Това да се чува :) “Всичко си беше както трябва днес - енергия, сила, желание, концентрация. ” !!!
казано от Madboy на 27.08.10, 11:36:
Това да се чува :) “Всичко си беше както трябва днес - енергия, сила, желание, концентрация. ” !!!
Е, трябва да има и такива дни. :) Не е хубаво, ако все сме омърлушени и отпаднали.
Но да си продължа за плановете за деня. Днес след краката няма никакъв шанс довечера да въртя велоергометър. За сметка на това храната е здрава - на обяд опатках 800 грама миш-маш, разделен на две - час преди тренировката и половин час след нея. Лично съм си го приготвял - без сирене, със символично количество олио, с много лук, чушка и настъргани пресни домати, както и с 13 яйчица. Вчера обядвах от него, днес пак, остава ми малко и за вечеря - не ми е омръзнал, много обичам. :) След тренировката изядох и 2 малко банана с доза протеин. За съжаление поради страшно много работа в офиса и напрежение не се наспивам добре и се наливам с кафета като за световно. При мен кафетата винаги са с мляко - днес съм на пет пълни големи чаши капучино вече, което си е литър мляко и 15-тина грама бяла захар в иначе безмлечната ми храна. Но все пак се надявам, че това няма да обърне каруцата - в нормални дни не пия чак толкова мляко - чаша сутрин и после най-много две през деня. А това от машината в офиса колко точно е мляко е отделна тема. :)
Преди 2-3 седмици си взех и някакъв протеин - сетих се в залата и купих каквото имаше. Въпреки чудесното германско знаме на кутията при по-внимателно четене се оказа, че само витамините са му немски, а протеинът си е български - на някакви си Alternative nutrition. 34 лв за 900 грама - евтин е, но не чак толкова. Да се надяваме, че има поне 50-тина процента белтъчини в иначе 80-процентовия “изолат”. :)
Еее не ти ли се намира някаква друга мазнина за готвене? Бягай далече от олиото :)
казано от a.k.a The Boss на 27.08.10, 19:43:
Еее не ти ли се намира някаква друга мазнина за готвене? Бягай далече от олиото :)
Да, има по-полезни мазнини, но в такива количества не е проблем и слънчогледовото олио. :) Иначе за салати - студено пресован зехтин само ползвам.
28.08.2010 г.
Две седмици след началото. Прогресът се забавя. Теглото е надолу с достатъчно голяма стъпка, за да не ме притеснява. Обиколките и процентът мазнини са много близки до тези от миналата седмица, затова ги слагам в рамките на грешката в измерването (различно място, повече или по-малко пристягане, различен метър) и продължавам нататък.
28.08.2010 г. (тренировъчен ден 4, седмица 8+1)
Тренировка - гърди, преса
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 8х70, 8х70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 3х120, 1х120кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х140 , 5х135, 4х135 кг. - миналата седмица четворката на 140 ми се получи по-лесно. Днес на последното даже май малко ми помогна момчето, което ме пазеше, макар че после отрече. :)
2. Повдигане на щанга от полулег - 5х110, 4х110 кг.
3. Кофички - 8, 9 повторения.
4. Коремни преси с прибиране на коленете към гърдите (с доп. дъмбел) - 12х12,5, 15х12,5 кг.
5. “Молитва” на скрипец - 7x70, 7х70 кг.
Нормална тренировка, без съществен напредък в сравнение с миналата седмица.
Коварни същества са жените! Днес моята ме изкуши със студена бира в парка и аз се подхлъзнах. Само една, но пък цяла вечер ще я мисля... :(
казано от alabalaa на 28.08.10, 15:13:
Споко, бягай 5 минути повече и всичко ще е ОК. С какво мериш мазнините?
Китайски кантар. :) Измислена работа, само най-обща ориентация дава.
казано от Boby_ на 28.08.10, 15:10:
Коварни същества са жените! Днес моята ме изкуши със студена бира в парка и аз се подхлъзнах. Само една, но пък цяла вечер ще я мисля... :(
Нищо и няма на една бира.Въпросът е да не са повече :)
казано от a.k.a The Boss на 28.08.10, 16:45:
Нищо и няма на една бира.Въпросът е да не са повече :)
Ествствено. Но при мен въпросът е в принципа - първата често е само малка стъпка по пътя към десетата. :) Аз съм от хората, които без едно могат, с едно не могат. :) Но днес ще се удържа. :D
Твоята жена е цвете щом само с бира те подхлъзва :) В моя случай подхлъзването е с шоколади и сладоледи,донесени направо в спалнята под носа ми :D
28.08.2010 г.
В крайна сметка се замонаказах с малко интервален велоергометър, въпреки че имам лека мускулна треска от вчерашната тренировка за крака. 13 минути, четири едноминутни спринта. Изцяло мокър съм. Нека. :)
29.08.2010 г. (тренировъчен ден 5, седмица 8+1)
Тренировка - бицепс, трицепс
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х40, 8х40 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 1х60 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х70, 6х70, 5х70 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 7х36, 7х36 кг.
казано от gips на 23.08.10, 19:49:
Боби може ли да направя заявка за 1 клипче.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 5х36 кг.
Вярвам ти, но ми се иска да го видя как е на клип
Ето как е:
Както казах, поклащам се добре, но май не е чак толкова трагично, като се гледам отстрани. :) Абе важното е, че го усещам добре в крайна сметка. :) Дясната ръка още ме боли при сгъващи движения - това също има отражение върху техниката.
3. Скотово сгъване с дъмбел - 4х25 кг.
4. “Френско” разгъване с крив лост - 4х90, 4х85 кг. Сложих 90 кг, без да съм реално готов за тази тежест като работна, защото ми предстои седмица или даже малко повече почивка, а после започвам следващата програма. Затова малко егоистично ми се искаше да докарам един личен максимум. Първото и второто повторение бяха горе-долу добре, но на третото и четвъртото ми се наложи сериозно да добутвам:
За сравнение ето как се справих миналата седмица на 85 кг:
От друга страна обаче това са си 90 кг все пак. :)
5. Сгъване с дъмбел зад глава (с една ръка) - 6х20, 6х20 кг.
6. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 5х60 кг.
След тренировката - солидна порция протеин с разтворена препълнена супена лъжица мед от мащерка. :) Направо усещам как се налива в мускулите за минути. :)
Следват 9 дни почивка от силови тренировки - трябва да е седмица, но така ги сметнах, че да ми се вържат удобно тренировките в следващата програма по дни от седмицата. Продължавам обаче с кардиото без прекъсване - няма измъкване от него. :)
казано от Boby_ на 29.08.10, 09:33:
4. “Френско” разгъване с крив лост - 4х90, 4х85 кг.
Само като го гледам и ме заболяха лактите :D
казано от Петко К на 29.08.10, 09:45:
казано от Boby_ на 29.08.10, 09:33:
4. “Френско” разгъване с крив лост - 4х90, 4х85 кг.
Само като го гледам и ме заболяха лактите :D
При мен пък лактите са една от малкото стави, които НЕ ме болят. :D Затова си и позволявам такива тежести на френско.
Чисто ли го правиш или избутваш?
пп. ААА ти си пуснал клип, видях сега. Браво!
Мнението беше редактирано от El padre на 29.08.10 12:17.
29.08.2010 г.
Направих и днес малко кардио - интервален велоергометър, пак 13 минути, четири едноминутни спринта.
30.08.2010 г.
Днес станах твърде рано, пътувах до Боровец, поседях в задушна зала, изпях си презентацията пред колегите и се прибрах в София. На обяд ни нахраниха с малко пилешко, салата и много картофи и понеже не докоснах картофите, си останах гладен. Главата ме цепи, утре сутрин летя в командировка, а краката ми са уморени от редовното въртене на велоергометър в последните дни, затова днес пропускам. Надявам се, че в хотела ще има някакво фитнесче - да не спирам поне кардиото, докато се върна в петък.
Мисля освен това почивката от силови тренировки да не е 9 дни (толкова дълъг период направо ме ужасява), а само пет - ще започна от събота и ще сменя малко местата на дните, за да си напасна програмата според това коя тренировка в коя зала искам да правя.
31.08.2010 г.
Днес официално си посипвам главата с пепел - позволих си алкохол на вечеря с колеги. Малка (375 мл) бутилка отвратително кисело австрийско Pinot Noir и голяма бира, която да измие вкуса от гадното вино. Иначе с храната удържах горе-долу фронта.
Добре, че официално съм в почивка от зала - в хотела ме уведомиха, че фитнесът им всъщност не бил техен, а бил на “осем минути пеша” - щели да ми дадат ваучер и да ме пратят да го търся. За едното 15-минутно кардио няма да тръгна, ако ще да не сваля и грам повече тази седмица.
31.08.10
19:41
Какво работиш? Отскоро проучвам разни професии, та заради това питам.
ПП: По-добре отговори на ЛС.
01.09.2010 г.
Днес отново минавам без тренировка, ако не се брои безрезултатното обикаляне из града. На обяд ни нахраниха в офиса с пилешко със зеленчуци (спестих си талиателите за гарнитура). На вечеря седнах в някакъв италиански ресторант, отново пийнах малко вино (три чаши по 125 мл Кианти), което отново беше кисело и евтино, но с една идея по-добро от Бургенландското вчера. Домати с моцарела и телешки стек с пармезан и рукола бяха приличният компромис с диетата. На всичко отгоре ми се натресе сервитьор българин, който взе да ми се оплаква как имал кредит за провален бизнес-проект за дискотека в Балчик, връщал на банката всеки месец, пращал на жената и като платял наема, не му оставали пари да се усмихне. Нищо лошо няма в историята му, ама все пак фактът, че е зажаднял за българска реч не му дава право да ми изсипе всичко на главата... Както и да е. :) Важното е, че утре летя обратно. Лошото от друга страна пък е, че ме чакат още 4 пътувания в рамките на следващия месец - месец и нещо, което ме прави доста нещастен. Мразя командировките!
02.09.2010 г.
Днес трябваше да се прибера, но технически погледнато това няма да се случи. В момента кисна на летището във Виена в очакване на следващия полет - моят вечерен беше подло отменен. Компенсираха ме автрийците с малко пари и безплатна вечеря в заведение за бързо хранене, но това не ме грее много - уморен съм, искам си в моето легло и още много мрънкане в този дух. Днес не успях и диетата да спазя кой знае колко добре. Опитах се да се придържам, но ядох твърде много и то храни, които малко или много се отклоняват. Здраве да е. Като се прибера нощес, ще си почина, а утре ще се хващам с нови сили за ограниченията. Добре поне, че има уайърлес, иначе съвсем щях да изперкам - 5 часа висене на летището уж не са много, ама и малко не са.
04.09.2010 г.
Събота - ден за мерене на разни дебели неща. :) Въпреки дребните нарушения през изминалата седмица, килограмите вървят достатъчно стабилно надолу. Същото може да се каже и за обиколката на бедрата, но за съжаление не важи за коремната обиколка - там качвам най-лесно и свалям най-трудно. :( Нищо, продължавам в същия дух, вече посвикнах да ям каквото трябва, сега трябва да го направя и колкото трябва. :) Днес-утре ще включа и фетбърнър - нека пристигне пратката и ще пиша повече.
04.09.2010 г. (тренировъчен ден 4, седмица 10)
Започвам с ден 4 от програмата, а в края й ще завърша с ден 3, защото гърдите с дъмбели трябва да ги правя в залата до нас - в другата няма подходяща за целта лежанка или пейка с обратен наклон, а и май трудно ще докарам дъмбел с нужното тегло.
Тренировка - гърди, трапец
Загрявка:
Повдигане на дъмбели от полулег с извъртане на китки - 8x33, 8x33 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на дъмбели от полулег с извъртане на китки - 8х42 , 7х46, 7х49 кг.
2. Повдигане на дъмбели от лег - 5х52, 5х52 кг.
3. Повдигане на дъмбели от лег с обратен наклон - 5х52, 5х52 кг.
4. Повдигане на лост с прави ръце от стоеж (с трапец) - 8х190, 6х200, 6х200 кг.
След тренировката - солидна доза изолат на SciTech с лъжица мед. Протеинът изглежда качествен, но на вкус не ме питайте какъв е, щото забърках в едно три пакетчета мостри с различен вкус. :D
Малко странна тренировка - идва ми по схемата да правя в следващите 4 седмици гърди само с дъмбели. Имах големи затруднения с улучването на точната тежест и с това да си припомня техниката на взимане на дъмбелите. Отначало уж за адаптация сложих 52 кг с идеята, че ще работя с по 60, но не би - не можах да ги вдигна. После свалих по пет кила от всеки дъмбел, оказа се много леко. Нататък общо взето качвах до 52 кг на дъмбел. Като се вземе предвид факта, че това ми е първа тренировка след цяла седмица почивка, не е зле. Обикновено силата ми пада доста дори само за десетина дни, затова и гледам да не пропускам тренировка без много сериозна причина.
В края направих три серии за трапец, като умишлено вземах щангата от пода - сега не правя тяга, да поне с три единички да крепя нещо като форма. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.09.10 13:49.
05.09.2010 г. (тренировъчен ден 5, седмица 10)
Тренировка - бицепс, предмишница
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8x40, 8x40 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 1х60 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х70, 5х70, 4x70 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип “чукчета) - 7х33, 7х33 кг.
3. Скотово сгъване с крив лост - 4х60, 5х60 кг.
4. Сгъване на китки с прав лост - 5х60, 6х60, 6х60 кг.
5. Сгъване и разгъване на китки с дъмбели от стоеж встрани от тялото - 8х33, 8х33 кг.
Обобщение за тренировката:
Работните тежести бяха по-малки от нормално - ръката все още ме боли много при сгъване, въпреки почивката, която току що завърши. Явно тази контузия се превръща в нещо хронично и ще трябва да я търпя още доста. Е, не е приятно, но аз съм твърдоглав инат (тафтологията е умишлена).
Добавки:
1. Преди закуска - 2 капсули Adipokill. Намалена доза, за да пробвам как ми действа.
2. След тренировка - една бъбрекотрошачка (конска доза протеин-изолат на SciTech, разтворен с вода и препълнена супена лъжица мед). Доколкото мога да преценя, протеинът е много качествен. Разтваря се чудесно в студена вода, има приятен вкус и е някак “гладък” и хомогенен, след като е разтворен. За действието му нищо не мога да кажа.
3. Смятам преди обяд да пия още 2 капсули Adipokill. Съветът е втората доза да се взима следобед, но ме е страх, че няма да мога да спя - и без тях имам проблеми със съня.
Обобщение за деня:
Днес се събудих в пет и половина без видима причина. Цяла сутрин съм напрегнат и изнервен и това не е от фетбърнъра, защото е така от доста преди да го пия. Имам и... стомашно-чревни проблеми, така да се каже. Следобед мисля да въртя велоергометър, но ако проблемите продължат, може и да отпадне кардиото.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.09.10 07:15.
Добре дошъл отново в залата.:)Представям си с какво желание си влязъл в залата, след няколкодневна пауза :)
казано от a.k.a The Boss на 05.09.10, 11:11:
Добре дошъл отново в залата.:)Представям си с какво желание си влязъл в залата, след няколкодневна пауза :)
По-скоро облекчение, защото дори докато почивам по съвсем “законната” схема на Max-OT (в книгата изрично се подчертава необходимостта от почивка на всеки 8-10 седмици), нещо ме човърка отвътре. :) А като започвам, наново трябва да се боря с мързела, който ме обхваща след едноседмично излежаване. :D
05.09.10
11:33
Какво стана с талията, свали ли я ?
казано от Ангел Василев Тодоров на 05.09.10, 11:33:
Какво стана с талията, свали ли я ?
Работя по въпроса. :)
Кардиото преди вечеря се отменя. :) Ще поливаме с приятели един приятен повод и ще пийна някоя и друга чаша червено вино (бира в никой случай).
А самият повод е, че днес мога да се похваля с първата спечелена от кучето ми (всъщност е на голямата ми дъщеря) титла от CAC изложба.
За съжаление не присъствах, а жена ми явно не е заела най-добрата позиция за снимане, но все пак снимки има.
Невероятно диетична вечер! Собственолично се справих с две бутилки вино и водна чаша шотландксо уиски. Храната я удържах в рамките на разумното, но при толкова алкохол това едва ли има голямо значение.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.09.10 21:07.
2х0,7? С теб на една маса ще е тегаво :D и от твърдото мина на вино или обратно..?
Поздравления за приза- добре гледан любимец : )
казано от CKOTA на 05.09.10, 21:13:
2х0,7? С теб на една маса ще е тегаво :D и от твърдото мина на вино или обратно..?
Поздравления за приза- добре гледан любимец : )
Това не е за хвалба, но да - първо довърших виното (една бутилка чилийски карминер и една аржентински малбек, последното доста слабо, ако има други ценители на червените вина), след което се довърших с изостанал от предишни поводи грантс.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.09.10 21:22.
06.09.2010 г.
Интервално кардио с умерен махмурлук - не опитвайте това у дома! На десетата минута щях да пукна. За днес - толкова.
Иначе сутринта си изпих трите капсули Adipokill, следобед като храносмеля обяда, ще има още три.
07.09.2010 г.
Днес кардио вероятно няма да има, че чакам гости довечера. За сметка на това сутринта си го направих кардиото, без да искам - дистанционното на колата ми отказа и се наложи да обикалям из квартала и да търся батерии. Почти час интензивно ходене, изпотих се отвсякъде. Не особено приятно изживяване се получи.
Сутринта преди закуска - три капсули Adipokill, следобед още три. Установявам, че като го пия сутрин на гладно, ми причинява киселини. Търпят се, не са страшни, но са факт. Следобед не го усещам този ефект. Хубавото е, че дори с пълната доза нямам проблем със съня - аз и без термогенен бърбър трудничко заспивам.
08.09.2010 г. (тренировъчен ден 1, седмица 10)
Тренировка - рамо, трицепс
Загрявка:
Повдигане на дъмбели напред с прави ръце - 10х12, 8x15 кг.
Адаптация:
Повдигане на дъмбели напред с прави ръце - 3х18, 1х23,5 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на дъмбели напред с прави ръце - 7х27, 6х27, 6x27 кг.
2. Раменна преса с прав лост от седеж (пред гърди) - 6х80, 4х85 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 7х23,5, 6х23,5 кг.
4. Трицепсово разгъване с две ръце на скрипец - 5х63, 5х63 кг.
5. “Френско” разгъване с крив лост - 4х80,5 , 4х78 кг.
6. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (с една ръка) - 5х20 кг.
Обобщение за тренировката:
Оказа се, че в зала номер 2 (тази, в която ходя през седмицата) единият крив лост е 10 кг, а другият - 8. Винаги съм предпочитал втория - уж заради малко по-различната форма, но може и да не е било само заради това. :D
Като цяло нелоша тренировка. Нищо особено, освен факта, че като си копи-пейстнах тренировката отпреди половин година, за да ползвам форамта за упражненията, се оказа, че не съм мръднал като работни тежести за рамо. Не е кой знае каква изненада, като се вземе предвид сезона, разбира се, но все пак може и по-добре. :)
Добавки:
1. Преди закуска - 3 капсули Adipokill.
2. След тренировка - една доза протеин-изолат на SciTech + супена лъжица мед.
3. Следобед ще пия още 3 капсули Adipokill.
Обобщение за деня:
Още един смотан ден. Снощи гости, пак пих вино, за да не прекалявам с бирата. Този път се ограничих до една бутилка, но и на това трябва да се сложи край. Довечера след работа - задължително малко интервално кардио.
08.09.10
09:08
Боби, не си го слагай на сърцето виното или бирата.
Абсолютно всяка вечер удрям по 2 бири с 100 гр фъстъци и за мен няма по-голям кеф от това.
Не пречи на диетата и на постиженията. :)