тренировка вкъщи

19.07.10
14:00

искам да попитам за мнения и съвети относно тренировка в домашни условия.
загравка 10 мин
3 20 лицеви
3 15 разтваряне встрани с дъмбели от стоеж
3 15 концентрирано сгъване
3 15 трицепсово разгъване
3 15 разтраряне с дълмбели напред от стоеж
3 20 полукофички
3 15 надигания на крака
3 15 коремни преси
3 15 коремни преси с изнесени крака всрани
10 мин велоергометър.
правя почивки около минута и половина между сериите, а между самите упражнения по 2 мин и по 15 клека.Тренировката е правя през ден и целта ми е да покача малко мускулна маса 2-3 кг без да омазня.Дайте съвети какво да променя и добре ли е след трен да похапвам по 1 чаша мляко

19.07.10
14:19

Много,много трудно ще качиш мускул без мазно.Упражненията са много,не си казал как се храниш.Хапвай спокойно след тренировката,примерно 20тина минути след нея,месце е хубаво да има.Виж има примерни програми за начианещи,след 2 месеца раздели мускулните групи в отделни тренировки.

19.07.10
14:41

лицевите са чудесно упражнение стига да ги владееш
не се стреми да ги броиш 3 х 20.бройката има значение чисто информативно,за да си правиш сметката.

аз ги правя на юмруци.по този начин освен мускули се тренират костите,заяква китката и юмрукът
и ги позиционирам по различен начин спрямо линията юмрук-рамо в зависимост каква ми е целта
не забравяй да дишаш и се стреми да се изтласкваш рязко,след което плавно спускане.
излишно е да се казва,че трябва да си отпуснат и цялата тежест да пада на юмруците

какви са тези коремни с изнесени крака в страни ?

Мнението беше редактирано от fcbs на 19.07.10 14:45.

19.07.10
15:33

http://vbox7.com/play:60046d77
Виж този клип, на английски език е, но се разбира за какво става въпрос. Хубаво ще е ако можеш да си намериш пейка с регулиране на наклона. Само не знам краката как ще ги тренираш, при клекове без тежест няма да натрупаш маса в краката, но ако не искаш да ги направиш по-масивни, тогава може и да не правиш тежък клек.

19.07.10
15:38

http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY

6тото и 7мото упражнение такъв тип коремни преси имах предвид.Относно храненето - не спазвам някакъв специален режим-храня се с готвени работи млечни продукти,общо взето от всичко като не прекалявам.Правя по 4 хранения на ден:закуска,обяд,следобедна закуска (или след трен) и вечеря.20-30 мин след тренировка хапвам мляко и към 1 час след това вечеря.

АЧ

20.07.10
07:33

Клековете са много гадни защото разбиват колената. Аз като правих за първи път имах адска болка в колената, разгрех хубаво, но просто колената са чувствителни. Трябва да се внимава с тях, че е много гадно човек да си ги сасипе на млади години. Само 2-3 пъти ги правих и се отказах. Вместо тях карам колело, тичам в седмицата 2-3 пъти. Успехи :)

Мнението беше редактирано от Ачо на 20.07.10 07:35.

20.07.10
07:35

казано от achkos на 20.07.10, 07:33:

Клековете са много гадни защото разбиват колената. Аз като правих за първи път имах адска болка в колената, разгрех хубаво, но просто колената са чувствителни. Трябва да се внимава с тях, че е много гадно човек да си ги сасипе на млади години.

Моля те,спри да пишеш нон-стоп безсмислени коментари!

АЧ

20.07.10
12:01

казано от Андриан К на 20.07.10, 07:35:

Клековете са много гадни защото разбиват колената. Аз като правих за първи път имах адска болка в колената, разгрех хубаво, но просто колената са чувствителни. Трябва да се внимава с тях, че е много гадно човек да си ги сасипе на млади години.

Какво му е безмисленото, просто казвам. Пфф

20.07.10
13:27

A твойте са 2 пъти по безмислени... Това е вярно за колената.

20.07.10
13:29

казано от Rikoo на 20.07.10, 13:27:

А твоИте са 3 пъти по-безСмислени - И като правиш лег ти се товарят лактите, но пък рядко някой се оплаква, не зная какво ви плаши клека толкова ...

20.07.10
13:57

Рико,ти недей се обяснява сега.Постоянно пишеш коментари и се правиш на разбирач,поне това не правя аз. :)

20.07.10
14:05

казано от Андриан К на 20.07.10, 13:57:

Рико,ти недей се обяснява сега.Постоянно пишеш коментари и се правиш на разбирач,поне това не правя аз. :)

Хаха, никъде не се правя на разбирач там е работата. А ти като неможеш да помогнеш особено, не му прави и забележка, защото точно пък тази с много клекове съм си патил и коленете са ме боляли дълго...

АЧ

21.07.10
09:06

Андриан К питай който искаш че от клековете се разбиват колената след време ;)

Мнението беше редактирано от Ачо на 21.07.10 14:05.

21.07.10
09:10

Моля те,прочети пак цялата тема внимателно и си редактирай коментара.Нещо доста ти убягва или четеш през редовете.

23.07.10
15:01

изпълнявам тази тренировка през ден като в другите дни правя кардио велоергометър 25 мин (450 кал).От наи различни формули пресметнах, че са ми необходими около 2800 кал на ден.При РБД тва прави стоиности б:М:В 120:130:290.Храня се 4 пъти на ден закуска,обяд,след тренировка/като правя кардио 1 час след това и вечеря.Кажете оринтировъчно как да си разпределя приема на калории и хранителни на отделните ядения

23.07.10
16:07

казано от achkos на 21.07.10, 09:06:

Андриан К питай който искаш че от клековете се разбиват колената след време ;)

Аз примерно ще ти кажа обратното, ама кой ли ме пита мен.

21.01.13
22:31

Добър ден!
Нов сам в областта мускули и ако може да ми помогнете малко ще сам много благодарен. Искам да знам какви упражнения да правя за мускули на ръцете и краката. Аз започнах да правя лицеви опори както и коремни преси имам и 2 кг гири .Правя по 70 лицеви опори в 2 серии , правя по 60 коремни преси за 2 серии и вдигам гирите по 140 пати на 2 серии . Храня се със почти всичко и ако може да ми препоръчате упражнения ще сам ви много благодарен . Благодаря предварително :)

22.01.13
09:11

Първо, откъде я изрови тази стара тема?
Второ, аз също съм минал през периода, че можеш да постигнеш тяло и вкъщи. Това донякъде е вярно, НО само с лицеви и гири по 2 килограма не става. Трябва си лост за набирания и успоредка или халки. От тук имаш две възможности - да тренираш като гимнастик, след време ще имаш хубаво тяло, НО най-вече ще са ти развити гърба, ръцете. Ако искаш да тренираш като билдър или просто да можеш да се натоварваш цялостно си трябват и тежести: дъмбели, прав лост.

Аз лично почнах вкъщи с лост, успоредка и два дъмбела и отначало имах резултати, но на по-късен етап усетих нуждата от зала.

Това да правиш по 100-200 сгъвания за бицепс с 2 кг е пълна глупост.

Гърди могат да се развият доста и с лицеви, поне аз имам приятел, който прави основно лицеви, но той има ген и яде много, а и прави доста големи количества на тренировка.

22.01.13
16:02

Тази тема я намерих в нета . Да прав си за 2 килограмовите гири знам че не става с тях . Апък на лека атлетика много много не ми се ходи :D . Сега започнах да ходя по лостове ,не всеки ден . Ами аз като малак не спирах да ям но не че сега се спирам де :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1