Дневникът на Mayweda

Темата е заключена.
Прескочи до:

26.07.10
14:30

И аз да не остана по-назад :) хайде да попълваме дневника :)
Здр на всички .. такам аз съм човек, който никога не е тренирал, винаги измислях извинения ...или заради астмата или заради мързела, НООО мисля да сложа край на това. На 24 съм, висока съм 165см тежа много :) 61кг ;). Целта ми е естествено като всяка жена да се вкарам в правия път и да поотслабна, да се стегна и да получа този тонус от които силно се нуждая.
До сега:
предните 2 седмици ходих на фитнес : понеделник, вторник, сряда и петък(правих какво ли не, но май доста грешно). Четвъртъка се пусках по 10 мин на един странен тресящ се уред така и не му запомних името равнявал се на 1 тренировка заради муск. съкращения. А събота съм на плуване.
ЗАТОВА започвам дневника си от днес:
ядене : прегреших с една шопска салата (мислих да не хапвам заради лунния ден ама ....пуста му храна)
тренировка :
1. заграване с крострен.-5 мин, 5 лицеви(немога повече), повдигане на прасци до болка :)
2. гърди (пекторал, пек-дек)
3. гръб -долен горен скрипец
4. рамо
5. трицепс , бицепс
6. крака- клек с тежести и уред глутеус(всеки крак х35) и още два други
7. Край с коремни преси , пътека 6 мин+ 4 мин велоарг.
И това е за днес :)дано не се откажа и да имам мерак още дълго дълго :)

Темата беше редактирана от Mayweda на 26.07.10 14:48.

26.07.10
16:54

Здрасти и добре дошла:)

Това за лyнният ден от къде ти дойде на yма? Ако искаш да тренираш. трябва и да се храниш. Не може да стоиш глдана и да очакваш някакви страхотни резyлтати. Не искам да звуча назидателно но това което правиш не е правилно.
Yспех

казано от Mayweda на 26.07.10, 14:30:

ядене: прегреших с една шопска салата (мислих да не хапвам заради лунния ден ама... пуста му храна)

Добре дошла и поздравления за дневника! :)

Факт - прегрешила си - една салата не е никакво ядене, особено пък за деня като цяло, а и си тренирала. Тая гимнастика с лунната диета я зарежи. Имаш нужда от храна за да отслабнеш, запомни това. Казвам ти го с най-добри чувства и пожелания. Трябва да се храниш поне 4 пъти дневно, за предпочитане - 5-6 пъти. Храната трябва да ти бъде качествена, в подходящи количества и разпределена по подходящ начин. Да поставяш организма си в положение на глад и едностранчиво хранене е категорично погрешно и те уверявам, че няма да те отведе там, където искаш... Особено при условие, че спортуваш. Всъщност... виждам два варианта - доверяваш ни се сега “сляпо и безотговорно” или достигаш до тези изводи след време, на базата на собствен опит с погрешни методики.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.07.10 17:34.

27.07.10
09:42

Аре сега. Лунната диета може и да е глупост от гледна точка на бодибилдинга, но и тя - като монетата си има две страни. Най-малкото един такъв ден на течности изчиства организма и засилва имунната система. Аз вчера направих първият си ден и се чувствах прекрасно.

Не че ти казвам да не ядеш по пълнолуние, новолуние и т.н. За да направиш нещо - трябва да вярваш в него.
Ти си яла, което ще рече, че не си осъзнала и не си повярвала в същността.

Иначе Кольо е абсолютно прав. Направи си режим и яж по 3-4 пъти на ден, избягвайки или свеждайки до минимум храните, които НЕ ХРАНЯТ тялото ти.

27.07.10
10:23

Краткосрочното гладуване, или “Лунна диета” си има своите безспорни плюсове и по никакъв начин не влияе негативно върху постигнатото чрез тренировки (когато се прилага грамотно и разумно). Ето и малко четиво по въпроса: http://metaboliceffect.wordpress.com/2009/11/24/alternate-day-fasting-for-fat-loss/

27.07.10
11:28

иха колко мн хора са писали .... мерси на всички за съветите ви :), мисля да ги спазя.... аз от година някъде 1 път седмично правя разтоварващ ден(ако мога гледам да съвпада с фазите на луната) и се чувствам супер НО никога и преди не съм тренирала явно апетита ми се е увеличил :) ... така да продължа дневника:

27.юли.2010год
1. кафе с подлсадител + 1 л мин вода(като жаба съм хаха)
2. обяд- две печени чушки пълни с яjце и сирене + 2 залъка хляб
3. вечеря-тай като излизам в 6ч, май ще я пропусна и ще я заместя с някой фреш(портокал или грейпфрут)
Знам че е странно меню, но не устоях на чушките хаха :)

тренировка същата като предния ден за цялото тяло за 1ч и 30мин във фитнеса

Мнението беше редактирано от Mayweda на 27.07.10 11:31.

казано от Margaritka на 27.07.10, 10:23:

Краткосрочното гладуване, или “Лунна диета” си има своите безспорни плюсове и по никакъв начин не влияе негативно върху постигнатото чрез тренировки (когато се прилага грамотно и разумно).

Да, така е... но за един човек, който се храни и спортува както трябва, лунната диета съвсем не е наложителна. Ако в деня за гладуване трябва да тренирам, аз не мога да го направя качествено и съответно - затова не виждам смисъл (пак казвам - ако хранителният режим и натоварването са изпипани). Честно казано - глад веднъж седмично ми се вижда прекалено често, но... в крайна сметка е ОК, всеки има глава на раменете си.

Mayweda, не си закусвала, полу-необядвала си, нямаш намерение да вечеряш... ти си знаеш, но така няма да стигнеш там, където ти се иска. Твоя воля... Спирам със съветите, защото ако не ядеш, аз (поне) нямам с какво да ти помогна.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.07.10 11:54.

27.07.10
12:04

не не е така днес просто нямах тази възможност от сутринта ме дърпат напред назад по работи но от утре почвам здравословно и най-вече редовно хранене 4етох доста от дневниците на др момичета и видях и си направих горе долу меню така че ...от утре се захващам да се въртя около печката :)

28.07.10
16:42

28.юли.2010год
1. закуска: кафенце с мляко + 1/2ч л кафява захар
2. обяд: 3 кюфтета с 1 огромен домат и малко извара
3.вечеря: огромна салата (домати краставици чушки лук....зехтин и лимон)
Нетренировачен- направих само 1обиколка бързо ходене на гребната база(5км+1км от нас до там хаха) :) утре повече надявам се :)

Какво тегло желаеш да постигнеш и задържиш?
Вероятно от утре започваш, нали? (wasntme)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.07.10 05:42.

29.07.10
06:28

казано от Mayweda на 28.07.10, 16:42:

28.юли.2010год
Нетренировачен- направих само 1обиколка бързо ходене на гребната база(5км+1км от нас до там хаха) :) утре повече надявам се :)

Здравей, ако искаш да постигнеш това към, което се стремиш и то да бъде трайно трябва да обърнеш серьозно внимание на храната си. От 3 хранения за вчера само обяда е що годе добър. Другите две аз не ги броя за ядене. Не закусваш не вечеряш, защо така? На фотосинтеза ли смяташ да я караш?
Овесени ядки с кисело мляко е много добър вариант за здравословна и пълноценна закуска, а за вечеря към салата вземи и добави месо.
Оправдания от рода започвам от утре не се приемат или го правиш или не. Решението за промяна започва от момента, в който го кажеш, а не от утре или вдруги ден и т.н.
Поздрави!

29.07.10
06:55

казано от karpi на 29.07.10, 06:28:

казано от Mayweda на 28.07.10, 16:42:

28.юли.2010год

Здравей, ако искаш да постигнеш това към, което се стремиш и то да бъде трайно трябва да обърнеш серьозно внимание на храната си. От 3 хранения за вчера само обяда е що годе добър. Другите две аз не ги броя за ядене. Не закусваш не вечеряш, защо така? На фотосинтеза ли смяташ да я караш?
Овесени ядки с кисело мляко е много добър вариант за здравословна и пълноценна закуска, а за вечеря към салата вземи и добави месо.
Оправдания от рода започвам от утре не се приемат или го правиш или не. Решението за промяна започва от момента, в който го кажеш, а не от утре или вдруги ден и т.н.
Поздрави!

Съгласна съм, храната и е изключително малко и дори малкото храна, която има е не най-добрия избор.
Обаче , ако може да вметна един въпрос, малко личен (за което се извинявам, все пак не е мой дневник) , но попринцип в нетренировъчни дни, намалявате ли си храната в сравнение с тренировъчните?

29.07.10
07:47

наистина нз какво да правя и се радвам че го има дневника и ми давате съвети обещавам да се старая пове4е :((((( но не мога от 1 ден малко по малко...надявам се да променя лошия навик и да закусвам от сутринтта.
1. закуска : 2 тв сварени яйца, домат преди трен
2.след тренировка мляко-активия
3. обяд-пилешки флейки + салата
4. трябва да вечерям но немога имам си сем проблеми и ако хапна ще повърна мн ми е напрегнато... може по късно нещо да ям.само този път не ме съдете мн ви моля :(
тренировка :
1. заграване с крострен.-5 мин, 5 лицеви(немога повече), повдигане на прасци до болка
————2. гърди (пекторал, пек-дек)
      4. рамо
      5. трицепс , бицепс
      6. крака- клек с тежести и уред глутеус(всеки крак х35) и още два други—————два кръга от това
7. Край с коремни преси , пътека 6 мин+ 4 мин велоарг.

Мнението беше редактирано от Mayweda на 29.07.10 14:25.

казано от Mayweda на 29.07.10, 07:47:

наистина не знам какво да правя

Опитай това, което те съветваме... ако желаеш.

и се радвам че го има дневника

А каква е целта му? Просто да записваш това, което си правила до сега? Ако е така - няма смисъл, ти си го знаеш и без проблем си караш по инерция. Сутрин - кафенце, на обяд - нещичко, вечер - салатка... За този режим дневник не ти трябва. Има смисъл, ако ще променяш нещо в дългосрочен плен - това е своеобразна база данни, които ти винаги можеш да прегледаш и да направиш изводи, съответно - и корекции (ако се налага).

не мога от 1 ден малко по малко...

Искаш или не искаш?

надявам се да променя лошия навик и да закусвам от сутринта.

Отново питам - искаш или не искаш?

Който иска - намира начин. Който не иска - намира оправдание. Писалите в този дневник са от първия тип... А ти от кои си?

30.07.10
13:17

30.юли.2010год.
1. закуска : кафе с малко мляко, сок банан, 2 тв св яйца, ябълка—>
      тренировка—>
2.след тренировка мляко-активия
3. обяд-3 кюфтета,1варен картоф, шопска салата с извара
4. вечеря- тай като излизам менюто ще е :пилешки сърчица, гръцка салата, 100мл вермут :)
тренировка :
1. заграване с крострен.-6 мин, 7 лицеви(немога повече), повдигане на прасци до болка
————>2. гърди (пекторал, пек-дек)
    3. гръб -долен, горен скрипец
    4. рамо -2серии х 14
    5. трицепс , бицепс
    6. крака- клек с тежести и уред глутеус(всеки крак х35) и още два други—————>два кръга от това
7. Край с коремни преси до болка,нз как се казва уреда-когато сгъваш колена до лакти с теж., и другия повдигане на грака от висящо положение, пътека 6 мин+ 6 мин велоарг.

Мнението беше редактирано от Mayweda на 30.07.10 13:23.

30.07.10
14:13

Здрасти,
честито дневниче!
Най- добронамерено -
Аз още не съм постигнала своите цели и не знам дали съм достатъчно компетента да ти давам акъл, но маааалко твоят подход ми прилича на този на Vipcheto - тоест - хем пишеш тук, за да получиш компетенти съвети, пак хем спориш с хората, които искат да ти помогнат. Спокойно можеш да си отслабнеш колкото пожелаеш с неядене. Ние тук ядем - кой правилно, кой по- неправилно, но всички се борят да живеят по - здравословно. Аз, например, още не мога да намеря правилния път, а се мъча от месеци. Много ми беше трудно /и все още е/ да си преобърна настройката, а по- точно - че с ядене / но правилно/ се постигат трайните резултати. И някакси в началото така не можех да се доверя... нито за храната, нито за тренировките. Но сега вече започна да ми се тренира и силово, а в началото си мислех - Тия откачалки, как могат да клякат със 70???? Ако знаеш пък на мен сега как ми се кляка... За жалост не мога...
И да, апетитът идва с яденето.

Не знам дали бях дастатъчно ясна, но основната ми мисъл беше - да решеш точно какво искаш - бързо и ефектно отслабване за морето, или трайно, здравословно регулиране на теглото си.
Ако е второто, трябва да се довериш на тези, които вече са постигнали своите цели. Иначе - в Розали, или в БГ мама, или което и да е онлайн списание, има доволно много диети.
Дано не съм прозвучала остро, щото не ми е била това целта :)))
Успех!

Мнението беше редактирано от maxxi на 30.07.10 14:15.

30.07.10
14:23

Ми не си съвсем права, понеже тя хич не е яла малко, не е яла и много. Яла е нормално. Освен активията, но там мнението ми е субективно, аз не я понасям. Здравословен начин на живот не означава точно клекове със 70 кг., ядене на овес и яйца по 5 на ден. Например аз намирам за изключително нездравословна консумацията на месо, което е пълно с антибиотици и хормони за растеж и не го копувам, не го консумирам. Не налагам и подхода си на другите около мен. Всичко е индивидуално - хранене, спорт. Само крайната цел е еднаква - здраве и хармония

30.07.10
14:28

мерси права си както и всички останали... не искам бързо и неконтролируемо отслабване... ако мога 2 кг за месец пак е супер;) от днес почнах да ям доста както записах това не е малко, ако на някой му се струва малко нз... аз по принцип не ям толкова мн даже и преди когато не спортувах .. всичките ми колеги се чудят при такъв прием откъде тежа толкова...хахах а за спорта може би не съм от най - добрите карам го бавно почти през ден фитнес(за сега повече повторения без мн големи тежести), а в свободните ходя на гребната... в постоянството е вси4ко и в тъпия ми метаболизъм :)

Мнението беше редактирано от Mayweda на 30.07.10 14:30.

30.07.10
14:45

казано от loryyyy на 30.07.10, 14:23:

Ми не си съвсем права, понеже тя хич не е яла малко, не е яла и много. Яла е нормално. Освен активията, но там мнението ми е субективно, аз не я понасям. Здравословен начин на живот не означава точно клекове със 70 кг., ядене на овес и яйца по 5 на ден. Например аз намирам за изключително нездравословна консумацията на месо, което е пълно с антибиотици и хормони за растеж и не го копувам, не го консумирам. Не налагам и подхода си на другите около мен. Всичко е индивидуално - хранене, спорт. Само крайната цел е еднаква - здраве и хармония

Не, не, аз нямах пред вид, че здравословният начин на живот е свързан с клекове - имах пред вид, че доста неща, които четях в началото по дневниците - както храна, така и тренировки, ми се струваха абсурдни. Докато постепенно се убедих, че изобщо не са абсурдни.
Все пак масата не е свикнала с идеята жена да тренира с такива тежести, нали. И всички сме чували израза - по- често, но по малко, но какво точно означава това, аз  разбарах едва в този форум. И друго - много е трудно за човек, вечно на диети, да се убеди, че всъщност с ядене ще постигне трайни резултати. 
Пък аз въобще не говоря за това, какво трябва да съдържа това ядене или какъв режим да спазва -това самият човек трябва да си открие за себе си.
Исках само да кажа, че ако не си промениш начина на мислене, все ще ти се струва, че това, което правиш не е правилно. Понеже всички около мен отслабват с диети и някак си е негласно прието - който иска да отслабне, да пази диета. Ето това мислене е много трудно да го преобърнеш и да му повярваш. Аз още не съм успяла напълно.

Мнението беше редактирано от maxxi на 30.07.10 14:46.

30.07.10
15:26

На диета са всички в този форум, както и аз. Диетата е определен хранителен режим. Идеята на тези дневници не е всички да почнем да ядем едно и също, за да е правилно или достатъчно. Тя има посочени яйца, кюфтета, картофи, зеленчуци, пилешки сърца, които по заведенията са винаги пържени в масло, има и вермут, който е бая калории. Аз лично намирам, е даже е прекалено много за отслабващ.

30.07.10
17:40

казано от loryyyy на 30.07.10, 15:26:

На диета са всички в този форум, както и аз. Диетата е определен хранителен режим. Идеята на тези дневници не е всички да почнем да ядем едно и също, за да е правилно или достатъчно. Тя има посочени яйца, кюфтета, картофи, зеленчуци, пилешки сърца, които по заведенията са винаги пържени в масло, има и вермут, който е бая калории. Аз лично намирам, е даже е прекалено много за отслабващ.

Това се превръща в безсмислено назговаряне, в което аз казвам едно, а ти спориш с мен за нещо съвсем различно.

Ми не си съвсем права, понеже тя хич не е яла малко, не е яла и много. Яла е нормално.

Напротив, все още има много да работи по хранителния си режим.

Например аз намирам за изключително нездравословна консумацията на месо, което е пълно с антибиотици и хормони за растеж и не го кУпувам, не го консумирам.

ОК, месото е нездравословно. Ще си поговорим ли за торове и пестициди в плодовете и зеленчуците?

Всичко е индивидуално - хранене, спорт. Само крайната цел е еднаква - здраве и хармония.

Това е единствената точка, с която съм съгласен.

Боже, ако в заведенията ВИНАГИ пържеха в масло, светът щеше да е едно по-добро място :)

31.07.10
05:11

Например аз намирам за изключително нездравословна консумацията на месо, което е пълно с антибиотици и хормони за растеж и не го кУпувам, не го консумирам.

Хахахаха! Верен на себе си! Кефиш ме!

31.07.10
12:15

Да, благодаря за поправката, нямам комплекси относно правописа на български език. Ами да си поговорим за торове и пестициди. Първо, на българския пазар са много по-достъпни био плодове и зеленчуци. Второ, важно е да знаем кои зеленчуци са склонни да натрупват  повече нитрати, както и кои части на растенията са най-опасни.  Тъй като нитратите не се натрупват равномерно в плодовете и зеленчуците. Как да ги приготвим, каква е безвредната доза нитрати на килограм тегло. Аз не съм веган, не се храня само с растения и не подстрекавам никого да не кУпува и да не се храни с месо. И не се заяждам, само коментирам, това е форум и всеки може да си изкаже мнението свободно. Надявам се. И си мисля, че си струва понякога да се погледне и една по-разлина гледна точка. Здравословната храна днес не е така лесно достъпна както във времето на нашите баби и палео диетата е до голяма степен трудно приложима, ако живееш в града и нямаш село...Тук ставаше въпрос за отслабващ и приетите от него калории. И изказвания на ангро за клекове, тежести и диетите в бгмама.

казано от loryyyy на 31.07.10, 12:15:

Тук ставаше въпрос за...

Можем да поговорим за торовете и пестицидите, но те уверявам, че рискът с тях не е по-различен и по-малък от така отровното месо. Различаваш ли зеленчуците с наднормено количество нитрати? Ако да, моля сподели, защото аз не мога. Права си - не всички от тях натрупват еднакво остатъчни количества, но нека не забравяме, че не става въпрос само за нитрати. Не случайно говоря за торове и пестициди, да напомня ли за тежки метали в почвата? А за хормонални препарати в растениевъдството? Дългичък ще стане разговорът. Именно защото чистата храна не е толкова достъпна, затова правим това лирично отклонение. Всеки може да каже мнението си свободно, също както всеки с глава на раменете си може да прецени кое е чиста монета. Тук си говорим за принцип на хранене, който очевидно работи... и за изказвания ангро по отношение на месото...

31.07.10
20:49

Закуска:кафе чисто, 150 г овесени ядки, пр.мляко
Втора закуска: 1 сухар, намазан с нискомаслена извара
Обяд: 2 чушки пълнени с ориз,салата-краставици и домати
Следобедна закуска: сок от моркови и ябълка 250мл.(домашен)
Вечеря:1/2 чушка с ориз и салата
Нетренировъчен мн мързелив ден с лека едночасова разходка.....

Мнението беше редактирано от Mayweda на 31.07.10 21:02.

прясното мляко от къде го набавяш? по принцип е по-добре да не се оливаш с него :)
нискомаслените продукти не винаги са удачния избор. даже по-добре да ги избягваш.. и аз някога си мислех “я, мляко 0,1% - супер, с това ще стане” Да, ама не, защото, за да ги направят уж нискомаслени, минават през какви ли не преработки и слагат какви ли не други неща// Както и уж диетичните напитки, в които махат захар и бутат аспартам.
Днес нямаш особено много белтък в храната.
Ориза какъв е?

31.07.10
21:05

след като се разрових малко ... намерих тази диета (режим) лесен е за спазване но нз дали е хубав , а за ориза ...май бял :( ам зле съм с готвенето :(

Фитнес диетата е напълно балансирана и може да се спазва неограничено дълго. Калоричната й стойност е от 1000 до 1400 ккал дневно. Освен това всеки ден трябва да се добавят най-малко 30 минути фитнес натоварвания. Ако се придържате към този режим достатъчно дълго, наднорменото тегло намалява постепенно (до 5 кг месечно), без стрес и вреда за здравето.

Фитнес диета – примерно меню
Понеделник
Закуска: 150 г сварени овесени ядки или елда
Втора закуска: 1 филийка ръжен хляб, намазана с нискомаслена извара
Обяд: 1 купичка зеленчукова супа, 1 салата от домати, краставици и магданоз, подправена със зехтин
Следобедна закуска: 200 г плодове по избор
Вечеря: 150 г варена риба, 150 г сварен ориз

Вторник
Закуска: 150 г сварени овесени ядки, кафяв ориз или елда
Обяд: 200 г задушени зеленчуци
Вечеря: 200 г варено телешко месо, 1 зелена салата, подправена със зехтин и лимонов сок

Сряда
Закуска: 100 г сварени овесени ядки, кафяв ориз или елда
Обяд: 1 зелева салата, подправена със зехтин и лимонов сок,
Вечеря: 200 г сирене, 1 купичка нискомаслено кисело мляко, 2 варени яйца

Четвъртък
Закуска: 200 г сварени овесени ядки, кафяв ориз или елда
Втора закуска: 1 купичка нискомаслено кисело мляко, 1 пълнозърнест кроасан
Обяд: 1 купичка зеленчукова супа, 3 варени картофа
Следобедна закуска: 1 банан
Вечеря: 150 г печена риба, 1 салата от зеленчуци по избор, подправена със зехтин и лимонов сок

Петък
Закуска: 2 банана
Втора закуска: 100 г сушени кайсии
Обяд: 1 портокал, 1 ябълка
Следобедна закуска: 100 г стафиди
Вечеря: 1 купичка нискомаслено кисело мляко, 1 ябълка

Събота
Втора закуска: 1 филийка ръжен хляб, намазана с нискомаслена извара, 2-3 овесени бисквити
Обяд: 1 купичка зеленчукова супа, 1 варено яйце
Следобедна закуска: 200 г варени макарони, 1 банан
Вечеря: 150 г варено или печено пилешко месо (без кожата), 1 салата от домати, краставици и магданоз, подправена със зехтин

Неделя

Може да се яде всичко, но без да се преяжда.

Ще ти дам съвет, защото съм била там, а когато ме предупреждаваха не се вслушвах и сгреших. Влезнах в кръговрата на тези безумни диети, предписани по грамажи дни и часове. Преди доста години и въпреки, че сега не гладувам, все още си нося последиците.

Та относно въпросната диета. Да, при нея до колкото виждам не се залага на пълното гладуване. Ето какво мисля

Понеделник
Закуска: 150 г сварени овесени ядки или елда - хубаво е тук да има и белтък, а не само въглехидрат
Втора закуска: 1 филийка ръжен хляб, намазана с нискомаслена извара - нека да си е пълномаслена
Обяд: 1 купичка зеленчукова супа, 1 салата от домати, краставици и магданоз, подправена със зехтин - това тук не е ядене, а гарнитура към него. фибри и вода. А мускулите, клетките имат нужда от по-стойностни неща.
Вечеря: 150 г варена риба, 150 г сварен ориз - внимавай с ориза, и по-добре ако ще го хапваш да е на обяд, а вечерята да е месото със зеленчуци, или сирене и тн

Вторник
Обяд: 200 г задушени зеленчуци
Вечеря: 200 г варено телешко месо, 1 зелена салата, подправена със зехтин и лимонов сок

Сряда
Закуска: 100 г сварени овесени ядки, кафяв ориз или елда
Обяд: 1 зелева салата, подправена със зехтин и лимонов сок, - това тук какво е? безумно като и обяда във вторник. 200г зеленчуци. това е един домат! ще се наядеш ли с него?
Вечеря: 200 г сирене, 1 купичка нискомаслено кисело мляко, 2 варени яйца - до сега само зелении и тук изведнъж бум от белтъци, интересна подредба са направили: )

Четвъртък
Закуска: 200 г сварени овесени ядки, кафяв ориз или елда
Втора закуска: 1 купичка нискомаслено кисело мляко, 1 пълнозърнест кроасан
Обяд: 1 купичка зеленчукова супа, 3 варени картофа - не, нямаш белтък отново
Следобедна закуска: 1 банан
Вечеря: 150 г печена риба, 1 салата от зеленчуци по избор, подправена със зехтин и лимонов сок

Петък - понякога е хубаво да правиш разтоварващи дни, веднъж месечно, които може да са само на плодове.. или зеленчуци, някои хора се чувстват добре. аз не съм експериментирала с това
Закуска: 2 банана
Втора закуска: 100 г сушени кайсии
Обяд: 1 портокал, 1 ябълка
Следобедна закуска: 100 г стафиди
Вечеря: 1 купичка нискомаслено кисело мляко, 1 ябълка

Събота
Втора закуска: 1 филийка ръжен хляб, намазана с нискомаслена извара, 2-3 овесени бисквити
Обяд: 1 купичка зеленчукова супа, 1 варено яйце
Следобедна закуска: 200 г варени макарони, 1 банан
Вечеря: 150 г варено или печено пилешко месо (без кожата), 1 салата от домати, краставици и магданоз, подправена със зехтин

Неделя
Може да се яде всичко, но без да се преяжда.

Та като цяло - 1000ккал са малко. не знам каква диета е тази, но определено не е фитнес/то много се е изкривило това понятие. онзи ден се запознах с една инструкторка, която беше шокирана от мен. нейна тренираща ме пита какво мисля за храненето след тренировка вечер, отговорих и: “та това са едни от най-важните хранения”.съответно треньорката хлъцна). на много от храненията нямаш никакъв белтък, а само зеленчуци. И още нещо - не би ли се чувствала по-добре сама да си определяш менюто? днес ти се яде свинско - готово, утре - риба, в другиден хляб и сирене. Ще свикнеш, стига да знаеш коя храна трябва да предпочиташ пред друга. Много по-добре пържола и салата, от колкото само един банан нали. Внимавай с този тип диети, и дано съм ти помогнала до някъде :)

01.08.10
16:54

мерси мн за съветите :)
Закуска: 150 г сварени овесени ядки и 1 яйце, кафе
Втора закуска: 1 сухар, намазана с извара
Обяд: печено пиле-бяло мес-о без кожа мразя кожата, 1 салата от домати, краставици , подправена със зехтин
Следобедна закуска: 2-портокала
Вечеря: 150 г пак пиле, кисело мляко активия 1/2
тренирровка във фитнеса пак както преди за горе долу 2 часа... от др седмица ще правя по 3 кръга и сменям :)

05.08.10
08:57

последните 3 дни бяха мн гадни.. затова даже не искам да ги споменавам :) нямаше тренировки, а за хранителен режим да не говорим ... предимно наблягах на прасковите, но не отказвах и от др неща по малко...Днес вече способна и на крака мога да продължа ...отново..
закуска: кафе с мляко, сок ананас, 2 праскови и 2 варени айца
обяд: пиле флейки, салата, зядушен лук
следобяд: орехи малко + мн ми се дояде сладко затова фитнес нестле вафла :)
вечеря: пак като обяд
тренировка :
1. заграване с крострен.-6мин, 5 лицеви(немога повече), повдигане на прасци до болка
    4. рамо
    5. трицепс , бицепс
    6. крака- клек с тежести и уред глутеус(всеки крак х35) и още два други—————два кръга от това
7. Край с коремни преси , пътека 6 мин+ 20 мин велоарг. .. трябваше да правя 3 кръка тази седмица но тай като бях зле  ...  ще продължа още 1 тренировки така..и ще сменя програмата с 3 кръга за 1 седм и край.. почвам друга

Мнението беше редактирано от Mayweda на 05.08.10 18:40.

05.08.10
09:11

И гадните дни са част от пътя. Всеки ги има. Дали ще ги пишеш или не си е твое право, но е хубаво да го правиш, принципно.

05.08.10
15:03

Mayweda, здравей и от мен, малко късно те посрещам, но не съм имала възможност да се застоявам пред компютъра. Аз няма да се повтарям, всички преди мен са написали това, което трябва. Аз също имам забележки към хранителния ти режим, който мисля, че с повече желание ще успееш да коригираш. Относно тази диета, която си публикувала струва ми се, че въглехидратите са твърде много (200гр овес, ориз и т.н), а белтъка никакъв го няма, по-скоро е в скромни количества. Има много информация в сайта за хранителните режими, ориентирай се към някой от тях и спойно можеш да си съставиш свой, с продукти които консумираш, важното е да имаш минимум 4 яденета за деня. Пий повече течности, по скоро вода, отколкото сокчета и т.н. Активията няма  да е зле да я замениш с друго кисело мляко (Елена, Сердика). Яйца, месо, извара, сирене, риба, зеленчуци, сурови ядки, зехтин, маслини...Виждаш колко богат избор има, а това е само някаква част. Успех с целите! :)

05.08.10
18:41

мерси да .. старая се почече с храната ... даже има малък ефект за 3 седмици горе долу 1 кило :) което за мен е добре защото го задържам :) и съм хеппи

06.08.10
08:51

казано от Mayweda на 05.08.10, 18:41:

мерси да .. старая се почече с храната ... даже има малък ефект за 3 седмици горе долу 1 кило :) което за мен е добре защото го задържам :) и съм хеппи

Браво, браво! Дано е така, щото мене кантарът няколко пъти вече ме лъга с по две - три килца.

06.08.10
10:50

мм дано не ме лъже но от 1 седмица е така показва едно и също...но и да се промени няма да съжалявам усещам се добре в смисал за пръв път съм толкова вманиачена в нещо ако пропусна и ден да се движа ми е криво и гузно :)...
закуска: кафе с мляко, мн вода :) 2 праскови и фреш -моркви+яълка
обяд: риба тон в собствен сос + печени домати с лук........... ще попълна на края на деня

Мнението беше редактирано от Mayweda на 06.08.10 10:51.

06.08.10
11:02

казано от Mayweda на 06.08.10, 10:50:

мм дано не ме лъже но от 1 седмица е така показва едно и също...но и да се промени няма да съжалявам усещам се добре в смисал за пръв път съм толкова вманиачена в нещо ако пропусна и ден да се движа ми е криво и гузно :)...

Така, така, то така се ‘почва :))))

06.08.10
13:59

казано от maxxi на 06.08.10, 08:51:

казано от Mayweda на 05.08.10, 18:41:

Браво, браво! Дано е така, щото мене кантарът няколко пъти вече ме лъга с по две - три килца.

Хаха , мен ме лъже постоянно ... :D

Mayweda , успех с дневника , храната и духовният мир , най- важното е да си хепи ! :)

08.08.10
13:30

07.08.2010год
закуска: кафе, 2 праскови, огромно парче диня
след закуска: пълнозърнест хляб Фреш + извара
обяд: 2 пълнени чушки с каф ориз, салата
вечеря: тъй като не бях в нас бира + цаца.... мн айляшки ден хаха
тренировка :
1. заграване с крострен.-7мин, 8 лицеви(немога повече), повдигане на прасци до болка
  4. рамо
  5. трицепс , бицепс
  6. крака- клек с тежести и уред глутеус(всеки крак х35) и още два други—————ТРИИИ най после кръга от това като тази седмица увеличих тежестите почтни на всичко
7. Край с коремни преси до болка , пътека 6 мин+ 10 мин велоарг+ вибро трен 10 мин

08.08.2010год
закуска: кафе с мляко, праскови, 1 айце
обяд: филия пълнозърнест хляб Фреш+ домат + извара+ пържола пилешка
вечеря: нещо ми е тежко днес така че може малко диня :) или салата——> Нетренирочъчен ден

16.09.10
20:44

И така “here i go again on my own” хахах след 1 месец -море ...почивка...мн пиене :) , дипломни работи-които ще ме довършат все още.... аз съм отново тук и почвам отначало с малък старт, няма да се предам клкото и да ми се иска... и да не се пресилвам днес направих нещо добре познато като за 1 тренировка след айляка....
1. заграване с крострен.-6 мин, 7 лицеви(немога повече), повдигане на прасци до болка
————>2. гърди (пекторал, пек-дек)
  3. гръб -долен, горен скрипец
  4. рамо -2серии х 14
  5. трицепс , бицепс
  6. крака- клек с тежести и уред глутеус(всеки крак х35) и още два други—————>два кръга от това
  7. Край с коремни преси до болка,нз как се казва уреда-когато сгъваш колена до лакти с теж., и другия повдигане на грака от висящо положение, велоарг-15мин.
закуска: 2 яица, 1 ябълка
обяд:мусака :), извара + домат
вечеря: салата + пълнозърнест хляб и половин диетична вафла хах...лошо ядене знам :)

17.09.2010год
ден- нетренировъчен
закуска: кафе с ябълка
обяд: слагети със дом. сос и кайма
след обяд: фитнес вафличка
вечера: салата

Мнението беше редактирано от Mayweda на 17.09.10 14:48.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1