18.09.10
15:42
казано от slavko на 18.09.10, 10:39:
имаше много хубав клип скоро за дабъл-ундърите...абе и там си има чалъм...аз лично не мога ни един!!!
но ще ми се наложи да се науча...въпреки, че почнах да скачам на въже, още от първото хващане...а никога през 29-годишния си живот не бях го правил...
а дано е така и с мъсъл ъп-ите на халки:)))
Аз тъкмо научих дабъл-ъндърите и се контузих, та сега ми е забранено да скачам :)
За масъл-ъп на халките не бързай, а си заздрави лактите първо, защото те го отнасят много. Вече видя, че не са ти железни с канадската. Подходи внимателно и ще спечелиш.
казано от everytime we touch на 19.09.10, 08:10:
Може ли да ми предложите 3-4 комплекса които са само със щанга и които няма нужда да сменям щангите ( примерно едното движение да е тяга 2хст сругото клек 2х1.5 ст. третото еди кво си и да трябва да ходя от щанга до щанга) а да е нещо с относително лека тежест и да може да се изпълнява без да пускаш щангата. Мерси предварително на отзовалите се.
Здрасти!
Ако съм те разбрал правилно, не искаш да има нищо друго освен щанга и то без промяна на тежестта, нали?
Ето ти няколко комплекса:
The Bear Complex
Death by Dead Lift
100 reps Clean & Jerk with 2/3 BW for time
Sumo Deadlift High-pull / Push Jerk
Complex C
Grace
Deadly Squat - 100 reps @ 2/3 BW
B/SQ/Th
Thruster/Hang Power Clean/Sumo Deadlift High-pull
Smokey Bear
The Barbell Complex
Isabel
DT
Death by Clean and Jerk
Tiger
Squat Clean & Thruster (Combo)
... и т.н.
Мнението беше редактирано от Vic на 20.09.10 05:40.
19.09.10
08:10
Може ли да ми предложите 3-4 комплекса които са само със щанга и които няма нужда да сменям щангите ( примерно едното движение да е тяга 2хст сругото клек 2х1.5 ст. третото еди кво си и да трябва да ходя от щанга до щанга) а да е нещо с относително лека тежест и да може да се изпълнява без да пускаш щангата. Мерси предварително на отзовалите се.
Vic: Преместих ти въпроса в общата тема за CrossFit
Мнението беше редактирано от Vic на 20.09.10 05:43.
20.09.10
07:46
Благодаря.
20.09.10
07:49
Относно въжето правя 2 завъртания в един подскок, онова с кръстосаните ръце :D, и сяквите чудесий. Като искаш да направиш нещо по-сложно просто като скочиш свиваш повече в коленете и изгухваш с въжето.
Мнението беше редактирано от huckleberry на 20.09.10 07:50.
Sumo Deadlift High-pull / Push Jerk
това пробвай...аз ти го препоръчвам...иначе, който и да хванеш от на Вик листата, няма да сбъркаш...но някои са си наистина тежички...
http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=30
хубава статия на приятеля ни Оранж...изчерпателна, резонна...научих неща, които не знаех досега...
разумно момче, но с една леко доловима нотка на негативизъм към кросфита...
адмирации за труда по списването и за хубавия финал:)
казано от slavko на 23.09.10, 06:29:
http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=30
хубава статия на приятеля ни Оранж...изчерпателна, резонна...
Напълно съгласен. С две малки изключения, но те са по-скоро доуточняващи детайли.
Юли е свършил много добра работа, а сайта му е на път да се превърне в много интересно място.
казано от Madboy на 15.10.10, 10:20:
Залата в Хасково - осъществената мечта на повечето пишещи в раздела :)
Хехе! Така си е - доста прилича на нея :)
19.10.10
10:33
Другар Кросфитър - http://www.aubg.bg/template5.aspx?page=2001303584&menu=000001002012&sId=60 (devil)
казано от GreyKnight на 19.10.10, 10:33:
Другар Кросфитър - http://www.aubg.bg/template5.aspx?page=2001303584&menu=000001002012&sId=60 (devil)
О, другарят Кросфитър има vibrant personality? Хехе! :P
Браво за статията, Тео! И чакаме книгата! :)
19.10.10
12:43
Остават някъде 5-6 големи и тежки глави преди The Final Showdown :)
23.10.10
16:25
http://www.sportal.bg/news.php?news=266523 Благодарение на Кросфит :)
23.10.10
16:27
Аз съм Теодорът в статията :)
24.10.10
10:06
Вчера се записах като фен в страницата на Crossfit Bulgaria във ФБ, но се чудя защо има толкова малко почитатели...
24.10.10
12:53
А кои родни ФБ групи са подходящи.
казано от GreyKnight на 23.10.10, 16:27:
Аз съм Теодорът в статията :)
Браво на Теодорът!
Но Славко е прав - Кросфит сам по себе си, вероятно е допринесъл за по-добрата ти форма, на не те е направил отличен бейзболист.
Мнението беше редактирано от Vic на 25.10.10 08:54.
25.10.10
19:01
Предложете нещо за “новак-любител” за 1ви комплекс, е така да си го направя в събота или неделя :) За сега съм си извадил Randy, Cindy, Clean & Jerk / Pullups / Pushups / Squats .. обаче имайте в предвид, че лег-а ми е най-слаб... а по-добри, ако мога така да ги нарека, са ми тягата и отчасти клека :D Сри, че не е поредното предизвикателство, но просто мн съм се зарибил :D
Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 25.10.10 19:02.
Остави Randy
пробвай “Синди”...
олимпийски движения почни да правиш, след като понаучиш техниката...
25.10.10
20:29
Оня ден направих нещо като Снач :D Щангата беше 40кг., оставих я на земята и я изтласнах и направо на overhead :D Добър ли съм !? :D
казано от Калоян Цонев на 25.10.10, 20:29:
Оня ден направих нещо като Снач :D Щангата беше 40кг., оставих я на земята и я изтласнах и направо на overhead :D Добър ли съм !? :D
Може и да си добър... Ама как да преценим, като не те виждаме?
Аз също ще ти кажа да опиташ Cindy, да усетиш типа натоварване. Такъв няма да срещнеш в стандартните бб тренировки.
Успех!
26.10.10
06:55
А клека при Синди без щанга ли се прави !? Защото гледам, че навсякъде го правят без...
казано от Калоян Цонев на 26.10.10, 06:55:
А клека при Синди без щанга ли се прави !? Защото гледам, че навсякъде го правят без...
Клек без тежест - Air Squat
Виж този клип:
03.11.10
08:33
http://www.youtube.com/watch?v=6c64kUiqknY&ob=av2e
http://www.youtube.com/watch?v=mj83Br_U5Zo
Две адски красиви парчета, на които с моята приятелка танцувахме валс. Поздравявам ви всички с тях. Нека да забравим за злобата и покварата, която толкова много ценим напоследък, и да бъдем анти-модерни и да се обичаме и да бъдем романтици - само така ще се избавим от сивото ежедневие.
айде сега влюбените младежи да ни разчувстват нас, закоравялите кросфитъри...нещо по-лигаво не изнамери ли, бейзболно чудо ненагледно:)
03.11.10
17:36
Лошо ли е човек да е влюбен ?
03.11.10
18:31
Някой при това наскоро :)
Аз съм влюбен и то много... :( жалко, че от днес вече не съм с това момиче... а толкова го обичам... няма значение живота продължава, горе главата и само напред !!! ;(
казано от slavko на 03.11.10, 18:14:
не не...никак даже...!!!...просто някой сме се влюбвали повечко пъти:)))
Само така си мислиш... :) ... В живота има само една истинска любов... всички преди нея са само подготвителен етап, а всички след нея- опит да върнеш изгубеното... ;)
04.11.10
06:00
Стели, гадно е, знам... Но живота не свършва с това, гледай напред, усмихвай се, тренирай и болката постепенно ще мине и ще намериш друга.
а сега да направим една тема Crossfit broken hearts…
я по-мъжката!!!!
стига сме спамили с женски проблеми!!!
Едно клипче как тренират Кросфитърите от Москва :)
http://www.youtube.com/watch?v=RVOxEBmqH2A&feature=player_embedded#!
В техния сайт имат 5 теста за проверка на нивото( http://www.cfft.ru/ )
Тест 1
Търси се максимално постижение на лежанка, последвано от максимален брой набирания.
Правила : Стигаме до максимално постижение на лежанка, като може да се използва 1-1-1-1-1-1-1 например. 30 секунди след постижението трябва да започнем с набиранията. Позволен е всякакъв хват. Изпълнява се до момента, когато всяко движение, нагоре или надолу, е невъзможно :)
Изчисляване на резултата : Умножава се теглото на щангата по броя набирания.
Модификации : Ако не можете да се набирате, може да се правят скачащи набирания или асистирани с ластици.
Характер : Тест на горната част на тялото за издръжливост, абсолютна и относителна сила.
Тренировка: Този тест може да се изпълни в вид на тренировка, в 3 или 5 повторения. Почивка между сериите колкото е необходимо.
Тест 2
Clean and Jerk - 15 повторения
Правила : Почивка може да се прави само когато щангата е в ръце, на гърди или над глава. Щангата трябва да докосме земята преди започването на следващото движение.
Изчисляване на резултата : Резултата е теглото на щангата в паунда.
Тест 3
Табата клекове (собствено тегло) 4 минути. Максимално количество Muscle-up( силово възлизане на лост)
Правила : Табата 8 х 20:10 ( 8 рунда, 20 секунди работа, 10 секунди почивка ). Клековете трябва да са малко под паралела. След завършване на табата - почивка не повече от 10 сек. След това, в течение на 4 минути, максимално количество Muscle-up. Не е задължително да се изпълняват без почивка.
Изчисляване на резултата : Умножава се броя на най-малкото направени повторения табата клекове ( най-малкото количество от 8-те рунда ) на броя на Силовите възлизания.
Модификации: На силовите възлизания - 1. Помощ от приятел :) 2. 1 силово възлизане = 3 набирания + 3 кофички ( на халки)
Тук няма да записвам характера ан тренировката и какво натоварва - мисля че е ясно.
Тест 4
Максимално постижение на мъртва тяга (единица) последвано от максимален брой опори от стойка на ръце.
Изпълнява се по подобен на Тест 1 начин,
Изчисляване на резултата: Умножава се теглото на щангата ( в паунда ) на броя повторения на опорите от стойка на ръце
При опорите - лактите трябва да стигнат нивото на ушите.
Тест 5
800 метра бягане, Тръстъри 32,5 кг - 21 повторения, L- набирания 21 повторения
Правила : По време на Тръстърите се изисква пълен клек, при L - набиранията, ако коленете паднат под нивото на корема, не се зачита.
Резултата е времето, за което се изпълни комплекса
Този комплекс съдържа силова, кардио и гимнастическа част.
Общата сума на точките варира от 20 до 100. Ако получите на един от тестовете 20 точки, значи сте напреднал спортист. Този, който изкара 100 точки, сигурно ще е най-силният човек на земята :)
Това е теста на хората...Може да си сверим часовниците с московските кросфитъри :)
Изображението е с лошо качество, данните са тук http://www.cfft.ru/article/7#6
Мнението беше редактирано от Valleri на 12.11.10 15:08.