Моля, помогнете да намеря правилния път!!!

HR

09.04.05
23:24

Поздрави на всички! Случайно попаднах на този сайт и съм много приятно изненадан от информацията в него, както и от компетентните мнения във форума!
Бих желал да ми помогнете да намеря правилния начин да направя мускулите си малко по-големи! На 21г съм, ръст 176см, 66-67кг, гръдна обиколка 100см, талия 78,5см, ханш 84см, бицепс 35-35,5см. Занимавам се с фитнес от около 3 години, но заниманията ми се състоят в това да вдигам вкъщи един дъмбел до 17,5кг за различни групи опражнения през ден, два. В началото ходих 2-3месеца на фитнес, а после се отказах за да спестя време и пари, които са ми ограничени. Сега мисля да си купя още един дъмбел с допълнителни тежести и лост, за да мога да разширя обема на упражненията. Целта ми е да кача до 5-6кг мускулна маса и след това да я потдържам.
Молбата ми е:

ПЪРВО: При тези обстоятелства, какви упражнения бихте ми препоръчали (с уредите, с които разполагам)
ВТОРО: Не мога да си позволя да взимам 2-2,5гр белтъчини на ден и затова искам да знам, какъв е минимумът според вас, за да има полза от тази работа. Освен това знаете ли за до 10лв на седмица, какви протеини в добавка бих могъл да си купя.
ТРЕТО: Здравословното ми състояние е много добро, но имам един проблем. По време на тренировка сърцето ми се изморява сравнитерно бързо. Имам нещо като лека форма на дихателна аритмия. Кажете ми какви упражнения да правя и до колко е лошо това, дали въобще да не се занимавам с фитнес.

Много ще съм благодарен на всеки, който ми помогне по някакъв начин!!!

09.04.05
23:34

Не е добре да се занимаваш но не е изключено.Събери и една щанга и си направи дъмбелите разглобяеми и не виждам от какво се притесняваш.За до 10 кинта можеш да си вземеш протеин на Биогаме и да го приемаш само след тренировка.а доколкото грамажа за белтъчините поне се стреми към 2 гр. на кг. телесно тегло, не че няма и с по малко да качиш но .....

HR

10.04.05
00:28

Много благодаря за информацията, но може ли някой да ми каже някаква примерна схема на упражнения за рамо, трицепс и бицепс. Имам предвид, че в момента правя само това и ме интересува колко пъти седмично, какви упражнения, по колко серии и т.н. са подходящи за мен при условията, с които разполагам!!!

Ще се радвам много на повече мнения! :wink:

10.04.05
04:10

Еми виж първо в сайта видовете упражнения за различните групи и си избери по-леките, че в твоето положение е по-хубаво да не се претоварваш много, и не прави много интензивни тренировки, понеже натоварването на сърцето е голямо, въпреки че вършат работа! Сменяй упражненията през 3-4 месеца и се храни здраво (доколкото можеш де)!

HR

10.04.05
20:09

А може ли някои да ми каже колко ще ми струва къс прав лост, и колко EZ? Може ли да ми предложите места, на които мога да си намеря за добра цена? Освен това знаете ли по колко вървят тежестите?

10.04.05
22:53

Прочети инфото за трен. в домашни условия и на открито. Виж кои упражнения за кои групи са и си преценяй. Няма никакъв проблем с твоя дъмбел и още някои екстри да направиш идеална тренировка. Виж маса да качиш ще е сравнително трудно, по скоро малко сила и релеф ще можеш да барнеш.

Абе прочети всичко за да се ориентираш в обстановката, кое как. Без да знаеш материята, трудно ще можеш да подходиш правилно.

УСпех.

11.04.05
12:04

1. Идеи за упражнения можеш да вземеш от сайта. Просто ги промени така, както имаш възможност да ги правиш.
2. Абсолютният минимум на протеина, който трябва да приемаш е около 80гр. Затова този проблем да не те тревожи много. Все пак гледай да е качествен (от животински продукти)
3. 10те лева те съветвам да ги дадеш за храна или допълнителни тежести
4. Занимавай се с фитнес, но разумно. Без геройства и опити за трениране с непосилни тежести. И без това подобен подход само ще забави прогреса ти.
5. Тренирай всички мускули. Човек с твоите данни трудно би наддал без да тренира гръб и крака.
6. За уреди, прегледай обявите, мини по магазините (Пиротска примерно), Метро. Ако намериш тежести по 1,5лв килограма е добре.
Тренирай рядко и кратко, но тежко в рамките на собствените възможности.
Желая ти успех :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1