01.08.10
08:04
на родопея пише,че е 59 кал и нищо повече.някои да зн какво е отношението межди б:М:В
и изварата на ЕМ Джей Дервиз на нея пише 18б 1м 3в 93 кал.Но в този сайт http://www.nay-mag.com/product_info.php?products_id=1325 дадените стойности са различни от тези на опаковката.Купувах си от нея на няколко пъти ноо взех да се съмняжам нещо след като видях това разминаване и сега незнам каква извара да си купувам да ям.Дайте някакви предложения
01.08.10
10:07
#1
Ами според мен няма качествена извара на Българския пазар,затова си правя домашна такава :).
Както беше казал един пич.Изварата е отпадачен продукт и няма смисъл просто да я правят фалшива...по-скъпо ще им излезне.Колкото и да е лоша БГ изварата според вас....аз си ям по 500г на ден и тва е :)
Тъкмо отваряте тема за извара.Забелязахте ли по магазините тази на Дядо ЛИбен обогатена със суроватъчен протеин :D.
Интересно ми защо тази фирма държи такива цени,5лв за кг,Има доста сирена наполовина.Какво ли има в тях,направо не искам да си мисля.
И аз се успокоявам с това,че е отпадъчен продукт и да не го пълнят с боклуци,реално друго нещо което могат да сложат ще е по-скъпо.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 01.08.10 15:45.
казано от baisvetlan на 01.08.10, 10:07:
Ами според мен няма качествена извара на Българския пазар,затова си правя домашна такава.
Как се прави домашна извара? Би ли споделил?
02.08.10
17:30
#6
Ами преди е правих с краве мляко,а сега баба ми има в един двор 2-3 козички те дават доста мляко лятото и тя приготвя сирене и извара .А ето рецептата:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/45396/
Мнението беше редактирано от baisvetlan на 02.08.10 17:30.
казано от Biad__ на 01.08.10, 15:44:
Тъкмо отваряте тема за извара.Забелязахте ли по магазините тази на Дядо ЛИбен обогатена със суроватъчен протеин :D.
Снощи изядох една тарелка от въпросната извара , много е хубава , има доста автентичен вкус , смисъл има вкус на истинска извара. Леко кисела , ронлива , харесва ми. Като хранителни стойности по опаковка е супер , пък дали има нещо вярно .. , няма кой да каже :)