Да та е*а у белата ризка, оди стани машинописка, само почиваш :D :D :D :D :D :*
30.07.10
17:30
Почивката ражда шампионите, младежо... 8-) ...а тренировката съсипва цялата почивка! :P
Сега го давам кротичко, но след месец батко пак ще започне да навлиза в обороти! (muscle)
31.07.10
09:28
31 юли 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 1 сандвич с филе и кашкавал (3 филийки пълнозърнест хляб), 2 яйца
[тренировка]
1.2. Втора закуска - пропускам
1.3. Обяд - пилешко бутче на грил, 1 кисело мляко с 6 супени лъжици овесени ядки, 3 чаени лъжички пчелен прашец и щипка канела
1.х. По никое време - 1 протеинов бар (с 20 g протеин)
1.4. Следобедна закуска - 1 пилешко шишче, овчарска салата
1.5. Вечеря - пиле с пресни гъби, ориз със зеленчуци (китайска кухня)
1.6. Преди лягане - пропускам
2. Тренировка - фитнес (крака и рамо)
3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate
4. Общо мнение за храненето днес - странно хранене скалъпих днес. Отидох малко по-късно на фитнес и затова закусвах малко по-солидно. От обяд нататък бях само в движение. По едно време огладнях и за късмет минавах покрай магазин за добавки, та забърсах един протеинов бар. Следобедната закуската ме свари в Арена, затова е малко екзотична. Вечерях в китайски ресторант. Отдавна се каня и откровено си се натъпках без капка срам! :) Легнах си рано и затова пропуснах изварата преди сън...
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и отпочинал, тренирах чудесно. Тренировката - същата като в последните седмици, с удоволствие установих, че 4 серии по 10 полуклека със 100 kg ме затрудняват все по-малко. Доволен съм, разкошен тонус, настроение и хъс за спорт.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.08.10 06:59.
01.08.10
06:56
1 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, печени картофи (около 150 g), 2 яйца
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко с 6 супени лъжици овесени ядки, 3 чаени лъжички пчелен прашец и щипка канела, 1 яйце
1.3. Обяд - свински пържоли, запечени с лук, гъби и кашкавал + варени картофи
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, огретен (100-150 g)
1.5. Вечеря - пилешко филе на грил (около 150-200 g), печени картофи (около 300 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g)
2. Тренировка - фитнес - гърди, гръб, корем, бицепс и трицепс (гърдите с лост)
3. Хранителни добавки
3.1. Преди тренировка - 1 доза Endorush
3.2. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate
4. Общо мнение за храненето днес - абе... малко картофен ден се получи днес. Случайно.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и отпочинал, разсъних се нормално, но от келешлък “жулнах” доза Endorush преди фитнеса. Тренировката там - стегната, интензивна, с чудесен тонус, същата като миналата седмица:
- хоризонтална лежанка (лост) и придърпване на горен скрипец (широк хват пред гърди) - 4 серии (за всяко упражнение)
- полулег (лост) и придърпване на горен скрипец (тесен хват пред гърди) - 4 серии (за всяко упражнение)
- кофички (собствено тегло) и придърпване на горен скрипец (широк хват зад врат) - 4 серии (за всяко упражнение)
- бицепсово сгъване (с EZ лост) и трицепсово разгъване (V-хват на скрипец) - 4 серии (за всяко упражнение)
После добавих 4 серии раменни преси с щанга (пред гърди). След тях - разтоварващи серии за бицепс - 4 серии по 15 повторения (5+5+5) със съответно 12.5, 10 и 7.5 kg. Доволен съм. Тежестите бяха както планувах - около 60-70% от максималните, с които тренирах преди да започна намаляването на оборотите. Тонизирах се чудесно.
P.S. Хммм... сега се замислих, че тежестите, с които натоварвам бицепс и трицепс са много малко под максималните (за разлика от всички други тежести). Дали пък в мен не дреме един класически плажен билдър? 8-)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.08.10 17:11.
02.08.10
06:48
02 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела
1.3. Обяд - пилешко бутче на грил, зрял червен боб (250 g), 3 яйца по панагюрски
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
1.5. Вечеря - пилешко филе на грил (около 150-200 g), печени картофи (250 g), 2 кюфтета на скара
1.6. Преди лягане - извара (200 g), фъстъци (40-50 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки - не
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. На обяд яйцата по панагюрски бяха варени (а не пържени, както ги правят на някои места) и с малко настъргано сиренце отгоре. Просто чудесни!
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се малко по-трудно от обикновено, но тонусът е добър. Почти цял ден ме боли глава - леко и тормозещо. През втората половина от деня съм доста отпуснат физически.
Решил съм през август да елиминирам източниците на кофеин...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.08.10 17:27.
03.08.10
08:03
03 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест хляб), 2 яйца, маслинена паста
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150 g), варен бял ориз (60-65 g), 1 яйце
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, кашкавал със сирене на фурна (250 g), малко печени картофи
2. Тренировка - почивка
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Имам сериозно намерение леко да намаля въглехидратите през следващите 10-ина дни (с “профилактична” цел). Вечерята ми не е читава...
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се моментално. Перфектен тонус!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.08.10 20:55.
Ясно, писах в гугъл и ми излязоха, какви ли не продукти, но не и чист цитрулин.
03.08.10
09:54
Ами... възкиселичък бял прах, разтваря се добре.
Според моите впечатления, ако се търси възстановителен ефект, работещата доза е поне 4 g.
Ако се гони напомпване - поне 5-6 g, като цяло поне при мен не се проявява като особено силен вазодилататор.
04.08.10
07:33
04 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 1 филийка пълнозърнест ръжен хляб, 1 яйце
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 1 доза суроватъчен протеин, 1 сандвич с кашкавал и маслинена паста (2 филийки пълнозърнест хляб), 1 кисело мляко с 1 супена лъжица ленено семе и щипка канела
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150 g), варен бял ориз (60-65 g), 1 яйце
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 3 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
1.5. Вечеря - 1 пилешко бутче и 2 крилца на грил, печени картофи (150-200 g)
1.х. По никое време - пилешко филе на грил (100-150 g)
2. Тренировка - фитнес - гърди, гръб, корем, бицепс, трицепс
3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 5 g Citruline malate
3.2. След тренировка - 24 g суроватъчен протеин
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се моментално. Чувствам се перфектно и направих ултра-интензивна тренировка (силно намалени почивки между сериите и упражненията). Тонус - перфектен, раздвижих се чудесно, тежестите бяха 60-70% от максималните. Ето как тренирах:
- хоризонтална лежанка (дъмбели 20 kg) и набирания (широк хват, собствено тегло) - 4 серии (за всяко упражнение)
- флайс (дъмбели 15 kg) и придърпване на долен скрипец (тесен хват, 50 kg) - 4 серии (за всяко упражнение)
- избутване на обратен наклон (дъмбели 20 kg) и придърпване на долен скрипец (широк хват, 45 kg) - 4 серии (за всяко упражнение)
- бицепсово сгъване на машина и разгъване за трицепс на скрипец (въже) - 4 серии (за всяко упражнение)
- сгъване за бицепс (дъмбели 10 kg) и разгъване за трицепс на скрипец (прав лост, в подхват) - 4 серии (за всяко упражнение)
Много приятна тренировка, чудесно ми се отрази. Следващата седмица ще намаля още тежестите.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.08.10 21:33.
05.08.10
06:25
05 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 3 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, малко кашкавал и маслинена паста
1.х. По никое време - извара (200 g)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко с 1 супена лъжица ленено семе и щипка канела
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (150 g), зрял боб (120 g), 1 яйце
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 3 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (150 g), зрял боб (120 g), фъстъци (40-50 g)
1.6. Преди лягане - пропускам
2. Тренировка - почивка
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. На път за работа си взех една кофичка извара, ще я “разхвърлям” между останалата храна днес, пък да видим... Намалявам леко въглехидратите. Лягам си рано, затова пропускам последното хранене.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се лесно, но трудно се разсъних. Снощи легнах късно, а и вчерашният ми ден беше доста уморителен. Бавнично влизам в час, но не посегнах към кафе. По обяд се одремах мощно... уморен съм през изминалите ден-два, сънят ми е малко.
P.S. След обяд пих едно кафе, защото трябва да използвам главата си (имам да превеждам), а взех да се заглеждам неадекватно в една точка. Кофеинът си е кофеин...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.08.10 19:29.
Здравей :), защо нямаляш въглехидратите, заради намалените обороти при тренировките ли?
Отказът от кофеинови напитки, дори и за месец почивка е много добро решение. Аз не бях пила 1 месец кафе и много добре ми се отрази, но пак почнах да го пия, не че не мога без него, но ей така за разнообразие и след месец пак ще го спра и ще редувам.
Лененото семе, което ядеш смляно ли е или семенцата са цели? И последен въпрос от тези фъстъци дето ги ядеш преди лягане не ти ли става тежко? Те печени ли са или сурови? Защо не хапваш други ядки - орехчета или бадеми?
05.08.10
07:14
казано от karpi на 05.08.10, 06:40:
Здравей :) ...
Здрасти! :P Ще отговарям по реда на въпросите:
- въглехидратите - пипам ги основно с оглед на доста намалената физическа активност. От друга страна ми предстои почивка и море (живот и здраве), та реших да си спретна малко (но наистина малко) по-строг режим преди това. Разбира се, нямам намерение по време на тази почивка да се храня безобразно и безразборно, но все пак ще “избягам” от относително строгия и не особено разнообразен хранителен режим, с който карам от есента.
- кофеинът - всъщност си направих сметка, че аз вече пия кафе всяка сутрин, а и не много рядко посягам към второ или енергийна напитка. Не мисля, че това е наложително за мен, особено в момента. Стимулантите на нервната система се използват при нужда, а не като ежедневие (така смятам аз). Когато човек е правилно нахранен и отпочинал, нужда от кофеин няма.
- лененото семе - за офиса си купувам натрошено, а в къщи си го меля с мелничка за черен пипер. Натрошеното е скъпичко и съвсем скоро ще се оборудвам с втора мелничка.
- фъстъчките - в момента (последните дни) са печени, но в повечето случаи са сурови. Да си призная - хич не ми е тежко, хапвам си ги заедно с изварата и после се чувствам чудесно. В менюто ми се прокрадват и други ядки (май само аз приемам, че фъстъците са ядки, ама както и да е) - бадеми, лешници, орехи, шам-фъстък, но по-рядко. Причината е чисто икономическа. ;) През зимата и пролетта много харесах тиквеното семе, ще си купя пак при първа възможност (сега си припомних за съществуването му, пуста склероза!). :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.08.10 09:33.
06.08.10
07:40
06 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 3 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 1 яйце, малко кашкавал и маслинена паста
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко с 1 супена лъжица ленено семе и щипка канела
1.3. Обяд - 1 пилешка пържола на скара и 4 крилца (общо около 250 g месо), грах (120-130 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 3 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела
1.5. Вечеря - пилешко бутче на грил, грах (120-130 g)
2. Тренировка - почивка
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се лесно, но трудно се разсъних... отново. Тонусът е приличен, но е далеч от върховете си (както съм свикнал). Има и един психологически момент на отпускане при мисълта за предстоящата почивка.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.08.10 18:40.
07.08.10
06:37
07 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 1 филийка пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко с 4 супени лъжица овесени ядки, 4 чаени лъжички пчелен прашец и щипка канела, 2 яйца
1.3. Обяд - печено пилешко филе (от пиле на грил, около 150-160 g), грах (120-130 g), лешници (40-50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 1 протеинов бар Nutrim
1.х. По никое време - 2 яйца, ядки (лешници и шам-фъстък, около 50 g)
1.5. Вечеря - пилешко бутче на грил, леща (около 150 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), лешници (40-50 g)
2. Тренировка - фитнес (крака и рамо)
3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 5 g Citruline malate
4. Общо мнение за храненето днес - като цяло бива. Следобедната закуска ме свари в движение и по-добро нещо не можах да си подсигуря. За сметка на това малко по-късно пак хапнах.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се лесно, разсъних се моментално. Чудесно настроение и тонус за тренировка. Тренирах кратко, но доста интензивно. Много съм доволен - 4-те серии клякане със 100 kg ги направих като на шега. След тях правих бедрено разгъване и накрая изометрично натоварване. Нищо специфично или ново, но въпреки намаления брой упражнения се получи много висока интензивност (съответно - много приятна тренировка).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.08.10 17:21.
казано от Кольо Пияндето на 07.08.10, 06:37:
07 август 2010
........и накрая изометрично натоварване
Би ли разяснил по подробно за това изометрично натоварване.
07.08.10
07:29
казано от karpi на 07.08.10, 06:40:
Би ли разяснил по подробно за това изометрично натоварване.
Разбира се! Правя го на машината за бедрено разгъване. Тежестта е много малка, в случая - 5 kg. Вдигам я само с единия крак до крайната горна точка, т.е. до изпънат крак и задържам така неподвижно определено време. След като то измине - без да отпускам тежестта я поемам с другия крак. Днес направих 4 серии по 30 секунди за всеки крак. Естествено - това може да се направи и с двата крака едновременно (при подходящи тежест и интервал от време). Не допускам краката да ми се разтреперят от усилието или да отмествам от фиксираната позиция. Веднага след всяка серия изометрично натоварване е препоръчително да се направят 10-15 леки отскока на място (може и с въженце), за да се поразпусне бедрото. Нарича се изометрично, защото представлява натоварване и практическо извършване на мускулна работа без да се извършва движение в ставата (в случая коляното). Чрез него целя увеличаване на мускулната издържливост при субмаксимално натоварване, което ми позволява да поддържам малко по-високо средно темпо и усилие по време на игра. Изометричните упражнения не са единствените за издържливост, естествено... но поне при мен работят доста прилично за моите цели, в комбинация с други (кардио, лека атлетика, различни скокови упражнения и т.н.).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.08.10 07:31.
08.08.10
06:58
08 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, грах (100-120 g), 2 яйца
[тренировка 1]
1.2. Втора закуска - 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), маслинена паста, 2 яйца, 1 кисело мляко
1.3. Обяд - печено пилешко филе (от пиле на грил, около 150-160 g), леща (около 150 g), фъстъци (40-50 g)
[тренировка 2]
1.4. Следобедна закуска - виж добавките
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, печени картофи (200 g), 1 яйце
2. Тренировка
2.1. Фитнес - гърди, гръб, бицепс, трицепс, корем
2.2. Кардио - спининг (35 min)
3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка 1 - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 5 g Citruline malate
3.2. Преди тренировка 2 - 1/2 бутилка Weider Muscle protein (25 g протеин / 20 g въглехидрати)
3.3. По време на тренировка 2 - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate
3.4. След тренировка 2 - 1/2 бутилка Weider Muscle protein (25 g протеин / 20 g въглехидрати)
4. Общо мнение за храненето днес - горе-долу прилично. Следобед бях в движение и затова взех бутилката протеин на Weider. Останалото е стандартно за мен. Малко повече дойдоха въглехидратите, но и натоварването хич не беше малко.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се лесно, разсъних се ма-а-алко по-трудно, но в залата бях вече кукуряк. Тренирах отлично - стегнато, интензивно и съдържателно. На практика същата тренировка като миналата неделя, но тежестите бяха на 50%:
- хоризонтална лежанка (лост) и придърпване на горен скрипец (широк хват пред гърди) - 4 серии (за всяко упражнение)
- полулег (лост) и придърпване на горен скрипец (тесен хват пред гърди) - 4 серии (за всяко упражнение)
- кофички (собствено тегло) и придърпване на горен скрипец (широк хват зад врат) - 4 серии (за всяко упражнение)
- бицепсово сгъване (с EZ лост) и трицепсово разгъване (V-хват на скрипец) - 4 серии (за всяко упражнение)
После добавих 4 серии раменни преси с щанга (пред гърди). След тях - разтоварващи серии за бицепс - 4 серии по 15 повторения (5+5+5) със съответно 12.5, 10 и 7.5 kg. Перфектно. Кардиото беше малко по-кратко, но доста интензивно и доста вода изтече от мен. Доволен съм.
Кантарът продължава да показва 87 kg - държа ги повече от месец, ако не се лъжа.
Ще е чудесно, ако ги стабилизирам за постоянно, защото се чувствам ОК.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.08.10 16:52.
09.08.10
06:01
09 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 3 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 1 яйце, филе (40 g), малко кашкавал и маслинена паста
1.3. Обяд - свинско месо на тиган (100-150 g), варен бял ориз (60-65 g), 3 яйца
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 3 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела
1.5. Вечеря - свинско месо на тиган (100-150 g), варен бял ориз (60-65 g), 1 яйце
2. Тренировка - почивка
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се лесно, разсъних се лесно. Има лека остатъчна умора от вчера, но тонусът е добър.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.08.10 16:32.
10.08.10
06:34
10 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 3 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 1 яйце, филе (40 g), малко кашкавал и маслинена паста
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган (180 g), зрял червен боб (120 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - патешко с гъби и зеленчуци на плоча, оризови спагети с 3 вида месо, айран (500 ml)
2. Тренировка - кардио (спининг / 40 min)
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно, с изключение на вечерята. Получи се спонтанна интимна вечеря в китайски ресторант и хапнах доволно. Китайската кухня принципно не е от най-здравословните (или поне това, което се предлага у нас), но се постарах да избягам от пърженото. Пропускам фъстъчките преди лягане... така де! ;)
5. Общо мнение за физическото състояние днес - свеж и усмихнат, чудесен тонус и настроение! Бях предвидил фитнес, но в крайна сметка направих един спининг, щангите оставих за утре. Тренирах с перфектен тонус, излях фантастично количество пот, натоварих се екстра. Доволен съм, определено.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.08.10 20:02.
Измислих чудесно въглехидратно хранене за закуска и съм убеден, че ще ти допадне - 100гр овес, 20-25гр мед и канела, забъркано със студена вода и става страхотно :)
10.08.10
06:46
Класическа комбинация, определено... много обичам канела, а с мед става още по-вкусно.
Бих добавил някое и друго яйце, обаче... ;)
Говоря за въглехидратната част от закуската, аз лично приемам още 40гр белтъчини от протеин в това хранене,а всъщност и с 3-4 яйца се получава едно перфектно балансирано първо хранене. Понякога добавям и малко зелена ябълка на кубчета - ммм ;)
Това ми е почти всеки ден закуската, но добавям и плод и прясно мляко, вместо вода. Но в твоя случай, щом веднага тръгваш на тренировка е по-добре с вода, тъй като мазнините от млякото забавят усвояването. :)
10.08.10
13:29
Когато тренирам рано сутрин, решавам въпроса много по-просто - малко мед, 1 филийка хляб (напоследък ям само пълнозърнест ръжен “Вита”) и 1-2 яйца. Хапвам около 40 минутки преди тренировка. Предимството - бързо и технически лесно. Вярно е, че съм ранобудник по принцип, но все пак не ми се става допълнително по-рано, за да приготвям овес (малко или много трябва да го чакам да се понакисне, дали във вода или в мляко - значение няма). Да, мога да го накисна от вечерта, ама... и тогава може да ме примързи... :D
10.08.10
15:39
казано от Кольо Пияндето на 10.08.10, 13:29:
напоследък ям само пълнозърнест ръжен “Вита”
Как смяташ, дали тоя хляб, е пълнозърнест и ръжен или е поредното менте.
10.08.10
19:31
казано от Иван Шишманов на 10.08.10, 15:39:
Как смяташ, дали тоя хляб, е пълнозърнест и ръжен или е поредното менте.
С ръка на сърцето признавам - не мога да съм абсолютно сигурен, че този хляб съдържа точно и само това, което е описано на опаковката. За вкус, структура и консистенция не мога да открия нещо обезпокоително и необичайно. Допада ми много на вкус, това е истината... а и ям толкова “много” хляб, че спокойно мога да си позволя и бял.
11.08.10
08:51
11 август 2010
1. Хранене
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган (180 g), зрял червен боб (120 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, грах (120 g), 2 яйца
2. Тренировка - фитнес (гърди, гръб, бицепс, трицепс, корем)
3. Хранителни добавки
5. Общо мнение за физическото състояние днес - свеж и отпочинал, с чудесен тонус! Тренировката - лека, тонизираща, просто чудесна! Всички тежести - бяха на 50%:
- хоризонтална лежанка (дъмбели 15 kg) и набирания (широк хват, собствено тегло) - 4 серии (за всяко упражнение)
- флайс (дъмбели 12.5 kg) и придърпване на долен скрипец (тесен хват, 40 kg) - 4 серии (за всяко упражнение)
- избутване на обратен наклон (дъмбели 15 kg) и придърпване на долен скрипец (широк хват, 40 kg) - 4 серии (за всяко упражнение)
- бицепсово сгъване на машина и разгъване за трицепс на скрипец (въже) - 4 серии (за всяко упражнение)
- разгъване за трицепс на скрипец (прав лост, в надхват) - 4 серии
Тренирах интензивно и просто погъделичках тялото с леките тежести. Чудесно се получи!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.08.10 17:10.
12.08.10
09:00
12 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, овесени ядки (50 g), 2 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 1 яйце, филе (40 g), малко кашкавал и маслинена паста
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах (120 g), 2 яйца
1.5. Вечеря - 2 пилешки бутчета на грил, грах (120 g)
1.х. По никое време - таратор, овчарска салата, кашкавалчета в шунка (Happy)
2. Тренировка - почивка
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Сутринта установих, че нямам достатъчно хляб, та добавих овес с мед и канела. Вечерта стана малко сложно, но пък вкусно... Първо хапнах както обикновено - пилешките бутчета бяха малки и едно ми беше малко, две пък малко повече. После скокнах ненадейно в Happy и там в приятна компания продължих...
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал и свеж! Чудесен тонус! През изминалите дни, обаче, нещо съм направил с лявата си китка - боли ме. Лошо, мразя да става така. Не съм забелязал кога е станала поразията и съм почти категорично уверен, че не е по време на спорт. Почивката си е почивка, но нужда от контузии няма.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.08.10 19:16.
13.08.10
07:21
13 август 2010
1. Хранене
1.3. Обяд - пълнозърнести макарони (125 g), извара (100 g), 1 и 1/2 яйце, 1 чаена лъжичка маслинена паста
1.5. Вечеря - пълнозърнести макарони (125 g), извара (100 g), 1 и 1/2 яйце, 1 чаена лъжичка маслинена паста
2. Тренировка - почивка
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Днес съм на “макаронена диета”. Всъщност сосът за макароните приготвих от 200 g извара, 3 яйца и 2 чаени лъжички маслинена паста, след което го разделих на две равни части (затова се получава яйце и половина в една порция). Вкусничко е... а и доста издържано като храна.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал и свеж! Отново чудесен тонус!
P.S. Току-що пристигнаха хранителните добавки, с които ще щурмувам следващия спортен сезон.
Заложих на комбинацията кре-алкалин и бета-аланин.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.08.10 05:09.
Никиииии, няма ли да тръгваш вече за море? :) (искам да довая, че изооообщо не те гоня, леко ти завиждам...)
Btw..как е китката? Мина ли ти вече?
По-здравиииииииииии
14.08.10
07:10
Към моренцето ще отплувам в понеделник или вторник! (sun)
Китката... в покой е ОК, но не е решен проблема с нея. Ще се опитам в близките дни да се консултирам със специалист.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.08.10 07:11.
LIbra искаше да напишеш “даа, даа ще те взема, чакай ме на ***** масто в **:** часа” пък ти - китката та китката ... :X
казано от Кольо Пияндето на 14.08.10, 07:10:
Към моренцето ще отплувам в понеделник или вторник! (sun)
Китката... в покой е ОК, но не е решен проблема с нея. Ще се опитам в близките дни да се консултирам със специалист.
Специалиста ти е най-малкия проблем :) Заминавай при приятеля ти да те види!
P.S Това последното беше заповед... :D
Madboy...в грешкааааа сиииииии младежжжжжж хахах :)
14.08.10
14:50
казано от libra на 14.08.10, 10:33:
Специалиста ти е най-малкия проблем :) Заминавай при приятеля ти да те види!
P.S Това последното беше заповед... :D
Вече го уредих това. Не ми е в стила да се правя на герой и всезнайко по отношение на травмите, да не говорим за тоталния абсурд да търся решение чрез форум. В понеделник ще мина през Академията по някое време и ще се видя с него. ;) Уверен съм, че ще бъда възстановен по най-добрия начин.
казано от Madboy на 14.08.10, 08:27:
LIbra искаше да напишеш “даа, даа ще те взема, чакай ме на ***** масто в **:** часа” пък ти - китката та китката ... :X
Хе... може би... но всъщност за нея е много по-лесно да ми го напише директно, вместо тези кодирани послания... :D
Освен това китката е наистина много важна. Ако ме боли, няма да мога да употребявам пълноценно ръката си, нали?
А това би следвало да е важно за една Дама! :P
P.S. Няма такава тренировка като днешната - всички мускули... не правих упражнения само за уши и клепачи! (giggle)
14.08.10
17:30
Ръката тебе те грее дамата други работи .. :D
14.08.10
17:33
казано от everytime we touch на 14.08.10, 17:30:
Ръката тебе те грее дамата други работи .. :D
Е, то по принцип е така, ама цялата гимнастика не е само плющене, иска се и малко нежност... 8-)
15.08.10
07:29
15 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 3 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, маслинена паста, 1 кисело мляко
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - 1 пилешко бутче на грил, печени картофи с шунка и кашкавал (300 g)
[тренировка]
1.4. Следобедна закуска - 1 доза Syntrax Nectar
1.5. Вечеря - 1 пилешко бутче на грил, печени картофи с шунка и кашкавал (300 g), салата (2 домата, 1 краставица)
2. Тренировка - кардио (спининг 35 min + HIIT 15 min)
3. Хранителни добавки
3.2. След тренировка - 23 g суроватъчен протеин
4. Общо мнение за храненето днес - горе-долу прилично. Май повечко сканаха въглехидратите днес, но както и да е. След тренировка нямах нищо под ръка и затова си взех единична доза Nectar.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и усмихнат. Имам леко остатъчно усещане в мускулатурата от вчерашната All-in-One тренировка, но дори не мога да го определя като мускулна треска. Вероятно е следствие от по-необичайното натоварване. Тренирах с чудесен тонус, раздадох се като за последно! Направих 35 минути спининг и веднага след това - 15 минути HIIT на пътека. Спинингът го изкарах при по-високо натоварване на спин-байка, а на пътечката правих - 1 минута при 9 km/h, след това 2 минути при 12 km/h (общо 5 такива “серии”, т.е. 15 минутки). Доволен съм, с кеф ще почивам от спорт в близките дни!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.08.10 16:06.
16.08.10
05:54
16 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 1 яйце, пуешко филе (40-50 g), кашкавал
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, бадеми (50 g)
1.3. Обяд - таратор, свинско със зеле, извара (100 g), малко сладолед (не повече от 50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - спагети с кайма и кашкавал, 2 яйца, салата (2 домата, 1 краставица)
2. Тренировка - почивка
4. Общо мнение за храненето днес - прилично.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и в чудесен тонус!
Малко е раничко, но ми се иска да нахвърлям няколко въпроса за бъдещ период. Както споменах преди няколко дни, следващият ми тренировъчен сезон ще бъде суплементиран с креалкалин и бета аланин. Цел - сила и издържливост. Увеличаването на мускулната маса не е много препоръчително, но ще е много добре, ако запазя съществуващата. В момента размишлявам над дозировките... Тъй като до сега креатинов продукт не съм приемал, креалкалинът категорично ще го започна в минималната доза - 1.5 g (750 mg преди тренировка и толкова след нея). След известно време употреба ще решавам дали да увеличавам дозата. По-скоро се колебая за бета аланина. EFX имат комбиниран продукт (Cellrush), чиято доза съдържа 1.5 g креалкалин и толкова бета аланин, приема се една доза преди и една доза след тренировка. Това прави 3 g бета аланин дневно. От друга страна поогледах насам-натам из интернет - там се говори за минимална доза бета аланин 3.2 g, а препоръките са за приемане на 4-5 g. Ще се радвам на размисли за дозировката на бета аланина...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.08.10 07:43.