01.08.10
07:22
“За да поддържате енергията си за тренировките, ограничете кардио тренировката до 20 минути 4 пъти седмично и я увеличавайте до не повече от 40 минути 4 пъти седмично, за да осъществите допълнително изчистване на мазнините.”
Добре аз като правя кардио всяка сутрин по 30 мин толкова ли лошо ще ми се отрази на свалянето?
Само аз ли не разбрах какво искаш да кажеш ?
Кардиото си е кардио, с него поддържаш един пулс, и се изгарят калории какво толкова има да му мислиш ?
Ми този цитат е от една статия за НВД и как се прави кардиото при нея.И нали пише по 4 пъти седмично а аз го правя по 7.Въпроса ми е дали ще има по-голям/по-малък ефект като го правя всеки ден.
Не. Защо? 40 минути се препоръчват когато кардиото не е на гладно и не е след тренировка, защото първите 10-20 минути от сесията не гориш мазнини, а гликоген. Чак след т’ва започват мазнините да се горят. Но ако е сутрин или след тренировка, няма наличен гликоген, тъй като не си се хранил (освен ако не пиеш кафето със захар преди да тичаш), съответно 20-30 минути стигат, защото с първата стъпка на пътеката започва горенето на мазно. Обаче тия 30 минути са ок когато тичаш 3-4 пъти седмично. Наистина го ограничи, защото както си на НВД сега, не ти стига храната за възстановяване, при все, че и с тежести тренираш у вас. Ще претренираш и ще попаднеш в застой.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.08.10 07:32.
Можеш така да го разделиш - в нетренировъчните дни да ти е цялото кардио. Примерно два-три пъти седмично вдигане на тежести и още толкова кардио когато нямаш тренировки с тежести. Така ти се събират по-малко тренировки наведнъж, за сметка на честотата. Така ако съумееш да не прекаляваш, ще ускориш метаболизма и ще си помогнеш със свалянето.