Кардио въпрос ....пак =/

01.08.10
07:22

“За да поддържате енергията си за тренировките, ограничете кардио тренировката до 20 минути  4 пъти седмично и я увеличавайте до не повече от 40 минути 4 пъти седмично, за да осъществите допълнително изчистване на мазнините.”
Добре аз като правя кардио всяка сутрин по 30 мин толкова ли лошо ще ми се отрази на свалянето?

01.08.10
07:25

Само аз ли не разбрах какво искаш да кажеш ?
Кардиото си е кардио, с него поддържаш един пулс, и се изгарят калории какво толкова има да му мислиш ?

01.08.10
07:28

Ми този цитат е от една статия за НВД и как се прави кардиото при нея.И нали пише по 4 пъти седмично а аз го правя по 7.Въпроса ми е дали ще има по-голям/по-малък ефект като го правя всеки ден.

01.08.10
07:31

Не. Защо? 40 минути се препоръчват когато кардиото не е на гладно и не е след тренировка, защото първите 10-20 минути от сесията не гориш мазнини, а гликоген. Чак след т’ва започват мазнините да се горят. Но ако е сутрин или след тренировка, няма наличен гликоген, тъй като не си се хранил (освен ако не пиеш кафето със захар преди да тичаш), съответно 20-30 минути стигат, защото с първата стъпка на пътеката започва горенето на мазно. Обаче тия 30 минути са ок когато тичаш 3-4 пъти седмично. Наистина го ограничи, защото както си на НВД сега, не ти стига храната за възстановяване, при все, че и с тежести тренираш у вас. Ще претренираш и ще попаднеш в застой.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.08.10 07:32.

01.08.10
07:50

Дали ще е добре да правя кардио-то в нетренировъчните дни ?

01.08.10
08:13

Можеш така да го разделиш - в нетренировъчните дни да ти е цялото кардио. Примерно два-три пъти седмично вдигане на тежести и още толкова кардио когато нямаш тренировки с тежести. Така ти се събират по-малко тренировки наведнъж, за сметка на честотата. Така ако съумееш да не прекаляваш, ще ускориш метаболизма и ще си помогнеш със свалянето.

01.08.10
08:57

Мда...прав си,ще почна да правя кардиото през ден в дните който не тренирам(те също са през ден) Мерси =)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1