днес имаше тренировка:
полулег с щанга - 4 работни серии с по 8 повторения - 70кг
кофички СТ - 2х7, 3х5 + 5кг
пек-дек 4х15 с всички плочки
военна преса с щанга - 4х8
суперсерия:
разгъване на скрипец за трицепс 3х10
повдигане на дъмбели пред тялото за рамо - 3х10-20
С гърдите бях готов за 20-25 минути, а заради болките в лявото коляно и в левия глезен не можах да правя тяга, а така се надявах да не изпитвам никакъв дискомфорт.
Та..реших да позапълня тренировката, че и Интрата не си бях изпил и вкарах още малко сериики : ))
Дадох си известна почивка от 5-6 дена ... и се разболях : ))
Представете си в тези жеги да си със запушен нос и болно гърло. Найс, а?
Още повече съм отслабнал, но като се гледам по снимките (тия-дни ще пусна една-две) не съм свалил много мускул.
И така...днес на капак на настинката ми се и контузих - на кофичките си разтегнах дясната гърда. Или поне си мисля, че е някакво разтежение, но болката е ужасна. Чак ми е трудно да си поемам по-дълбок въздух.
Болката е в горната вътрешна част на гръдния мускул и не боли при натискане, това значи ли, че не е засегнат някакъв хрущял или кост?
Гърдата почти ми поотмина. Мога да си дишам съвсем спокойно, почти никакво напрежение не усещам.
Утре ще има тренировка, която предполагам ще я запълня и с едно много леко упражнение за гърдите.
Като цяло отслабвам. 88/87кг съм в момента.
Но пък като гледам снимките от когато спрях да качвам, в момента мисля, че изглеждам по-добре.
Но го няма ефекта, който на мен ми харесва много - да изглеждам голям през дрехите си.
Не искам да съм малък, защото 18 години съм се чувствал слаб, а до преди да почнат абитуриентските, екскурзиите и работа, рожденни дни и т.н.. се чувствах големичък :P
Ето снимки, които показват на 100% това което съм в момента. Последната снимка е от преди 3 дена. Когато си контузих гърдата
07.08.2010 08.05.2010
Мнението беше редактирано от ragHqP на 10.08.10 20:29.
Явно калориите са ми на доста голям отрицателен баланс, щом при следното хранене свалям:
1)2на доза протеин, декстроза с 100гр. овес
2)4 яйца, бекон, мекички, 2фпх
3)свинско с 3фпх
4)телешко със салата от зеле и моркови
5)свинско с 3фпх
6)2на доза протеин с 100гр. кашу
7)свинско с 2фпх, 1 домат, 300гр. кис. мляко
+1 банан, 200мл. кола с лед и лимон, 300мл. прясно мляко с нескуик
Разбира се, това е в работен ден, което ще рече, че първото хранене е в 07;00 сутринта, а последното в 23;30.
11.08 тренировка за гръб:
тяга, мечка, 40 лицеви опори
13.08 тренировка за гърди:
горен лег с щанга, лег с дъмбели, 6 суперсерии - пек-дек+пулоувър
Храната е под критика .Колички ,мекички ... упорито се опитвате да свалите маса и да станете мазни повечето от форума :) .
Да, не ми е перфектно храненето, но това мога да си позволя при цени на нашето черноморие и при 14часови работни смени : ))
Явно въобще не обръщаш внимание, че храните с транс мазнини или с бързите въглехидрати, а бе изобщо вредните храни, ги приемам в 1вите 2 хранения - т.е. от 06;30 до към 11;00. Имайки предвид, че след тежкия работен, изпълнен с реки от пот и нерви ден си лягам чаак в 11;30-12;00 май не пречат много много тези мекички и колички :D
Предполагам, че не си обърнал голямо внимание на дневника, а просто постваш нагоре-надолу повърхностни мнения - 2 поста по-нагоре има 2 снимки, на които ясно можеш да видиш какви са свалените 3-4килограма и дали съм заприличал на лоена топка или там както описваш голяма част от съфорумниците ; )))
Въобще не се стремя да сваля маса, а обратното - да запазя и малкото, което съм постигнал с огромни усилия, воля и лишения. Неща, които предполагам са ти познати и на всичките трудности отгоре ми, ти да ми казваш, че се стремя да съм мазен и че храната ми е “под критика”, че се стремя да сваля маса - просто си объркал човека бе, сладур :D
Преди няколко дена направих две тренировки за гърди и гръб;
полулег с щанга, 4 работни
флайс - 3 работни
пулоувър - 4 работни
гребане с щанга - 3 работни
и днес също имаше тренировка за гърди:
полулег с щанга - 3 работни
флайс от лег - 3 работни
пулоувър - 4 работни
раменна преса с дъмбели от седеж - 4 работни
Храната гледам да я държа в някакви приемливи норми, месото и изобщо протеина присъстват във всяко хранене, както и въглените. Мазнините ги добавям от кашкавала и маслините, че и от свинското. Свалям килограми, но след г/д месец, когато се прибера в Разлог ще започна отново качването. Ако всичко върви по план, то в скоро време трябва да почваме да гоним 100кг :)
на 21-ви имаше тренировка;
50лицеви
мечка 4 работни с 60кг
тяга 5х5 100кг
гребане с надхват 4х10 с 60кг
Последната седмица мина досте тежко от към безвремие за хранене, което ме накара да си дам 2-3 дена почивка след тренировките, че да мога да си се възстановя що годе добре.
Утре ще е тренировъчен ден.
Тъй като рядко отделям цяла тренировка за ръцете, като цяло, днеска реших да им обърна малко внимание : ))
Определено за напред вече ще пускам по 1-2 тренировки в месеца само за рамо/трицепс и бицепс.
Раменна преса с дъмбели от седеж: 4 работни серии по 7-10повт
Разтваряне в страни с дъмбели: 3 работни серии по 8повт
Френско: 4 работни серии по 10повт.
Разгъване на скрипец: 4 работни серии по 10повт.
“Прав с правия”(дет вика Преслав): 5 работни серии по 10-12повт.
Напомпването е просто...не знам как да го опиша. Без да искам ударих 2на доза от ПреСърджа, а и бяха минали 2часа от предтренировъчното хранене и просто избухнах в залата.
25.08.10
14:24
Ей, отиде на морето и взе да пускаш ‘beach day’, тцтцтц :)
Хаха, ееееее - ми как, няма да страня от булшинството я! Ще видя как ще ми се отразят чат-пат такива тренировки :) Няколко пъти съм си казвал, че е добре да пускам по 1-2 тренировки за рамото и ръцете, ама все като отида в залата и се мятам на “по-тежкото” (muscle)
На 27.08 имаше тренировка за гърди:
полулег с щанга 4 работни Х 10-12повт.
лег с дъмбели 3 работни Х 10-12повт.
флайс от лег и пек дек в 3 суперсерии по 10-15повт
Днес поизтормозих гърба:
набирания 5х5 - тук силата въобще не расте, в 1вата серия мога да направя до 7-8 повторения. Повече не. Но ще търсим напредък след 2-3 месеца, когато ще сме в основен период :D
Тяга - 4 работни серии по 5повт. на 100кг + 1 работна с 2 повторения на 120кг.
Мечка - 4 работни с 60кг по 8повт.
Тренировката беше страхотна. Това се дължеше най-вече, че като влезнах в заличката и си пуснах ТВ-то, прещраках няколко програми и видях типичното за Ангъс - разсъбличане на сцената :D С приятния съпровод на AC/DC тренировката беше запомняща се 8-)
2 тренировки не съм описвал, но едната беша кръгова, а вчерашната по схемата 10х10, което ми докара солидна мускулна треска в гърдите.
Най-лошото за мен е, че глезена ми явно не се е възстановил и ще си му трябва някакво по-стойностно лечение. И най-малкото напрежение - тичане, напади или клекове само с лост и болката е непоносима. Като се прибера ще се отнеса по-сериозно към проблема и дано да го разреша, че имам огромно желание да повторя Клек в 20 повторения. Определено е система, която ме завладя!
От къде да започна, не знам. Май ще карам направо - от май месец насам тренирам за да поддържам, но не се сърдя и на това, че има някакво развитие. Мислех, че за 5 месеца ще сваля поне 5-6килограма и ще се прибера 84-5кг, но въпреки тегавата работа на морето - теглото ми към днешна дата е 90кг. Доволен съм. Имаше период в който се замислях за по-хард суплементи, но разума(или страха)надделяха и ще гоня 100-те килограма по стария начин : ) Предполагам, че ще се позатрудня доста предвид предстоящите нощни смени и през зимния сезон, но..колкото толкова.
Глезена още не ми се е оправил(виках я, виках я, неволята, ама не дойде)и ще карам на леки тренировки за крака, което също ще ми е в голям ущърб за “освинването”.
Все още не съм заформил стака за качване, но май ще е това:
2хСлин-Сейн
2хИнтраболик
2хПресърдж(или друг пр. трен. продукт)
5-10кг уей профешанъл
500гр. бцаа
и..ако някой може да ми даде идея какво друго да добавя ще съм му благодарен. Без витамини и казеин.
Мнението беше редактирано от ragHqP на 23.09.10 18:11.
ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН
Ставане в 10:00…и нещо :)
Хранене
1) домашен мед, 120гр. овес с протеин
2) свинско филе, салата - домати, краставици, луканка, кашкавал, сирене, лук, магданоз, зехтин(овчарска :D), 4фпх
доза PreSurge
4) миш-маш - 4-5я, домати, чушки, 100гр. сирене, 50гр. кашкавал, 4 фпх, 400мл. айрян
6) свинско филе, 2фпх, яйрян
7) 200гр. извара, 200гр. кис. мляко
Тяга - 3х8 с 80кг, 2х5 с 100кг
Гребане с надхват - 4х8 с 70кг
Придърпване на скрипец за гръб - 4х10-12 с 60-70кг
Разгъване за трицепс на скрипец - 2х15
Мнението беше редактирано от ragHqP на 23.09.10 21:44.
ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН
Ставане в 11:30
Хранене
1) домашен мед, протеин
2) кюфтета в сос(домашни), 6фпх
3) боб с наденица, 5фпх, салата+зехтин
доза PreSurge
5) свинско филе, 4фпх, салата+зехтин
6) свинско филе, 3фпх, таратор
макарони на фурна
7) 200гр. извара, 200гр. кис. мляко
Полулег с дъмбели - 3 работни с 30кг(теглото на единия дъмбел)
В 3 суперсерии
лег - 15х50кг
пулоувър - 10-15повт.
2) гирос(с малко картофки и повече месо), 3в1, шоколад
3) свинско филе, 5фпх
4) свинско филе, 4фпх
5) 3 варени яйца, 3фпх, 50гр. луканка
6) 200гр. извара + 300гр. кис. мляко
ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН
Хранене
1) домашен мед, протеин, айрян с много домашна баница
2) свинско филе в зехтин, салата + зехтин, 5фпх
доза PreSurge
4) свинско филе, 4фпх, салата+зехтин, айрян
5) свинско филе, 3фпх, салата+зехтин, айрянн
6) 200гр. извара, 200гр. кис. мляко
Клек - 3х10 на 40кг, 3х5 на 60кг(след въжето и към края на няколко пъти ме пресичаше глезена и.. :()
Тяга - 10х20кгkg, 5x60кгkg, 5x90kg, 3x100kg, 3x120kg, 2x130kg
разтваряне за задно рамо - 3х8-10
скотово на машина - 3х15
3 суперсерии по 10повт :
чукчета за бицепс
лицеви опори за трицепс
31.10.2010 - тренировката бе до 21;30ч. и...просто отбих номера при гърдите. Храненето беше идеално.
днес е нетренировъчен ден
Хранене
1) мед, 4 сандвича с яйца и сирене
2) 3яйца, 4фпх
3) свинско филе, 4
4) протеин, 3фпх
5) миш-маш с яйца, сирене, кашкавал, 3фпх, 200гр. кис. мляко
6) свинско филе, 2фпх, картофена салата с яйца, кис. краставички и майонеза
Мнението беше редактирано от ragHqP на 01.10.10 21:11.
ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН
Хранене
1) домашен мед, протеин
2) 5 сандвича с кашкавал, кис. мляко
3) свинско филе, 4фпх, салата
доза PreSurge
5) свинско филе, 4фпх, 4-5 пълнени чушки, айрян, салата+зехтин
6) 200гр. извара, 200гр. кис. мляко
Лодка - 4х12
Мечка - 4х10 - 60кг
Мнението беше редактирано от ragHqP на 03.10.10 20:08.
Нетренировъчен ден
Хранене
1) протеин, домашен мед, 3фпх
2) спагети болонезе с кайма и свинско, айрян
3) свинско филе, 3 пълнени чушки с кайма и ориз, 3фпх
4) миш-маш - 3я, 100гр. сирене, 50гр. кашкавал, 3фпх, айрян
5) 200гр. извара + 200гр. кис. мляко
Ми не съм се мерил скоро. От както тренирам съм се мерил 2 пъти :D Скоро ще трябва да направя някое измерване, че то е срамота :)
Иначе като килограми съм малко над 90. Мислех, че като се прибера от морето, ще съм около 85, но успях да запазя кг-те.
ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН
Хранене
1) домашен мед, протеин, 4-5 палачинки с шоколад
2) свинско филе в зехтин, 4фпх
PreSurge
4) свинско филе в зехтин, 4фпх, салата+зехтин
5) свинско филе в зехтин, 3фпх, картофена салата
6) 200гр. извара, 100гр. кис. мляко + 2 палачинки с шоколад(брех, не мога да им устоя : ))
Лицеви опори, краката на равно - 2х15
Лицеви опори, краката на по-високо - 15повт/ст, 3х12 - 10кг
Пулоувър - 3х15
Сгъване с крив лост за бицепс - 4х10-13 с 20-40кг
Мнението беше редактирано от ragHqP на 05.10.10 11:56.
Нетренировъчен ден
Хранене
1) 2на доза протеин, домашен мед,
2) снимка
3) свинско филе в зехтин, 4фпх, салата
4) миш-маш - 3я, 100гр. сирене, 50гр. кашкавал, 4фпх, салата от домати и сирене, картофена салата
5) 50гр. протеин + 400гр. кис. мляко = вкусотия
6) 200гр. извара + 100гр. кис. мляко
Храненията трябва да са 7-8, но в последно време нямам ангажименти и ставам към 12;00, а си лягам към 23;30/00;00. Демек повече сън, по-малко храна 8-) Въползвам се от положението си в момента, че май няма да продължи дълго за напред :)
Мнението беше редактирано от ragHqP на 05.10.10 20:36.
Нетренировъчен ден
Хранене
1) 2на доза протеин, домашен мед
2) като вчерашното от снимката
3в1, 1 сникърс
3) свинско филе в зехтин, 5фпх
4) 3 яйца, 4фпх
5) свинско филе в зехтин, 4фпх
6) 200гр. извара + 200гр. кис. мляко
ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН
Ставане в 12;00ч.
Хранене
1) домашен мед, протеин
2) 4яйца+домати и пиперки от домашната зимнина+100гр. сирене на тефлона, 4фпх, 200гр. кис. мляко
3фпх
3) свинско филе, 4фпх, салата, 200гр. кис. мляко
PreSurge
5) свинско филе в зехтин, 4фпх
6) свинско филе + картофи, моркови, лук, масло, червено вино в плик на фурната, 3фпх, 200гр. кис.мляко
7) 200гр. извара + 200гр. кис. мляко
Военна преса с щанга - 10х30кг, 10х40кг, 8хх40кг, 8х40кг
Разтваряне на дъмбели в страни - 3х20
Фермерска походка с 50кг във всяка ръка - 4х50метра(снимал съм само “връщането”, т.е. 20-25м.)
Мнението беше редактирано от ragHqP на 07.10.10 21:49.