19.07.10
21:24
Значи имам нужда от съвет.Преди 2 месеца почнах да тренирам,тренирах около 2-3 седмици и поспрях за също толкова.Сега пак се наемам.Та сега се колебая тей като имам програма за маса,на която всеки ден тренирам различни мускули (1 ден - гърди,бицепс; 2 ден - крака;3 ден - почивка;4 ден - гръб,трицепс;5 ден - рамо; * корем се тренира във всички дни без този,в който се правят крака).. с малко ровене в интернет разбрах,че по-добре като за начинаещ да почна с 3-4 тренировки на седмица ,но на всяка тренировка да тренирам всеки мускул с по 2-3 упражнения(по-долу ще напиша и упражненията).Целта ми естествено е да кача маса.Бих се радвал някой по-опитен ако ми каже как да процедирам.
* #Крака
* - клякане с щанга на раменете
* - лег преси
* - бедрени сгъвания
* #гърди
* - изтласкване от лег (с щанга и гири)
* - разтваряне с гири от лег (флайс)
* - кофички
* #гръб
* - набиране на лост
* - гребане (с щанга и гири)
* - изтегляне на скрипец
* #бицепс
* - бицепсово сгъване с щанга
* - бицепсово сгъване с гири
* #трицепс
* - френско разгъване с щанга
* - изтласкване от лег с тесен хват
* - разгъване на скрипец
* #рамене
* - раменни преси с щанга
* - раменни преси с гири
* - разтваряне с гири от стоеж
* #корем
* - повдигане на тялото (коремни преси)
* - повдигане на краката от лег
на 17 г.съм,62 кг,173-175( не знам с точност)см. висок
Мисля да започна да взимам амино киселини.
Отварям темата,защото искам да разбера коя ще е най-добрата програма за вдигане на маса за мен.
Темата беше редактирана от MozyX на 19.07.10 21:25.
Хубаво е понеже сега започваш отново да правиш кръгови тренировки 3 дена в седмицата (Пон,Ср,Пет) поне за около месец-два.Много ти е рано за сплит тренировка и за добавки.
Работиш по рази програма http://www.bb-team.org/workout/1291/#axzz0uEhKMoug три пъти седмично и наблягаш на качествената храна.
казано от FanatikaBG на 20.07.10, 15:21:
Работиш по рази програма http://www.bb-team.org/workout/1291/#axzz0uEhKMoug три пъти седмично и наблягаш на качествената храна.
Само искам да попитам относно тази програма нещо .. мога ли вместо 7 ден почивка да е тренировка,8 почивка,9 трен. и т.н. иначе казано да не почивам по 2 дни както е в края,а през ден да тренирам :)