важеше и за трицепса.

Е, при мен със сигурност не върви метода на изолацията, което не е гаранция, че при други не става.

Мнението беше редактирано от Vic на 06.07.10 12:12.

06.07.10
12:14

казано от G33K на 06.07.10, 10:54:

...
А думата функционален ако спре да се използва, много добре би било. Беше дискутирано и обяснено един път (може и не само един) какво точно значи “функционално трениране” и откъде идва изразът. И няма нищо общо нито с бодибилдинг, нито с кросфит.
Сега правя едни упражнения с ластици за външните ротатори на рамената - ето това е функционално трениране. Тренирам тази функция на ставата, заради изграден дисбаланс, който ми причинява дискомфорт. Функционалното трениране си е физиотерапевтична/кинезитерапевтична работа, защо трябва да се злоупотребява с хубавата дума?
...

Скоро Лимка ми пусна статия, която обясняваше нещо подобно на твоя пост, т.е. че “функционално” е най-вече физиотерапевтична/кинезитерапевтична работа.

Твърде вероятно е да сте прави. Все пак си мисля, че нашия случай, “функционално” се употребява във връзка с движения/упражнения, които са естествени за тялото (многоставни, базови движения от ежедневието), в противовес на изолираното помпене на машини.

казано от Петко К на 06.07.10, 12:02:

Но като цяло, за да направиш големи мускули, не става само с машини и изолация.

Най после някой да го каже в прав текст :)

06.07.10
12:22

тука си спомням за студентските ми години...имаше двама-трима много добри боксьори в Русе и идваха да се раздвижват с нас на пистата..единия беше в категория близка до моите кила, пъргаво момче...бързо, експлозивно-качества, които наистина ти улесняват някои моменти на ринга...и все искаше да се пуснем на 80м.(60 били малко, 100много)...е хубаво де, беше май-юни, точно, когато бяхме в топ форма...а той досега не беше бягал на макс. такава дистанция(те по-скоро наблягат на късите отсечки и интервални но дълги бягания, в които сменят темпото, скоростта си е ниска)...даже си спомням-бяхме по на 22-23 години, абе звер съм бил:)))
Окъпах го сигурно с 15-ина метра, той не стига че загуби катастрофално, ами и разтегна бедрен мускул, защото момчето беше решило, че ще се натяга на макс...и после се бъзика : баси копеле, сега отиваме на ринга и те смачквам...хахаха...е със сигурност можеш, и ще ти се получи...но аз не съм тръгнал да се сравнявам с теб, защото спортовете ни са доста различни, ти ми се натягаш..:))
Споделям го, защото почна  сравнението пак кой е по-як и функционален...сега гимнастика ще направи 30 мъсъл ъпи за 2 минути, ама ще дръпне ли 100кила тяга 100пъти примерно по-бързо от трибоеца...
Кросфита тренира перфектния атлет...това е...!!!...сега като гледам в сайта и клипове по канадска борба и плуване са вкарали:)))

06.07.10
12:34

а и друго, което ми направи впечатление...стероида по-скоро е за да те възстановява и да можеш да тренираш повече, сам по себе си не е магическа отвара...при дву-три разови тренировки...наистина имаш нужда(но все пак това е за профитата)...
Всичко опира до тренировки...еххх как се сетих едно русенско тъпо парче...цяла компания тъпани...тренират, зобят...един от тях, тотален дебил...зоби, ама си стои лефтер...и аз го питам..момче, как си, нещо не качваш, как тренираш, кога, как...и той вика...ама аз си мислех, че може и без да тренирам...
трябва и акъл дееба:)))
Друг е дискусионния въпрос, колко от топ-кросфитърите взимат...еми от тази година на игрите мисля, че са замислили допинг-тестове...да видим...

ЛР

06.07.10
12:48

казано от slavko на 06.07.10, 12:22:

Кросфита тренира перфектния атлет...

:)

така е :) според кросфитърите

И май само те знаят що за чудо е “перфектният атлет” :)

“перфектният атлет”  ако тръгнем да търсим такъв - спам темата ще ни се стори малка :D

06.07.10
13:38

казано от Лазар Радков на 06.07.10, 12:48:

...
И май само те знаят що за чудо е “перфектният атлет” :)

@Лазар и Владо

А защо да не го възприемете в тази светлина - не перфектния атлет сравнен с всички останали атлети, а възможно най-добрата спортна форма за конкретния човек, сравняван сам със себе си, в 10-те сфери (сърдечно-съдова, дихателна и силова издръжливост, сила, гъвкавост, експлозивност, скорост, координация, ловкост, баланс и точност).

Мнението беше редактирано от Vic на 06.07.10 14:16.

06.07.10
13:58

Какво се има предвид под точност?

Перфектният атлет в момента пие кафе с перфектната жена.
Перфектната жена отговаря на следните вътрешни качества (сърдечна, оставя те без дъх, издръжлива, силна, гъвкава, импулсивна, скоростна при пазаруване с теб в МОЛа, координирана, ловка, не ти прави на червено финансовия баланс и точна на срещите), но кой не би се поинтересувал от размера на гърдите й или дължината на бедрата й? Дори да е развила 10-те качества на макс, пак различните мъже и жени ще се различават в дефинирането на перфектната жена.
Искате ли да поспорим коя жена е перфектната, или ми схванахте мисълта? :)

06.07.10
14:11

казано от Никола на 06.07.10, 13:58:

Какво се има предвид под точност?

Умението да уцелваш.
Например Wall Ball

Цитат:
(20-pound Dynamax Medicine Ball and a flat vertical target (originally the wall and hence the name) located about 8-10 feet above the ground.
The movement begins as a front squat and follows through to a push press/shove that sends the ball up and forward to the target from which it rebounds back to the throwers outstretched arms where it is “absorbed” back into the squat. In its entirety the wall-ball is quite simply a throw.)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1