Как се качва мускул,не сланина !?

Прескочи до:

04.08.10
04:48

Предполагам,че ако изчета google и всички теми във форума ще си отговоря сам на въпроса,но много ясно,че просто ще попитам директно:Искам да стана 110-115кг,като след това постоянно тегло да бъда 100-105кг.В момента съм 85кг(180см,22години),може да се каже,че почвам сериозно да наваксвам това,което съм бил тъп да не направя през годините и започвам да се охранвам и да блъскам с цел да постигна това,което написах по-горе.Въпроса ми е как да го направя(качването на 30килограма си е доста трудноосъществимо).Отбелязвам,че хапове никога не съм и няма да взимам.Моля ви кажете мнението си за това,какво ще ми е необходимо за тези 30кг,какъв е начина според вас.

04.08.10
05:52

То самото качване не е трудно,трудно е да е ММ а не сланина.До колкото знам според организма и тн и тн оптималното е по 10 кг на година,но пак казвам,че не съм сигурен =)

04.08.10
06:37

Ще ти отнеме най-малко 10 години да го постигнеш,без “хапове” може и 15 да са.
И поне половината време трябва да отделиш за четен.А теб те марзи 2-3 теми да прочетеш.

DE

04.08.10
06:39

Еми Димитър Димитров за 1 година мисля,че беше качил 20 кг чиста мускулна маса,но той отдавна е стигнал генетическия си потенциал и започват стероидите,а е и изяждал по 1 тон месо на година,но лично за теб 115 ще ги качиш както казаха горе след 10 години сигурно чисти.Не бъди алчен постепенно стават нещата лично мое мнение :)

04.08.10
06:49

За да качииш 30 кг мускули начина е само един - с химия.

Може ли да се обосновеш за целта на тези допълнителни килограми?

04.08.10
07:51

казано от Denis22 на 04.08.10, 06:39:

Еми Димитър Димитров за 1 година мисля,че беше качил 20 кг чиста мускулна маса,но той отдавна е стигнал генетическия си потенциал и започват стероидите,а е и изяждал по 1 тон месо на година,но лично за теб 115 ще ги качиш както казаха горе след 10 години сигурно чисти.Не бъди алчен постепенно стават нещата лично мое мнение :)

мисля че се бъркаш,2 бяха годините или 3.

04.08.10
08:38

Ами например Кевин Леврон преди е свалял и е качвал около 30кг за една година.Как е ставало със стероиди,а ти искашда си чист.ТРудно постижимо ми се вижда това

04.08.10
10:32

Братле сега съм 80 килограма в началото на годината бях 60.Не съм качил чиста ММ както сам се досещаш .Засега идеята ми е да качвам до края на годината и след това да започна тренировки за изчистване.Много трудно ще ти е да качиш килограми пък и да не се омазниш .

04.08.10
10:40

Има 2 варианта за качване
1.Яко качване на мускули и мазнини и после яко чистене
2.Бавно качване на мускули и по-малко мазнини и по-лесно чистене

Сам си решаваш

04.08.10
10:58

Не всеки е построен да е 105 кг мускул. Доста пари трябва да вложиш в себеси за да постигнеш целта която си написал.

04.08.10
15:09

казано от kiborganaizer на 04.08.10, 04:48:

Отбелязвам,че хапове никога не съм и няма да взимам.Моля ви кажете мнението си за това,какво ще ми е необходимо за тези 30кг,какъв е начина според вас.

Ами може да пробваш инжекции тогава , защото едва ли без химия ще успееш да качиш толкова много мускул, пък било то и за 10 години тренировки...

04.08.10
15:16

Моя савет е поставяи си по близки цели и като ги постинеш гони нови защото да питаш как се качва 30 кила мускул е меко казано тьпо. ;)

04.08.10
15:42

Относно мързела,не ме мързи,чел съм много книги,знам много неща,но и много не знам,затова питам тук,та да може да си направя някакви изводи към какво да се насоча.Знам,че въпросните 30кг са нещо много трудно постижимо,но смятам,че човек винаги трябва да се опита,преди да се откаже.Килограмите ми трябват,защото искам да съм боксьор в тежка категория.Като методи на качване и аз знам,че се качва маса(която включва и много мазнини)и след това се чисти(затова съм и написал примерни 115кг от които да изчистя до постоянни 105кг),но са ми казвали,че в процеса на качване не е хубаво да качваш маса постоянно,а трябва когато замазнееш малко да почнеш да чистиш(което естествено означава по-бавен процес).Да качвам килограми не ми е проблем и затова изобщо питам за методи,които могат да ми помогнат,аз така или иначе ще се опитам да ги кача,но по какъв начин,още не съм избрал.Мога да качвам по 5кг на месец,ако тренировките и храната ми не прекъсват(правил съм го много пъти,но почна ли тежка работа и се връщам назад).Сега може да се каже,че имам условия за тези 30кг,просто не знам какъв метод да използвам за качването им.

04.08.10
15:50

Вземи си креатин. Щом досега не си зимал ще ти помогне със сигурност.И е безвреден,  страничните ефекти са нищожни / няма такива.

AZ

04.08.10
16:17

Най-бързият начин-ВВД,клек и мляко почти цяла година(на цикли ще го правиш-2 месеца правиш,1 почиваш и тренираш по друг начин),креатин,още доста добавки и т.н.Но дори и програмата и всичко останало ще действа до време и после прогресът ще става все по-малък.И естествено няма да са чисти мускули-за такъв кратък период просто е невъзможно тази маса да е качествена.Ако искаш да качваш чисто,ще отнеме много много време :)

04.08.10
20:25

казано от kiborganaizer на 04.08.10, 15:42:

....

Значи, виж сега... по принцип смятам, че човешките възможности са много големи, че сами си слагаме голяма част от пречките за пълното им реализиране и т.н.. обаче има неща, за които с природата не се спори.
В момента си на 22 години (смята се един вид, че развитието ти е приключило най-интензивната, че и по-малко интензивните фази; даже заради това малко ме изненадват романтичните представи и цели за боксьора тежка категория) и си 180 см, 85 кила. Не че нещо, но боксьор (и какъвто и да е друг спортист) ТЕЖКА КАТЕГОРИЯ ти няма как да станеш, без да искам да те обидя по никакъв начин. За тия неща си има генетични дадености и такива фактори. Ти не си направен за да носиш по себе си 100на кила активна мускулатура, защото малко или много щеше да имаш значително повече месо по себе си дори без да правиш нищо, ако не беше така.
Можеш да станеш най-добрия light heavyweight примерно (май тия пичове бяха 80на кила; категориите в бокса малко ми бягат), но просто когато не си създаден да бъдеш 110 кила спортист, това няма как да стане.
Можеш да станеш 110 кила, разбира се, можеш и да си доволно мускулест на тях и да изглеждаш много внушително, но когато говорим за спорт, а не за простото “имане на мускули” - не става. И това може да ти го каже всеки треньор и всеки състезател. Категорията е нещо, което се избира според това какви са ти заложбите, а не според желанията - може да се качи човек примерно в горна категория, ама не и от 85 кила да искаш да станеш 100 и кусур - това е възможно само ако става дума за бодибилдинг. И е постижимо според мен, за около 10-12 години отдаденост на каузата най-вероятно ще го постигнеш.

С уговорката разбира се, че говорим за нещо качествено. Можеш да станеш 110 кила и до края на годината и да си играеш бокс. Изключвайки това, което ще представляваш след такова освинване, имай предвид, че никога няма да си толкова добър на 110, колкото ще си на 80-85. Няма да си дори близо. Както казах - според данните, а не според мераците стават тия работи, защото иначе трябва да бориш един път обичайните трудности и още един път - трудностите, които идват от това да вървиш срещу природата си. А децата, дето ще станат тежка категория, на по 15-16 тежат поне колкото тебе, че и повече ... те затова са измислени категориите, помисли си над това. Успех иначе, дано постигнеш желаните килограми/визия !

Мнението беше редактирано от G33K на 04.08.10 20:27.

АН

04.08.10
21:44

Няма особено голяма полза от това да си 100 кила мускули, освен ако не си професионален атлет.

05.08.10
13:13

стига с това - “няма полза” - то от много неща няма полза, но “кеф цена няма”
по темата - и аз съм на мнение да си поставяш по-изпълними цели - на няколко “цикъла” по 5-6-7кг

05.08.10
13:44

казано от cecowe на 04.08.10, 21:44:

Няма особено голяма полза от това да си 100 кила мускули, освен ако не си професионален атлет.

Има полза! Мадамите те искат, Пичовете те гледат с респект. На пътя стоиш по стабилно - не те закачат. Можеш да си смениш гумата на колата без крик, да ходиш на плаж без да се криеш с кърпа, Можеш да направиш такава бомба от 10-ката, че си нямаш и на предства, също така можеш да дигнеш 2 жени и да се разхождаш с тях по главната :) 
Както и да е... малко е странно кой как разбира 100кг. мускули. ако си 1,90 ще изглеждаш прилично, но ако си 1,58….. меко казано заоблен.

05.08.10
21:14

kiborganaizer извинявам се за оффтопика, но би ли си споделил сегашната диета ?

АН

05.08.10
22:31

казано от Ivan Boichev на 05.08.10, 13:44:

Има полза! Мадамите те искат, Пичовете те гледат с респект. На пътя стоиш по стабилно - не те закачат.

Мадамите над 70 кила. Тренирай 10 години борба и да видим как ще те гледат другите, и как ще гледаш ти като нямаш мускули. Всичко е до енигма и излъчване. Мога да ти кажа, че познавам мъже по 110 кила, който имат визия на агресори, а излъчване на зайчета.

Мнението беше редактирано от Анонимен на 05.08.10 22:32.

АВ

06.08.10
20:02

Да започнем с девиза “маса се прави на маса”. Тези които ти казват че това или онова не е възможно ги забрави защото едно от нещата които съм научил в живота е че всичко е възможно, включително вярвам че е възможно и някой ден змей да ни нападне от небето. Относно 30кг първо помисли как да качиш 5 или 10 и след това останалото. Ще ти кажа как качих 10кг за един месец след 5годишен стаж от тегло 105кг. Трябва да забравиш за чистото качване защото става изключително бавно, а на нас времето ни е проблем защото не ни остава много. В бодибилдинга има два основни периода - основен период и период на изчистване(предсъстезателен) като втория период е далеч по сложен, бавен и изстощителен от първия. За 10кг. много просто трябва да си постоянен в диетата и да блъскаш като животно, въпроси като “това става ли за ядене” трябва да ги забравиш. Яж по 3гр. протеин на килограм телесно тегло, 700гр. ориз на ден, 200гр. овесени ядки, 200гр. извара, всичко това го добавяш къв трите си основни яденета за деня, които трябва да се състоят от червено месо и зеленчуци. Спазваш ли това гарантирам повече от 10кг. за 30дни.

VA

07.08.10
12:21

Напълно съгласен съм с мнението на G33K
Защо искаш да си 105кг мускули? Ще ти отнеме години да го постигнеш. Когато го постигнеш ще си на 30, а няма да си толкова добър на тези килограми колкото на твоите сега. В тежка категория ще те разбият защото там са хора които цял живот са били тежка категория свикнали са с биомеханиката си и се чувстват добре на килгорамите си. Ако толкова искаш да си в по-горна категория, можеш да почнеш да тренираш сериозно и за няколко години да направиш чисто мускулесто тяло в тежка категория до 93кг (или беше до 91 в бокса нз).

07.08.10
13:04

110-115 кг (и по-малко), на прилично ниво мазнини (12-15) не можеш абсолютно никога да постинеш без стероиди.

ГН

07.08.10
13:34

казано от Ivan Boichev на 05.08.10, 13:44:

Има полза! Мадамите те искат, Пичовете те гледат с респект. На пътя стоиш по стабилно - не те закачат. Можеш да си смениш гумата на колата без крик, да ходиш на плаж без да се криеш с кърпа, Можеш да направиш такава бомба от 10-ката, че си нямаш и на предства, също така можеш да дигнеш 2 жени и да се разхождаш с тях по главната :) 
Както и да е... малко е странно кой как разбира 100кг. мускули. ако си 1,90 ще изглеждаш прилично, но ако си 1,58….. меко казано заоблен.

Не е истина Бойчев, всяко едно от тези неща съм го правил, хахахахахаха, освен това това за “главната” вече му разби, защото все едно Пазарджиклия го казва, хахаха!!!

ГН

07.08.10
13:35

По темата: С добри добавки може да се качат 5 кг на година качествено, и пак не е изцяло чисто - просто над 3.5 кг мускул ще са от тях. Всичко друго е химера.

08.08.10
00:14

Не сънувам,че 30кг се качват на един дъх,но по улицата във фитнеса и т.н.се разминавам с хора които са 130-140кг и не смятам,че в днешно време размерите им трябва да се смятат за изключения в природата.Искам да уточня,че здравите мускулни влакна тип шампион на халки,висилка и др.подобни са привилегия на тези,чиито бащи са ги накарали да тренират навреме и е имало къде да тренират,условията за спорт в страната са ужасни и тези хора стават все по-малко,но на тяхно място в големи дози се клонират”мутри”дето блъскат в залата година,две хакат хапа и задължително стават недружелюбни(то като държавата не предлага други вариянти за развитие донякъде е оправдано).”Мускул,не сланина”съм написал защото имам приятели,които станаха дебели в корема вместо корави,но за моите въпросни 30кг,нямам претенции да бъдат здрав мускул,а просто маса от която да започна да чистя.Купих си creatine monohydrate100%pure на skitec и за сега смятам да пробвам това което Ангел Тодоров каза,че е пробвал.

08.08.10
07:17

казано от Георги Николаев на 07.08.10, 13:35:

По темата: С добри добавки може да се качат 5 кг на година качествено, и пак не е изцяло чисто - просто над 3.5 кг мускул ще са от тях. Всичко друго е химера.

Абсолютно не съм съгласен ;)

08.08.10
17:19

Е, ако си начинаещ, може малко повече :)

08.08.10
17:50

казано от Петко К на 08.08.10, 17:19:

Е, ако си начинаещ, може малко повече :)

Много повече.

10.08.10
09:44

казано от kiborganaizer на 08.08.10, 00:14:

Не сънувам,че 30кг се качват на един дъх,но по улицата във фитнеса и т.н.се разминавам с хора които са 130-140кг и не смятам,че в днешно време размерите им трябва да се смятат за изключения в природата.Искам да уточня,че здравите мускулни влакна тип шампион на халки,висилка и др.подобни са привилегия на тези,чиито бащи са ги накарали да тренират навреме и е имало къде да тренират,условията за спорт в страната са ужасни и тези хора стават все по-малко,но на тяхно място в големи дози се клонират”мутри”дето блъскат в залата година,две хакат хапа и задължително стават недружелюбни(то като държавата не предлага други вариянти за развитие донякъде е оправдано).”Мускул,не сланина”съм написал защото имам приятели,които станаха дебели в корема вместо корави,но за моите въпросни 30кг,нямам претенции да бъдат здрав мускул,а просто маса от която да започна да чистя.Купих си creatine monohydrate100%pure на skitec и за сега смятам да пробвам това което Ангел Тодоров каза,че е пробвал.

Много  книги си прочел... А незнаеш ли, че креатин монохидрат задържа вода. Тогава трябва да приемаш по 5-6литра вода на ден за да има ефект. А като спреш креатина  прави си изводите след 2-3 месеца какво ще стане?!
Успех!

10.08.10
21:04

Този креатин съм го взимал вече и съм доволен(пък и е направо без пари).От монохидрата мускулите ми си имат обем и сила,то си зависи от човека,как е тренирал и как тренира.Като цяло съм забелязъл,че доста от хората в залата имат коремчета и изобщо навсякаде мъжете си имаме излишни мазнини в някакво количество,но това за мен няма значение.Вижте Фьодор къв е дебел ама ги бие всичките.Естествено всичко си има граници и човек трябва да си стяга тялото.Пък аз лично не се притеснявам,защото има много да качвам преди да почна  да чистя.

10.08.10
22:22

Ми аз за 1 година качиш от 50 до 78 кг. 2 години по-късно съм 73кг с плочки и вени по ръцете, но едно е да качиш от 50 до 75 друго е да го направиш от 90 до 120 (2рото е много по трудно).

10.08.10
22:28

казано от everytime we touch на 10.08.10, 22:22:

Ми аз за 1 година качиш от 50 до 78 кг. 2 години по-късно съм 73кг с плочки и вени по ръцете, но едно е да качиш от 50 до 75 друго е да го направиш от 90 до 120 (2рото е много по трудно).

Що сички дето сте с много плочки и много нацепени... Нямате нито една снимка ?

10.08.10
23:55

Според последните проучвания ( гаджето ми е генен инженер, вярвам й относно тези неща ) при оптимално трениране ( диета, тренировка, суплементи ( без стероиди ) и възстановяване ) мъжкото тяло може да произведе между 122 и 245 грама абсолютно чиста мускулна маса на седмица. Това, разбира се, са при перфектни условия, които силно се съмнявам ти да успееш да постигнеш. За твое огромно съжаление, това е потенциала на нетрениран индивид. При продължителни тренировки, тези възможности спадат драстично до около 110 - 140 гр на седмица. Общо взето ще ти отнеме около 24 години да качиш 30кг ЧИСТО мускулно влакно ( без хапове, инжекции и прочие ).

Успех :)

Мнението беше редактирано от Timon на 11.08.10 00:00.

10.08.10
23:58

казано от amistad на 10.08.10, 23:55:

Според последните проучвания ( гаджето ми е генен инженер, вярвам й относно тези неща ) при оптимално трениране ( диета, тренировка, суплементи ( без стероиди ) и възстановяване ) мъжкото тяло може да произведе между 122 и 245 грама абсолютно чиста мускулна маса на седмица. Това, разбира се, са при перфектни условия, които силно се съмнявам ти да успееш да постигнеш. За твое огромно съжаление, това е потенциала на нетрениран индивид. При продължително тренировки, тези възможности спадат драстично до около 110 - 140 гр на седмица. Общо взето ще ти отнеме около 24 години да качиш 30кг ЧИСТО мускулно влакно ( без хапове, инжекции и прочие ).

Успех :)

Ха-ха ти направо му разби мечтите

11.08.10
00:54

казано от Gosho89 на 10.08.10, 22:28:

казано от everytime we touch на 10.08.10, 22:22:

Що сички дето сте с много плочки и много нацепени... Нямате нито една снимка ?

Бате то на тия кила почти всеки е с плочки и нацепен. Не е нещо за хвалба. Това го казах за да дам пример, че качествена маса трудно се качва, а и при мен е било лесно защото като съм почнал да качвам съм бил доста под нормата, а съм се възползвал и от това, че съм бил начинаещ в залата. Снимки нямам защото не водя дневник в който да търся мнението на хора относно прогреса ми. Ай жив и здрав.

11.08.10
05:47

Бе не е невъзможно 30кг за 5-6 години, ако си на 13-14г в момента. От 22г без химия и аз не знам как ще стане.
Но всичко е възможно..някои “качват” толкова кила на лег за 2-3 седмици :)

11.08.10
06:56

казано от kiborganaizer на 10.08.10, 21:04:

Вижте Фьодор къв е дебел ама ги бие всичките.

http://www.mma-extreme.com/images/young_emelianenko.jpg
Виж какъв е дебел на 17 (или 18 беше) обаче ;) Че той още тука е 85-90 кила, с годините вярно е сложил някой сантиметър мас отгоре (на 33 е в момента все пак) ама едва ли някога целенасочено е правил цикли качване/чистене ;) То затова в тия спортове най-често треньорите решават кой в коя категория ще участва, защото хората са подходящи за различни категории - Федор специално му е против природата да бъде каквато и да е друга категория освен тежка (той е бил в нея още в пубертета, а обикновено след него хората предимно натежават, вместо да олекват).
И освен това, колко пък да е дебел, при 100 и няколко кила на 1,80 човек по принцип очаква къде-къде по-”топчеста” физика. А пък хората с огромните нацепени мускули по 100-110 (и повече) кила, едно поне 90% от тях угасват по средата на срещите, защото 100 кила чист мускул не мож го изхрани човек, освен ако не е наистина изключителен атлет (пак - за природа най-вече иде реч, не толкова за тренировки). Типичен пример е Карвин, който до мача с Леснар се движи около 255-260 паунда, а за кечиста излиза огромен, нацепен и свалял до 265 - само 10 около паунда нагоре, ама резултата беше плачевен - без тия паундове излишни за него мускули най-вероятно щеше да си спечели титлата като пич, защото нямаше да умре в края на първия рунд. За такива спортове човек трябва да има толкова мускули, колкото му идват “отвътре” с тренировките, а не да се трупат културистични маси самоцелно.

Мнението беше редактирано от G33K на 11.08.10 07:04.

11.08.10
08:48

Особено ако тренираш някакво бойно изкуство по смъртно не можеш да качиш 30 кг без добавки.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1