21.08.10
06:24
казано от FanatikaBG на 21.08.10, 05:59:
Затова купувайте само охладено. :)
То пък охладеното да не мислиш, че няма вътре разни “екстри”.
казано от Иван Шишманов на 21.08.10, 06:24:
казано от FanatikaBG на 21.08.10, 05:59:
Затова купувайте само охладено. :)
То пък охладеното да не мислиш, че няма вътре разни “екстри”.
Да. Все пак може и да греша.
21.08.10
07:56
Сумати пари съм се изръсил за охладено и като го метна на тефлона, като почне да се пени и като стане едно ужасно солено не ми бие на добре работата.
Варианта е магазина за месо направо месо от там и толкова, пък с какво и как е хранено добичето, може би по добре да не знаем :)
казано от Oranje на 19.08.10, 17:35:
...Утре завършваме първата седмица от терапията. Ще видя лекарката дали ще каже да продължим...
Oranje,
Като се върнеш в залата, надявам се да е скоро, можеш да пробваш един нестандартен френски клек, който по мое мнение не товари кръста - http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=179442&id=143128042207
Все пак, пробвай техниката само с лост, да усетиш дали движението ще е безопасно за теб.
21.08.10
14:21
Тoва за нишестето не го знаех. :X
Мнението беше редактирано от Анонимен на 21.08.10 14:23.
21.08.10
14:42
казано от Vic на 21.08.10, 14:11:
казано от Oranje на 19.08.10, 17:35:
...Утре завършваме първата седмица от терапията. Ще видя лекарката дали ще каже да продължим...
Oranje,
Като се върнеш в залата, надявам се да е скоро, можеш да пробваш един нестандартен френски клек, който по мое мнение не товари кръста - http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=179442&id=143128042207
Все пак, пробвай техниката само с лост, да усетиш дали движението ще е безопасно за теб.
Това съм го загледал и аз. Иначе пистолети, български клек...има си варианти ;)
21.08.10
18:15
20100821
Хранене:
8.30
3 яйца и 100гр сирене от Истит. в Троян на тефлонов
2 филии хляб ‘Савимекс’
12.20
Холандска гауда
Боб от консерва ‘Heinz’ (не цялата)
17.30
50гр протеин
20.50
Пиле (преди да бъде инжектирано) в плик с моркови и картофи
Маслини
Тренировка:
10 набирания подхват
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе
Нескафе
Бележки:
Ходихме до магазина и на връщане пробвах колко съм загубил. 10 набирания си ги направих без проблем, но видимо съм свалил, а кантарът показва 2,5кг надолу от преди месец. Иначе през деня на шопинг и си купих и едни дънки, сега с по-слаби крака ми стоят много по-добре дънки. Поне и любовните дръжки ми ги няма :)
казано от Oranje на 21.08.10, 18:15:
Бележки:
Ходихме до магазина и на връщане пробвах колко съм загубил. 10 набирания си ги направих без проблем, но видимо съм свалил, а кантарът показва 2,5кг надолу от преди месец. Иначе през деня на шопинг и си купих и едни дънки, сега с по-слаби крака ми стоят много по-добре дънки. Поне и любовните дръжки ми ги няма :)
Каде са ти любовните дръжки бре Хълк, само да ме видиш мен като човечето на Mischelin съм (малко пресилих). От 8х8 има ефект имаш 1 голямо черпене от мен ;) Поздрави от Монтана!
22.08.10
18:26
20100822
Хранене:
10.00
2 филии хляб ‘Савимекс’
Шепа плодове
13.20
50 гр протеин
Палачинки
18.30
50гр протеин
Диня (вие му казвате пъпеш)
21.00
Пиле (преди да бъде инжектирано) в плик с моркови и картофи
Домашен домат
Тренировка:
няма
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе
Нескафе
23.08.10
18:01
20100823
Хранене:
6.20
2 филии хляб ‘Савимекс’
Шепа плодове
11.00
50гр протеин
Ядки
13.20
Пиле (преди да бъде инжектирано) в плик
Ориз със запържени в домашно масло зеленчуци
17.20
50гр протеин
20.40
Биволска сушеница
Консерва боб ‘Heinz’ (не цялата)
Салата от домашни зеленчуци
Тренировка:
Физиотерапевтичен комплекс
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе х2
24.08.10
18:46
20100824
Хранене:
6.20
2 филии хляб ‘Савимекс’
Шепа плодове
11.00
50гр протеин
Ядки
13.20
18.20
50гр протеин
21.10
Дюнерчинки
Тренировка:
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе х2
Бележки: Съпругата излиза след работа и, оставайки сам, реших да...поготвя. Направих палачинки, изпекох пилешки хапки до зачервяване на тефлоновия, после запържих леко лук в масло и добавих разни зеленчуци. Може да видите и на снимките. Напълно здравословна и билдерска храна, като се има впредвид, че само пилето не е домашно производство, но пак е преди инжектиране.
Ако дамите във форума са недоволни и се изкушават от такива снимки, то мога да им кажа предварително следващия път, когато ще оставам сам, и да дойдат да ме предпазят от готвене 8-) :D
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 24.08.10 19:16.
26.08.10
07:53
20100825
Хранене:
6.40
2 филии хляб ‘Савимекс’
Ябълка
11.00
50гр протеин
Ядки
13.30
17.40
50гр протеин
21.50
Запържени в домашно масло скариди
Червен ориз
Тренировка:
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе х2
Чаша бяло инспанско вино
Здравей Oranje! :) Извинявай, но може ли да ми кажеш пърженето в масло полезно ли е или вредно ? :) Благодаря предварително! :)
26.08.10
12:51
казано от r0ck на 26.08.10, 11:59:
Здравей Oranje! :) Извинявай, но може ли да ми кажеш пърженето в масло полезно ли е или вредно ? :) Благодаря предварително! :)
От гледна точка на ‘какво става с мазнините при пържене’ - да, полезно е за разлика от олиото, което масово се използва за пържене в българската кухня.
Друг е въпросът дали пърженото в масло няма да ти увеличи приетите мазнини над нормата и оттам да ти вредят на диетата.
Ораня я ме светни как се правят тия дюнерки. Доста съм гъзоръка в приготвянето на тестестени изделия (dull)
Иначе стават за обяд :)
26.08.10
13:19
казано от Hiya на 26.08.10, 13:05:
Ораня я ме светни как се правят тия дюнерки. Доста съм гъзоръка в приготвянето на тестестени изделия (dull)
Иначе стават за обяд :)
Да, можеш спокойно да си направиш 1 или няколко за обяд.
Правиш си обикновена палачинка (мляко, яйца, брашно...) като слагаш по-малко захар, или въобще може да не слагаш. И другото си е описано: пилешкото на хапки, лукът запържен в масло (аз така го харесвам, може да не ползваш лук) и слагаш върху палачинка. Може да си добавиш зеле, картофки на пара, пък защо не и пържени, кетчуп, горчица... Увиваш в палачинката, нея в още няколко, така че да имаш и повечко въглехидрати, и хапваш. Ако си на малко въглехидрати - увиваш само в 1 палачинка.
Ако имаш тефлонова скара може няколко неща наведнъж да направиш на нея, но това е за много сръчни вече, и аз не съм от майсторите и затова си направих едно по едно.
26.08.10
17:42
20100826
Хранене:
6.40
2 филии хляб ‘Савимекс’
Ябълка
11.10
50гр протеин
Ядки
13.30
18.20
50гр протеин
21.50
Чушки от буркан
Тренировка:
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе х2
27.08.10
08:04
Днес беше последния ден, в който правихме терапията с Великия Инквизитор. Обсъдихме с него кое може и кое не и т.н. Отделно научих няколко рецепти с риба от него и един от пациентите, т.е. този уикенд ще има нови манджи в менюто :)
Утре ще си направя малко контролни тестове (L-sit, планк, лег, набирания...) и се завръщам в залата. Тъй като съм свалил видимо, още повече, че отначалото не ядях почти нищо, хапчета, инжекции и т.н., се оказа, че се харесвам повече по-слаб. Затова не мисля да покачвам много отгоре и ще се целя в покачването на няколко килограма мръсна мускулна маса предимно отзад на бедрото и най-вече в горната част на тялото, както и работа по тези от целите ми, които могат да се оттренират с оглед скорошната ми травма. Ще опитам и някои от специализациите ми, а пролетта - 8х8, за която се надявам да съм готов дотогава, а вие - да сте прочели за нея на страниците на бб-тийм.
Да ме прощава Корпусито, но ще започна със сплит: рамо и гръб, гърди и гръб, бедра и цял отделен ден за...РЪЦЕ!!! Или това е 10х10 HD Edition - вариант при болки в кръста (Hernia Discalis).
27.08.10
18:35
20100827
Хранене:
6.30
2 филии хляб ‘Савимекс’
Сливи
11.20
50гр протеин
Ядки
13.30
Червен ориз
17.40
50гр протеин
21.00
Тиквички със сирене на фурна
Тренировка:
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе х2
Зелен чай х2
Бира
28.08.10
10:57
Помните ли как в Терминатор 3 Арни се рестартира? Горе-долу и аз така. След пауза от над 2 месеца, дискова херния, 10 дена на легло, няколко дни хапване със зор на някоя хапка, за да изпия лекарствата...започвам пак.
Сутринта си взех мерки, снимах се, а днес и утре ще измеря и някои силови показатели. След което лека-полека започвам да тренирам отново.
Ето мерките, като в скобите е разликата от последните, които съм си вземал:
Тегло: 75,8кг (-4,4кг)
% BF: 11,7% (-2,15%)
Рамене: 119,5см (-1см)
Гръден кош: 100см (-)
Талия: 74,8см (-1,8см)
Ханш: 93см (-4,8см)
Бедро: 54,7см (-1,4см)
Прасец: 37,5см (-)
Ръце (ст./отп.): 39,2см/36см (-2,1см/-2см)
Предмишница: 30,3см (-0,4см)
Ето и коментарът ми за тези, които не са получили сърдечен удар след като са забелязали 2 санта по-малка ръка: в сравнение с началните ми мерки преди първата ми тренировка бедрото ми се е смалило съвсем леко (само като обиколка, не и като сила и мускулна маса!), а съм качил 10см на ръката. Доста странно за клякал редовно. Другото, на което бих обърнал внимание, е фактът, че за тези 2 месеца съм загубил съвсем малко от размерите си, че даже съм и свалил телесни мазнини. Нещо, което отдавам на това, че качвам бавно мръсна мускулна маса чисто от добавки. То всъщност си има доказано с годините твърдение, което казва: Колкото по-бавно качиш/свалиш - толкова по-дълго и лесно ще успееш да задържиш постигнатото. Чух го навремето от Наско Джананов.
Снимките, както винаги, са с идваща отпред светлина.
Ще допиша силовите показатели като ида в залата. Тъй като ще работя по системата си “Folllow the ladder” част от тях ще са максимален брой лицеви опори и кофички на халки, набирания deadhang и пистолети. От другите ще видя как съм с повдигането от лег. Първите месеци (поне) не бива да правя нищо, което не е на лежанка или на лост, дано поне после се пооправя.
Не знам как се чувстваш физически, но ако се съди по снимките може да се каже, че се едно не си спирал да тренираш. Изглеждаш внушителен.
Краката са много по - добре от преди, според мен. За гръб и корем - думи нямам. Но наистина, една специализация за гърди си трябва :)
Oranje,предвид височината ти от 180см.и вида ти на снимките(много добра форма),направо не ми се вярват тези мерки от 100смкош и 54,7бедро.Разбира се,снимките са малки и не е ясно от какво разстояние е снимано,но у мен остава това впечатление :)
28.08.10
15:03
казано от old_man на 28.08.10, 13:53:
Oranje,предвид височината ти от 180см.и вида ти на снимките(много добра форма),направо не ми се вярват тези мерки от 100смкош и 54,7бедро.Разбира се,снимките са малки и не е ясно от какво разстояние е снимано,но у мен остава това впечатление :)
10x
Гърбът ти изглежда огромен,за гръдна обиколка бих ти дал едно 110-115 сантиметра,но явно гръдният ти кош е тесен,както си казвал и преди.Изглеждаш супер!Интересни са ми няколко неща:
Познаваш ли Атанас Джананов?Това го питам от любопитство,понеже съм чел една от книгите му и ми е направил голямо впечатление.
Ти като човек с дълги крайници ли се опредляш?И за статия в сайта ти ми е интересно,ако можеш да напишеш нещо за т.наречните “къси” мускули,където сухожилието е по-дълго(главно за бицепса говорим тук).Доколкото знам мускулът може да се скъси от тренировките и стретчингът помага,но ако е ген какво можем да направим.Аз мислех,че имам такъв проблем,но се оказа,че си въобразявам.Въпреки това ми е интересно какво мислиш по темата,може да е полезно и на други хора.
п.с.Съжалявам за спама в дневника ти,явно ще трябва да се регистрирам в сайта :)
Едит:Благодаря за отговора!
Мнението беше редактирано от az100yan на 28.08.10 15:40.
28.08.10
15:24
100см е през зърната отпуснат, без да стягам мускули. Костите ми са много тънки и оттам идват ‘странните’ мерки. Съпругата ме снима на около 2,50м от мен.
Гърдите, раменете и ръцете са за специализация. Като цяло долната ми част е само за детайли, т.е. спокойно мога да мина на машини за нея. И да сложа малко на задното бедро. Горната ми има нужда от покачване на 1-2 размера, за да се изравни с долната. И е време и прасец и предмишница да взема да тренирам :)
П.С. @az100yan: не е нужно да се регистрираш, достатъчно е с валиден мейл и избрано име да коментираш. Регистрациите са за да се сложи снимка от тези, които мислят да го посещават по-често и да са по-активни в коментарите. Плюс да получат някоя и друга изненада ;)
За съжаление на познавам лично г-н Джананов. Това го чух от него в магазина му. Бяха дошли две момчета и питаха за хормон за растежа, искаха да станат много бързо огромни. И заформихме дискусия...
Крайниците ми са къси (долните) и дълги (горните). При равни други условия по-дългият мускул е по-силен. Но със стречинг не може да промениш много формата му. Генетично са ти заложени и промяна във формата и дължината е почти невъзможна. Изключвам скъсванията и хирургичните намеси.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 28.08.10 15:31.
Наистина имаш внушителен гръб. Не мога да повярвам, че на тези килограми си с тези брилятни размери. (shake) :)
Оранж не сам влизал одавна сега като чета операциа ли са ти правили или кво?Имам един приател тука с четири винта и една плочка е ама си ходи в зала здраво.Сега има неща които не може да прави ама не е болка за умиране.Даваи смело но разумно и успех каквото и да почнеш.
казано от Oranje на 28.08.10, 15:24:
...
Гърдите, раменете и ръцете са за специализация. Като цяло долната ми част е само за детайли, т.е. спокойно мога да мина на машини за нея. И да сложа малко на задното бедро. Горната ми има нужда от покачване на 1-2 размера, за да се изравни с долната. И е време и прасец и предмишница да взема да тренирам :)
...
Oranje,
Като цяло си съразмерен, с определено изчистен и атлетичен вид, а и както казаха и колегите, ако не знаех, че имаш травма, нямаше да позная. Моето мнение е, че ако съумееш на натрупаш в рамената и трапеца, ще изглеждаш по-”корав”. За съжаление, точно тези мускулни групи изискват сериозна стабилизация при тренерането им, а това ще е предизвикателство при наличието на проблеми с гърба.
Доказвал си, че знаеш какво правиш, сигурен съм, че и сега ще се справиш. Успех!
Ораня дюнерките бяха невероятни. Вчера се освиних максимално. Приготвих си палачинки от 200гр пълнозърнесто брашно,3 яйца,мляко на око,сол,кафява захар. Излязоха 10 палачинки,които ядох цял ден. За плънката:лук запържен в масло,пилешко,пиперка,домат и подправки. Направих си и чесново сосче от кисело мляко и мазах обилно дюнерките+плънката оле малееее :))))) Мерси за идеята!
29.08.10
18:13
20100828
Хранене:
8.30
2 препечени филии хляб ‘Савимекс’
Круша
11.40
50гр протеин
Ядки
14.20
Червен ориз
Гъбена супа
18.10
50гр протеин
21.00
Riblja Čorbа
Тренировка:
няма
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе х2
Бира
20100829
Хранене:
9.30
100гр сирене от Истит. в гъбена супа
1 филия хляб ‘Савимекс’
13.00
Протеинова вафла
Круша
15.30
Тиквички със сирене на фурна
25гр протеин в домашно кисело мляко
1 препечена филия хляб ‘Савимекс’
21.20
Пъстърва с домашно масло във фолио на фурна
Червен ориз
Маслини
Тренировка:
за пръв път в залата след травмата:
помпички на халки
набирания до гърди
повдигане от лег
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе
Нес кафе
Нес кафе фрапе
Бира
Бележки:
Цялата седмица бе доста натоварена на работата и си даде отражение - чувствах се поуморен този уикенд. Затова и в залата не си дадох зор да видя как са ми максовете, а разпуснах с по няколко серийки. Днес даже и апетит нямам, определено съм се преуморил :)
Рибената чорба стана страхотна, ще пусна рецептата в сряда.
@Hiya: Eetsmakelijk :)
@Vic: Така е, раменете си искат тежки преси, а трапецът да дърпа здраво. Всъщност трапецът не ми е изоставащ. Но ще измисля как да ги тренирам в моето положение.
@vatman: 2 протрузии и 1 дискова херния ми намериха. Разминах се без операция. Да се надяваме, че всичко ще се оправи без повече последствия.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 29.08.10 18:14.
30.08.10
12:54
Ще можеш ли да клякаш в далечно/близко бъдеще?
30.08.10
13:22
казано от everytime we touch на 30.08.10, 12:54:
Ще можеш ли да клякаш в далечно/близко бъдеще?
В близко ми е забранено да клякам с тежест, бягам, скачам, дърпам тежести и т.н. Само на лост и лежанка без резки движения. И мога да клякам със собствено тегло и пистолети.
По въпроса за далечното бъдеще - надявам се постепенно да паднат забраните, като вече работя по зависещото от мен - изключително здрав пояс.
30.08.10
17:42
20100830
Хранене:
7.40
2 филии хляб ‘Савимекс’
Круша
11.10
50гр протеин
Ядки
13.30
Пъстърва в домашно масло във фолио на фурна
Червен ориз
Маслини
17.40
50гр протеин
20.20
Малко черен шоколад докато чакам гювечето :)
21.00
Гювече с домашно телешко
Тренировка:
няма
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе х2
Бира
31.08.10
18:33
20100831
Хранене:
7.40
Сливи
11.10
50гр протеин
13.30
Сушеница с биволско месо
Тиквичи със сирене на фурна
Препечена филия ‘Савимекс’
17.40
50гр протеин
21.20
Гювече с домашно телешко
Тренировка:
Тест с клек с ръцете над главата
ГУАПО
Малко разтягане и лицеви опори
Добавки:
Рибено масло
Витамини
БЦАА
Напитки:
Кафе х2
Бира
Бележки: Времето е точно най-любимото ми :)
ГУАПО - Гимнастически Упражнения Акцентиращи Поясната Област
2 минути планк си държах спокойно, не е зле
Както и предполагах - слаба гъвкавост в солеусите. Започнах работа по тях.
Ако не е проблем, ще споделиш ли какво смяташ да правиш за заздравяване на поясната област.
01.09.10
06:23
казано от jomo на 31.08.10, 21:24:
Ако не е проблем, ще споделиш ли какво смяташ да правиш за заздравяване на поясната област.
Едно от упражненията вече съм го споделил.
01.09.10
19:29
20100901
Хранене:
8.00
Ябълка
11.20
50гр протеин
13.30
Гювече с домашно телешко
Пъстърва с масло във фолио на фурна
17.40
50гр протеин
21.10
3 парченца топено сирене
22.20
Свинско филе
Салата
Тренировка:
няма
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе х2
Бира
Бележки: Бяхме при един специалист хомеопат. Изписа ми инжекции, които ще трябва да си купя от Солун или Германия. Но пък прибирали диска и после можело да си тренирам както преди. Интересното е, че разбираше много от добавки, дори и като марки и съдържание на продуктите. Поговорихме си и каза, че може спокойно да си взема моно. Миналата седмица ми дойде поръчката и имаше кило моно в нея, но за едни приятелчета. Сега ще видя има ли с кой да се комбинираме за нова или ще си купувам моното от бг. Но тъкмо ще ми помогне както съм решил да кача малко сантиметри на ръцете без да тренирам тежки дърпания и клек :)
Срещнах 2 съфорумци, а пък при доктора една девойка се заговори с някакъв пич и тъкмо каза, че пише в бб-тийм и той я прекъсна да й каже колко яко било в ‘Брилянтин’. Та за малко с 3 броя от форума да се запозная :)
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 01.09.10 19:30.