Дневникът на Axi

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.07.10
08:58

Така, мина сутрешната лудница в офиса и да си кажа за вчера, че мнооого задушно стана като се прибрах след тренировки и хич и не си помислих да включвам компютъра... че да ми топли и той  :D
7,20 - филия хляб, 70 гр шунка, 50 гр кашкавал, 1 варено яйце, малко майонеза, 230 мл сок от къпини и арония
10,00 - 1 ябълка
13,00 - 150 гр свинско със зеленчуци /това дето си сготвих предишната вечер/ + 50 гр ориз
15,30 - 1 варено яйце
18,00 - 50 гр свинско, 50 гр сирене, 50 гр макарони, 200 мл прясно мляко
20,30 - 21,30 тренировка Commando Krav maga
22.30 - мислех си за извара, но видях едно пакетче сушена аншоа и това беше с изварата. Та - около 20 гр сушена аншоа /съгласно етикета на 100 гр - 49 гр протеин, 7гр мазнини и туй то/

Вода + чай /зелен с мента/ - около 3 литра

та, това беше за вчера. Днес мисля да се раздвижа малко вкъщи, а хляба да го обогатя с малко сушени домати... или маслини... а защо не и с двете  (nod) Ще видим.

Усмихнат ден!
от мен

23.07.10
08:25

Хелоу, хелоу,
Как сме днес? На мен много искам да свърши днешния ден и да видя на къде мога да избягам от София за два дни...
Айде, ето и вчерашния ден
7,10 - палачинчици от 40 гр пшеничен зародиш+1яйце+малко прясно мляко с кашкавал около50 гр и шунка 20-30 гр /очно  :) /, яйце и 1 от палачинчиците с 2 чл. мед и канела и 200 мл прясно мляко
10,00 нищо не ядох, ама пих 500 мл сок от цвекло и ябълка
13,30 - бъркани яйца - 2 яйца, котидж сирене 50 гр, шунка, гъби, червена чушка + 7 чери домата. Яйцата си ги направих сутринта и в кутийката, към офиса. Ама кой да се сети, че като ги стопля в микровълновата ще станат на ... ами станаха на трици, а аз така си обичам бърканите яйца рохки. Другия път ще си ги ям студени  :D
16,00 - 1варено яйце
21,00 - кашкавал 100 гр + 75гр братвурст на тефлоновия тиган - мноого ми беше жега да включвам скарата, ама и така стана

Вода и чай - 2,5 литра

Ейй, голямо обикаляне по магазините след работа, прибрах се по никое време, ама пък си купих Яйцеварка, не че за нея беше обикалянето - тя беше като бонус.

Е това беше - тренировка нямаше.

Приятен ден

18.08.10
11:56

Дневник статус - REVIVE :D

Айде да взема да се завърна с писането и воденето на дневник. Беше един месец на какви ли не глупости, перипети, проблеми и всякакви гадости, но това вече няма значение. Както се казва - Напред и нагоре
И така, без да се оправдавам много-много, започвам отново всичко - тренировки, хранене и търсене на по-доброто ми аз.
И както спрях цигарите от раз, така стигнах до ново решение - КРАЙ НА КОРТИКОСТЕРОИДИТЕ. Точка по въпроса. Особено след като прочетох тази статия http://www.bb-team.org/articles/3846/#axzz0wxMlmFJ2 и се сдобих с една опаковка Quercetin. Пия си го и се чувствам ОК. Пък и вече успявам да удържа около 1 минута на 15-20 метрови спринтове - толкова е горе долу залата, в която тренирам Commando Krav maga /CKM/ - от единя край до другия - спринт, поемаш въздух, обръщаш се и пак спринт. Така 1 минута и накрая почти мога да дишам  :D което си е чист успех.
Сега да си напиша какви ги свърших до момента за днес
7,10 - нещо като домашен бургер, ама не съвсем, реди се 1 филия хляб /от моя си, със сушените домати вътре  ;) /леко затоплена или слабо препечена + 1 резен какшкавал + 1 мнооого плоско “кюфте” от кълцано телешко /става за 3-4 минути на тефлоновия тиган/ + 1 яйце на око с масълце + малко лук + 2 резена домат + малко айсберг
10,30 - 10 бадема /толко бяха останали/
13,00 - свинска пържола на скара + зеле и морков с лимон и зехтин

За вечеря ще видиме. Вода до момента 1,5 л
Тренировката - довечера в 20,00 - СКМ

Е това е за сега, довечера повече.

18.08.10
12:14

Добро дошла отново ;)

Ще те дебнем за прегрешения... :P

19.08.10
13:33

Аааа, знам си аз че ще ме дебнете  :D Ще чакам с нетърпение предложения и критики

Така, да довърша вчерашния ден
18,00 ч - 100 гр “пастет” от пилешки дробчета, сметана, подправки + 1 краставица
20,30 - 21,45 тренировка - CKM
22,35 - 3 сл извара + 2 сл кисело мляко + маслини, магданоз, пресен лук

Вода и чай - 3 литра
Добавки - Л карнитин 1000 mg преди тренировка

Мнооого ми е топло, е то не само на мен де, и от тази жега вече нищо не ми се яде. Сутрин ставам, намотавам се, огладнявам, правя си закуската и стоя и я гледам... и я изяждам ей така, щото трябва. Айде да се разхлажда вече... или да идват почивните дни да се спасявам някъде по баирите  :) 

Айде до довечера

20.08.10
06:33

Привет, привет!
Тази нощ най-накрая се наспах. И то защото си открих функцията за сън на климатика  :) Оказа се че си имам нещо, на което му викат Good Sleep - регулира температурата в стаята +/- няколко градуса от зададените от теб, програмата следвала някаква крива на съня, преди да заспиш по-хладничко, после по-топличко и сутринта 1 час преди да се събудиш пак по-хладничко... е наспах се чудесно, без да се въртя и будя 300 пъти от жега. Явно ще си лекувам предрасъдъците за спането на климатик.
Айде сега след да си кажа и какво друго правих вчера
7,10 - 3 сл овесени и пшеничени трици + 1 сл пшеничен зародиш + сирене и малко масло и 1 яйце
12,00 - 100 пилешко шишче + 200 гр салата от морков с лимон и зехтин
18,00 - “пастет” - това с дробчетата дето ми остана от предишния ден
22,00 - 100-тина гр скариди със зеленчуци /бамбук, китайски гъби, морков, пресен грах - шушулка, кълнове/ и малко рибен сос - homemade :)
Вече съм цар на Тайландското, китайското и т.н азиатска кухня
Тренировка - нямаше, но имаше едно безкрайно печене на нарязан патладжан на сух тиган - ще го пиша за сауна  :D

Вода - към 3 л.

Лек ден!

fire.is.my.nature

20.08.10
08:33

Тези скариди много апетитно ми звучат :) Пускай рецепти на тайландски и азиатски манджи :P

20.08.10
10:19

Радвам се, че мога да дам някоя и друга идея. Ще споделям рецептите с удоволствие  :D
Сега специално за Огънчето - Скариди със зеленчуци - количеството е достатъчно за две хранения.
1 пакетче замразени бланширани скариди /250 - 300 гр./ - колкото по-големи толкова по-добре.
1 малка шепичка сушени китайски гъби /може и голяма, но тогава гъбите надделяват/
Сега тук има 2 варианта -Първия - някакъв зеленчуков китайски, тайландски, азиатски микс - замразен, който да поразмразиш малко, че иначе много вода пускат. Втория /предпочитания от мен/ е
1 морков - нарязан артистично на всякакви тънки геометрични фигурки
1 кутийка кълнове
бамбук от консерва - много успешно можеш да го замениш с бяла дълга китайска ряпа, че даже и по-добре става
млад зелен грах /на шушулки, замразен, ако намериш пресен - е направо чудесно/Ако е замразен - поразмразяваш
Соев сос, рибен сос

Как се прави
Накисваш гъбите във вода за около 30 минути, почистваш. Скаридите ги размразявам , за да не пускат много вода. Загрявам си добре уока и ги слагам вътре за около 1 минута, минута и половина. Слагам 1 сл рибен сос, разбърквам. Слагам всички зеленчуци за около минута и половина, слагам още 1 сл рибен сос и 1 сл соев сос. Оставям на котлона за още около минута, минута и половина.
Сервираш с ориз или оризови спагети и поръсваш с накълцани пресни листа от кориандър.

Забележки - за рибения сос - ако не си го пробвала първия път е доста шокиращ и меко казано ... странен, но бързо се свиква.
В зависимост от вкуса ти можеш да добавиш или махнеш някой от сосовете. Може да добавиш и някакъв лют сос, или мъничка люта червена чушка.
По принцип е хубаво да сложиш и някаква мазнина в тигана преди да започнеш, но и без нея става. Скаридите си пускат достатъчно течност и пак става.
И бъркаш, почти през цялото време.

Допълнения - Какво количество зеленчуци ще ползваш зависи само от личните предпочитания. може да добавиш към зеленчуците китайско зеле, червена чушка, праз или каквото се сетиш, но това е базовата рецепта, която ползвам.

Моят източник на вдъхновение в тайландската кухня - http://www.khiewchanta.com/

Добър апетит и приятно експериментиране  :D

fire.is.my.nature

20.08.10
15:35

Ехааа :) Благодаря ти за отделеното време , Акси :) Ще я пробвам задължително тази рецепта ,само че нямам уок тиган . Имам един на цептер , но не знам дали става .Той е по-скоро за задушаване :S Нищо де , надявам се не е проблем :)

21.08.10
12:56

Добър ден,
айде сега набързо-набързо за петъка
7,10 - палачиннки от 1яйце, 2 сл пшеничен зародиш и малко мляко, канела и ванилия поляти щедро с мед
12,00 - 50 гр шунка, 50 гр кашкавал, 1 филия хляб, 1 малък домат
18,00 - Домашен “бургер” - върху препечена филийка хляб слагам: резен кашкавал, 60-70 гр кълцано телешко месо пекнато на тефлоновия тиган, 1 яйце на око,  резен домат, малко лук, айсберг, 1 чл майонеза - яде се с нож и вилица, че не мога да си отворя толкова устата  :D
20,00 - 21,30 Тренировка CKM
23,00 - 2 сл извара с 5 маслини
Вода  и чай -  3 л. Добавки Л карнитин 1000 мг 40 минути преди тренировка.

Е това беше за вчера. По-късно ще се запиша и за днес, а до тогава - приятен съботен ден  (sun)

22.08.10
21:13

Привет, привет
Малко късничко се вписвам днес, но все пак...
Яденето:
9,00 - 1 варено яйце, 200 мл прясно мляко
13,30 - 1 пилешко бутче /цяло - горно и долно/ задушено с боб, лук и чирозо /то е само за аромат/ + 1 филия хляб /многозърнест със сушени домати/
18,30 - 200 гр кисело мляко
22,00 - скариди със зеленчуци  около 100-тина грама/днес има и снимка  :D / + 1 сл варен ориз

Тренировка 20,30 ч
Загрявка - 5 минути
Лицеви опори - 2 х 8 + 4 х 6 - общо 40 бр
Планково ренегатско - 4 х 10
клекове - 4 х 15
клек тип Плие с 7,5 кг - 2 х 10
Повдигане на краката до прав ъгъл от полу лег - на 45 градуса - 2 х 10
Трицепсово разгъване с дъмбели от лег - 2 х 10 с 7,5 кг
концентрично сгъване сдъмбел 3 кг. - 2 х 10 /1 лява, 1 дясна ръка/ + 2 х 10 с 7,5 кг
Флайс с дъмбели от полу лег с по 3 кг - 4 х 10
Гребане с дъмбел /наклонена опора/с 7,5 кг - 6 х 10 /3 ляво, 3 дясно/ 
Малко стречинг и това беше

Вода и чай - 2,5 л
Добавки - Л карнитин 1000 мг 40 минути преди тренировка

Лека вечер и успешна седмица

24.08.10
06:08

Добро утро,

Еййй ама каква съм мотка  |-) . Вчера вечерта все да седна да си попиша в дневника и ... се замотах и ми се доспа и така...
За това сега рано-рано преди да започна усърдния трудов процес
така - понеделник
7,10 - 1 филия хляб, свинско филе, кашкавал, 1 варено яйце + 150 мл прясно мляко
10,30 - 150 гр бананово кисело мляко /пасиран 1/2 банан + кисело мляко/
13,00 - сандвич с риба тон /филия хляб+риба тон+маслини+ малко майонеза + няколко капки лимон/
16,00 - 2 резена пъпеш
21,00 - 1/2 пилешко филе пълнено с горчица, моцарела и чедър, завито в 2 резена бекон и запечено на фурна за 25 минути + салата от 1 домат и 1/2 краставица

Тренировка - почти нямаше, мислех днес да почивам, но усетих прилив на енергия и го оползотворих бързичко с 2 х 15 клека, 3 х 6 лицеви опори и 2 х 20 къси коремни преси

Вода и чай - 2 л.

Добавки - Кверцетин 500 мг и Л карнитин 1000 мг

Ами това е за сега,
лек и успешен ден  (sun)

25.08.10
09:10

Привет, привет!

Много обичам такива дни - има много работа, но без инфарктни ситуации. Работиш си, работиш си и докато се усетиш то минал половината ден. Айде сега да се изкажа аз за вчера
7,10 - филия хляб, луканка 4-5 резенчета, 1 варено яйце, 1 резен кашкавал + 200 мл прясно мляко
10,30 - 1 резен пъпеш
13,00 - 1/2 пилешко филе пълнено с кашкавал и горчица и завито в бекон + 150 гр печен патладжан с нахут, лук, домат и цедено кисело мляко /2 чл./ ммммм.... много вкусно беше
20,00 - 2 парчета домашна пица /около 250 гр/ с пълнозърнесто и ръжено брашно + домати, босилек, моцарела, бекон, маслини + 200 мл айран

Тренировката не беше нищо кой знае колко особено
загрявка около 5 минути
предна опора - 2 х 30 сек
лицеви опори - 2 х 8
клекове - 3 х 10
и след това около 30-40 минути си тренирах удари и ритници по една чисто нова лапа за Тайбокс - оххх много били твърди като нови... ще се купуват ръкавици май :)

Вода и чай - 3 литра
Добавки - Кверцетин 500 мг и Л карнитин 1000 мг
Е това е от мен за сега

26.08.10
07:49

Здравейте във все още леко прохладния четвъртък.
Ейй лятото като мине сряда и ме обзема едно такова нетърпение да дойде петък и да се махна от София някъде на хлад и спокойствие. Е ней-вероятно не само мен...  :D
Такааа, айде да напишеме срядата /25,08/
7,10 - 1 филия хляб, 1/2 домат, 50 гр бекон, 1 варено яйце, 200 мл прясно мляко
10,30 - 1 корнишон
13,00 - винервурст на скара, 1 средно голям варен картоф с масло, сол и пипер, 1 краставица
15,00 - 200 гр кисело мляко с вишни
19,00 - 100 гр бекон, 2 яйца на очи, 1/2 домат, пресен лук, 1 филийка хляб

Вода и чай - 2,5 л

Тренировка - 20,30 - 21,30 CKM

Добавки - Кверцетин 500 мг, Л карнитин 1000 мг

Ами това беше за вчера. Днес как ще е ще видим

Лек и усмихнат ден  (sun)

26.08.10
20:09

Добър вечер съфорумци,

Много футболни страсти се очертаха тази вечер  :)
Независимо то това е време да си напиша отчета за днес
7,10 - 2 сл пшеничен зародиш, 1 яйце, малко прясно мляко, канела, ванилия и на тигана. Хапват се щедро намазани с мед
10,30 - 100 гр. грозде
12,30 - 300 мл таратор - много нетипичен за мен обяд, но хич не ми се ядеше
15,30 - 1 варено яйце
21,00 - 1 пилешко бутче задушено/запечено с лук и боб

Тренировката
Загрявка около 5 минути
Клекове - 4 х 15
Напади с по 3 кг във всяка ръка - 2 х 15 - май още не ми е комфортно с тежестите. Най-вероятно ще ги правя още 5-6 пъти без тежести и после пак.
Предна опора - 4 х 30 секунди
Странична опора - 4 х 45 сек /2 ляво, 2 дясно/
Глутеус мост - 2 х 10
Глутеус мост на 1 крак - 4 х 10 /2 ляв, 2 десен/
Лицеви опори - 4 х 10 + 1 х 7   (rock)  най-накрая се преборих и съм много горда от себе си. Отне ми 2 месеца вместо 1, но все пак.

казано от Axi на 17.06.10, 20:22:

Лицеви опори - 1 х 7 + 3 х 5 - напредвам упорито, с идея след 1 месец вече да правя 4 х 10

Нататък - коремни преси под наклон с извивка - 4 х 15 /2 ляво, 2 дясно/
Повдигане на крака от полу лег /45 градуса/ - 2 х 10
Повдигане на крака от лег от наклон  - няма да се науча как се казва и това си е - Повдигане на крака от лег - по корем върху наклонена лежанка, главата в най-ниската част, таза в най-високата. Краката се повдигат до права линия с тялото и се свалят към земята - без да я докосват  - 2 х 10 с тежести от по 1,5 кг на краката.
2-3 минути стречинг и това е

Вода и чай - 3 литра

Добавки - Кверцетин 500 мг, Л карнитин 1000 мг.

Айде сега и да ви представя /под формата на снимки/ и моя тренировъчен другар  :D

fire.is.my.nature

26.08.10
20:16

Я какво е това животно :D Морско свинче ли е ( дано не се изложа хахах ) ?

26.08.10
20:33

Това е един доста рядко срещан /в България поне/ домашен любимец - див, игрив и любопитен хищник - пор /фретка/  :D

То щях да го пиша какво е, ама кой да се сети, че го е изтървал  :)

Лека вечер и успешен ден утре!

Мнението беше редактирано от Axi на 26.08.10 20:38.

26.08.10
22:20

Много яко порче :) пор/невестулка/бялка няма голяма разлика май. Даваш му месо и вода нали?

казано от Миsh0 на 26.08.10, 22:20:

Даваш му месо и вода нали?

Хе-хе-хе... това животинче е всичко друго, само не и вегетарианец! :D
До колкото знам се опитомяват относително много лесно и до голяма степен, игриви и приятелски настроени, чудесни зверчета!

27.08.10
05:31

Да, наистина са много игриви и бързо се ориентират в правилата на къщата - е това не значи, че ги спазват де  :)
И са много обичливи животинки, определено си търсят да си играят с някой човек из къщи или да му заспят в скута. 
А за яденето - месо или гранули - специални порски. Имаше един период като по-малък му правех “пастет” от  месо, пресни пилешки сърца и 2 жълтъка, всичко сурово - направо умираше от кеф  :D

27.08.10
08:44

Питах за водата, защото имах хамстери преди и всякакви философи ми обсняваха как от вода едва ли не гризачите умират.... Имах мини хамстер а като се научи да пие вода (в магазина явно не са му давали) дънеше по 2 поилки на ден :)

27.08.10
09:36

Вчера си четях из форума и попаднах на това мнение(да ме извинява джънк че го цитирам без да съм го питал) ->

казано от junkhead на 26.08.10, 16:45:

Каква е тази животинка, дето Анн Г я черяви в клипа си?
В момента работа на един обект след околовръстното и там има едно куче на име Тишо, защото много прилича на един колега. Та Тишо, хайванинът, редовно довлича сдъвкани невестулки пред вратата :) Подарък един вид.

а след това:

казано от Axi на 26.08.10, 20:33:

Това е един доста рядко срещан /в България поне/ домашен любимец - див, игрив и любопитен хищник - пор /фретка/

Замислих се за 2 неща:
1во - Анн Джи си има дневник в бб тийм
2ро - Не се познавам лично с @junkhead, но мисля че няма да има нищо против да уредиме една “private” среща м/у Тишо и твоя човек.

Държа да отбележа, че поста е изцяло в добрия тон и е пуснат с цел добронамерена шега. Надявам се не съм те обидил. Ако е така се извинявам, просто ми стана смешно

27.08.10
09:58

@Mиsh0 - водата е задължителна, особено сега в жегите. Даже му слагам и натрошен лед понякога вътре заради жегите.
Gips - я какво съвпадение е станало с тези теми
Не съм тя, но може и тя да си има дневник, знае ли човек. А за срещата с Тишо - да беше моя пор росомаха, та да са  в една категория - да, ама той какъвто е домашен глезльо ...  :D

fire.is.my.nature

27.08.10
10:03

Aма той си се разхожда из вас като кученце ли ? :) Или в някаква клетка като морските свинчета ( въпреки , че той е големичък като го гледам ) ? :D Много интересен любимец , за пръв път виждам някой да си има пор :)

П.с. Харесват ми менютата ти :) Явно и ти обичаш да експериментираш в кулинарията

27.08.10
21:20

Добър вечер мили съфорумци  :)
Нещо тази вечер ми е приповдигнато настроението, а няма конкретна причина - просто ей така, ‘щото всички сме много готини  :D
Такаа, яденето днес
7,30 - успах се и за това набързо 1 доза суроватъчен протеин изолат
10,00 - 100 гр грозде
12,30 - пилешко бутче задушено с боб, бекон и лук + 1 филийка хляб
15,00 - 1 варено яйце
18,30 - 1 филия хляб с пастет - по-точно патешки мус и 10-тина гр сушени аншои
23,00 - 2 парчета /около 20 гр/ пушено прясно сирене

Тренировката - 20,00 - 21,30 CKM

Вода и чай - 3 литра. добавки - Кверцетин 500 мг и Л карнитин 2 х 1000 мг /сутринта и преди тренировки/

казано от fire.is.my.nature на 27.08.10, 10:03:

Aма той си се разхожда из вас като кученце ли ? :) Или в някаква клетка като морските свинчета ( въпреки , че той е големичък като го гледам ) ? :D Много интересен любимец , за пръв път виждам някой да си има пор :)

П.с. Харесват ми менютата ти :) Явно и ти обичаш да експериментираш в кулинарията

Да, малкото зверче си се разхожда точно като кученце из къщи през деня. Нощем си е в клетката, в която и аз мога да се побера без проблем , просто защото е малко откачен и към 4 сутринта изпитва непреодолимото желание да почне да ми дъвче пръстите на краката и да си играе  :D , пък и е беладжия и като не му обърна внимание почва да отваря гардероба и да бута дрехите навън. Голяма занимавка е  :)
Благодаря за менютата, мисля че винаги можеш да направиш нещо специално за себе си, просто за да ти е по-уютно като седнеш на масата и да се нахраниш с всичките си сетива. Аз пък от теб “откраднах” идеи за Smoothie-та - определено ще ги пробвам.

Айде сега да отивам да спя

Лека вечер/нощ и хубав уикенд

31.08.10
20:36

Здравейте,

Оле как мразя летните вируси... направо бях парцал тия няколко дни, но днес най-накрая се взех в ръце. Е все още нямам голям апетит, но и това ще се оправи следващите дни  :)
Е как мина днес
7,20 - 1 сл фъстъчено масло - нищо друго не ми се ядеше
10,30 - 1 филия хляб намазана с exquisa + резен шунка
13,30 - 1 пилешко бутче /само горно/ задушено с боб, лук и бекон - направо се пристрастих
15,30 - 1 шепа сурови ядки микс - бадеми, лешници, кашу
19,00 - 1 резен бекон
21,00 - тренировка
22,00 - 1 тънък резен диня

Вода - 3 л.

Добавки - Кверцетин 500 мг и Л карнитин 2х1000 мг /сутрнита и преди тренировка/

Тренировката /ако може да се нарече така/ беше колкото да пречупя себе си след този гаден вирус и да се размърдам. Беше една  15-минутка съставена от
50 клека - аз ги разбих на 2 х 25
50 бърпита /без лицева опора/ - разбити на малки серии и направени с голям зор /признавам си без бой, с риск опитните кросфитъри да ми се смеят  :) /
30 лицеви опори - съставени от 1х 15 + 2 х 8 - е то 31 станали  :D
Такова нещо правя за пръв път и определено го подцених, но за други я път ще знам

Е това е от мен за сега. Лека вечер и усмихнат ден утре

02.09.10
11:11

Привет!

Минах през сутрешната лудница и сега малко време за мен  :)  и да си попиша малко.
Вчера - Сряда - 01,09
7,10 - 1 сл пшеничени трици, 1 сл пшеничен зародиш, 1 сл овесени трици със сирене, масло + 1 варено яйце
12,30 - 150 гр пилешко филе пълнено с моцарела, чедар и горчица, завито в бекон, пекнато във фурната ... мммм + 1 домат
15,30 - 1 шепа сурови ядки микс
19,00 - 1 филийка хляб, намазана с exquisa + резен шунка
20,30-21,30 Тренировка - CKM
22.30 - 2 сл кисело мляко + 3 сл извара

Вода и чай - 4 л
Добавки - Кверцетин 500 мг, Л карнитин 2 х 1000 мг

ииииии.... по малко от 1 седмица до морето, пак  :D
Е това беше вчера - днес ще бъде описан малко по-късно

Лек и усмихнат ден  (sun)

fire.is.my.nature

02.09.10
11:17

Акси , а какви са ти целите ? Отслабване , поддържане ? :)

П.с. и пак да кажа , че са ти “цветни” менютата (sun)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 02.09.10 11:18.

02.09.10
11:53

Fire, целта е да се стегна и да сваля малко след това мое дългогодишно деструктивно отношение. Не поставям точно колко, защото като стигна до това, което искам ще разбера. А и целите ми са дългосрочни - година, две, колкото отнеме - толкова. Просто не искам да фиксирам например -5кг и ще съм супер, защото започнах да се убеждавам /четейки другите дневници и гледайки по себе си/, че тези цифрички на кантара не са толкова от значение, а по-скоро усещането за себе си е по-важно.
То може всъщност да направя една кратка равносметка за това какво се случи до момента - от началото на моята, така да се каже промяна и стартирането на дневника ми.

Всичко почна началото на тази година и за тези 8 месеца /дневника стартира малко по-късно/ успях да направя доста неща.
Спрях цигарите, а бях доста страстен пушач - кутия и половина на ден без да се замисля
Научих се да закусвам, не съм го правила от 12-13 години може би, дори баба ми не можеше да ме накара  :D
Започнах да ям по-малко и по-често - за мен преди беше нормално цял ден да ям глупусти или почти да не ям и на вечеря, като седнех....сраааам, срааам
Спрях колата /е по чаша на седмица не се брои/- пиех по около 2-3 литра на ден
Започнах да пия вода, и то доста
Научих се да правя лицеви опори - от 0 бр преди време до 4 серии по 10 сега
Стойката ми се изправи - дори съм 1,5 см по-висока  :D
Видимо започнах да свалям “запасите” си, а на места дори да ги заменям с мускули
От скоро реших да спра кортикостероидите и да ги заменя с Кверцетин - до момента успешно
Вече мога дори да потичам малко и да мога да дишам /заради астмата, цигарите и какво ли още не се задъхвах дори като изкача 2-3 етажа/
Определено имам значително по-добър мускулен тонус, чувсквам се по-добре, по-здрава и по-силна /имаше момент в който се кълчотех вдигайки 10 л бутилка с вода - срааам,срааам/. Другите ми наблюдения са относно съня - преди спях до обяд събота и неделя, а сега 8-9 часа сутринта съм будна и не ме свърта.
Е явно доста неща съм променила, но имам и доста неща да свърша тепърва. Хубавото е, че вече вярвам, че ще ги свърша ... а явно това е най-важното - да повярваш, че можеш да накараш нещата да се случат...

Е стига толкова лирични отклонения.

Fire - то направо ще съжалиш, че попита  :D

fire.is.my.nature

02.09.10
17:05

Е даже и не вярвах , че такъв подробен отговор ще дадеш, хубаво синтезира напредъка :) Браво за постигнатото и продължавай все така ! :)

03.09.10
06:09

казано от fire.is.my.nature на 02.09.10, 17:05:

Е даже и не вярвах , че такъв подробен отговор ще дадеш, хубаво синтезира напредъка :) Браво за постигнатото и продължавай все така ! :)

То да ми се ненадява човек  :D и благодаря за това, че ме следите изкъсо и ми стискате палци

Сега да видиме какво съм правила в четвъртък
7,10 - 1 яйце на око с малко масълце, 1 домат, 1 филия хляб, 50 гр сирене, 50 гр бекон
11,00 - 200 гр кисело мляко смес /много хубаво ми се закваси този път/ + 2 шепи пресни боровинки + 5-6 гр нерафинирана кафява захар Muscavado поръсена върху боровинките
13,30 - 60 гр братвурст /Thüringer Rostbratwurst/ + 1 домат и краставица + филия хляб
16,00 - 1 шепа сурови ядки микс
19,30 - тренировка
21,30 - 3 забулени яйца със сирене и кисело мляко /май Яйца по панагюрски? /

Тренировката - 5-6 минути загрявка и стречинг и после 30-тина минути си удрях и ритах лапа за Тайбокс

Добвки - Кверцетин 500 мг + Л карнитин 2х 1000 мг

Вода и чай - 3 л

Е това беше.

Усмихнат петък  (sun)

19.09.10
19:01

Айде - второто завръщане  ;)
Мина и второто моренце за тази година - държах се прилично и не се обезобразих с ядене, недоспиване или лентяйсване.
Вече официално съм луд фен на AquaLung особено след най-удобния шнорхел, който съм пробвала някога и новичките неопрен, ръкавички, нож, маска и какви ли още не diving грезотийки  :) . Това беше хубавата страна на нещата, а лошата гадния вирус, който върлува напоследък ... ужасТ направо... вече 5-ти ден ме мъчи, но ще го преборя аз тази седмица. И да, оказа се, че аз и кортикостероидите ще си вървим ръка за ръка още доооооста време особено след като пак ми надупчиха задника с урбазон.... пффффф , ами кво да се прави. Айде стига толкова съм се оплаквала. Тази седмица като ми размине разболяването подновявам тренировките, а от утре вкарвам в час и храненето, че тия няколко дни съм яла колкото за половин ден общо.
Лека вечер, успешна седмица и усмихнат понеделник  (sun)

21.09.10
07:42

Добро слънчево утро!
Аз вече пооздравявам и настроението и ентусиазма ми започват да се връщат
Така, сега за вчера - тренировка нямаше, но поне вече се разхождах из къщи и свърших малко домашна работа, което си е напредък  :)
Яденето - не много на ниво, но поне значително повече от предишните дни - до ден-два ще го вкарам в релси, а ето и какво беше
10,30 - 1 яйце
13,00 - 150 гр общо порцията - канелони /домашно приготвени и пълнени с мляно телешко и свинско+лук, поляти със сос от мляко, масло и кашкавал, индийско орехче/
17,00 - 150 гр кисело мляко
20,30 - домашен “бургер” от 1 препечена филийка хляб, резен кашкавал, 70гр мляно телешко месо направено на нещо като тънко кюфте, 1 чл майонеза, домат, лук, салата айсберг + 1 чаша айран

Вода и чай - над 4 литра

е това беше вчера. Днес мисля, че ще съм достатъчно добре за да направя една малка и лека тренировка вкъщи.

Лек и успешен ден.

Мнението беше редактирано от Axi на 21.09.10 07:42.

22.09.10
21:26

А сега здравейте,

Пак почнах по нощите да пиша  :D ама какво да се прави ...
Бързичко да се изкажа за вторник
10,30 - 1 варено яйце
13,30 - 100 гр. руло Стефани + салата от домати и краставица
19,00 - бъркани яйца - чушка, пресен лук, 4 яйца, бяло сирене, малко моцарела и кашкавал ... ммммм ...
Тренировка ... ами не точно. По скоро се пораздвижих малко с цел да установя дали няма да направя някоя беля след този гаден вирус и белодробния ми спазъм от миналата седмица. Е направих 20 клека и 2 серии по 10 лицеви опори. За сега толкова - в четвъртък вече по - сериозно, а в петък на линия за CKM (nfun), че изтървах 3 тренировки и ми е криво вече.
Вода и чай - около 3 литра
А днес... ами яденето ми беше под всякаква критика - първото ми ядене беше в 14,00 ч - 2 филии хляб, свински врат 50 гр и домашна лютеница около 1 сл, а след това директно вечеря в 21,00 ч - 1 варено яйце, свински врат и патладжан с доматен сос, босилек моцарела - може спокойно да ме навикате  |-)
Вода  - 2 л.
Тренировка нямаше, но имаше една дъъълга разходка, събирайки септемврийските слънчевите лъчи. 
Усмихнат и успешен ден

24.09.10
08:49

Какъв прекрасен петък! Слънчево и леко прохладно - любимото ми  :)
Още повече, че с приятеля ми ни предстои една неделя с клуб Адреналин  (rock). Направо нямам търпение да свършва работния ден, да отивам на тренировка и след това да се приготвяме психически за няколкото “подвига” които ни чакат
А сега да се върна малко назад и да опиша вчерашния ден
7,30 - 1 варено яйце + 30 гр бекон и филия хляб
10,30 - 150 гр прясно заквасено кисело мляко /докарва го малко на вкус като вносния йогурт/ с няколко капки лимонов сок и сок от лайм и лимонови корички и много малко мед - мнооого свежо, как не се сетих лятото
13,30 - 1 свинска вратна пържола /около 200 гр/ с 30 гр. задушен ориз със зеленчуци и салата от червени и жълти чери домати и един корнишон. Ама много раждали тези чери домати, направо не мога да им смогна да ги изяждам  :)
18,30 - 1препечена филия хляб, общо 100-тина гр камембер, бри и рокфор, 1 шепа грозде и 50 гр бекон  - официално се обявявам за пристрастена към всички млечни продукти. До преди да почна да си водя дневник изобщо не осъзнавах колко млечни продукти ям ... хммм ...  То и преди да се престраша да си водя дневник тук го водих малко на една тетрадка и тогава установих че и тестени изделия ядях много, а колко кола съм била изпивала ... ама айде, отплеснах се. Това поне го преодолях към момента. 
20,30 - Тренировка
22,30 - 2 сл извара, 1 сл кисело мляко, стрък пресен лук, магданоз
Вода  - 2,5 литра, чай - 1 л
Добавки - кверцетин, 1000 мл Л карнитин

Тренировката - ами пак беше нещо около, но пак по-добре от нищо.
Около 5 минути стречинг и подскоци
Предна опора - 4 х 15 сек
Странична опора - 2 х 10 сек /ляво и дясно/
Лицеви опори - 2 х 10
Къси коремни преси - 2 х 25
Клекове - 2 х 15

И стига толкова. Просто гледам в момента да  си щадя дишането и като усетя малко повече усилие /не знам дали се изразих точно, но е нещо средно между усилие и затруднение/ да спирам. Поне две седмици ще е така, докато се възстановя напълно, само да не ми пропаднат неделните планове заради това ... ще видим, надявам се, че не  :)

Айде, приятен петък.

24.09.10
20:47

Еййй, много ми е гот след петъчните тренировки  :) не знам защо така, но винаги ми е най-хубаво в петък.
Я сега да видя какво ядох днес
7,30 - препечена ръжено-пълнозърнеста филия хляб с масло и черен хайвер /как така го бях забравила в хладилника този хайвер/
10,30 - лимоново кисело мляко /като в четвъртък/
13,30 - печен патладжан с домати, моцарела и босилек - леко запечен на фурна и поръсен с 20 гр бяло сирене
18,00 - 2 препечени филийки хляб /като сутрешните/ пак с масло и хайвер
20,00-21,30 - Тренировка
23,00 - 5 сл извара, 1 сл кисело мляко, 5 маслини, стрък пресен лук, магданоз и копър
Вода  - 3 литра

Добавки - кверцетин 500 мг, Л карнитин 1000 мг

Тренировката днес - CKM. Залата се е разширила  :D. По-точно са я преподредили заради спортния колеж /за тренировките ползваме залата на  JK fitness на бул. България/ и явно ще започват учебната година съвсем скоро.
Е, това беше за днес от мен. Приятен уикенд.

27.09.10
19:45

Ехооо, здравейте!
Аз изтървах вчера да пиша, но просто бях доста развълнувана от преживяванията през деня. Страхотна, активна и екстремна неделя. Времето беше чудесно, настроението също, а за природата да не говорим  :) Първо разходка до моста на гр. Клисура /Карловско, по подбалканската/, после слизане под моста - никога не съм предполагала, че мога да слизам по толкова стръмни склонове и то с раница, после тролей, после каньонинг по едни много симпатични водопади и после via ferrata, а по-смелите и скок с бънджи - аз пропуснах  (shake) Натоварването беше доста, определено. Днес съм със зверска мускулна треска на дясното бедро и половината дупе  :D другата половина - поносимо. И когато всичко приключи - “пикник” със сандвичи на бордюра на моста под чудесното есенно слънце ... еххх - най-вкусните и приятно изядени сандвичи от доста време насам  :)  И малко снимки - водопадите погледнати от моста ... малеййй, то много ходене сме изходили, за да стигнем до там; след това водопадите от долу и накрая - цветовете на есента.
Е, това беше в неделя, а днес - отново градския живот и работа
7,30 - 1 варено яйце
12,30 - 70 гр братвурст, салата от 1 голям домат, корнишон, зехтин и 1 филия хляб
15,00 - 1 шепа сурови ядки микс
18 - 20-30 гр патешки мус и 1 препечена филийка хляб
21,00 - 1 кюфте на скара и печени чушки
късна вечеря май няма да има, тренировки също - днес активна почивка
Ейй, как щях да забравя - сдобих се и с бурканче истинско сладко от диви ягоди - ще си хапвам по малко сутрин
Приятна вечер и усмихнат утрешен ден  (sun)

29.09.10
16:28

Добра вечер, съфорумци  :)
Айде да се изкажа за вторника
7,30 - 1 филия хляб със свинско филе, чаша зелен чай “Лонджин”
10,30 - 5-6 сурови бадема и 5-6 сурови кашута
13,30 - 1 кюфте на скара /домашно приготвено/ и салата от домати и краставици с маслини
18,30 - 1 препечена филийка хляб с патешки мус
21,30 - 150 гр пилешко филе пълнено с горчица, чедър и моцарела, завито в резен бекон и пекнато във фурната
Тренировка мислех да няма - то и теоритично нямаше. Имаше леко развдижване с 50 клека и 30 лицеви опори.
Вода и чай - 3,5 л.
Добавки - Кверцетин 500 мг и Л карнитин - 1000 мг.

Това беше за вчера. Днешния ден - след като се прибера от тренировка.
И да пишете по дневниците докато аз тренирам, че ми стана любимо занимание да седна след тренировка/преди да си легна пред компютъра с изварата и да си ви чета.

30.09.10
16:16

Привет, привет!
ден - сряда 29,09
7,30 - 1 филийка хляб, 50 гр свинско филе, масло и горчица, чаша зелен чай Лонджин
11,00 - 250 мл гъбена крем супа /печурки и диви гъби, сметана/
14,00 - общо около 150 гр. пилешко и свинско със зеленчуци, като преобладаваха зеленчуците  :)
18,30 - бъркани яйца - 2 яйца, 1/2 чушка, стрък пресен лук, 2 резена бекон, бяло сирене и маааалко чедър, поръсено с малко козе сирене/само за аромат/
20,30-21,30 -Тренировка
22,30 - 2 сл извара, 1 сл цедено кисело мляко, 1 стърк пресен лук
Вода и чай - 3 литра
Добавки - Кверцетин 500 мг, Л карнитин 1000 мг.

Тренировката беше Commando Krav Maga

Айде за сега толкова ви стига  :D , после пак

01.10.10
08:29

Здравейте в слънчевия петък  (sun) ,
отново се очертават приятни есенно-слънчеви почивни дни.
А сега малко да угасиме еуфорията оп предстоящата почивка и да си напиша вчерашния ден
30,09
7,15 - 2 нюрнбергски наденички, 2 яйца на очи, 1 филийка хляб, че иначе тези рохки жълтъци ще отидат зян  :D , 200 мл зелен чай Лонджин
10,30 - 5-6 сурови бадема и 4-5 стафиди от онези, черните, големите
13,30 - 200 гр свинско със зеленчуци
17,30 - 1 варено яйце
Тренировка
20,00 - плато сирена, нямам идея колко точно изядох, но не бяха чак толкова много и чаша вино /то така става на сладки приказки като седне човех  :) /

вода и чай - 3 литра
Добавки - Кверцетин 500мг, Л карнитин 1000 мг.

Тренировката
Загрявка с подскоци, стречинг и ротации на стави около 5 минути
Лицеви опори - 2 х 10 - днес нещо не ми вървяха хич и се отказах да се мъча повече с тях
Предна опора - 4 х 30 сек
Странична опора - 4 х 20 сек /по 2 ляво и дясно/
Глутеус мост - 4 х 20 повторения
Глутеус мост на 1 крак - 2 х 10 + 2 х 5 /2 ляв и 2 десен крак/
Клекове тип Плие с 7,5 кг - 2 х 10
Повдигане на краката до прав ъгъл от полу лег - на 45 градуса - 2 х 10
Повдигане на краката до изправено положение от легнало по корем положение под наклон 45 градуса /главата в ниската част/ - 4 х 15 - тук може другия път да си сложа тежестите на краката, че така вече ми е леко,  а и да взема да направя някоя снимка на това нещо, че да разбера как се казва
Трицепсово разгъване с дъмбел над главата - с 5 кг - 4 х 8 /2 лява и 2 дясна ръка/ - тука беше много зор /и да ми се смеете пак си беше зор  :D /
Гребане с дъмбел /наклонена опора/с 7,5 кг - 6 х 10 /3 ляво, 3 дясно/ - тук мога да вдигна тежестите другия път. Май на това упражнение най-бързо придобивам сила, в смисъл за най-кратък период тежестта ми “олеква” 
Концентрично сгъване сдъмбел 5 кг. - 2 х 10 /1 лява, 1 дясна ръка/ + 2 х 5 с 7,5 кг - това мислех да не го правя днес, ама ей така по навик стана малко
Малко стречинг за финал

Замислила съм да си купя лост за вратата и да започна да се уча да се набирам. Е то ще е малко гърчене като червейче в началото, ама айде  ;)

Е това беше от мен за вчерашния ден. Днес съм на CKM и просто си представям инструктора каква загрявка ни е замисли. Предишния път се разнасяхме из залата като чували с картофи и то на бегом, та днес просто не ми се мисли  :)

Е айде стига толкова съм ви занимавала с моята личност, утре или довечера - отново.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1