Съвет за тренировъчна програма за маса

19.07.10
21:24

Значи имам нужда от съвет.Преди 2 месеца почнах да тренирам,тренирах около 2-3 седмици и поспрях за също толкова.Сега пак се наемам.Та сега се колебая тей като имам програма за маса,на която всеки ден тренирам различни мускули (1 ден - гърди,бицепс; 2 ден - крака;3 ден - почивка;4 ден - гръб,трицепс;5 ден - рамо; * корем се тренира във всички дни без този,в който се правят крака).. с малко ровене в интернет разбрах,че по-добре като за начинаещ да почна с 3-4 тренировки на седмица ,но на всяка тренировка да тренирам всеки мускул с по 2-3 упражнения(по-долу ще напиша и упражненията).Целта ми естествено е да кача маса.Бих се радвал някой по-опитен ако ми каже как да процедирам.

*  #Крака
  *  - клякане с щанга на раменете
  *  - лег преси
  *  - бедрени сгъвания
  * #гърди
  *  - изтласкване от лег (с щанга и гири)
  *  - разтваряне с гири от лег (флайс)
  *  - кофички
  * #гръб
  *  - набиране на лост
  *  - гребане (с щанга и гири)
  *  - изтегляне на скрипец
  * #бицепс
  *  - бицепсово сгъване с щанга
  *  - бицепсово сгъване с гири
  * #трицепс
  *  - френско разгъване с щанга
  *  - изтласкване от лег с тесен хват
  *  - разгъване на скрипец
  * #рамене
  *  - раменни преси с щанга
  *  - раменни преси с гири
  *  - разтваряне с гири от стоеж
  * #корем
  *  - повдигане на тялото (коремни преси)
  *  - повдигане на краката от лег

на 17 г.съм,62 кг,173-175( не знам с точност)см. висок
Мисля да започна да взимам амино киселини.
Отварям темата,защото искам да разбера коя ще е най-добрата програма за вдигане на маса за мен.

Темата беше редактирана от MozyX на 19.07.10 21:25.

20.07.10
06:57

Хубаво е понеже сега започваш отново да правиш кръгови тренировки 3 дена в седмицата (Пон,Ср,Пет) поне за около месец-два.Много ти е рано за сплит тренировка и за добавки.

20.07.10
10:46

други съвети ?

20.07.10
15:21

Работиш по рази програма http://www.bb-team.org/workout/1291/#axzz0uEhKMoug три пъти седмично и наблягаш на качествената храна.

20.07.10
17:50

казано от FanatikaBG на 20.07.10, 15:21:

Работиш по рази програма http://www.bb-team.org/workout/1291/#axzz0uEhKMoug три пъти седмично и наблягаш на качествената храна.

Само искам да попитам относно тази програма нещо .. мога ли вместо 7 ден почивка да е тренировка,8 почивка,9 трен. и т.н. иначе казано да не почивам по 2 дни както е в края,а през ден да тренирам :)

20.07.10
18:10

Предполагам, че няма да е проблем.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1