Така, мина сутрешната лудница в офиса и да си кажа за вчера, че мнооого задушно стана като се прибрах след тренировки и хич и не си помислих да включвам компютъра... че да ми топли и той :D
7,20 - филия хляб, 70 гр шунка, 50 гр кашкавал, 1 варено яйце, малко майонеза, 230 мл сок от къпини и арония
10,00 - 1 ябълка
13,00 - 150 гр свинско със зеленчуци /това дето си сготвих предишната вечер/ + 50 гр ориз
15,30 - 1 варено яйце
18,00 - 50 гр свинско, 50 гр сирене, 50 гр макарони, 200 мл прясно мляко
20,30 - 21,30 тренировка Commando Krav maga
22.30 - мислех си за извара, но видях едно пакетче сушена аншоа и това беше с изварата. Та - около 20 гр сушена аншоа /съгласно етикета на 100 гр - 49 гр протеин, 7гр мазнини и туй то/
Вода + чай /зелен с мента/ - около 3 литра
та, това беше за вчера. Днес мисля да се раздвижа малко вкъщи, а хляба да го обогатя с малко сушени домати... или маслини... а защо не и с двете (nod) Ще видим.
Усмихнат ден!
от мен
Хелоу, хелоу,
Как сме днес? На мен много искам да свърши днешния ден и да видя на къде мога да избягам от София за два дни...
Айде, ето и вчерашния ден
7,10 - палачинчици от 40 гр пшеничен зародиш+1яйце+малко прясно мляко с кашкавал около50 гр и шунка 20-30 гр /очно :) /, яйце и 1 от палачинчиците с 2 чл. мед и канела и 200 мл прясно мляко
10,00 нищо не ядох, ама пих 500 мл сок от цвекло и ябълка
13,30 - бъркани яйца - 2 яйца, котидж сирене 50 гр, шунка, гъби, червена чушка + 7 чери домата. Яйцата си ги направих сутринта и в кутийката, към офиса. Ама кой да се сети, че като ги стопля в микровълновата ще станат на ... ами станаха на трици, а аз така си обичам бърканите яйца рохки. Другия път ще си ги ям студени :D
16,00 - 1варено яйце
21,00 - кашкавал 100 гр + 75гр братвурст на тефлоновия тиган - мноого ми беше жега да включвам скарата, ама и така стана
Вода и чай - 2,5 литра
Ейй, голямо обикаляне по магазините след работа, прибрах се по никое време, ама пък си купих Яйцеварка, не че за нея беше обикалянето - тя беше като бонус.
Е това беше - тренировка нямаше.
Приятен ден
Дневник статус - REVIVE :D
Айде да взема да се завърна с писането и воденето на дневник. Беше един месец на какви ли не глупости, перипети, проблеми и всякакви гадости, но това вече няма значение. Както се казва - Напред и нагоре
И така, без да се оправдавам много-много, започвам отново всичко - тренировки, хранене и търсене на по-доброто ми аз.
И както спрях цигарите от раз, така стигнах до ново решение - КРАЙ НА КОРТИКОСТЕРОИДИТЕ. Точка по въпроса. Особено след като прочетох тази статия http://www.bb-team.org/articles/3846/#axzz0wxMlmFJ2 и се сдобих с една опаковка Quercetin. Пия си го и се чувствам ОК. Пък и вече успявам да удържа около 1 минута на 15-20 метрови спринтове - толкова е горе долу залата, в която тренирам Commando Krav maga /CKM/ - от единя край до другия - спринт, поемаш въздух, обръщаш се и пак спринт. Така 1 минута и накрая почти мога да дишам :D което си е чист успех.
Сега да си напиша какви ги свърших до момента за днес
7,10 - нещо като домашен бургер, ама не съвсем, реди се 1 филия хляб /от моя си, със сушените домати вътре ;) /леко затоплена или слабо препечена + 1 резен какшкавал + 1 мнооого плоско “кюфте” от кълцано телешко /става за 3-4 минути на тефлоновия тиган/ + 1 яйце на око с масълце + малко лук + 2 резена домат + малко айсберг
10,30 - 10 бадема /толко бяха останали/
13,00 - свинска пържола на скара + зеле и морков с лимон и зехтин
За вечеря ще видиме. Вода до момента 1,5 л
Тренировката - довечера в 20,00 - СКМ
Е това е за сега, довечера повече.
Аааа, знам си аз че ще ме дебнете :D Ще чакам с нетърпение предложения и критики
Така, да довърша вчерашния ден
18,00 ч - 100 гр “пастет” от пилешки дробчета, сметана, подправки + 1 краставица
20,30 - 21,45 тренировка - CKM
22,35 - 3 сл извара + 2 сл кисело мляко + маслини, магданоз, пресен лук
Вода и чай - 3 литра
Добавки - Л карнитин 1000 mg преди тренировка
Мнооого ми е топло, е то не само на мен де, и от тази жега вече нищо не ми се яде. Сутрин ставам, намотавам се, огладнявам, правя си закуската и стоя и я гледам... и я изяждам ей така, щото трябва. Айде да се разхлажда вече... или да идват почивните дни да се спасявам някъде по баирите :)
Айде до довечера
Привет, привет!
Тази нощ най-накрая се наспах. И то защото си открих функцията за сън на климатика :) Оказа се че си имам нещо, на което му викат Good Sleep - регулира температурата в стаята +/- няколко градуса от зададените от теб, програмата следвала някаква крива на съня, преди да заспиш по-хладничко, после по-топличко и сутринта 1 час преди да се събудиш пак по-хладничко... е наспах се чудесно, без да се въртя и будя 300 пъти от жега. Явно ще си лекувам предрасъдъците за спането на климатик.
Айде сега след да си кажа и какво друго правих вчера
7,10 - 3 сл овесени и пшеничени трици + 1 сл пшеничен зародиш + сирене и малко масло и 1 яйце
12,00 - 100 пилешко шишче + 200 гр салата от морков с лимон и зехтин
18,00 - “пастет” - това с дробчетата дето ми остана от предишния ден
22,00 - 100-тина гр скариди със зеленчуци /бамбук, китайски гъби, морков, пресен грах - шушулка, кълнове/ и малко рибен сос - homemade :)
Вече съм цар на Тайландското, китайското и т.н азиатска кухня
Тренировка - нямаше, но имаше едно безкрайно печене на нарязан патладжан на сух тиган - ще го пиша за сауна :D
Вода - към 3 л.
Лек ден!
20.08.10
08:33
Тези скариди много апетитно ми звучат :) Пускай рецепти на тайландски и азиатски манджи :P
Радвам се, че мога да дам някоя и друга идея. Ще споделям рецептите с удоволствие :D
Сега специално за Огънчето - Скариди със зеленчуци - количеството е достатъчно за две хранения.
1 пакетче замразени бланширани скариди /250 - 300 гр./ - колкото по-големи толкова по-добре.
1 малка шепичка сушени китайски гъби /може и голяма, но тогава гъбите надделяват/
Сега тук има 2 варианта -Първия - някакъв зеленчуков китайски, тайландски, азиатски микс - замразен, който да поразмразиш малко, че иначе много вода пускат. Втория /предпочитания от мен/ е
1 морков - нарязан артистично на всякакви тънки геометрични фигурки
1 кутийка кълнове
бамбук от консерва - много успешно можеш да го замениш с бяла дълга китайска ряпа, че даже и по-добре става
млад зелен грах /на шушулки, замразен, ако намериш пресен - е направо чудесно/Ако е замразен - поразмразяваш
Соев сос, рибен сос
Как се прави
Накисваш гъбите във вода за около 30 минути, почистваш. Скаридите ги размразявам , за да не пускат много вода. Загрявам си добре уока и ги слагам вътре за около 1 минута, минута и половина. Слагам 1 сл рибен сос, разбърквам. Слагам всички зеленчуци за около минута и половина, слагам още 1 сл рибен сос и 1 сл соев сос. Оставям на котлона за още около минута, минута и половина.
Сервираш с ориз или оризови спагети и поръсваш с накълцани пресни листа от кориандър.
Забележки - за рибения сос - ако не си го пробвала първия път е доста шокиращ и меко казано ... странен, но бързо се свиква.
В зависимост от вкуса ти можеш да добавиш или махнеш някой от сосовете. Може да добавиш и някакъв лют сос, или мъничка люта червена чушка.
По принцип е хубаво да сложиш и някаква мазнина в тигана преди да започнеш, но и без нея става. Скаридите си пускат достатъчно течност и пак става.
И бъркаш, почти през цялото време.
Допълнения - Какво количество зеленчуци ще ползваш зависи само от личните предпочитания. може да добавиш към зеленчуците китайско зеле, червена чушка, праз или каквото се сетиш, но това е базовата рецепта, която ползвам.
Моят източник на вдъхновение в тайландската кухня - http://www.khiewchanta.com/
Добър апетит и приятно експериментиране :D
20.08.10
15:35
Ехааа :) Благодаря ти за отделеното време , Акси :) Ще я пробвам задължително тази рецепта ,само че нямам уок тиган . Имам един на цептер , но не знам дали става .Той е по-скоро за задушаване :S Нищо де , надявам се не е проблем :)
Добър ден,
айде сега набързо-набързо за петъка
7,10 - палачиннки от 1яйце, 2 сл пшеничен зародиш и малко мляко, канела и ванилия поляти щедро с мед
12,00 - 50 гр шунка, 50 гр кашкавал, 1 филия хляб, 1 малък домат
18,00 - Домашен “бургер” - върху препечена филийка хляб слагам: резен кашкавал, 60-70 гр кълцано телешко месо пекнато на тефлоновия тиган, 1 яйце на око, резен домат, малко лук, айсберг, 1 чл майонеза - яде се с нож и вилица, че не мога да си отворя толкова устата :D
20,00 - 21,30 Тренировка CKM
23,00 - 2 сл извара с 5 маслини
Вода и чай - 3 л. Добавки Л карнитин 1000 мг 40 минути преди тренировка.
Е това беше за вчера. По-късно ще се запиша и за днес, а до тогава - приятен съботен ден (sun)
Привет, привет
Малко късничко се вписвам днес, но все пак...
Яденето:
9,00 - 1 варено яйце, 200 мл прясно мляко
13,30 - 1 пилешко бутче /цяло - горно и долно/ задушено с боб, лук и чирозо /то е само за аромат/ + 1 филия хляб /многозърнест със сушени домати/
18,30 - 200 гр кисело мляко
22,00 - скариди със зеленчуци около 100-тина грама/днес има и снимка :D / + 1 сл варен ориз
Тренировка 20,30 ч
Загрявка - 5 минути
Лицеви опори - 2 х 8 + 4 х 6 - общо 40 бр
Планково ренегатско - 4 х 10
клекове - 4 х 15
клек тип Плие с 7,5 кг - 2 х 10
Повдигане на краката до прав ъгъл от полу лег - на 45 градуса - 2 х 10
Трицепсово разгъване с дъмбели от лег - 2 х 10 с 7,5 кг
концентрично сгъване сдъмбел 3 кг. - 2 х 10 /1 лява, 1 дясна ръка/ + 2 х 10 с 7,5 кг
Флайс с дъмбели от полу лег с по 3 кг - 4 х 10
Гребане с дъмбел /наклонена опора/с 7,5 кг - 6 х 10 /3 ляво, 3 дясно/
Малко стречинг и това беше
Вода и чай - 2,5 л
Добавки - Л карнитин 1000 мг 40 минути преди тренировка
Лека вечер и успешна седмица
Добро утро,
Еййй ама каква съм мотка |-) . Вчера вечерта все да седна да си попиша в дневника и ... се замотах и ми се доспа и така...
За това сега рано-рано преди да започна усърдния трудов процес
така - понеделник
7,10 - 1 филия хляб, свинско филе, кашкавал, 1 варено яйце + 150 мл прясно мляко
10,30 - 150 гр бананово кисело мляко /пасиран 1/2 банан + кисело мляко/
13,00 - сандвич с риба тон /филия хляб+риба тон+маслини+ малко майонеза + няколко капки лимон/
16,00 - 2 резена пъпеш
21,00 - 1/2 пилешко филе пълнено с горчица, моцарела и чедър, завито в 2 резена бекон и запечено на фурна за 25 минути + салата от 1 домат и 1/2 краставица
Тренировка - почти нямаше, мислех днес да почивам, но усетих прилив на енергия и го оползотворих бързичко с 2 х 15 клека, 3 х 6 лицеви опори и 2 х 20 къси коремни преси
Вода и чай - 2 л.
Добавки - Кверцетин 500 мг и Л карнитин 1000 мг
Ами това е за сега,
лек и успешен ден (sun)
Привет, привет!
Много обичам такива дни - има много работа, но без инфарктни ситуации. Работиш си, работиш си и докато се усетиш то минал половината ден. Айде сега да се изкажа аз за вчера
7,10 - филия хляб, луканка 4-5 резенчета, 1 варено яйце, 1 резен кашкавал + 200 мл прясно мляко
10,30 - 1 резен пъпеш
13,00 - 1/2 пилешко филе пълнено с кашкавал и горчица и завито в бекон + 150 гр печен патладжан с нахут, лук, домат и цедено кисело мляко /2 чл./ ммммм.... много вкусно беше
20,00 - 2 парчета домашна пица /около 250 гр/ с пълнозърнесто и ръжено брашно + домати, босилек, моцарела, бекон, маслини + 200 мл айран
Тренировката не беше нищо кой знае колко особено
загрявка около 5 минути
предна опора - 2 х 30 сек
лицеви опори - 2 х 8
клекове - 3 х 10
и след това около 30-40 минути си тренирах удари и ритници по една чисто нова лапа за Тайбокс - оххх много били твърди като нови... ще се купуват ръкавици май :)
Вода и чай - 3 литра
Добавки - Кверцетин 500 мг и Л карнитин 1000 мг
Е това е от мен за сега
Здравейте във все още леко прохладния четвъртък.
Ейй лятото като мине сряда и ме обзема едно такова нетърпение да дойде петък и да се махна от София някъде на хлад и спокойствие. Е ней-вероятно не само мен... :D
Такааа, айде да напишеме срядата /25,08/
7,10 - 1 филия хляб, 1/2 домат, 50 гр бекон, 1 варено яйце, 200 мл прясно мляко
10,30 - 1 корнишон
13,00 - винервурст на скара, 1 средно голям варен картоф с масло, сол и пипер, 1 краставица
15,00 - 200 гр кисело мляко с вишни
19,00 - 100 гр бекон, 2 яйца на очи, 1/2 домат, пресен лук, 1 филийка хляб
Вода и чай - 2,5 л
Тренировка - 20,30 - 21,30 CKM
Добавки - Кверцетин 500 мг, Л карнитин 1000 мг
Ами това беше за вчера. Днес как ще е ще видим
Лек и усмихнат ден (sun)
Добър вечер съфорумци,
Много футболни страсти се очертаха тази вечер :)
Независимо то това е време да си напиша отчета за днес
7,10 - 2 сл пшеничен зародиш, 1 яйце, малко прясно мляко, канела, ванилия и на тигана. Хапват се щедро намазани с мед
10,30 - 100 гр. грозде
12,30 - 300 мл таратор - много нетипичен за мен обяд, но хич не ми се ядеше
15,30 - 1 варено яйце
21,00 - 1 пилешко бутче задушено/запечено с лук и боб
Тренировката
Загрявка около 5 минути
Клекове - 4 х 15
Напади с по 3 кг във всяка ръка - 2 х 15 - май още не ми е комфортно с тежестите. Най-вероятно ще ги правя още 5-6 пъти без тежести и после пак.
Предна опора - 4 х 30 секунди
Странична опора - 4 х 45 сек /2 ляво, 2 дясно/
Глутеус мост - 2 х 10
Глутеус мост на 1 крак - 4 х 10 /2 ляв, 2 десен/
Лицеви опори - 4 х 10 + 1 х 7 (rock) най-накрая се преборих и съм много горда от себе си. Отне ми 2 месеца вместо 1, но все пак.
казано от Axi на 17.06.10, 20:22:
Лицеви опори - 1 х 7 + 3 х 5 - напредвам упорито, с идея след 1 месец вече да правя 4 х 10
Нататък - коремни преси под наклон с извивка - 4 х 15 /2 ляво, 2 дясно/
Повдигане на крака от полу лег /45 градуса/ - 2 х 10
Повдигане на крака от лег от наклон - няма да се науча как се казва и това си е - Повдигане на крака от лег - по корем върху наклонена лежанка, главата в най-ниската част, таза в най-високата. Краката се повдигат до права линия с тялото и се свалят към земята - без да я докосват - 2 х 10 с тежести от по 1,5 кг на краката.
2-3 минути стречинг и това е
Вода и чай - 3 литра
Добавки - Кверцетин 500 мг, Л карнитин 1000 мг.
Айде сега и да ви представя /под формата на снимки/ и моя тренировъчен другар :D
26.08.10
20:16
Я какво е това животно :D Морско свинче ли е ( дано не се изложа хахах ) ?
Това е един доста рядко срещан /в България поне/ домашен любимец - див, игрив и любопитен хищник - пор /фретка/ :D
То щях да го пиша какво е, ама кой да се сети, че го е изтървал :)
Лека вечер и успешен ден утре!
Мнението беше редактирано от Axi на 26.08.10 20:38.
Много яко порче :) пор/невестулка/бялка няма голяма разлика май. Даваш му месо и вода нали?
27.08.10
04:16
казано от Миsh0 на 26.08.10, 22:20:
Даваш му месо и вода нали?
Хе-хе-хе... това животинче е всичко друго, само не и вегетарианец! :D
До колкото знам се опитомяват относително много лесно и до голяма степен, игриви и приятелски настроени, чудесни зверчета!
Да, наистина са много игриви и бързо се ориентират в правилата на къщата - е това не значи, че ги спазват де :)
И са много обичливи животинки, определено си търсят да си играят с някой човек из къщи или да му заспят в скута.
А за яденето - месо или гранули - специални порски. Имаше един период като по-малък му правех “пастет” от месо, пресни пилешки сърца и 2 жълтъка, всичко сурово - направо умираше от кеф :D
Питах за водата, защото имах хамстери преди и всякакви философи ми обсняваха как от вода едва ли не гризачите умират.... Имах мини хамстер а като се научи да пие вода (в магазина явно не са му давали) дънеше по 2 поилки на ден :)
Вчера си четях из форума и попаднах на това мнение(да ме извинява джънк че го цитирам без да съм го питал) ->
казано от junkhead на 26.08.10, 16:45:
Каква е тази животинка, дето Анн Г я черяви в клипа си?
В момента работа на един обект след околовръстното и там има едно куче на име Тишо, защото много прилича на един колега. Та Тишо, хайванинът, редовно довлича сдъвкани невестулки пред вратата :) Подарък един вид.
а след това:
казано от Axi на 26.08.10, 20:33:
Това е един доста рядко срещан /в България поне/ домашен любимец - див, игрив и любопитен хищник - пор /фретка/
Замислих се за 2 неща:
1во - Анн Джи си има дневник в бб тийм
2ро - Не се познавам лично с @junkhead, но мисля че няма да има нищо против да уредиме една “private” среща м/у Тишо и твоя човек.
Държа да отбележа, че поста е изцяло в добрия тон и е пуснат с цел добронамерена шега. Надявам се не съм те обидил. Ако е така се извинявам, просто ми стана смешно
@Mиsh0 - водата е задължителна, особено сега в жегите. Даже му слагам и натрошен лед понякога вътре заради жегите.
Gips - я какво съвпадение е станало с тези теми
Не съм тя, но може и тя да си има дневник, знае ли човек. А за срещата с Тишо - да беше моя пор росомаха, та да са в една категория - да, ама той какъвто е домашен глезльо ... :D
27.08.10
10:03
Aма той си се разхожда из вас като кученце ли ? :) Или в някаква клетка като морските свинчета ( въпреки , че той е големичък като го гледам ) ? :D Много интересен любимец , за пръв път виждам някой да си има пор :)
П.с. Харесват ми менютата ти :) Явно и ти обичаш да експериментираш в кулинарията
Добър вечер мили съфорумци :)
Нещо тази вечер ми е приповдигнато настроението, а няма конкретна причина - просто ей така, ‘щото всички сме много готини :D
Такаа, яденето днес
7,30 - успах се и за това набързо 1 доза суроватъчен протеин изолат
10,00 - 100 гр грозде
12,30 - пилешко бутче задушено с боб, бекон и лук + 1 филийка хляб
15,00 - 1 варено яйце
18,30 - 1 филия хляб с пастет - по-точно патешки мус и 10-тина гр сушени аншои
23,00 - 2 парчета /около 20 гр/ пушено прясно сирене
Тренировката - 20,00 - 21,30 CKM
Вода и чай - 3 литра. добавки - Кверцетин 500 мг и Л карнитин 2 х 1000 мг /сутринта и преди тренировки/
казано от fire.is.my.nature на 27.08.10, 10:03:
Aма той си се разхожда из вас като кученце ли ? :) Или в някаква клетка като морските свинчета ( въпреки , че той е големичък като го гледам ) ? :D Много интересен любимец , за пръв път виждам някой да си има пор :)
П.с. Харесват ми менютата ти :) Явно и ти обичаш да експериментираш в кулинарията
Да, малкото зверче си се разхожда точно като кученце из къщи през деня. Нощем си е в клетката, в която и аз мога да се побера без проблем , просто защото е малко откачен и към 4 сутринта изпитва непреодолимото желание да почне да ми дъвче пръстите на краката и да си играе :D , пък и е беладжия и като не му обърна внимание почва да отваря гардероба и да бута дрехите навън. Голяма занимавка е :)
Благодаря за менютата, мисля че винаги можеш да направиш нещо специално за себе си, просто за да ти е по-уютно като седнеш на масата и да се нахраниш с всичките си сетива. Аз пък от теб “откраднах” идеи за Smoothie-та - определено ще ги пробвам.
Айде сега да отивам да спя
Лека вечер/нощ и хубав уикенд
Здравейте,
Оле как мразя летните вируси... направо бях парцал тия няколко дни, но днес най-накрая се взех в ръце. Е все още нямам голям апетит, но и това ще се оправи следващите дни :)
Е как мина днес
7,20 - 1 сл фъстъчено масло - нищо друго не ми се ядеше
10,30 - 1 филия хляб намазана с exquisa + резен шунка
13,30 - 1 пилешко бутче /само горно/ задушено с боб, лук и бекон - направо се пристрастих
15,30 - 1 шепа сурови ядки микс - бадеми, лешници, кашу
19,00 - 1 резен бекон
21,00 - тренировка
22,00 - 1 тънък резен диня
Вода - 3 л.
Добавки - Кверцетин 500 мг и Л карнитин 2х1000 мг /сутрнита и преди тренировка/
Тренировката /ако може да се нарече така/ беше колкото да пречупя себе си след този гаден вирус и да се размърдам. Беше една 15-минутка съставена от
50 клека - аз ги разбих на 2 х 25
50 бърпита /без лицева опора/ - разбити на малки серии и направени с голям зор /признавам си без бой, с риск опитните кросфитъри да ми се смеят :) /
30 лицеви опори - съставени от 1х 15 + 2 х 8 - е то 31 станали :D
Такова нещо правя за пръв път и определено го подцених, но за други я път ще знам
Е това е от мен за сега. Лека вечер и усмихнат ден утре
Привет!
Минах през сутрешната лудница и сега малко време за мен :) и да си попиша малко.
Вчера - Сряда - 01,09
7,10 - 1 сл пшеничени трици, 1 сл пшеничен зародиш, 1 сл овесени трици със сирене, масло + 1 варено яйце
12,30 - 150 гр пилешко филе пълнено с моцарела, чедар и горчица, завито в бекон, пекнато във фурната ... мммм + 1 домат
15,30 - 1 шепа сурови ядки микс
19,00 - 1 филийка хляб, намазана с exquisa + резен шунка
20,30-21,30 Тренировка - CKM
22.30 - 2 сл кисело мляко + 3 сл извара
Вода и чай - 4 л
Добавки - Кверцетин 500 мг, Л карнитин 2 х 1000 мг
ииииии.... по малко от 1 седмица до морето, пак :D
Е това беше вчера - днес ще бъде описан малко по-късно
Лек и усмихнат ден (sun)
02.09.10
11:17
Акси , а какви са ти целите ? Отслабване , поддържане ? :)
П.с. и пак да кажа , че са ти “цветни” менютата (sun)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 02.09.10 11:18.
Fire, целта е да се стегна и да сваля малко след това мое дългогодишно деструктивно отношение. Не поставям точно колко, защото като стигна до това, което искам ще разбера. А и целите ми са дългосрочни - година, две, колкото отнеме - толкова. Просто не искам да фиксирам например -5кг и ще съм супер, защото започнах да се убеждавам /четейки другите дневници и гледайки по себе си/, че тези цифрички на кантара не са толкова от значение, а по-скоро усещането за себе си е по-важно.
То може всъщност да направя една кратка равносметка за това какво се случи до момента - от началото на моята, така да се каже промяна и стартирането на дневника ми.
Всичко почна началото на тази година и за тези 8 месеца /дневника стартира малко по-късно/ успях да направя доста неща.
Спрях цигарите, а бях доста страстен пушач - кутия и половина на ден без да се замисля
Научих се да закусвам, не съм го правила от 12-13 години може би, дори баба ми не можеше да ме накара :D
Започнах да ям по-малко и по-често - за мен преди беше нормално цял ден да ям глупусти или почти да не ям и на вечеря, като седнех....сраааам, срааам
Спрях колата /е по чаша на седмица не се брои/- пиех по около 2-3 литра на ден
Започнах да пия вода, и то доста
Научих се да правя лицеви опори - от 0 бр преди време до 4 серии по 10 сега
Стойката ми се изправи - дори съм 1,5 см по-висока :D
Видимо започнах да свалям “запасите” си, а на места дори да ги заменям с мускули
От скоро реших да спра кортикостероидите и да ги заменя с Кверцетин - до момента успешно
Вече мога дори да потичам малко и да мога да дишам /заради астмата, цигарите и какво ли още не се задъхвах дори като изкача 2-3 етажа/
Определено имам значително по-добър мускулен тонус, чувсквам се по-добре, по-здрава и по-силна /имаше момент в който се кълчотех вдигайки 10 л бутилка с вода - срааам,срааам/. Другите ми наблюдения са относно съня - преди спях до обяд събота и неделя, а сега 8-9 часа сутринта съм будна и не ме свърта.
Е явно доста неща съм променила, но имам и доста неща да свърша тепърва. Хубавото е, че вече вярвам, че ще ги свърша ... а явно това е най-важното - да повярваш, че можеш да накараш нещата да се случат...
Е стига толкова лирични отклонения.
Fire - то направо ще съжалиш, че попита :D
02.09.10
17:05
Е даже и не вярвах , че такъв подробен отговор ще дадеш, хубаво синтезира напредъка :) Браво за постигнатото и продължавай все така ! :)
казано от fire.is.my.nature на 02.09.10, 17:05:
Е даже и не вярвах , че такъв подробен отговор ще дадеш, хубаво синтезира напредъка :) Браво за постигнатото и продължавай все така ! :)
То да ми се ненадява човек :D и благодаря за това, че ме следите изкъсо и ми стискате палци
Сега да видиме какво съм правила в четвъртък
7,10 - 1 яйце на око с малко масълце, 1 домат, 1 филия хляб, 50 гр сирене, 50 гр бекон
11,00 - 200 гр кисело мляко смес /много хубаво ми се закваси този път/ + 2 шепи пресни боровинки + 5-6 гр нерафинирана кафява захар Muscavado поръсена върху боровинките
13,30 - 60 гр братвурст /Thüringer Rostbratwurst/ + 1 домат и краставица + филия хляб
16,00 - 1 шепа сурови ядки микс
19,30 - тренировка
21,30 - 3 забулени яйца със сирене и кисело мляко /май Яйца по панагюрски? /
Тренировката - 5-6 минути загрявка и стречинг и после 30-тина минути си удрях и ритах лапа за Тайбокс
Добвки - Кверцетин 500 мг + Л карнитин 2х 1000 мг
Вода и чай - 3 л
Е това беше.
Усмихнат петък (sun)
Айде - второто завръщане ;)
Мина и второто моренце за тази година - държах се прилично и не се обезобразих с ядене, недоспиване или лентяйсване.
Вече официално съм луд фен на AquaLung особено след най-удобния шнорхел, който съм пробвала някога и новичките неопрен, ръкавички, нож, маска и какви ли още не diving грезотийки :) . Това беше хубавата страна на нещата, а лошата гадния вирус, който върлува напоследък ... ужасТ направо... вече 5-ти ден ме мъчи, но ще го преборя аз тази седмица. И да, оказа се, че аз и кортикостероидите ще си вървим ръка за ръка още доооооста време особено след като пак ми надупчиха задника с урбазон.... пффффф , ами кво да се прави. Айде стига толкова съм се оплаквала. Тази седмица като ми размине разболяването подновявам тренировките, а от утре вкарвам в час и храненето, че тия няколко дни съм яла колкото за половин ден общо.
Лека вечер, успешна седмица и усмихнат понеделник (sun)
Добро слънчево утро!
Аз вече пооздравявам и настроението и ентусиазма ми започват да се връщат
Така, сега за вчера - тренировка нямаше, но поне вече се разхождах из къщи и свърших малко домашна работа, което си е напредък :)
Яденето - не много на ниво, но поне значително повече от предишните дни - до ден-два ще го вкарам в релси, а ето и какво беше
10,30 - 1 яйце
13,00 - 150 гр общо порцията - канелони /домашно приготвени и пълнени с мляно телешко и свинско+лук, поляти със сос от мляко, масло и кашкавал, индийско орехче/
17,00 - 150 гр кисело мляко
20,30 - домашен “бургер” от 1 препечена филийка хляб, резен кашкавал, 70гр мляно телешко месо направено на нещо като тънко кюфте, 1 чл майонеза, домат, лук, салата айсберг + 1 чаша айран
Вода и чай - над 4 литра
е това беше вчера. Днес мисля, че ще съм достатъчно добре за да направя една малка и лека тренировка вкъщи.
Лек и успешен ден.
Мнението беше редактирано от Axi на 21.09.10 07:42.
А сега здравейте,
Пак почнах по нощите да пиша :D ама какво да се прави ...
Бързичко да се изкажа за вторник
10,30 - 1 варено яйце
13,30 - 100 гр. руло Стефани + салата от домати и краставица
19,00 - бъркани яйца - чушка, пресен лук, 4 яйца, бяло сирене, малко моцарела и кашкавал ... ммммм ...
Тренировка ... ами не точно. По скоро се пораздвижих малко с цел да установя дали няма да направя някоя беля след този гаден вирус и белодробния ми спазъм от миналата седмица. Е направих 20 клека и 2 серии по 10 лицеви опори. За сега толкова - в четвъртък вече по - сериозно, а в петък на линия за CKM (nfun), че изтървах 3 тренировки и ми е криво вече.
Вода и чай - около 3 литра
А днес... ами яденето ми беше под всякаква критика - първото ми ядене беше в 14,00 ч - 2 филии хляб, свински врат 50 гр и домашна лютеница около 1 сл, а след това директно вечеря в 21,00 ч - 1 варено яйце, свински врат и патладжан с доматен сос, босилек моцарела - може спокойно да ме навикате |-)
Вода - 2 л.
Тренировка нямаше, но имаше една дъъълга разходка, събирайки септемврийските слънчевите лъчи.
Усмихнат и успешен ден
Какъв прекрасен петък! Слънчево и леко прохладно - любимото ми :)
Още повече, че с приятеля ми ни предстои една неделя с клуб Адреналин (rock). Направо нямам търпение да свършва работния ден, да отивам на тренировка и след това да се приготвяме психически за няколкото “подвига” които ни чакат
А сега да се върна малко назад и да опиша вчерашния ден
7,30 - 1 варено яйце + 30 гр бекон и филия хляб
10,30 - 150 гр прясно заквасено кисело мляко /докарва го малко на вкус като вносния йогурт/ с няколко капки лимонов сок и сок от лайм и лимонови корички и много малко мед - мнооого свежо, как не се сетих лятото
13,30 - 1 свинска вратна пържола /около 200 гр/ с 30 гр. задушен ориз със зеленчуци и салата от червени и жълти чери домати и един корнишон. Ама много раждали тези чери домати, направо не мога да им смогна да ги изяждам :)
18,30 - 1препечена филия хляб, общо 100-тина гр камембер, бри и рокфор, 1 шепа грозде и 50 гр бекон - официално се обявявам за пристрастена към всички млечни продукти. До преди да почна да си водя дневник изобщо не осъзнавах колко млечни продукти ям ... хммм ... То и преди да се престраша да си водя дневник тук го водих малко на една тетрадка и тогава установих че и тестени изделия ядях много, а колко кола съм била изпивала ... ама айде, отплеснах се. Това поне го преодолях към момента.
20,30 - Тренировка
22,30 - 2 сл извара, 1 сл кисело мляко, стрък пресен лук, магданоз
Вода - 2,5 литра, чай - 1 л
Добавки - кверцетин, 1000 мл Л карнитин
Тренировката - ами пак беше нещо около, но пак по-добре от нищо.
Около 5 минути стречинг и подскоци
Предна опора - 4 х 15 сек
Странична опора - 2 х 10 сек /ляво и дясно/
Лицеви опори - 2 х 10
Къси коремни преси - 2 х 25
Клекове - 2 х 15
И стига толкова. Просто гледам в момента да си щадя дишането и като усетя малко повече усилие /не знам дали се изразих точно, но е нещо средно между усилие и затруднение/ да спирам. Поне две седмици ще е така, докато се възстановя напълно, само да не ми пропаднат неделните планове заради това ... ще видим, надявам се, че не :)
Айде, приятен петък.
Еййй, много ми е гот след петъчните тренировки :) не знам защо така, но винаги ми е най-хубаво в петък.
Я сега да видя какво ядох днес
7,30 - препечена ръжено-пълнозърнеста филия хляб с масло и черен хайвер /как така го бях забравила в хладилника този хайвер/
10,30 - лимоново кисело мляко /като в четвъртък/
13,30 - печен патладжан с домати, моцарела и босилек - леко запечен на фурна и поръсен с 20 гр бяло сирене
18,00 - 2 препечени филийки хляб /като сутрешните/ пак с масло и хайвер
20,00-21,30 - Тренировка
23,00 - 5 сл извара, 1 сл кисело мляко, 5 маслини, стрък пресен лук, магданоз и копър
Вода - 3 литра
Добавки - кверцетин 500 мг, Л карнитин 1000 мг
Тренировката днес - CKM. Залата се е разширила :D. По-точно са я преподредили заради спортния колеж /за тренировките ползваме залата на JK fitness на бул. България/ и явно ще започват учебната година съвсем скоро.
Е, това беше за днес от мен. Приятен уикенд.
Ехооо, здравейте!
Аз изтървах вчера да пиша, но просто бях доста развълнувана от преживяванията през деня. Страхотна, активна и екстремна неделя. Времето беше чудесно, настроението също, а за природата да не говорим :) Първо разходка до моста на гр. Клисура /Карловско, по подбалканската/, после слизане под моста - никога не съм предполагала, че мога да слизам по толкова стръмни склонове и то с раница, после тролей, после каньонинг по едни много симпатични водопади и после via ferrata, а по-смелите и скок с бънджи - аз пропуснах (shake) Натоварването беше доста, определено. Днес съм със зверска мускулна треска на дясното бедро и половината дупе :D другата половина - поносимо. И когато всичко приключи - “пикник” със сандвичи на бордюра на моста под чудесното есенно слънце ... еххх - най-вкусните и приятно изядени сандвичи от доста време насам :) И малко снимки - водопадите погледнати от моста ... малеййй, то много ходене сме изходили, за да стигнем до там; след това водопадите от долу и накрая - цветовете на есента.
Е, това беше в неделя, а днес - отново градския живот и работа
7,30 - 1 варено яйце
12,30 - 70 гр братвурст, салата от 1 голям домат, корнишон, зехтин и 1 филия хляб
15,00 - 1 шепа сурови ядки микс
18 - 20-30 гр патешки мус и 1 препечена филийка хляб
21,00 - 1 кюфте на скара и печени чушки
късна вечеря май няма да има, тренировки също - днес активна почивка
Ейй, как щях да забравя - сдобих се и с бурканче истинско сладко от диви ягоди - ще си хапвам по малко сутрин
Приятна вечер и усмихнат утрешен ден (sun)
Добра вечер, съфорумци :)
Айде да се изкажа за вторника
7,30 - 1 филия хляб със свинско филе, чаша зелен чай “Лонджин”
10,30 - 5-6 сурови бадема и 5-6 сурови кашута
13,30 - 1 кюфте на скара /домашно приготвено/ и салата от домати и краставици с маслини
18,30 - 1 препечена филийка хляб с патешки мус
21,30 - 150 гр пилешко филе пълнено с горчица, чедър и моцарела, завито в резен бекон и пекнато във фурната
Тренировка мислех да няма - то и теоритично нямаше. Имаше леко развдижване с 50 клека и 30 лицеви опори.
Вода и чай - 3,5 л.
Добавки - Кверцетин 500 мг и Л карнитин - 1000 мг.
Това беше за вчера. Днешния ден - след като се прибера от тренировка.
И да пишете по дневниците докато аз тренирам, че ми стана любимо занимание да седна след тренировка/преди да си легна пред компютъра с изварата и да си ви чета.
Привет, привет!
ден - сряда 29,09
7,30 - 1 филийка хляб, 50 гр свинско филе, масло и горчица, чаша зелен чай Лонджин
11,00 - 250 мл гъбена крем супа /печурки и диви гъби, сметана/
14,00 - общо около 150 гр. пилешко и свинско със зеленчуци, като преобладаваха зеленчуците :)
18,30 - бъркани яйца - 2 яйца, 1/2 чушка, стрък пресен лук, 2 резена бекон, бяло сирене и маааалко чедър, поръсено с малко козе сирене/само за аромат/
20,30-21,30 -Тренировка
22,30 - 2 сл извара, 1 сл цедено кисело мляко, 1 стърк пресен лук
Вода и чай - 3 литра
Добавки - Кверцетин 500 мг, Л карнитин 1000 мг.
Тренировката беше Commando Krav Maga
Айде за сега толкова ви стига :D , после пак
Здравейте в слънчевия петък (sun) ,
отново се очертават приятни есенно-слънчеви почивни дни.
А сега малко да угасиме еуфорията оп предстоящата почивка и да си напиша вчерашния ден
30,09
7,15 - 2 нюрнбергски наденички, 2 яйца на очи, 1 филийка хляб, че иначе тези рохки жълтъци ще отидат зян :D , 200 мл зелен чай Лонджин
10,30 - 5-6 сурови бадема и 4-5 стафиди от онези, черните, големите
13,30 - 200 гр свинско със зеленчуци
17,30 - 1 варено яйце
Тренировка
20,00 - плато сирена, нямам идея колко точно изядох, но не бяха чак толкова много и чаша вино /то така става на сладки приказки като седне човех :) /
вода и чай - 3 литра
Добавки - Кверцетин 500мг, Л карнитин 1000 мг.
Тренировката
Загрявка с подскоци, стречинг и ротации на стави около 5 минути
Лицеви опори - 2 х 10 - днес нещо не ми вървяха хич и се отказах да се мъча повече с тях
Предна опора - 4 х 30 сек
Странична опора - 4 х 20 сек /по 2 ляво и дясно/
Глутеус мост - 4 х 20 повторения
Глутеус мост на 1 крак - 2 х 10 + 2 х 5 /2 ляв и 2 десен крак/
Клекове тип Плие с 7,5 кг - 2 х 10
Повдигане на краката до прав ъгъл от полу лег - на 45 градуса - 2 х 10
Повдигане на краката до изправено положение от легнало по корем положение под наклон 45 градуса /главата в ниската част/ - 4 х 15 - тук може другия път да си сложа тежестите на краката, че така вече ми е леко, а и да взема да направя някоя снимка на това нещо, че да разбера как се казва
Трицепсово разгъване с дъмбел над главата - с 5 кг - 4 х 8 /2 лява и 2 дясна ръка/ - тука беше много зор /и да ми се смеете пак си беше зор :D /
Гребане с дъмбел /наклонена опора/с 7,5 кг - 6 х 10 /3 ляво, 3 дясно/ - тук мога да вдигна тежестите другия път. Май на това упражнение най-бързо придобивам сила, в смисъл за най-кратък период тежестта ми “олеква”
Концентрично сгъване сдъмбел 5 кг. - 2 х 10 /1 лява, 1 дясна ръка/ + 2 х 5 с 7,5 кг - това мислех да не го правя днес, ама ей така по навик стана малко
Малко стречинг за финал
Замислила съм да си купя лост за вратата и да започна да се уча да се набирам. Е то ще е малко гърчене като червейче в началото, ама айде ;)
Е това беше от мен за вчерашния ден. Днес съм на CKM и просто си представям инструктора каква загрявка ни е замисли. Предишния път се разнасяхме из залата като чували с картофи и то на бегом, та днес просто не ми се мисли :)
Е айде стига толкова съм ви занимавала с моята личност, утре или довечера - отново.