09.04.05
23:24
Поздрави на всички! Случайно попаднах на този сайт и съм много приятно изненадан от информацията в него, както и от компетентните мнения във форума!
Бих желал да ми помогнете да намеря правилния начин да направя мускулите си малко по-големи! На 21г съм, ръст 176см, 66-67кг, гръдна обиколка 100см, талия 78,5см, ханш 84см, бицепс 35-35,5см. Занимавам се с фитнес от около 3 години, но заниманията ми се състоят в това да вдигам вкъщи един дъмбел до 17,5кг за различни групи опражнения през ден, два. В началото ходих 2-3месеца на фитнес, а после се отказах за да спестя време и пари, които са ми ограничени. Сега мисля да си купя още един дъмбел с допълнителни тежести и лост, за да мога да разширя обема на упражненията. Целта ми е да кача до 5-6кг мускулна маса и след това да я потдържам.
Молбата ми е:
ПЪРВО: При тези обстоятелства, какви упражнения бихте ми препоръчали (с уредите, с които разполагам)
ВТОРО: Не мога да си позволя да взимам 2-2,5гр белтъчини на ден и затова искам да знам, какъв е минимумът според вас, за да има полза от тази работа. Освен това знаете ли за до 10лв на седмица, какви протеини в добавка бих могъл да си купя.
ТРЕТО: Здравословното ми състояние е много добро, но имам един проблем. По време на тренировка сърцето ми се изморява сравнитерно бързо. Имам нещо като лека форма на дихателна аритмия. Кажете ми какви упражнения да правя и до колко е лошо това, дали въобще да не се занимавам с фитнес.
Много ще съм благодарен на всеки, който ми помогне по някакъв начин!!!
Не е добре да се занимаваш но не е изключено.Събери и една щанга и си направи дъмбелите разглобяеми и не виждам от какво се притесняваш.За до 10 кинта можеш да си вземеш протеин на Биогаме и да го приемаш само след тренировка.а доколкото грамажа за белтъчините поне се стреми към 2 гр. на кг. телесно тегло, не че няма и с по малко да качиш но .....
10.04.05
00:28
Много благодаря за информацията, но може ли някой да ми каже някаква примерна схема на упражнения за рамо, трицепс и бицепс. Имам предвид, че в момента правя само това и ме интересува колко пъти седмично, какви упражнения, по колко серии и т.н. са подходящи за мен при условията, с които разполагам!!!
Ще се радвам много на повече мнения! :wink:
Еми виж първо в сайта видовете упражнения за различните групи и си избери по-леките, че в твоето положение е по-хубаво да не се претоварваш много, и не прави много интензивни тренировки, понеже натоварването на сърцето е голямо, въпреки че вършат работа! Сменяй упражненията през 3-4 месеца и се храни здраво (доколкото можеш де)!
10.04.05
20:09
А може ли някои да ми каже колко ще ми струва къс прав лост, и колко EZ? Може ли да ми предложите места, на които мога да си намеря за добра цена? Освен това знаете ли по колко вървят тежестите?
Прочети инфото за трен. в домашни условия и на открито. Виж кои упражнения за кои групи са и си преценяй. Няма никакъв проблем с твоя дъмбел и още някои екстри да направиш идеална тренировка. Виж маса да качиш ще е сравнително трудно, по скоро малко сила и релеф ще можеш да барнеш.
Абе прочети всичко за да се ориентираш в обстановката, кое как. Без да знаеш материята, трудно ще можеш да подходиш правилно.
УСпех.
1. Идеи за упражнения можеш да вземеш от сайта. Просто ги промени така, както имаш възможност да ги правиш.
2. Абсолютният минимум на протеина, който трябва да приемаш е около 80гр. Затова този проблем да не те тревожи много. Все пак гледай да е качествен (от животински продукти)
3. 10те лева те съветвам да ги дадеш за храна или допълнителни тежести
4. Занимавай се с фитнес, но разумно. Без геройства и опити за трениране с непосилни тежести. И без това подобен подход само ще забави прогреса ти.
5. Тренирай всички мускули. Човек с твоите данни трудно би наддал без да тренира гръб и крака.
6. За уреди, прегледай обявите, мини по магазините (Пиротска примерно), Метро. Ако намериш тежести по 1,5лв килограма е добре.
Тренирай рядко и кратко, но тежко в рамките на собствените възможности.
Желая ти успех :D