12.07.10
19:02
Привет! Хайде и аз барабар Петко с мъжете! Реших, че е готино поне за известно време да си сътворя такъв дневник тук - хем ще мога да се връщам назад и да си виждам положението, хем споделяйки с вас, ще имам едно чудесно огледало, което ще ми помогне да видя реалната ситуация по-добре.
Малко за мен - 31г., 55 кг (+-1), 165 cm, раждала преди 5 г.
В детските си години съм тренирала спортна гимнастика за около година, следващото сериозно физическо натоварване, което помня бяха бесни танци по дискотеките до зори, после на два пъти някакви опити за фитнес с огромни прекъсвания, и сега от около 8 месеца съм се захванала вече сериозно. И което е по-важно - сега вече ми доставя невъобразим кеф всяка тренировка :-)
Храня се от 2 години почти изцяло на ВМ-НВД, напоследък се опитвам да вкарвам нещо като ротация на въглехидрати, ама изисква много сметки и теглилки тази работа, та го карам по усет :-)
Ето ми днешната тренировка, че ми е още прясна:
- 2,5 км. търчане - за около 10 минути
- клякане с дъмбел пред гърди - 5х10 rep @ 26 kg
- български клек 4х8 rep. @ 2x10kg
- римска (с изпънати крака) тяга 4х10 rep @50 kg
- в почивките около 30тина клекове, разтягане, спринтче 300 м
- преса рамене 4х8 rep. @ 15 кг.
- ренегатско гребане 4х12 rep. @ 2х8 кг.
- повдигане на крака към корема (това така ли се казва?) - 2х20 rep
- V-коремни преси - 2х20 реп
- Обратни коремни преси 2х10 rep
- Това упражнение нямам идея как се казва всъщност, но сред почитателите на Спайдер се “Милкова лежанка” хаха.. (да си жив и здрав, Милко!) :-) Та това с дъмбели х10 - 2 серийки
Имах доброто намерение да завърша с малко планкове, но не ми стигнаха силиците :-)
Храната днес:
- 7:00 лимонов сок със зехтин (е сега ви шашнах :-) Това чисти яко черен дроб и жлъчка като се приема сутрин на гладно! А с тази консумация на месце и яйца - трябва си.
- 7:10 примерно - една чаша гореща вода. И това с цел очистване на организма (по Дънов)
- 7:30 - 2 варени яйца, 2-3 с.л. овесени ядки
- 11:00 - 2 варени яйца, малко ръжени ядки
- 13:30 - пилешка пържола (гърди) с 2 сурови чушки, 2 домата и 100 гр. маслини
- 16:00 - шепа сурови ядки
- 18:00 - банан
- 20:30 - не се стърпях - 100тина грама заквасено божествено домашно овче мляко. Искам да намаля млечните, но с това мляко вкъщи просто нямам шанс..
Така, и след малко предстои порцийка превъзходно телешно с броколи. Може и някое картофче да мушна. Водата май я докарах около 2л.
Май съм доволна :-) Нищо, че е късно за ядене.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 17.11.11 11:53.
Мен лично ме втриса от това наименование и му казвам просто “напречна лежанка с дъмбел”.
А добре дошла - много позитивно пишеш : ))))
И съвсем между другото - няма нужда от 5 упражнения за корем. Две по избор, но качествено изпълнени, са идеални.
Здравей! Рагледах ти галерията и останах с отворена уста!Браво и продължавай в същият дух! Успех
“напречна лежанка с дъмбел” - колко просто било, ама трябва малко да си размърдам и мозъчните гънки... :-) Благодаря! И за милото приветствие благодаря! За корема - права си, ама днес ме беше обхванал див ентусиазъм някакъв. Ще се четем.. :-)
казано от Hiya на 12.07.10, 19:46:
Здравей! Рагледах ти галерията и останах с отворена уста!Браво и продължавай в същият дух! Успех
Ти пък :-) Благодаря!!!
Ох, кой я пусна тази жега днес...Хайде, докато още не ме е домързяло, да разкажа за днес.
Сутринта традиционно започва с:
- 7:00 лимонов сок от половин лимон с 1 с.л. зехтин
- 7:15 - една чаша гореща вода.
- 7:30 - 2 сл. сусамов тахан, 3 с.л. овесени ядки, 1 с.л. ленено семе
- 9:30 - зелен чай
- 10:30 - 2 пълни шепи суров слънчоглед
- 13:30 - печено пиле с малко картофки
- 16:30 - планирам известно количество сурови ядки
- 19:30 - ще мушна примерно 3 яйчица на омлет и може малко леща.
Ама как си планирам хапването часове напред - в най-големите жеги :-) Луд умора няма :-)
В нетренировъчен ден като днешния, физическата активност изглежда така (сутрин):
- ставна гимнастика (Ако не сте практикували - справка Нурбеков - чуден тонус дава, пък и си е нужна)
- 2 х 20 клякания с подскоци
- 2 х 10 лицеви опори
- Глутеус ритник (не знаех, че така се казва :-)), стандартен, после от средно положение - нагоре, и страничен. Хм, общо 4 различни движения, всяко х 10 пъти на крак.
После търчането по задачки през деня не се брои.
Ей, имам проблем с наименованията на упражненията. изобщо, това ми беше основната пречка да започна да пиша, но ще ги науча, къде ще ходя :-)
Важното е настроението да е на 6 :-) Хубав и според да ви е денят, хора!
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 13.07.10 12:46.
Здрасти! Честит дневник!
Това тяло само от 8 месеца фитнес и ВМ- НДВ ли е?
Щото и аз искам такова...
Мнението беше редактирано от maxxi на 14.07.10 17:01.
казано от maxxi на 14.07.10, 14:37:
Здрасти! Честит дневник!
Привет! Благодаря за хубавото посрещане :-) Да ми се чуди човек защо чак сега се навих да започна и да пиша :-)
За тялото.. амии.. не.. - то си е трупано през годините - първо спортна гимнастика, макар и за кратко, макар и като дете, после тичане сутрин чат-пат, доста танци, 2 опита за ходене на фитнес за около година и нещо общо, но не и с такъв интензитет като сега :-) Като се замисля - винаги съм била така, но сега съм доста по-изчистена, заради режима на хранене. Луд умора няма... месец след раждането започнах да тичам, че да се отърва от излишните 5 кг, с които се бях “обзавела” :-))
И сега, в последните 8 месеца си отчитам, че тренирам най-сериозно от всякога. И е кеф, кеф, кеф, ама страшен кеф :-)
Като стана дума, хайде да споделя за вчерашната тренировка:
- тичане 3,5 км
- клекове със щанга - 5х10 @ 40 кг
- мъртва тяга - 5 х 10 @40 кг
- в почивките разтягане, спринт 300 м
- гребане със щанга - 5 х 10@ 21 кг
- обратни преси - 5 х 10
- напречна лежанка с дъмбел 5х10 @10 кг
- планкове - 3 х 1 минута
Имах желанието някъде в цялата работа да включа и ренегатско, че и дърпане на скрипец, обаче рамото нещо ме понаболява, та си дадох почивка. Даже на масаж ходих вчера да му се невиди, и пак си болеше гадта!
Яденетоо, хммм... да видим дали помня. Вчера денят беше доста наситен откъм ангажименти и бая ми се размести храненето:-)
- 7:00 - сока на половин лимон с глътка зехтин
- 7:15 - чаша гореща вода
- 7:30 - към 200 гр. превъзхоооодно квасено овче мляко, 3с.л. овесени ядки + 1 с.л. ленено семе
- 11:30 - 2 с.л. ръжени ядки
- 15:00 - обяд (ужас! бях освирепяла от глад) - пилешка пържола с 2 домата, 2 чушки, 100 гр. маслини
- 18:00 - банан, шепа сурови ядки
- 20:30 - 4 пържени яйца, към 100 гр. овче мляко. Ей, няма отърване от това мляко, невероятно вкусно е :-)
Някъде по средата имаше и 2-3 шоколадови бонбона - трябва да уважаваме рождениците в офиса все пак! :-)
А, да - и стандартно 3 капсули рибено масло през деня.
За днес режима е стандартен :-)
До момента съм на 4 с.л. сусамов тахан.
Следва зелен чай
После към 10:30 - ръжени ядки
Обяд - каквото месце със зеленчуци дойде :-)
След обяд - сурови ядки
Вечеря.. хммм... още не знам. Най-лесно, бързо и сигурно - яйца :-)
Събуждането, освен разтягане и ставна гимнастика, включваше стандартни 10 лицеви опори, 2 х 10 клекове с подскок, онзи чудесен комплекс упражненийца в стил глутеус ритник (от който ме наболява д-то след това:-)) и малко упражнения за бицепс, трицепс и рамо - колкото да се пораздвижат. х 10 май.
Ами това е :-)
Денят обещава да е топъл, усмихнат и щедър :-) Такъв ви го пожелавам!
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 15.07.10 06:39.
Здрасти! Честит дневник!
И аз , и аз ... :)
казано от margoritka на 15.07.10, 07:56:
Здрасти! Честит дневник!
Щото и аз искам такова...И аз , и аз ... :)
Сладурки :-)) Стига бе момичета, аз съм дърта! :-))
Офф, тая сауна ежеминутна може ли да се впише някъде в тренировъчния ден? :-))
казано от Innocence на 15.07.10, 11:56:
Здрасти! Честит дневник!
Ахахаха! И аз съм дърта! (nhappy)
казано от maxxi на 15.07.10, 12:02:
Здрасти! Честит дневник!
Ахахаха! И аз съм дърта! (nhappy)Недейте така бе хора...човек ще си помисли че е попаднал във форум на пенсионера. :D
ПП: Хубавата жена няма възраст :)
Мнението беше редактирано от Margi на 15.07.10 12:20.
казано от Margaritka на 15.07.10, 12:17:
Здрасти! Честит дневник!
Ахахаха! И аз съм дърта! (nhappy)Недейте така бе хора...човек ще си помисли че е попаднал във форум на пенсионера. :D
Пенсионери не, ама и на 20 вече не сме :(
Ама пък изглеждаме като на 15! :D , а се чувстваме като на 5!
казано от maxxi на 15.07.10, 12:23:
казано от Margaritka на 15.07.10, 12:17:
Здрасти! Честит дневник!
Пенсионери не, ама и на 20 вече не сме :(
Ама пък изглеждаме като на 15! :D , а се чувстваме като на 5!Хахаха, наборче, чак на 5 недей, че права под масата не ми отдава да ходя вече :-))
Виж, на дърти години понеже бутам една магистратура, хлапетата в университета си мислят, че съм тяхна възраст, пък според някаква малоумна машинка, която ти мери %мазнини, мускулна маса, вода, метаболизъм и не знам още к’во, метаболизма ми отговарял за 16 години. Абе, всякак съм съгласна :-) Но за мазнините предпочитам доброто старо калиперче!
Шегата настрана, чувствам се превъзходно в тялото и годините си - толкова балансирана, хармонична, уверена и спокойна, както никога досега. Ама ако можем да спрем точно тук... ехх... :-)
Здравей! Успех с дневника и от мен!
И аз гоня 30-те, ама направо ти завидях на позитивизма. БРАВО! :D
казано от lunichka на 15.07.10, 13:58:
Здравей! Успех с дневника и от мен!
И аз гоня 30-те, ама направо ти завидях на позитивизма. БРАВО! :D
Амиии, аз съм на мнение, че щастието е въпрос на избор, а не на външни фактори. Аз избирам да съм щастлива и да се чувствам превъзходно в кожата си ;-)
Сега, ще споделя за това снощното семинарче на Белчо Христов на тема хранене, пък ако ще да ми се сърдят модераторите!
Определено имам самочувствието, че не са много нещата, които не знам, що се касае до правилно хранене, здравословен начин на живот и фитнес. Но се оказа, че Белчо успя и мен да изненада приятно - определено намерих ценна информация и за себе си снощи!
И ако за мен това е била ценна “фина настройка”, то сигурна съм, за много други хора подобен семинар би бил истинско откровение.
Признавам, че не веднъж съм била на различно мнение от Белчо, дори съм се дразнила от някои негови твърдения и стил на писане, тип “тупане в гърдите”.
Само, че след вчерашната среща мога да кажа само няколко неща: Белчо е супер готин човек, отдаден професионалист, чете истинска литература, разбира нещата наистина в дълбочина и което е по-важното - успява да ги предаде по добър и разбираем начин. Аргументира добре всички свои твърдения и показва задълбочени познания.
Отделно (професионално изкривяване, няма как) трябва да призная, че неволно оценявах представянето му като презентатор. Ами, беше отлично! Интригуващо, разчупено, динамично - имаше истински диалог, а не просто сухо изложение.
С две думи - доволна съм. Ама много! И продължавам да мисля, че човек може да намери ценна информация в блога.
За днес:
- 7:00 половинка лимон със зехтин
- 7: 15 чаша гореща вода
- 7:30 две варени яйца, 3 с.л. извара, 3с.л. овесени ядки
- 9:00 зелен чай
Сутрешното раздвиждване беше мързеливо - само разтягане и ставна гимнастика и няколко клека за събуждане. нататък ще видим:) Вечерта предстои тренировка
Не съм писала тук от цяла вечност... А не е зле да пиша - поне като забравям мислите си, да мога да се връщам и да си припомням :-)
В онази последната тренировка, дето бях тръгнала да пиша, имаше тичане, напади, сумо мъртва тяга, суингове, провален опит за good morning (проклетото рамо си ме боли и туйто!), набирания и за десерт планкове. А, и една изчекня от йогистките упражнения, казва се “триъгълник”. Подобно на планковете като концепция статично упражнение за корем. Общо 26 серии, за почти 60минути. Карат ми се, като искам да правя повече :-)
Наскоро установих при един преглед, че ми бил разместен таза. И това се случвало на всеки втори. И човек като одъртее, се почвали едни болки в кръста, схващания по краката и какви ли не хубавини. То, наистина, като скелето на конструкцията като е криво, рано или късно нещо по сградата се прецаква. А тренирайки с тежести, още повече си “помагам”. Та, взех трудното решение да отида да ме понаместят. И трудно, не защото може да е болезнено, а защото след тази процедура ще трябва много да внимавам с физическите натоварвания поне един месец, за да се закрепи в правилната позиция тазът и да не размести пак. Всичкото това очевадно означава, че трябва да си дам почивка от фитнеса. Което откровено ме сдухва. Последни 1-2 тренировки тази седмица и после - сдух :-)
Поне ще съвпадне донякъде с отпуска, море, едно-друго и няма да е толкова осезаема липсата. Надявам се :-)
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 22.07.10 12:44.
казано от Innocence на 22.07.10, 12:42:
и една изчекня от йогистките упражнения, казва се “триъгълник”. Подобно на планковете като концепция статично упражнение за корем.
Само да вметна (защото обичам всичко да е точно и без грешки ;) ), че концепцията на всички “йогийски упражнения” е да ангажират цялото тяло за изпълнението си. Няма такава асана, която да оказва въздействие върху отделна част на тялото без да засяга останалите :)
казано от Margaritka на 22.07.10, 13:16:
казано от Innocence на 22.07.10, 12:42:
и една изчекня от йогистките упражнения, казва се “триъгълник”. Подобно на планковете като концепция статично упражнение за корем.
Само да вметна (защото обичам всичко да е точно и без грешки ;) ), че концепцията на всички “йогийски упражнения” е да ангажират цялото тяло за изпълнението си. Няма такава асана, която да оказва въздействие върху отделна част на тялото без да засяга останалите :)
Съгласих се, благодаря ти! :-) Усещам искрен интерес и познания към йогата, които на мен уви ми липсват. Леко ироничния ми тон не бе нарочен. Ще ми се да понауча повече и за йогата, но всичко изисква време. И учител.
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 22.07.10 15:39.
Добро утроо :-) Петък е!!!
Да разкажа за вчера.
Храната през деня си беше ОК - общо взето стандартно. Сусамов тахан, суров слънчоглед, омлет с някакви чушки, ядки, вода, едно-друго.
И вечерта! Ауууу... Ходихме на индийски ресторант. Предястие - някаква пилешка мръвка, кюфтенца от леща и нещо като пелмен със зеленчуци. Основното ястие - Агнешки кебаб (2 бр.), пак пилешка мръвка, някакви зеленчуци и ... ох.. ориз. И хлебче - като тези арабските, само дето леко по-дебела и пълна със сирене. Индийска баничка един вид. И за десерт - торта от моркови, поръсена с кокос.
Е, разпрах се.
Срам.
Ама беше готино :-)
Тази сутрин:
- ставане 6:30
- 2 с.л. лимонов сок с 1 с.л. зехтин
- чаша гореща вода
- 3 с.л. сусамов тахан
- 9ч. - зелен чай
Самонаказах се между 7:30 и 8 със:
- ставна гимнастика
- 10 клека
- 2х10 бърпита
- 2х10 тръстера
- х 10 за бицепс, трицепс и рамо
Имам някакви смехптворни гирички вкъщи, с които сигурно баща ми в младежките си години е разгрявал :-) Нещо от порядъка на 5-6 кг. са. Та с тях се разсънвам.
И довечера - тренировка! Yeah baby!
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 23.07.10 06:42.
E, това не знам къде да го постна, та затова тук. Искам ей такава баба да съм :-) И ако това е постижимо с грижа за тялото ( и духа), добро хранене и тренировка, то това ми е дългосрочната цел за 50-тата ми годишнина :-) Е, дългосрочна, дългосрочна.. пък колко да е дългосрочна...Има няма-20-тина години докато стигна до там :-)
http://www.ndt1.com/article.php/20100209161854381
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 23.07.10 08:01.
23.07.10
07:30
Хахаха - тези мацки сложиха в малкия си джоб 95% от 20 годишните девойки :D
казано от Absolut Illusion на 23.07.10, 07:30:
Хахаха - тези мацки сложиха в малкия си джоб 95% от 20 годишните девойки :D
Налиии :-) Ей такава баба искам да съм! :-)
А btw, сигурно съм готова за жълта книжка, щото дори като ходя до WC в офиса, се възползвам от моментите, в които няма никого... да си клякам...:-) Предполагам, че високите токчета допълнително затрудняват нещата.
Та ей така, набързо преди малко си направих 3 серийки простички клякания х 20 всяка. с около 10 сек. почивка между сериите.
казано от Innocence на 23.07.10, 09:51:
А btw, сигурно съм готова за жълта книжка, щото дори като ходя до WC в офиса, се възползвам от моментите, в които няма никого... да си клякам...:-) Предполагам, че високите токчета допълнително затрудняват нещата.
Та ей така, набързо преди малко си направих 3 серийки простички клякания х 20 всяка. с около 10 сек. почивка между сериите.
Та ей така може да те заболят коленете....
казано от inis9 на 23.07.10, 09:56:
Та ей така може да те заболят коленете....
Мислиш ли? Може и да си права. Засега се чувствам прекрасно, даже имах нужда от това раздвижване, защото ги усещах сковани.Коленете. Не го правя за първи път де....
Ако съумяваш да запазиш правилната позиция на клякане, т.е. да изнесеш таза назад и коленете да не минават върха на пръстите, като заедно с това стигнеш паралела, едва ли има риск. Но не си го представям как става с висок ток....за сметка на това си представям голямо натоварване на квадрицепса и коленете, и наклон напред на цялото тяло.
хммм, абе уж успявам да спазя правилната позиция (или поне така си мисля). Следващия път ще си обърна специално внимание, за да съм сигурна, че не правя глупости :-)
казано от гаги на 23.07.10, 10:40:
Е това не бие ли вече на манияяяяяяяя............... не е с лошо :D ;)
:-P
То само заради освинването снощи и задаващата се нерадостна “суша” без тренировки. Поогледах се иначе - добре си ги правя де. Токчетата са височки, ама са дебели и стабилни и преспокойно можеш да отпуснеш тежестта назад. Колкото до натоварването на квадрицепса - емиии, то нали това е идеята на клека все пак....
23.07.10
11:32
казано от Innocence на 23.07.10, 11:23:
казано от гаги на 23.07.10, 10:40:
Е това не бие ли вече на манияяяяяяяя............... не е с лошо :D ;)
:-P
То само заради освинването снощи и задаващата се нерадостна “суша” без тренировки. Поогледах се иначе - добре си ги правя де. Токчетата са височки, ама са дебели и стабилни и преспокойно можеш да отпуснеш тежестта назад. Колкото до натоварването на квадрицепса - емиии, то нали това е идеята на клека все пак....
Хахах споко аз нося дивани на токчета :) Нема се пуашиш :)
казано от Innocence на 23.07.10, 11:23:
....Колкото до натоварването на квадрицепса - емиии, то нали това е идеята на клека все пак....
Част от идеята, мен ако питаш...но наистина едва ли от някакви си air клекчета ще те заболят коленете...аз съм просто чувствителна на тема “колене” и на мен със сигурност биха ми създали проблем, ако съм на ток....
хахаха
и аз използвам ходенето до 00 за раздвижване:
- разтягане на пекторалиси на врата
- 10на уол слайдс
- 10 на клека
Супер е :)
Лудницата е на 6 в тоя форум :)
хахахаха, готино да не си сам в лудостта :-) Успокоих се един вид :))))))
Така, за вчера да разкажа.
За храненето - на обяд прасешка пържолка, 2 червени чушки и 2 розови домата
След обяд - шепа суров слънчоглед
Вечеря - печена пъстърва и шопска салата. с маслини.
Тренировката ми мина малко нерадостно по следните причини: Реших най-накрая преди проклетата неискана почивка да взема да видя мерки и теглилки. Имам някакъв смътен спомен, че миналата година в Спайдер като си мерих мазнинките излезе 13 и нещо, близо 14. Тогава не тренирах. От тога съм подобрила 20 пъти външния си вид, всички панталони ми висят, абе - харесвам се!! И така, съвсем естествено реших, че трябва да съм стигнала до към 12%.
12, my ass. Или не помня какво наистина са измерили в Спайдер, или в двете зали се мери по някакви съвсем различни скАли, или по някакъв мистериозен начин съм се освинила (като междувременно според дрехите съм намалила чувствително всички обиколки)
А, на всичкото отгоре - ебати дискриминацията на тема възраст. Значи понеже годинките също влияят на резултата, ако се меря според реалните ми 31 години, излиза една стойност, а ако се сметне с 26г. примерно, резултата е с 4-5% надолу. А и в двата случая всички измерени гънки са си с еднаква стойност! Най-големия проблем са корем, бедро и трицепс. Останалото било супер чисто.
Не ща и да казвам процента, дето излезе. Ебати прасето. На всичкото отгоре кантара упорито си показва 56,6. Иначе оптималното тегло, при което се харесвам безусловно е 55. Мислех си, че новите ми маратонки тежат повече, че водата дето я лоча тежи, че понеже е вечер излизам повече. Да бе. Отрязвам рязко всякакви спорадични освинвания, картофки и шоколадче тук-там, а за овес да не говорим. Палео ще бъде. Баси. Раздавам акъл наляво и надясно, а самата аз се оказах прасе. Неделя ще съм на Раковски, ако ще камъни да валят. Като ще е дебелариум, да е :-)
Та иначе тренировката представляваше следното:
- Спринт 500 м.
- клекове със щанга 5х7 @45 кг
- хориз. скрипец 5 х 10 @26 кг
- сумо мъртва тяга 5х7 @45 кг
- суингове 7-8 серии х 10@ 16 кг. Редувах и ръце, ама мисълта ми бе обсебена от тъпото измерване, та забравих и да броя. А между другото 16кг. пуд. ми е лека. Ама няма 24 кг. в залата, пък 32 вече ми е тежко. Damn.
- трицепс на поредния скрипец на който не му знам името 3х 10 @12,5 кг
- планкове (върху топка) 5 х 1 минута
Емии това е то. Ше се коригира храненето. Иначе в предстоящие месец и нещо без тренировки ... брррр..
Не се сдухвай толкова за тези мазнини. Забелязала съм че в зависимост от това кой ти ги мери и по каква формула се изчисляват, резултатите дават доста големи разлики. Ако смяташ да си ги мериш редовно, прави го на едно място, по възможност при един човек.
За суинговете - позвай дъмбел, щом като нямаш подходяща пудовка. :)
Ей, Innocence, какво ти пука за някакъв си резултат, ако се харесваш?!
И я си виж пак снимките в галерията....ако си същата и момента, не виждам повод за яд, а за нарцисизъм :D
И с какво са ти мерили мазнините?
За суинговете - може и с диск -20 / 25 кг., ако има къде да се хване. Аз с диск ги правя.
Снимките ги правих преди около седмица, така, че - същата съм си май :-)
Ми с калипер мери човека. Няколко пъти даже, щото ми увехна физионоимията в момента, в който ми съобщи цифрата. Все пак ще постегна хранителния режим и ще гледам да не се втелясвам :-)
Ще трябва да го пробвам това суинг с диск. Звучи неудобно, но си заслужава да опитам.
btw - казвам се Мартина. Май така и не се представих :-) Преди 4 години съм се регистрирала с този тъп ник във форума (нямам идея защо това съм избрала) и няма опция да го сменя.
Хелоууу :-)
Днешния ден беше доста приятен :-)
Като започнем от там, че почти не спах от вълнение за предстоящата треировка на “Раковски”
Повече хора очаквах в интерес на истината, май доста се отказаха заради лекия дъждец. Който пък се оказа добре дошъл - беше прохладно и свежо. Някои пък хора се били успали.. хммм :-)))
Лазар се появи като бонус - отдавна исках да го видя :-)
Иначе самата тренировка - много ще ми е трудно да я опиша. Ох, тръгнах да я описвам и по средата се върнах и изтрих. Бедна ми е граматиката :-) Беше много готино, доволна съм :-) Ако утре случайно се появи мускулна треска, ще го призная Кирчо :-)
Единствено само съжалявам, че след като открих този кеф, ще трябва да се подложа на принудителна почивка :-( Нали трябва да ми наместят кокалите... пфу!
Храната е май както трябва - закуска 3 яйца, след тренировката - 3 кюфтенца (май бяха истински!), после шепа орехи и малко повече малини, Обяд късен - половин пиле (мъничко такова :-)) с печени чушки. И цял следобед - разходка из вилната зона на Банкя :-)
Купихме си отново домашни яйца и овче мляко. След минута ще го заквася. Е, много е вкусно, не знам как ще го избягвам!
И едни кюфтенца се препичат във фурната... Днес явно ми е ден за кюфтета :-)
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 25.07.10 16:33.
Хайде на новата седмица :-) Да ни е хубава, късметлийска и успешна!
Заформя ми се нещо като лека мускулна тресчица, която може и да прерастне в не толкова лека :-) Кеф! Обожавам да имам мускулна треска. Чувствам се толкова жива :-) И преди да ме помислите за пълна откачалка, да уточня - това не е онази треска, от която крайниците ти са сковани и се чувстваш като Робокоп - нееее! Тази е една така гъделичкаща, напомняща за последната добра тренировка. А явно е била добра, щом се появява треската. Единственото, за което съжалявам е, че ща не ща - ще трябва да си дам почивка :(
Междувременно не знам какво ще пиша тук :-)
Храна? То ще е скучно.
Дотук иначе стандартно съм на:
- лимонов сок със зехтин
- чаша гореща вода
- 3 яйца
- шепа сурови лешници
Ще видим какво още ще донесе денят :-)
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 26.07.10 09:07.
Е това беше сутринта :-)
Обяда беше пилешка пържола и салата от 2 чушки, 2 домата, 100 гр. маслини и краставица.
Ахаааа, това трябва да го напиша :-)
Сега си ходя редовно на едни масажи-намествания, дето се предполага, че трябва да ми оправят таза. Ето тук са го описали хубавичко този често срещан проблем. http://zdravec.info/?page_id=83
А междувременно за да не умра от скука, с прелестната Галя (Tолкингтън) се заехме да направим програма с упражнения, която ще ми е доста от полза в настоящия момент - да укрепя таза и една досадна диастаза, която ме преследва откакто родих.
Галя между другото е невероятен професионалист, останах супер впечатлена от професионалния подход и дълбочината на познанията.
Та освен всичко друго, днес Галя ми измери и мазнинките! И гордо мога да съобщя - 12,6%. Е, моите уважения към треньорчето във фитнеса, много е добър наистина, най-добрият е, много чете и знае, и може момчето. Ама някак си.. Галя си е Галя.
А той ме беше изкарал 18%. Егати каква огромна разлика може да се получи при различните методи и ако щете - различни калипери, и различни хора.
Доволна съм :-)
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 05.08.10 15:04.
Innocence, съдейки по снимките ти, 12,6 % ми се струва много по-реален резултат : )) 18 % не е нищо страшно мисля, но ти просто си далеч под този процент :)