Набирания?!? Мхм

Прескочи до:

12.09.10
21:40

казано от Thrash на 12.09.10, 18:14:

Като заговорихме за гръб, а не само за набирания, някой може ли да ми обясни как за бога получавам мускулна треска на тересите след раменни преси отпред?

Стабилизират те в някаква степен.Аз в началото се тресях целия и ми се напомпваше гърба от военните преси

клатене млатене... стигнеш ли до горе с набирането си си свършил работата...

13.09.10
05:37

Но не и ако не си пуснал до долу. Ако не се пуска съвсем до долу при набирането, за мен се губи 90% от файдата на упражнението.

ЛР

13.09.10
06:57

казано от Thrash на 12.09.10, 18:14:

Като заговорихме за гръб, а не само за набирания, някой може ли да ми обясни как за бога получавам мускулна треска на тересите след раменни преси отпред?

На кой терес - на малкия или на големия?
И ако е на малкия - как го различаваш от инфраспинатуса? :)

Ебавам се, разбира се, тези неща там няма как да ги разграничиш.

При военна преса има горна ротация на лопатката след момента, в който абдукцията на хумеруса (мишницата) премине 90 градуса.
Т.е. до 90 градуса тересите трябва да са отпуснати, за да се случва абдукцията на хумеруса, след 90-тия градус, тересите се стягат, за да подпомогнат горната ротация на лопатката.

Освен това големият терес в вътрешен ротатар, а мълкият - външен, което ще рече, че през цялато време е нужно малко или много да се балансират един друг :)

Надявам се това е отговорило на въпроса ти.

пзодрави
Лазар

13.09.10
07:58

Определено беше много добър отговор, благодаря.

13.09.10
08:48

казано от Voyager на 13.09.10, 05:37:

Но не и ако не си пуснал до долу. Ако не се пуска съвсем до долу при набирането, за мен се губи 90% от файдата на упражнението.

Абсолютно, дори може да не се добереш максимално до горе (например до гърдите), по-важното е да направиш стречинга в долно положение.

то и без това ако не спуснеш до долу поне при мене усещам доста голямо напрежение в раменете ... и ща неща пускам до долу :D

13.09.10
12:25

Абе пичаги я кажете набирането с тежести как го правите ? сваляте килограмите с всяка серия ? или увеличавате на същите повторения ? или намаляте повторенията ? или с една тежест и еднакви повторения ?

13.09.10
13:22

Първата я правиш с 50% от макса за максимум повторения, втората е корен квадратен от 2/3 от макса, третата е +2,5кг от първата и втората взети заедно...

Както си искаш го правиш :)

13.09.10
13:40

Права го с една тежест и повтуренията падат.Накрая и аз падам хаха  :D

Мнението беше редактирано от vatman на 13.09.10 13:41.

според мен набирането с тежест може да доведе до травма на рамото най-вече .. мое мнение разбира се. Аз правя с собственото тегло до отказ около 15-20 и мякой път малко над 20 повторения и същатата работа е :)

13.09.10
14:48

За толкова години не съм се травмирал. И с тежест не е баш същото ;)

13.09.10
15:00

Питах сериозно понеже днес ми беше ден за набиране исках да чуя мнение за да не си разваля тренировката както и стана :) естествено че с проба става но повече с тежест никога... Като цяло тренировката ми се състои от тези серии : 3 х широк надхват ; 2 х с ширината на раменете надхват ; 3 х тесен надхват ; 2 х широк подхват ; 2 х тесен подхват : всичко по 10-12 повторения

а с тежеста нищо не направих :D Сложих 10кг. за първа серия надхват ширина малко повече от раменете 8 повторения... направих ги без проблем.. 2 серия пак същото.. 3-та серия с 7.5кг...4-та с 5кг.... 5-та с 2.5кг.. и като цяло бях разочарован защото от цялата работа само ми се измори хвата и ръцете :( Успях да си направя и 3 серии подхват без тежест и тфа ми беше тренировката а гърба не можах да си го натваря както трябваше.. Може би с фитили ще е друга хавата но ми се струва безмислено да опитвам поне докато не стигна 350-400 набирания на тренировка.

Извода за мен е че няма смисъл да се прави с тежест набирането.. по добре повечко повторения да роботят повече мускулите

13.09.10
15:30

За мен с тежест е много по добре то по тази логика бутаи на лежанка само с лоста.

не ... аналогично за гърди е лицеви да правиш с тежест, не го правят много хора мисля.Това че не си се накачулил с железата за кръста не е гаранция, че няма да имаш голям гръб нали така :)

13.09.10
15:37

казано от vatman на 13.09.10, 15:30:

За мен с тежест е много по добре то по тази логика бутаи на лежанка само с лоста.

То лоста е фиксиран на 20кг, докато теглото ти е доста повече, така че е неуместно да се сравняват двете.

С тежест и без тежест набиранията винаги помагат за изграждането на горната част на тялото.
Според целите едното доминира над другото, но има вариант и за комбинация от двете.

13.09.10
15:40

Сега остава да поченете да спорите,че набирането с тежест не работи.Като стигнете примерно 30% от личното тегли като допълнителна тежест и правите серий с тях е друго вече.

13.09.10
15:46

Днес правих deadhang с подхват, много бавни - 5 с +25, 5 с +15, 5 с лично тегло, почивка - 7 до отказ с +25кг, 5 с +15, 5 с лично тегло...мисля, че се заформи нещо като дропсет. Несравнимо е пред нормалните набирания, имам чувството, че с лична тежест, колкото и да правя, колкото и чисти да ги правя, няма как да мобилизирам така мускулните си влакна, както по този метод с тежестта. Просто от много време не съм усещал бицепсите, трапците и гърба така работещи и така пълноценно напомпани.

Мнението беше редактирано от Voyager на 13.09.10 15:48.

13.09.10
15:58

Според мен слагането на тежести е естественото развитие в това упражнение.Вьв всяко упражнение трябва да се тьрси развитие  иначе защо ще го правиш за да се помпаш като .... ;)

ГН

14.09.10
13:00

Странни работи. Направо не мога да повярвам когато някой започне да спори кое е най-доброто упражнение за гръб, и когато едно стибилизационно от гледна точка на гърба движение като мъртвата тяга се цитира като най-добро. НИЩО не се сравнява с набирането! Набирането с тежест е прекрасно упражнение, възможно най-доброто за гръб изобщо. И не, не е по-добре 350-400 свободни набирания, това не е прасец. Нека да 35-40, но с тежест и брутални откази до 10 повторения включително в серия.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1