Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

11.07.10
16:56

Наистина за отскокливостта не е хубаво да се натоварва задното бедро. Звучи налудничаво, но е така. Точно поради тази причина, докато тренирах волейбол треньорите изрично ме бяха предупредили да не тренирам тази мускулна група. Аз бях доста изненадан, но с времето се убедих, че те са напълно прави.  :)

11.07.10
17:15

И те са не по-малко важни.
http://www.verticaljumping.com/posterior_chain.html

Не трябва да се допускат силови дисбаланси, иначе освен опасноста от травми, няма да може да се реализира пълния потенциал и на силните мускули. Ако имате слаба брънка във веригата, тя ще ограничава.
Тялото ни е по-умно от нас ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 11.07.10 17:17.

казано от Kazyiski на 11.07.10, 16:56:

Наистина за отскокливостта не е хубаво да се натоварва задното бедро. Звучи налудничаво, но е така. Точно поради тази причина, докато тренирах волейбол треньорите изрично ме бяха предупредили да не тренирам тази мускулна група. Аз бях доста изненадан, но с времето се убедих, че те са напълно прави.  :)

Именно. По същата причина не е много добра идея да прекаляваш с редовното и продължително каране на велосипед. Ако покараш велосипед час-два и после трябва да скачаш... разочарованието е голямо.  ;)

казано от Петко К на 11.07.10, 17:15:

Не трябва да се допускат силови дисбаланси, иначе освен опасноста от травми, няма да може да се реализира пълния потенциал и на силните мускули. Ако имате слаба брънка във веригата, тя ще ограничава.
Тялото ни е по-умно от нас ;)

Факт, но в случая не говоря за такъв дисбаланс, а по-скоро за целенасочен приоритет. За да се скача (освен всичко друго) човек трябва да има и силни крака. Това, разбира се, не значи атрофия на задната група, а силен акцент върху квадрицепса. Да се избегне или да се промени биомеханиката на тялото е меко казано невъзможно...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.07.10 18:03.

VI

11.07.10
18:12

Здравей Кольо! Аз честно да ти кажа не мога да разбера целта на тренировките ти. Казваш, че нямаш бодибилдинг интереси. Тренираш за да подобриш качества, които ти трябват за волейбола. Правиш полу-клек, отскоци с щанга, за да подобриш взривноста и отскока, а в същото време правиш типично билдърски тренировки за гърди, като използваш упражнения като  лег, полулег, флайс. Тези упражнения за гърди, не само че не ти дават нищо за волейбола, но и в голяма степен пречат.
За мен лично, легът екрайно неподходящо движение в твоя случай, което при често практикуване със сигурност нарушава мобилността на раменната става и по никакъв начин не може да ти подобри експлозивността в раменете, която ти е нужна във волейбола. Според мен, ако искаш да подобриш специфичните качества, които ти трябват за волейбола, трябва да наблягаш на доста по-различни движения, особенно за горната част на тялото. За волейболът ти трябва преди всичко експлозивност, която с полулег и флайс в тежки серии, няма как да постигнеш. Бих те посъветвал да наблегнеш на вертикални бутащи джижения изпълнени рязко и експлозивно(пуш преса, изтласкване) за предпочитане унитерално с дъмбели, както и на движения развиващи цялостна експлозивност(обръщане, суинг).
  Мислил ли си за Кросфит? В твоя случай можеш да го съчетаеш много добре с волейбола. Разбира се всичко зависи от целите, но според мен волейбол и тренировки за хипертрофия са 2 несъвместими неща, особено ако искаш да поддържаш професионално ниво във волейбола. Това е просто моята гледна точка. Успех :)

Привет, vicname! От една страна си прав, но от друга - не съвсем. Разговорът, който подхващаме, е много дълъг и много субективен. Преди всичко ти благодаря за мнението, с удоволствие ще коментирам. Ще се опитам да обясня моята “философия”.

казано от vicname на 11.07.10, 18:12:

Аз честно да ти кажа не мога да разбера целта на тренировките ти. Казваш, че нямаш бодибилдинг интереси. Тренираш за да подобриш качества, които ти трябват за волейбола.

Точно така - всичко, което правя във фитнеса е подчинено на непосредствена или дългосрочна връзка с волейбола. Търся функционалност във волейбола, а не определен тип физика, както е в бодибилдинга. Волейболът в последните години, особено след въвеждането на правилото за броенето Rally Point, стана осезаемо по-силов спорт. Въпреки това, обаче, основните принципи за подготовка остават същите, както беше преди години (започнах да тренирам през 1991 г.). Физическата подготовка на един състезател е фундаментът, върху който се изграждат и развиват всички други специфични за спорта качества. Казано с други думи - за да постигна нужните бързина, подвижност, експлозивност, аз трябва да съм достатъчно силен. Точно това правя в момента - старая се да постигна и задържа определено ниво на общата физическа подготовка и сила. Това ще ми позволи в началото на есента да преместя приоритета към играта с топка и специфичните за този спорт технически качества, но (обръщам внимание!) на базата на едно добро ниво на общата сила. Това ще ми позволи да постигна по-високо ниво на спортно техническа подготовка в моя спорт. Ако трябва да го кажа простичко - сега целя краката ми да заякнат, след което ще преобразувам и насоча (чрез друга методика, разбира се) тази “груба” сила в отскок. Няма как да достигна един поне приличен отскок без краката ми да бъдат здрави, нали? Да, без съмнение отскокът не е само сила при клек или лег-преса, но нямам ли силата, няма как да постигна особени резултати. Същото важи и за другите мускулни групи, които пък ще ми донесат други желани качества на игрището. Пак казвам - физическата сила е основата, върху която се изгражда останалото. Нямам ли добра основа, всички други спортно-технически характеристики ще ми останат абсолютно компромисни и незадоволителни. В момента, в който започна подготовка за следващ сезон, заниманията ми във фитнеса се променят коренно - като брой занимания седмично, като тежести, като набор упражнения (директно изключвам мускулни групи) и като цялостно натоварване.

Визията в случая категорично е страничен ефект, а не основен приоритет.

Правиш полу-клек, отскоци с щанга, за да подобриш взривноста и отскока, а в същото време правиш типично билдърски тренировки за гърди, като използваш упражнения като  лег, полулег, флайс. Тези упражнения за гърди, не само че не ти дават нищо за волейбола, но и в голяма степен пречат.

Факт - от едно положение нататък мускулната маса по-скоро ме затруднява - прави ме бавен, тромав, губя ловкост и бързина. В момента тренирам по този начин с цел увеличаване на силата. По време на волейболния сезон във фитнеса само тонизирам (при намалено натоварване, по-малки тежести и редуцирани упражнения). Това, което правя в момента, е просто подготвителен период. Неминуемо ще загубя част от масата в хода на специфичната подготовка. В крайна сметка натоварването във волейбола е по-скоро тип кардио.

Мислил ли си за Кросфит? В твоя случай можеш да го съчетаеш много добре с волейбола. Разбира се всичко зависи от целите, но според мен волейбол и тренировки за хипертрофия са 2 несъвместими неща, особено ако искаш да поддържаш професионално ниво във волейбола.

Тренировките ми съдържат упражнения от кросфит, категорично са от полза и знам чудесно това. Някои от тях съм правил още в зората на моята “кариера”. Хипертрофията ми е относителна и... временна (до колкото я има). Професионалист от известно време вече не съм. Старая се, обаче, докато съм на игрището, да бъда подготвен адекватно. Затова не се готвя ден за ден, а гледам малко по “отдалеч”.

12 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), 1 яйце, маслинена паста
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела
1.3. Обяд - печено пилешко бутче на грил и малко от филето, варен бял ориз (60-65 g), Coca Cola Zero (330 ml)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150-160 g), огретен (300 g), 1 домат
1.6. Преди лягане - извара (200 g), фъстъци (около 50 g)

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки - не

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и отпочинал. Има остатъчно усещане от тренировките през уикенда, лека мускулна треска. Тонусът е доста приличен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.07.10 16:07.

13 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), 1 яйце, маслинена паста, малко сладолед (не повече от 40-50 g)
1.3. Обяд - пушено пилешко бутче на тиган, варен бял ориз (60-65 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150-160 g), печени картофи (200 g), 1 яйце
1.6. Преди лягане - извара (200 g), 1 супена лъжица ленено семе

2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (долен скрипец, Swings, гребане с дъмбел)

3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 5 g Citruline malate

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Сутринта ме подгони някакъв “въглехидратен” глад, та хапнах няколко лъжички сладолед.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и отпочинал. Много добър тонус, мускулната треска е отшумяла. Работният ми ден беше безкрайно дълъг и натоварващ. Влязох в залата достатъчно мотивиран, но с умора. Тренировката ме увлече и всъщност се натоварих много добре, макар и не особено интензивно (увеличих леко почивките). Не увеличих работните тежести, но направих всичко така, както ми се искаше. Доволен съм!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.07.10 06:55.

13.07.10
09:37

Чакай сега да се включа със закъснение :) Какво разбираш ти под полуклек, стигаш ли до 90 градуса ъгъл ?

казано от korpusito на 13.07.10, 09:37:

Какво разбираш ти под полуклек, стигаш ли до 90 градуса ъгъл ?

Полуклек за мен значи клякане до 90 градуса ъгъл между бедрото и подбедрицата.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.07.10 09:46.

VI

13.07.10
09:50

До 90 градуса си е пълен клек, поне така се води. Полуклекът е между 130-140 градуса.

казано от vicname на 13.07.10, 09:50:

До 90 градуса си е пълен клек, поне така се води. Полуклекът е между 130-140 градуса.

Въпросът е между кои равнини са споменатите 90 градуса, затова и уточних в предишното си мнение.

14 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), 1 яйце, маслинена паста
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150-160 g), зрял червен боб (250 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150-160 g), грах и царевица (смес 1:1, 250 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), фъстъци (50 g)

2. Тренировка - почивка

5. Общо мнение за физическото състояние днес - малко трудничко отлепих днес... доста тежък ден беше вчерашния (включително физически) и днес тонусът не е особено добър. Бавно се разсъних, трудно се раздвиждам. Цял ден съм с понижен тонус и така и не се разсъних до край. Затова и не отидох на тренировка (не виждам смисъл да дремя на игрището). Мисля да си легна рано и да се наспя.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.07.10 16:53.

15 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), 1 яйце, маслинена паста, 1 вафла
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150-160 g), грах и царевица (смес 1:1, 250 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 Wheybar-R
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150-160 g), грах и царевица (смес 1:1, 250 g), 1 яйце

2. Тренировка - почивка

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се изключително трудно, в първите минути не знаех къде се намирам (спах почти 9 часа тази нощ). След това, обаче, бързо дойдох на фокус и се разсъних. Тонусът сутринта е добър, запази се така през целия ден.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.07.10 16:15.

16 юли 2010

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 Wheybar-R
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150-160 g), печени картофи (200 g), шопска салата
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150-160 g), 1 яйце, печени картофи (200 g)

2. Тренировка - почивка

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и свеж, за първи път от няколко дни насам. Чувствам се ОК, разсъних се нормално, тонусът и настроението са добри. Днес също няма да спортувам, тази седмица повечко почивка ми се събра, но лошо няма. Няма да спирам напълно със спорта, но ще намаля малко оборотите в следващите седмици, защото нямам право есента да съм мек и/или уморен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.07.10 17:40.

17 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 1 филийка пълнозърнест ръжен хляб, 1 Wheybar-R
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 3 чаени лъжици пчелен прашец, щипка канела, 2 яйца
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара, зрял боб яхния (200-250 g), сладолед (50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 бутилка Muscle protein на Weider, 6 супени лъжици овесени ядки, щипка канела
1.5. Вечеря - таратор, 3 едрички пълнени чушки (с кайма), 1 филия пълнозърнест хляб, лешници и шам-фъстък (общо около 50 g)

2. Тренировка - фитнес - крака и рамо

3. Хранителни добавки
3.1. Преди тренировка - 1 доза Endorush
3.2. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate
3.3. При следобедната закуска - 50 g протеин

4. Общо мнение за храненето днес - прилично. Следобедната ми закуска трябваше да бъде в движение, затова отпих малко от шишето Muscle protein, досипах овеса, наръсих канела и тръгнах... като му дойде времето имах невероятно вкусна закуска (протеинът е с вкус карамел).

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж, отпочинал, със страхотен тонус и настроение. За 63-ти пореден път потвърждавам, че почивката ражда шампионите. Не бях почивал 3 поредни дни от Коледа. Дозата Endorush преди тренировка я изпих от келешлък, не защото е имало проблем с разсънването. Напротив - ококорих се свеж като репичка още с отварянето на очите сутринта. Тренировката: полуклек - 4 работни серии по 10 повторения със 100 kg, направих ги като на шега. Правих отново отскоци, напади и бедрено разгъване. Като цяло - отличен тонус, много сила и без капка умора. Доволен. Много.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.07.10 18:01.

17.07.10
08:49

Отдавна се каня на ендоръша, според теб става ли за преди футбол ?

казано от korpusito на 17.07.10, 08:49:

Отдавна се каня на ендоръша, според теб става ли за преди футбол ?

Според мен - да, определено е подходящ. Миналата есен и тази пролет гаврътвах по една дозичка преди всеки мач. Чудесен енергетик, доста успешно и продължително “пъди” умората, по-леко понасям натоварването. В момента може да се купи и на чудесна цена - около 6 лева за 1 бутилка, в която има 4 дози. Категорично превъзхожда всякакви енергийни напитки от калибъра на RedBull и Shark (по-евтините съвсем за нищо не стават). Съветвам те да опиташ. 8-)

18 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 1 филийка пълнозърнест ръжен хляб, 1 яйце, 200 ml кокосово мляко
[тренировка 1]
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 3 чаени лъжици пчелен прашец, щипка канела, 1 яйце
1.3. Обяд - Double Whopper (Burger King), овчарска салата
[тренировка 2]
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, щипка канела
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150-160 g), печени картофи (250 g), 1 яйце

2. Тренировка
2.1 Фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с дъмбели) разтоварваща тренировка
2.2. Кардио (HIIT на пътека) - 15 min

3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка 1 - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 5 g Citruline malate
3.2. След тренировка 1 - 6 g комплексни аминокиселини + 1 Wheybar-R
3.3. По време на тренировка 2 - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate
3.4. След тренировка 2 - 1 Wheybar-R

4. Общо мнение за храненето днес - вчера от чисто любопитство си купих кокосово мляко в консервена кутия. Много обичам кокос, но съм с по-скоро смесени чувства към онова, което си купих. На опаковката няма данни за съотношението и съдържанието на белтъчини, мазнини и въглехидрати. Пише само, че съдържа кокосово мляко и вода... толкоз (произведено в Тайланд). На вид - чисто бяло, малко по-гъсто от вода (с консистенция на леко разреден бял латекс). Не е гадно, но вкусът е малко поизмит. В Nutrition Data посочват това като състав на такъв продукт. Мазничко е, 200 ml бяха на косъм да ми натежат по време на тренировка (изпих го около 45-50 минути преди нея). Така или иначе ще изпия остатъка (пак казвам - не е неприятно), но любителите на кокоса едва ли ще го харесат. Във всички случаи не бих си купил отново същото заради измития вкус. От друга страна е чудесна основа за шейк, приет като междинно хранене. На обяд - дивото ме зовеше и намуших един сандвич в Burger King. Реших, че при две тренировки днес мога да мърсувам умерено... Истината е, че бях в движение и нямаше време за нещо “по-представително”.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и отпочинал. Добър тонус. Тренировката се получи относително кратка, но доста съдържателна и приятно тонизираща (каквато всъщност е целта). Правих серийките полулег и на обратен наклон по 12 повторения с 15 kg-ови дъмбели, флайсът от полулег - по 12 повторения с 12.5 kg (т.е. с намалени наполовина работни тежести). Отдавна не бях правил разтоварващи серии за бицепс, та си спретнах едно упражнение след сгъването с EZ-лост. Направих 3 серии по 18 повторения (6+6+6) със съответно 12.5, 10 и 7.5 kg. Приятничко се получи, доволен съм.

Кардио-тренировката беше кратичка, но също доста съдържателна, излях много пот. Първите 10 минути загрявах на пътеката, постепенно увеличавайки темпото. Съществената част (HIIT / 15 минути) протече така - 2 минути при 11 km/h - 1 минута при 9 km/h (2 пъти) + 2 минути при 12 km/h - 1 минута при 9 km/h (3 пъти). Общо - 15 минути, изтекоха ми водите, идеално беше.

Най-много съм доволен от показанията на кантара - 87 kg!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.07.10 17:37.

19 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), 1 яйце, маслинена паста, кокосово мляко (200 ml)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 Wheybar-R
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150-160 g), варен бял ориз (60-65 g), кашу (50-60 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150-160 g), 1 яйце, варен бял ориз (60-65 g)

2. Тренировка - волейбол (средна интензивност)

3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал много добре, но много бавно се разсъних. Тонусът е много добър. Има лека умора от вчерашния ден, но в рамките на нормалното. Тонусът по време на тренировка беше много добър, раздвижих се много добре. Като цяло натоварването не беше върхово, но се чувствах комфортно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.07.10 18:14.

20 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), 1 яйце, маслинена паста
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150-160 g), зрял червен боб (250 g), шопска салата
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150-160 g), 1 яйце, печени картофи (250 g)

2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (горен скрипец, Renegade row’n’press, въртене на дъмбел) разтоварваща тренировка

3. Хранителни добавки

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се необичайно трудно, но се разсъних моментално. Добър тонус, няма остатъчна умора от вчера. Тренирах много добре, раздвижих се и тонизирах, без да се натоварвам особено (каквато беше и целта). Смятам, че в близко време трябва да се ориентирам към лятна пауза. В момента обмислям как точно да стане това. Вероятно няма да спирам напълно с натоварването, освен за 10-ина дни, когато ще съм на море. Приемам и идеи, разбира се...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.07.10 17:51.

21 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), 1 яйце, маслинена паста, сладолед (75 g)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 Wheybar-R, Coca Cola Zero (330 ml)
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150-160 g), огретен (350 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150-160 g), 1 яйце, грах и царевица (смес 2:1, 250 g)

2. Тренировка - волейбол (средна интензивност)

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно, с леки залитания към Junk food в сутрешните часове! :D Сладоледът Boss Brownies наистина е великолепен!

5. Общо мнение за физическото състояние днес - както често се получава напоследък, събудих се доста трудно, едва отлепих, но се разсъних бързо. Няма умора от вчерашния фитнес, само леко “усещане” в гърба. Тонусът е много добър. Тренирах добре, в добра кондиция. Не беше много динамична тренировката, но се раздвижих.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.07.10 19:05.

22 юли 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - пушено пилешко бутче на тиган, грах и царевица (смес 2:1, 250 g)
1.5. Вечеря - пушено пилешко бутче на тиган, 1 яйце, грах и царевица (смес 2:1, 250 g)

2. Тренировка - почивка

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се бързо. Много добър тонус, няма умора!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.07.10 08:26.

22.07.10
08:40

Все се каня и се наканих накрая да питам, защо само 15 дни пи Редукшъна ?
1 опаковка е за 30 дни.

казано от emzo на 22.07.10, 08:40:

Все се каня и се наканих накрая да питам, защо само 15 дни пи Редукшъна ?
1 опаковка е за 30 дни.

Уместен въпрос! :D
Причините са меко казано прозаични и не особено разумни. Разделих си една опаковка с моята половинка, която тогава пиеше OxyElite Pro. Исках просто да го опитам от откровено любопитство, въпреки че нямах нужда от корекция в теглото, защото най-хвалените продукти в момента имат различен принцип на действие. От друга страна ми беше и любопитно ще има ли разлика при нея, когато се добави към Oxy-то. Е, тя се оказа несериозна, защото най-редовно забравяше да пие REDuction-а и не можахме да определим дали има реална полза от него в нейния случай. Това е... направих го в името на експеримента, затова и не направих пълен 30-дневен прием.

22.07.10
10:19

Хаха, ясно :)
Аз съм си навил ремайндър на телеото , за да не забравям и аз :D

23.07.10
08:02

Сутрин ме държи сънлив, чак сега се разсъних.
Никога не съм пил ГАБА и валериан.

Абе най-добре да се върна няколко пейджес назад и да ти прочета записките :D :D :D

казано от emzo на 23.07.10, 08:02:

Сутрин ме държи сънлив, чак сега се разсъних.
Никога не съм пил ГАБА и валериан.

Абе най-добре да се върна няколко пейджес назад и да ти прочета записките :D :D :D

Аз валериан и GABA също никога не съм пил, но сутрин се будех отпочинал и не съм имал особени проблеми с разсънването. Спях като мъртвец, обаче... Принципно не спя много леко, но и не прекалено дълбоко. Когато котката вършее особено усърдно нощем из къщата или има купон някъде наблизо, обикновено в просъница чувам по нещичко. Докато пиех REDuction PM имах пълно “затъмнение” на сетивата по време на сън.  8-)

P.S. Тестът започва на страница 29 от дневника...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.07.10 08:31.

23 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), 1 яйце, маслинена паста, 1 сиренце Mini Babybel
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150-160 g), печени картофи (250 g), 2 яйца, шопска салата
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150-160 g), 2 кюфтета на скара, печени картофи (200 g)

2. Тренировка - почивка

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно, но съм по-гладен от обикновено. Странно, няма причина за това (вчера не съм се натоварвал). По обяд гладът стана животински, та добавих 2 варени яйца и една едричка шопска салатка, които нормализираха положението.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал съм, наспах се доволно и се разсъних бързо. Тонусът е ОК.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.07.10 16:36.

Така... обмислям лятната си пауза и в главата ми се оформиха две “стратегии”. Ще тренирам още 3 седмици, след това ще направя 10 дни пълна почивка, след което леко-леко отново ще навлизам в обороти за новия спортен сезон. Въпросът е какво да правя през въпросните оставащи 3 седмици. Как тренирам в момента - напълно стандартна комбинация - 3 тренировки седмично (гърди+бицепс, гръб+трицепс, крака+рамо). Вариант 1 - продължавам досегашната схема и си правя 2 тежки тренировъчни седмици, след тях - една разтоварваща (и съответно - после пълната почивка). Вариант 2 - 2 седмици тежки кръгови тренировки, след тях 1 седмица леки кръгови тренировки (и после - почивката). Вариант 2 ще бъде разнообразие в натоварването, което не е за пренебрегване. Имам и един смесен вариант, който може би ми допада най-много - да правя по 2 тренировки подобни на кръгови (с гърди и гръб + бицепс или трицепс) и да запазя отделната за крака и рамо. Идеята на това е да продължа да натоварвам по-стабилно краката, защото после пък ще намаля натоварването им във фитнеса и искам сега да запазя максимално дълго големите тежести за тях. Всякакви коментари и идеи (дори глупави) ще са ми от полза.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.07.10 14:23.

23.07.10
14:31

Защо не малко кардио (два пъти седмично) комбинирано с кръгови тренировки

казано от gips на 23.07.10, 14:31:

Защо не малко кардио (два пъти седмично) комбинирано с кръгови тренировки

Умишлено не споменах кардиото, защото вероятно ще играя волейбол 1-2 пъти седмично така или иначе...
Ако пропусна, не е проблем да си направя друго кардио. Затова не се замислям особено по този въпрос...  :)

23.07.10
15:18

В кой отбор играеш?

казано от alabalaa на 23.07.10, 15:18:

В кой отбор играеш?

Hyster Volley ЛТУ - София

24 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 1 филийка пълнозърнест ръжен хляб, 1 яйце, 1 сиренце Mini Babybel
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 1 Wheybar-R, 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 3 чаени лъжички пчелен прашец, щипка канела, 1 яйце, свинско филе (50-60 g)
1.3. Обяд - 1 свинско шишче, пиле с ориз и зеленчуци (около 200 g), печени картофи с кашкавал (150 g), сладолед (160-170 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 3 супени лъжици овесени ядки
1.5. Вечеря - 1/2 пиле на грил, печени картофи (250 g), салата (2 домата и 1 краставица)

2. Тренировка - фитнес (крака и рамо)

3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 5 g Citruline malate

4. Общо мнение за храненето днес - горе-долу бива. На обяд бях в движение и хапнах в Арена. Реших, че ще бъде “неприлично”, ако се натъпча в Burger King отново. Истината е, че обичам храната в Burger King, но не ми е проблем да карам и без нея. McDonalds и KFC категорично не са ми по вкуса. Вечерята - откровена лакомия. Имах намерение да си оставя малко от пилето за утре, но... като добро прасе изядох всичко! :)

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал (след 2 дни без спорт - нормално), но малко трудно се разсъних. В крайна сметка влязох в залата на фокус и тренирах много добре. Тренировката - същата като миналата седмица, безпроблемни 4 серии по 10 полуклека със 100 kg.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.07.10 07:16.

25 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 1 яйце
[тренировка 1]
1.2. Втора закуска - 1 Wheybar-R, 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 3 чаени лъжички пчелен прашец, щипка канела, 1 яйце
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара (200 g), огретен (300 g), 1 кисело мляко, 3 нектарини
[тренировка 2]
1.4. Следобедна закуска - 1 протеинов бар (Steel Bar / 20 g протеин), 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган, 2 филии пълнозърнест хляб, маслинена паста, салата (2 домата, 1 краставица)

2. Тренировка
2.1. Фитнес - гърди, гръб, корем, бицепс и трицепс (гърдите с лост)
2.2. Кардио - спининг (35 min)

3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка 1 - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 5 g Citruline malate + 10 g комплексни аминокиселини
3.2. По време на тренировка 2 - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate

4. Общо мнение за храненето днес - приемливо. След спининга нямах възможност да ям в къщи и затова храненето след него ми е такова. След това се оказа, че за вечеря не съм си приготвил никакъв подходящ въглехидрат, та реших проблема с 2 филии хляб, препечени и много тънко намазани с маслинова паста (може би около 2 години не съм ял хляб вечер).

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се бързичко. Тренирах с чудесен тонус. Малко импровизирах в тази тренировка, та се получи малко по-тежичка, от колкото бях предвидил. Като цяло - доста интензивна и съдържателна тренировка, натоварих се екстра. Какво направих всъщност във фитнеса - нещо като кръгова тренировка, но не съвсем. Спретнах си суперсерийки:
- хоризонтална лежанка (лост) и придърпване на горен скрипец (широк хват пред гърди) - 4 серии (за всяко упражнение)
- полулег (лост) и придърпване на горен скрипец (тесен хват пред гърди) - 4 серии (за всяко упражнение)
- кофички (собствено тегло) и придърпване на горен скрипец (широк хват зад врат) - 4 серии (за всяко упражнение)
- бицепсово сгъване (с EZ лост) и трицепсово разгъване (V-хват на скрипец) - 4 серии (за всяко упражнение)
После добавих 4 серии раменни преси с щанга (пред гърди). След тях - разтоварващи серии за бицепс - 4 серии по 15 повторения (5+5+5) със съответно 12.5, 10 и 7.5 kg. Доволен съм. Тежестите бяха 70-80% от максималните, с които работех до сега. Другата седмица ще ги направя 60-70%, а след това - 50-60%, след което ще е пълната почивка. Гърди на хоризонтална лежанка не съм правил поне от 5-6 години. Другата тренировка за седмицата ще я направя с дъмбели за гърди и долен скрипец за гръб. Днес направих 2 упражнения за бицепс и 1 за трицепс, в следващата тренировка ще е обратно. Идеята е да не изнасилвам малките групи - вярно, че ще се завъртя покрай моренцето (живот и здраве), ама не съм типичен плажен билдър... Спинингът беше относително кратък, но хвърлих ужасно много вода. Дори за мен изпотяването беше бомбастично. Доволен съм и от кардиото.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.07.10 16:34.

26 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест хляб), 1 яйце, 3 нектарини
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150-160 g), варен бял ориз (60-65 g)
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150-160 g), варен бял ориз (60-65 g), 1 яйце, 1 домат

2. Тренировка - почивка

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се изненадващо отпочинал. Малко по-бавно се разсъних, вероятно заради дъждовното време. Тонусът е добър, няма умора. Долавям лека мускулна треска в гърдите, предполагам заради хоризонталното лежанка. Няма проблем. Днес не събрахме хора за да поиграем волейбол (отпуски, контузии, работа)...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.07.10 08:04.

27 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест хляб), 1 яйце, маслинена паста
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150-160 g), зрял червен боб (250 g), 3 яйца по панагюрски
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150-160 g), 1 яйце, грах и царевица (смес 2:1, 250 g)

2. Тренировка - фитнес - гърди, гръб, корем, бицепс, трицепс

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Към обяд, обаче, ме подгони ожесточен звероподобен глад... който ме принуди да взимам бързи решения. Хубаво е човек да е в добри отношения с персонала на близкото ресторантче, това от мен да го знаете! :) Приготвиха ми 3 яйца по панагюрски, но не пържени, а варени (практически без мазнина). Така обядът вече придоби обещаващ вид и след като хапнах ми дойде сърце на място...

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, но отново едва се разсъних. Тонусът е добър, малко съм отнесен. Тренирах с чудесно настроение, сила и тонус. Пак правих суперсерийки:
- хоризонтална лежанка (дъмбели 22.5 kg) и набирания (широк хват, собствено тегло) - 4 серии (за всяко упражнение)
- флайс (дъмбели 17.5 kg) и придърпване на долен скрипец (тесен хват, 55 kg) - 4 серии (за всяко упражнение)
- кофички (собствено тегло) и придърпване на долен скрипец (широк хват, 50 kg) - 4 серии (за всяко упражнение)
- бицепсово сгъване на машина и разгъване за трицепс на скрипец (V-образен хват) - 4 серии (за всяко упражнение)
- разгъване за трицепс на скрипец (прав лост, в подхват) - 4 серии
Много приятно се натоварих, тежестите бяха около 70-80% от максималните, с които работих последно. Малко се ядосах на себе си, защото преди тренировка си мислех да правя избутване на дъмбели на пейка с обратен наклон, а в хода на тренировката се разсеях и вместо това правих кофички... е, здраве да има. Доволен съм!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.07.10 05:57.

28 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест хляб), 1 яйце, маслинена паста, 1/3 шоколад (т.е. около 30 g)
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150-160 g), грах и царевица (смес 2:1, 250 g), 2 яйца
[тренировка]

2. Тренировка - волейбол (средна към висока интензивност)

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Вчера си купих шоколад и днес сутринта си го нападнах. Не съм фен на Milka, определено, но шоколадът им с парченца карамел е наистина МНОГО сполучлив.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, днес бързичко се разсъних и дойдох на фокус. Чудесен тонус след вчерашния фитнес, няма умора, мускулна треска или друго подобно усещане, само приятното чувство след натоварване. Тренирах със страхотен тонус. Играхме по двойки на цялото игрище и натоварването беше повечко, но нямах проблем с издържливостта. Страхотно усещане и лекота, доставих си страхотно удоволствие! Кеф!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.07.10 18:57.

29 юли 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест хляб), 1 яйце, маслинена паста, 1/3 шоколад (т.е. около 30 g)
1.3. Обяд - телешка кайма на тиган (150-160 g), пълнозърнести спагети (150 g)
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, печени картофи (250 g), 1 яйце, 1 кисело мляко
1.6. Преди лягане - пропускам

2. Тренировка - почивка

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Пак хапнах малко шоколад сутринта... то било хубаво! :D Сосът за спагетите се състои от извара (2 доста пълни супени лъжици, приблизително около 100 g), 1 сиренце Mini Babybel и 1 пакетче Maggi Малки тайни (спагети Болонезе). Последното хранене го пропускам, защото си легнах рано.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се моментално. Няма капка умора, скованост или дискомфорт. Перфектен тонус, с кеф ще почивам днес! Надвечер, обаче, рязко ми се доспа.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.07.10 18:09.

30 юли 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - телешка кайма на тиган (150-160 g), пълнозърнести спагети (150 g), 2 яйца
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, печени картофи (250 g), 1 яйце
1.6. Преди лягане - извара (200 g)

2. Тренировка - почивка

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се моментално, много добър тонус. Чувствам се отпочинал през целия ден!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.07.10 19:33.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1