30.08.10
07:28
30 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1/3 шоколад (т.е. около 30 g), 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, малко кашкавал, свинско филе (50 g)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (170 g), грах (120 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (40-50 g), 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешко филе на грил (170 g), грах (120 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), 1 супена лъжица ленено семе
2. Тренировка - волейбол (средна към висока интензивност)
3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 3 g Citruline malate
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се едва-едва, но почти моментално се разсъних. Тонус - екстра. Очаквах мускулна треска в краката, но няма такова усещане. Тренирах като бесен - много сила и перфектен тонус! Чувствах се лек и подвижен (в момента това чувство гарантирано е измамно!) и играх със страхотно удоволствие. Само дето за трети пък си остъргах хълбока... боли, ама кеф! (sun)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.08.10 20:09.
казано от Кольо Пияндето на 29.08.10, 06:18:
Сериозно обмислям да спра описването на храната си - храня се общо взето по един и същи начин от много време и смятам да запазя схемата. По-скоро ще отбелязвам тенденциите, корекциите и по-специфичните неща в хранителния режим. Е, и junk foods, за да има fairplay…
Точно това си мислех и аз вчера...да спра да описвам храната. Моите подбуди са горе долу като твоите с едничката разлика, че аз джънкове или други криввания не си позволявам....просто усещам, че на моменти описването на храната ме натоварва допълнително.
P.S: Flying ass is the best :D
Мнението беше редактирано от libra на 30.08.10 07:58.
казано от libra на 30.08.10, 07:58:
казано от Кольо Пияндето на 29.08.10, 06:18:
Сериозно обмислям да спра описването на храната си - храня се общо взето по един и същи начин от много време и смятам да запазя схемата. По-скоро ще отбелязвам тенденциите, корекциите и по-специфичните неща в хранителния режим. Е, и junk foods, за да има fairplay…
Точно това си мислех и аз вчера...да спра да описвам храната. Моите подбуди са горе долу като твоите с едничката разлика, че аз джънкове или други криввания не си позволявам....просто усещам, че на моменти описването на храната ме натоварва допълнително.
P.S: Flying ass is the best :D
Да, но така се губи смисълът да се води дневник. Все пак храната е много важна част от тренировките.
А и след, като дневникът е виртуален, той е направен не само да си следим прогреса ние самите, но и за да се чете от други хора, които могат да вземат пример или пък да помагат с нещо, ако има нужда. А пък и самото писане на храната не отнема повече от 5 минути ;). Да не говорим, че и структурата на дневника също е важна поне за мен, защото тя говори много за притежателя му.
Кольо, защо пиеш Фаяр? Експериментираш ли или ще сваляш килограми?
30.08.10
10:45
казано от karpi на 30.08.10, 09:09:
Кольо, защо пиеш Фаяр? Експериментираш ли или ще сваляш килограми?
Надявах се никой да не ме попита... (giggle)
Просто ми попаднаха 3-4 пакетчета (еднократни дози) и реших да пробвам що за енергетик е Огънчето... От една страна абсурдно е от такова количество Огънче да чакам резултат, от друга страна - стабилно се “закотвих” на 88 kg и не виждам смисъл от сваляне на тегло към момента. Днес преди обяд пак глътнах една капсулка. Ободрява, има лекичък приятен загряващ ефект, но действието категорично е по-меко спрямо OxyElite Pro (USPLabs).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.08.10 10:47.
31.08.10
05:51
31 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, малко кашкавал, свинско филе (50 g), Coca Cola Zero (330 ml)
1.3. Обяд - пилешко месо на скара (200 g), леща ( около 150 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (40-50 g), 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, печени картофи (250 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки - не
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се лесно. Днес вече имам мускулна треска в краката, но и го очаквах - вчера доста се понапънах в залата. Днес съм решил да направя един фитнес, но обмислям точната композиция на тренировката. Като цяло в близките месеци тежестите ще са умерени и ще увелича кросфит-елементите, т.е. ще търся правилния баланс между бодибилдинга, общия фитнес и кросфита. Със сигурност отново ще направя 2 типа тренировки, които ще редувам последователно. Изминалата година ми показа, че така се чувствам добре и работя ефективно.
P.S. Закъснях много и непредвидено в работата, наложи се да пропусна фитнеса днес. Никак не обичам така, но... понякога се получава.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.08.10 19:07.
Каква е ролята на лененото семе в менюто ти? Наскоро си закупих и аз и също като теб слагам по 1 лъжица сутрин в киселото мляко, но не знам точно какви са полезните му свойства. За канелата чувам само добри неща, пък и следя дневника ти и преди няколко страници стана точно дума за положителния и ефект върху намаляването на килограмите дори.
31.08.10
06:18
01.09.10
10:00
1 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1/3 шоколад (т.е. около 30 g), 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 3 яйца, малко кашкавал, Coca Cola Zero (330 ml)
1.3. Обяд - свински дроб на тиган, 3 яйца по панагюрски, шопска салата, 1 вафла
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешко месо на грил (200 g), грах (120 g)
2. Тренировка - волейбол (средна интензивност)
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за храненето днес - почти стандартно. Обядът ми не е много читав, но вчера технически нямах възможност да си приготвя храна за днес. Сладките неща днес са малко повече от обикновеното за мен.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - противно на всички мои очаквания се събудих свежарка, тонусът е ОК. Изненадващо имам и лека мускулна треска на прасците, нямам ни най-малко идея как съм се сдобил с нея. Тренировката - перфектна! Първата тренировка с новия треньор... чувствам се по-млад поне с 15 години! Кеф на бучки! Няма как да го опиша!
P.S. Отказах се от Purple Wraath. Ще заложа отново на ВСАА, рецептата е проверена.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.09.10 18:55.
02.09.10
11:55
2 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1/3 шоколад (т.е. около 30 g), 3 яйца, овесени ядки (100 g), 3 бучки кафява захар
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (200 g), грах (120 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешко месо на грил (200 g), грах (120 g), печени фъстъци (50 g)
1.6. Преди лягане - пропускам
2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (горен скрипец, Renegade row’n'press)
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Споменавал ли съм, че шоколадът е хубаво нещо? ;) Изварата преди лягане я пропуснах, защото тренирах по-късно от предвиденото, съответно - вечерях късно и относително скоро след това си легнах.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, тонусът е ОК. Има лека скованост в краката, но не е проблем. Тренирах относително кратко, но много съдържателно и интензивно. Връщам се към стандартната за мен формула на тренировките във фитнеса. Ето как се забавлявах:
- набирания с широк надхват - 4 серии по 5 повторения със собствено тегло
- придърпване на горен скрипец с широк надхват пред гърди - 4 серии по 10 повторения
- придърпване на горен скрипец с тесен подхват пред гърди - 4 серии по 10 повторения
- придърпване на горен скрипец с широк хват - 4 серии по 10 повторения
- Renegade row’n'press - 4 серии по 10 повторения със 7.5 kg-ови дъмбели
- разгъване за трицепс на скрипец с въже - 4 серии по 10 повторения
- разгъване за трицепс на скрипец с прав лост в подхват - 4 серии по 10 повторения
- V-преса - 4 серии по 20 повторения
- “летящ г*з” - 4 серии по 10 повторения
- повдигане на краката от вис - 4 серии по 15 повторения
Раздвижих се чудесно. Не съм доволен само от летящия г*з - не ми е изрядна техниката и често се залюлявам. Ще я изчистя, това упражнение е мания! Не съм писал работните тежести, защото... нямаше как да ги знам! Във фитнес-център Атлетик в Младост 1а тежестите на уредите са белязани с поредни цифри (1, 2, 3, 4, 5 и т.н.), а не с килограми. Дори инструкторите не можаха да ми отговорят на въпроса колко тежи една плочка тежест на скрипеца... баси! Тежестта беше приблизително 55-60 kg, но казвам това съвсем “на око”.
P.S. Сдобих се с витамини - NOW EcoGreen Multi. Утре ги подпуквам.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.09.10 19:32.
На закуската пробвал ли си да разтопиш шоколада върху овесените ядки и после да сложиш захарта. Сигурно ще стано много вкусно. :)
02.09.10
19:34
казано от Julius на 02.09.10, 18:33:
На закуската пробвал ли си да разтопиш шоколада върху овесените ядки и после да сложиш захарта. Сигурно ще стано много вкусно. :)
Ако сложа шоколад, ще си спестя захарта. ;) Освен това тая гимнастика с разтапянето нещо не ми е ясно как ще стане. В микровълнова фурна ли? Питам, защото разумният начин за стапяне на шоколад е на водна баня... а това НЯМА да го направя рано сутрин, гарантирано! :)
Да, в микровълновата. Например ако от си си накиснал предварително овесените ядки, слагаш кубчетата на разтояние, за да се разтопи равномерно. И предполагам ще стане супер .:)
02.09.10
21:57
Преебава микровълновата,започват едни искри,иначе се разтопява,че направо изпича.
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 02.09.10 22:08.
02.09.10
23:00
Искрите са от алуминиевото фолио на шоколада.
03.09.10
04:11
казано от Julius на 02.09.10, 21:49:
Да, в микровълновата. Например ако от си си накиснал предварително овесените ядки, слагаш кубчетата на разтояние, за да се разтопи равномерно. И предполагам ще стане супер .:)
Стопяването на шоколад, който е на блокче, трябва да стане бавно, за да получиш хомогенна маса. Затова споменах водната баня. Разтапянето в микровълнова фурна е всичко друго, само не и бавно. Като цяло имам съмнения, че ще успея да направя нещо читаво... Алуминиевото фолио не го коментирам - метал в такъв тип фурна не се слага.
Хммм, между другото... попадам на противоречива информация по отношение на взаимодействието между кафе (кофеин) и витамините. Според част от сайтовете, кафето затруднява обмяната на водноразтворимите витамини... според други - проблем няма. Е, вероятно и в този случай (както винаги в областта на храненето) говорим за дози, но... все пак.
Все още не съм решил окончателно кой аминокиселинен продукт ще ползвам... Поотказах се от Purple Wraath, май, скъпичък продукт си е. Овкусените ВСАА на Scitec са на добра цена, но... простите сметки показват, че е почти равна на Scivation Xtend, който е по-комплексен продукт. Абеее... като ще забърша още един Xtend и няма да го мисля повече! Поне си го познавам и съм си доволен.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.09.10 05:46.
03.09.10
07:42
3 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1/3 шоколад (т.е. около 30 g), 3 яйца, 4 филийки пълнозърнест хляб, малко кашкавал
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара (200 g), печени картофи (250 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара (200 g), грах (200 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), фъстъци (50 g)
2. Тренировка - волейбол (средна интензивност)
3. Хранителни добавки
3.1. След закуска - 1 таблетка витамини EcoGreen Multi
3.2. По време на тренировка - 1 доза Xtend
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал и с много добър тонус, няма остатъчни усещания от фитнеса снощи. Тренировката беше малко по-тежка, с повече движение и скачане, главно техника. Натоварих се добре, позагубих малко енергия в последните 10-ина минути, но мисля, че е нормално. Уморен съм, но и много доволен.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.09.10 19:43.
А защо не тестваш един PIT , 60 тренировки са си все пак, а и с леко намаление е съвсем добре :)
казано от Кольо Пияндето на 03.09.10, 07:42:
[тренировка]
Искам и аз кисело мляко... хапни повече и за мен :D
В процес на спиране на млечните за около 1 седмица съм.... again. Тежка задача комшииииии.
Яде ми се домашно гъъъъъсто кисело мляко...с много каймак отгоре и една огроооооооооомна лъжица (преливаща) със смляно ленено семе. От това нещо мога да получа преспокойно O…..м! :D
П.С: спамя те...не че нещо, да не ми усетиш липсата хахах
Аааа забравих да те питам.... искаш ли да те донеса “Огънче” утре? Нали знаеш, че имам доста останало...?
Мнението беше редактирано от libra на 03.09.10 08:34.
03.09.10
09:19
казано от libra на 03.09.10, 08:32:
Искам и аз кисело мляко... хапни повече и за мен :D
Разполагам с една бройка (другото мляко го изпапках като добро дете днес!)... Колко му е да си го разделим?
От това нещо мога да получа преспокойно O…..м! :D
Баси! :D Кисело мляко с ленено семе... Аз явно съм знаел само по-трудния начин! (giggle)
П.С: спамя те...не че нещо, да не ми усетиш липсата хахах
Хехехе... дебнеш ме в гръб а, комши?
Аааа забравих да те питам.... искаш ли да те донеса “Огънче” утре? Нали знаеш, че имам доста останало...?
Ами... принципно да, мога да го ползвам като енергетик... но в такъв случай трябва да кажеш какво да черпя! (d)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.09.10 09:20.
Моят пост май не го видя :)
Мнението беше редактирано от korpusito на 03.09.10 09:52.
03.09.10
10:06
казано от korpusito на 03.09.10, 09:52:
Моят пост май не го видя :)
Хе... то от тез’ пусти спамери съм го пропуснал! :D
Хммм... да, всъщност имах намерение Xtend да го пия по доза и половина, т.е. пак да го изразходвам за 60 тренировки. Purple InTrain също е за толкова тренировки, разликата в цената не е особено значителна. Прав си, идеята е наистина добра, въпреки че за Xtend лоша дума не мога да кажа! (muscle) В началото на другата седмица ще пазарувам.
03.09.10
10:22
Ако не хваща искри - хубаво,но когато аз си разтопявах шоколад и без фолио беше нещо страшно.
Вие да не си мислите,че аз със фолиото го слагам,естествено само шоколад и стъкло.
03.09.10
13:27
казано от gogata2427 на 03.09.10, 10:22:
Вие да не си мислите, че аз със фолиото го слагам...
Гога, май от мен тръгна неразбирателството за станиолчето. Ясно е, че шоколадът ще се прехвърли в подходящ съд.
Преди малко усетих, че имам мускулна треска на корема... за първи път от години.
Няма майтап с тоя летящ гъз... особено комбиниран с V-преси... :)
04.09.10
08:10
4 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (50 g), 2 яйца, 3 бучки кафява захар
[тренировка]
1.2. Втора закуска - пилешка пържола на скара, 2 филийки пълнозърнест хляб (препечени с кашкавал)
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара, задушени картофи (200 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (40-50 g), 1 супена лъжица ленено семе
1.5. Вечеря - пилешко шишче на скара (200 g), грах (200 g), сирене (100 g), 1 краставица
2. Тренировка - фитнес (гърди, бицепс, корем)
3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 и 1/2 дози Xtend
3.2. След втората закуска - 1 таблетка витамини EcoGreen Multi
5. Общо мнение за физическото състояние днес - едва отворих очи тази сутрин, но се разсъних за секунди. Мускулната треска на корема все още се усеща, а и лека скованост в цялото тяло (нормално, промених натоварването).
Ето как тренирах:
- избутване на дъмбели от полулег - 4 серии по 10 повторения с 22.5 kg
- флайс от полулег - 4 серии по 10 повторения със 17.5 kg
- кофички - 4 серии по 10 повторения
- военна преса - 4 серии по 10 повторения с 25 kg
- сгъване за бицепс с EZ-лост - 4 серии по 10 повторения с 20 kg
- сгъване за бицепс с дъмбели - 4 серии по 10 повторения с 10 kg
- ротация за корем (машина) - 4 серии по 10 повторения с 20 kg
- чайник - 4 серии по 10 повторения с 15 kg
Тренировката се получи добре, но умишлено тренирах при по-ниска интензивност. Сковаността идва от увеличаване на натоварването в залата за волейбол, ще премине. Доволен съм.
Хммм... имам странно усещане в левия бицепс. Не ми пречи да тренирам и да го натоварвам, но сякаш е леко претоварен. Ще го поглезя малко в близките дни, нямам възможност да допускам контузии от тук нататък.
Прекарах остатъка от деня след тренировка в леглого... ‘гати кефа! (sun)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.09.10 17:11.
05.09.10
06:51
5 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1/3 шоколад (т.е. около 30 g), 2 яйца, 4 филийки пълнозърнест хляб, малко кашкавал, сирене (100 g)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, 2 чаени лъжички пчелен прашец
1.3. Обяд - печено свинско с картофи, 2 яйца, салата домати, 2 парчета баклава, ядки (лешници и шам-фъстък, около 50 g)
[тренировка]
1.4. Следобедна закуска - 1/2 шопска салата, 1/2 салата зеле, царевица и яйце, айран (500 ml)
1.5. Вечеря - пилешко филе на грил (180 g), грах (175 g)
2. Тренировка - фитнес (Crossfit, крака, корем)
3. Хранителни добавки
3.2. По време на тренировка - 1 и 1/2 дози Xtend
3.3. След тренировка - 18 g комплексни аминокиселини
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Е, с едно малко “прегрешение” на обяд... ;) Следобедната ми закуска е малко странна, но след тренировка хапнах аминокиселините и малко след това седнахме с моята по-добра половинка в едно заведение, където си поръчахме двете салати и кана айран (и в крайна сметка си ги разделихме). За любителите на шоколад - Milka-та със сметана и шоколадови бисквитки е просто фантастична!
5. Общо мнение за физическото състояние днес - поспах добре и се събудих свеж и отпочинал. Мускулната треска на корема се оказа упорита и още я усещам, но сковаността е значително по-малка (явно съм успял да я поочупя). Тренирах великолепно:
- Burpee pull-ups - 4 серии по 5 повторения
- Burpee - 4 серии по 10 повторения (с доста мощен отскок)
- Swings - 4 серии по 12 повторения с 20 kg-ов диск
- клек на Смит-машина - 4 серии по 10 повторения с 50 kg
- бедрено разгъване на машина - 4 серии по 10 повторения с 40 kg
- V-преса - 3 серии по 20 повторения
- летящ задник - 3 серии по 10 повторения
Между сериите си почивах като дърпах ластици с цел тонизиране на рамената. Днес техниката на летящия задник беше значително по-добра, въпреки че все още не е това, което искам.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.09.10 17:20.
06.09.10
05:24
6 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2/3 шоколад (т.е. около 60 g), 3 яйца, 4 филийки пълнозърнест хляб, малко кашкавал
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, 2 чаени лъжички пчелен прашец
1.3. Обяд - 1 троен Whopper (Burger King), 1 кисело мляко
1.4. Следобедна закуска - пилешко месо на грил (180 g), грах (175 g)
1.5. Вечеря - руло Стефани, салата домати и краставици, кашкавал (50-100 g), ядки (лешници и шам-фъстък, 50-100 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.2. Преди втората закуска - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
3.3. Преди следобедната закуска - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
4. Общо мнение за храненето днес - горе-долу бива. Размести ми се програмата за деня и по обяд бях в движение... та затова посегнах към junk food. (blush) За сметка на това имам големичък буркан истински мед!
5. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се добре и се събудих отпочинал. Мускулната треска на корема вече е по-лека, цялостната скованост на мускулатурата - доста по-слаба. Тонусът сутринта е приличен, разсъних се бързичко.
Purple InTrain… след дълго размишление и колебание, в крайна сметка се спрях на този продукт.
Ето отново списъка с добавки, които ще използвам в близките около 3 месеца:
- Controlled Labs Purple InTrain
- Interactive Beta Alanine
- EFX Kre-Alkalyn
- Weider Amino Essential
Вероятно ще добавя и един Scitec ProLong.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.09.10 19:33.
07.09.10
07:42
7 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 яйца, 4 филийки пълнозърнест хляб, свинско филе (50 g)малко кашкавал
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (180 g), грах (175 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g)
2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (горен скрипец, Swings, въртене на дъмбел)
3. Хранителни добавки
3.2. Преди тренировка - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
3.3. По време на тренировка - 1 и 1/2 дози Xtend + 7 g EAA
3.4. След тренировка - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал, свеж и възстановен. Няма следи от мускулна треска и скованост. Чудесен тонус! Тренирах екстра, с много сила и чудесно усещане. Нямам търпение утре да вляза отново в залата за волейбол!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.09.10 18:14.
08.09.10
06:15
8 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 яйца, 4 филийки пълнозърнест хляб, свинско филе (50 g), малко кашкавал
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g), 2 яйца
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, зрял червен боб (120 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.3. По време на тренировка - бистра водица
5. Общо мнение за физическото състояние днес - много трудно отворих очи, но се разсъних моментално. Чувствам се страхотно, тонизиран и силен, егати power-a! (muscle) Тренирах много добре, раздвижих се екстра. Не ми достига малко издържливост, защото губя тонус през последните 10-15 минути на тренировката. Разбира се - нормално е и предполагам, че бързичко ще го компенсирам.
За да покажа слънчевото си настроение - едно поздравче: (sun)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.09.10 18:43.
09.09.10
08:02
9 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 яйца, 4 филийки пълнозърнест хляб, свинско филе (50 g), малко кашкавал
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, зрял червен боб (120 g), 3 яйца, диня
1.5. Вечеря - пилешко месо на грил (190 g), печени картофи (200 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.2. Преди втората закуска - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
3.3. Преди следобедната закуска - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Динята на обяд беше страхотна!
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се възстановен и отпочинал, разсъних се нормално. Няма умора, следи от мускулна треска, тонусът е екстра. Започнах да си припомням приятното гъделичкане на “иглиците” от бета аланина... :) Чудесен почивен ден. Готов съм да се раздам в залата утре!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.09.10 17:58.
10.09.10
06:48
10 септември 2010
1. Хранене
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (190 g), грах (120 g), диня
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешко месо на грил (190 g), грах (120 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.3. По време на тренировка - 1 доза Purple InTrain + 7 g EAA
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Отново диня на обяд!
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал и свеж, няма умора! Тренирах в идеална кондиция, започвам да навлизам в ритъм. Тренировката започна с медицински топки, след което беше доста интензивна. Доволен съм много - този път задържах добрия тонус и силата до нейния край.
Първо впечатление от Purple InTrain - безупречна разтворимост, странен цвят (леко белезникав, като брашно във вода) и приятен плодов вкус. Малко по-сладък е от това, което ми харесва, но проблемът лесно се реши с повечко вода, която така или иначе изпивам.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.09.10 07:52.
11.09.10
07:52
11 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 яйца, овесени ядки (75 g)
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 2 филийки пълнозърнест хляб, свинско филе (50 g), 2 яйца, грах (120 g), малко кашкавал
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара (200 g), 2 кебапчета, печени картофи (200 g), 1 кисело мляко
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (40-50 g), 1 супена лъжица ленено семе
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара (200 g), печени картофи (250 g), 1 краставица, малко маслини
2. Тренировка - фитнес - гърди, корем, крака (гърдите с дъмбели)
3. Хранителни добавки
3.1. Преди тренировка - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine + 1 доза Endorush
3.2. По време на тренировка - 1 и 1/2 доза Xtend + 7 g EAA
3.3. След тренировка - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
3.4. След втората закуска - 1 таблетка витамини EcoGreen Multi
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. На обяд ме подгони Големият глад. Не съм много уверен колко и какво месо имаше в кебапчетата, но бяха вкусни. Отдавна не съм ял подобни неща... замирисаха ми вкусно и реших, че ако не си взема може да ми стане нещо (нали съм момченце!) :D
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се прилично отпочинал, разбира се усещах снощната тежичка тренировка, но тонусът си беше ОК. Разсъних се и отидох в залата за фитнес. Пих Endorush от келешлък - просто бях в страхотно настроение и исках да се разбия във фитнеса... и горе-долу успях... Ето с какво се забавлявах:
- избутване на дъмбели от полулег - 4 серии по 10 повторения с 25 kg-ови дъмбели
- флайс от полулег - 4 серии по 10 повторения с 20 kg-ови дъмбели
- избутване на дъмбели от обратен наклон - 4 серии по 10 повторения с 25 kg-ови дъмбели
- кофички - 4 серии по 10 повторения със собствено тегло
- военна преса - 4 серии (1 х 10 повторения с 20 kg, 1 х 10 повторения с 25 kg и 2 х 8 повторения с 30 kg)
- коремни преси на наклонена пейка (кръгообразни) - 4 серии по 24 повторения
- повдигане на краката от вис - 4 серии по 20 повторения
Реших малко да поклякам - просто за тонус в краката, без да ги напъвам много, защото доста увеличих натоварването им в залата за волейбол. Та ето полуклековете:
- 2 серии по 15 повторения с 30 kg
- 2 серии по 15 повторения с 40 kg
- 2 серии по 15 повторения с 60 kg
- 2 серии по 15 повторения със 75 kg
Старах се изправянето да става максимално експлозивно. Не ми остана временце за бицепс, но утре ще го вместя в неделния ми кросфит. Доволен съм, чудесна тренировка! Идеалният старт за съботния ден!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.09.10 18:22.
11.09.10
12:38
казано от libra на 11.09.10, 09:58:
Хеееееееееееейййййййййййй комшииииии... защо така избяга днес от нас?
Започвате да тренирате прекалено късно спрямо моя младежки спортен порив! (sun)
Ще ви дам шанс отново, разбира се! :D
11.09.10
12:55
казано от Madboy на 11.09.10, 12:52:
Тука се заформя някаква игрЪ с публиката май :D
Ми ела и ти да играеш, младежо! (party)
12.09.10
06:57
12 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 4 филийки пълнозърнест хляб, 3 яйца, малко кашкавал и маслини
1.2. Втора закуска - 2 яйца, 1 праскова
1.3. Обяд - 5-6 печени кюфтета, леща, салата домати, 1 банан, малко грозде, лешници (30-40 g)
[тренировка]
1.4. Следобедна закуска - шейк (Scitec Manna, казеин, 2 чаени лъжички пчелен прашец)
1.5. Вечеря - пилешко месо на грил (190 g), печени картофи (250 g), няколко маслини, фъстъци (50 g)
1.6. Преди лягане - пропускам
2. Тренировка - фитнес (Crossfit, корем и бицепс)
3. Хранителни добавки
3.3. По време на тренировка - 1 и 1/2 доза Xtend + 7 g EAA
3.5. След тренировка - 1 доза Manna (35 g суроватъчен протеин, 40 g въглехидрати) + 1/2 доза казеин (11-12 g)
4. Общо мнение за храненето днес - втората ми закуска беше скромничка, тъй като малко посгъстих храненията във времето. На обяд, обаче, хапнах царски... Много обичам така - малки количества от много неща (само кюфтенцата на фурна не бяха от малките!). Следобедната ми закуска всъщност беше следтренировъчното ми хранене. Изглежда по този начин, защото бях в движение след тренировка и нямаше как да хапна друго. Всъщност смятам, че по-добър следтренировъчен шейк не може да бъде направен, колкото и нескромно да звучи. Напоследък честичко започнах да си купувам цяло пиле на грил, защото ми се струва изгодно - едничко пиле ми струва 6.00 лева, получавам 550-580 g чисто месце от него, а не трябва тепърва да го готвя. Разделям го на 3 части и съответно получавам 3 солидни порции пилешко по 180-190 g (спокойно мога да го разделя и на 4 части по около 150 g). Чиста работа - бързо, лесно, вкусно... и не чак толкова (ако изобщо е) по-скъпо. Изварата преди лягане я пропуснах, защото си легнах рано.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се прилично отпочинал, разсъних се бързичко. Имам не много лека мускулна треска на гърдите от вчерашната тренировка, та сега “сутиенът ми стяга”... :D За днес съм запланувал лекинко кросфитче в следобедните часове. Ето какво се получи:
- Thrusters - 4 серии по 10 повторения (с празен лост, т.е. 20 kg)
- Burpee pull-ups - 4 серии по 6 повторения
- Burpee - 4 серии по 10 повторения (с доста мощен отскок)
- Swings - 4 серии по 12 повторения с 20 kg-ов диск
И за да не кажете, че съм се вманиачил по кросфит-а:
- Pullover - 4 серии по 10 повторения с 20 kg-ов диск
- сгъване за бицепс на скрипец с прав лост - 4 серии по 10 повторения с 40 kg
- сгъване за бицепс с дъмбели - разтоварваща серия - 21 повторения (7+7+7) съответно с 12, 10 и 6 kg-ови дъмбели
- чайник - 4 серии по 12 повторения с 15 kg
- V-преса - 4 серии по 20 повторения
- летящ задник - 2 серии по 10 повторения
Добре се получи. Целта ми беше по-скоро тонус и гъделичкане на мускулатурата, от колкото тежко натоварване.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.09.10 05:04.
13.09.10
07:10
13 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 4 филийки пълнозърнест хляб, 2 яйца, свинско филе (40-50 g), малко кашкавал
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (190 g), леща
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешко месо на грил (190 g), леща
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, свеж и много енергичен, разсъних се моментално. Отличен тонус, мускулната треска на гърдите е омекнала, но не е изчезнала. Тренирах много добре, тренировката беше средно тежка.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.09.10 05:47.
14.09.10
05:47
14 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 3 филийки пълнозърнест хляб, 3 яйца, свинско филе (40-50 g), малко кашкавал, 2 вафли Мура
1.3. Обяд - пилешка супа, пилешка пържола на тиган (около 160 g), грах (130 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган (около 160 g), грах (130 g)
2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (долен скрипец, гребане с дъмбел)
3. Хранителни добавки
3.3. По време на тренировка - 1 и 1/2 доза Xtend + 8 g комплексни аминокиселини
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Сутринта много ми се прияде нещо сладко.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, но малко по-трудно се разсъних. Май снощната тренировка е била по-тежичка, от колкото прецених първоначално. Тонусът е ОК, но усещам странно десния си ахилес (пролетта имах проблеми с левия). Не се радвам много от този факт, макар че не става въпрос за болка. Ето тренировката:
- набиране (широк надхват / собствено тегло) - 4 серии х 6
- придърпване на долен скрипец (тесен хват) - 4 серии (1 х 10/55 kg + 3 x 10/60 kg)
- придърпване на долен скрипец (широк хват) - 4 серии (1 х 10/50 kg + 3 x 10/55 kg)
- гребане с дъмбел - 4 серии х 10/20 kg
- въртене на дъмбел - 4 серии х 16/12.5 kg
- разгъване на скрипец за трицепс (въже) - 4 серии (1 х 10/50 kg + 3 x 10/55 kg)
- разгъване на скрипец за трицепс (прав лост, подхват) - 4 серии (1 х 10/50 kg + 3 x 10/55 kg)
- V-преса - 4 серии х 20
- молитва - 4 серии (1 х 10/60 kg + 3 x 10/75 kg)
Тренирах екстра, много съм доволен - стегнато и съдържателно, натоварих се разумно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.09.10 17:29.
15.09.10
05:49
15 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 4 филийки пълнозърнест хляб, 2 яйца, свинско филе (50 g), малко кашкавал, маслини (около 50 g)
1.3. Обяд - зеленчукова крем-супа, пилешка пържола на тиган (180 g), варен бял ориз (60-65 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган (180 g), варен бял ориз (60-65 g), 1 яйце
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Както е модерно във форума, слагам снимка на закуската си... Самата снимка е повече от посредствена като качество, но пък храната е ОК. Обожавам тази закуска - вкусна, качествена и се приготвя за броени минути.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, наспах се добре. Тонусът е екстра, няма следи от фитнеса снощи, няма умора в краката. Тренирах добре, но не съвсем... нещо не бях на фокус. Средна работа.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.09.10 18:51.