Кросовър или кофички с широк хват за долни гърди?

04.04.05
18:22

В момента тренирам за маса и не мога да избера какво да правя за долни гърди - дали кросовър или кофички (успоредката е леко разширена, затова хвата идва широкичък). Кое от двете ще ми препоръчате? аз знам, че кофичките хващат яко и трицепса. А дали това на което ще се спра, ще ми върши работа и при орелефяване?

04.04.05
18:38

Прави кофички.Точно по-широкия хват влиза повече в гърдите и по-малко в трицепса.
То кофичките придават масивност на гърдите и ще ги “изцепиш”(подчертаеш). :D

04.04.05
19:42

Аз бих ти препоръчал вдигане на щанга от обратен лег, но ако изборът е между тези две упражнения - по-добре кофички.

04.04.05
19:56

Най-добрия начин е и двете. Просто ги сменяй от време на време, така се предпазваш от застой.

04.04.05
22:52

[quote author=”Чукундур”]Най-добрия начин е и двете. Просто ги сменяй от време на време, така се предпазваш от застой.

Хитро! Иначе, вземи си инфо за кофичките за по-добър ефект от тях. За мен те са велико упражнение. За гърди са просто номер едно.

05.04.05
06:47

смяната разбира се е препоръчителна. на 2 месеца е добре да се сменят упражнения, последоваелност. пробвал съм с флайс от обратен наклон но самото взимане и оставяне на дъмпелите е доста неудобно, да не говорим за щанга.. мерси за съветите все пак ;)

05.04.05
10:50

Един глас за кофичките :)

[quote author=“Martin”]Един глас за кофичките :)

Нека бъдат два. :lol:

PD

06.04.05
12:31

между другото долните гърди правят гърдите големи и подчертани.
Аз прая 10 серии и то само на лежанки с лостове. Никви дъмбели (малки кг и без опора)
след 3-те вида лежанки отивам на кросоувъра и го правя в суперсерии със съчетание с кофички. А и не забравяй че и кросоувъра прави и канала между гърдите.

Гърдите ми вървят най-много и го играя много тежко.

06.04.05
13:13

кофички, кофички ...

07.04.05
10:15

Buckeds. Кофички. :-)

При мен лично кофичките дават ефект предимно в ставите.
Кросоувърът при мен и приятелката ми има много добър ефект. Бих го сложил втрото по ефект върху масата упоражнение за гърдите след лежанката(разбира се броя и дъбели).
Ако питаш какви други съм правл - ами кофички, пек дек, флайс, пулоувър доста редовно, понякога лицеви и разни изгъзици....

07.04.05
10:47

Ако и двете упражнения те карат да се помпаш и ги чувстваш добре, не виждам причина да не ги правиш и двете в една тренировка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1