Дневникът на Dance_Girl

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.09.10
12:51

казано от pepitas на 20.09.10, 12:38:

казано от Absolut Illusion на 20.09.10, 12:23:

Не разчитай на кантара много-много. Най-добрият начин да преценяваш е огледалото.

А според мен “шивашкият метър” е най-добрият начин да следиш напредъка си.

х2
И това също ;)

20.09.10
13:12

казано от Кольо Пияндето на 20.09.10, 12:42:

казано от pepitas на 20.09.10, 12:07:

Въпрос 1. Сутрин, непосредствено след ставане от сън, какво е положението с гликогеновите депа?
Отговор 1. Захарта в кръвта и  гликогена са с ниски нива, заради сънят ни. Ето затова, можем да си позволим  повече прости въглехидрати и сложни (бавни) въглехидрати, преди да се стимулира складирането на мазнини в организма.

Именно... та в този контекст - защо дори и 1 лъжичка мед ще провали всичките й усилия?

Въпрос 2.Има ли катаболизъм в този момент?
Отговор 2. Ако закусиш веднага след ставане от сън Не, но ако е по-късно след 1 час катаболизъм има ДА, както и запас на мазнини.

Според теб след колко време ще се усвои една закуска, която съдържа бавни въглехидрати? Т.е. след колко време тя ще попълни гликогеновите депа?

Въпрос 3. При една закуска с бавни въглехидрати какво се случва във времето между ставането от сън и усвояването на тези бавни въглехидрати, за да се попълни гликогена?
Отговор 3. А де?

Да де! Хубаво ми пишеш за гликогена, но... това няма връзка с този въпрос.

Докато пишех и размишлявах разбрах, че сама си противореча, относно меда.Добре тогава защо dance_girl е качила 1 килограм, къде бърка тя?, щом 1 лъжичка мед не вреди!!!
А ако спре простите въглехидрати в дните, когато  не спортува. А в дните когато спортува приеме след тренировка бърз въглехидрат, как ще повлияе??? Какъв резултат ще има???

А затова колко време се усвоява бавният въглехидрат и какво става с тялото ни през това време, все още нямам отговор!?!
Странно е, че никъде не съм срещала за това колко ли време е нужно да се  усвои бавен въглехидрат?

http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/%D5%F0%E0%ED%E5%ED%E5/%CF%EE%EB%E8%E7%E0%F5%E0%F0%E8%E4%E8_%96_%E1%E0%E2%ED%E8_%E2%FA%E3%EB%E5%F5%E8%E4%F0%E0%F2%E8_20070511259/

казано от pepitas на 20.09.10, 13:12:

Докато пишех и размишлявах разбрах, че сама си противореча, относно меда.Добре тогава защо dance_girl е качила 1 килограм, къде бърка тя?, щом 1 лъжичка мед не вреди!!!
А ако спре простите въглехидрати в дните, когато  не спортува. А в дните когато спортува приеме след тренировка бърз въглехидрат, как ще повлияе??? Какъв резултат ще има???

Разследвате 1 kg разлика в телесното тегло? Хе... според мен това е меко казано несериозно. Такава разлика е толкова малка, че може да дойде от временни и моментни фактори като ниво да хидратация, наличие на храна в тялото, а дори е важно и кога е било последното посещение в тоалетната. 1 kg телесно тегло дори влиза в рамките на статистическата грешка, не правете филми от това. Относно това кое как ще й повлияе - хората са го казали: “Дозата прави лекарството и отровата”.

Питаш къде бърка? На много места, но не точно с меда...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.09.10 13:43.

20.09.10
14:12

Аз тренирах танци 2 часа. Сега ми е по-добре физически, но психически ме тормозят много въпроси ... Имам чувството, че страдам от някаква хронична умора, но като се понапъна ето, че идват сили за тренировка.
Относно въпроса за инсулина и гликогена са ми ясни нещата. Работата е там, че ми е трудно без бързи въглехидрати, а от друга страна знам, че ми влияят зле и те ми създават всички проблеми. Кольо, кажи къде са ми грешките де /освен количеството храна/, не подмятай само така. Който има да казва нещо полезно, да го казва - нали затова е този форум. Аз може и да не прилагам казаното веднага, но помня всичко и с времето се опитвам да достигна до най-правилния за мен вариант.

21.09.10
13:09

21/09/2010г

ХРАНА:

08:45 – ТРЕНИРОВКА 1
10:00 – овесена питка  /2 белтъка, 3 сл овесени ядки, 15г стафиди, канела/, чай от мента
12:00 – 2 белтъка, ½ ябълка, канела, 1 сл кондензирано мляко /облизах си чинията – буквално  :D /
13:00 – ТРЕНИРОВКА 2
14:00 – 1 варено яйце, 1 чушка, ½ домат, 1 сл лютеница
16:00 – кафе, 1 сл кондензирано мляко, ½ ябълка
18:00 – 130г филе пангасиус, 1 домат, 2 корнишона

ТРЕНИРОВКА:

1.  Yoga /intermediate/ - morning heart expanding practice [50 min]
2.  Танци – [40 min]

21.09.10
15:07

Добавям малко орехи към следобедната закуска и още една своеобразна тренировка  (whew)  - чистене на апартамента, който бе превърнат за пореден път в кочина от драгите ми съквартирантки ...
! На тази страница от дневника не ми се показват опциите за редактиране !
Това е за сега, отивам да довърша банята, да се къпя и приключвам за днес, че всичко ме боли вече  :)

22.09.10
06:33

казано от dance_girl на 21.09.10, 13:09:

21/09/2010г

ХРАНА:

08:45 – ТРЕНИРОВКА 1
10:00 – овесена питка  /2 белтъка, 3 сл овесени ядки, 15г стафиди, канела/, чай от мента
12:00 – 2 белтъка, ½ ябълка, канела, 1 сл кондензирано мляко /облизах си чинията – буквално  :D /
13:00 – ТРЕНИРОВКА 2
14:00 – 1 варено яйце, 1 чушка, ½ домат, 1 сл лютеница
16:00 – кафе, 1 сл кондензирано мляко, ½ ябълка
18:00 – 130г филе пангасиус, 1 домат, 2 корнишона

ТРЕНИРОВКА:

1.  Yoga /intermediate/ - morning heart expanding practice [50 min]
2.  Танци – [40 min]

Двуразови тренировки при пълен глад!!
Прекрати тая практика !!!

22.09.10
07:21

казано от Miro Gi4ev на 22.09.10, 06:33:

Двуразови тренировки при пълен глад!! Прекрати тая практика !!!

Тъжното е, че тя няма да Я прекрати. Тя е в цикъл - етап на малко храна с тренировки редуващ се с етап на депресия (хранене и нетрениране). Живота е баланс и никой не може да избяга от тоя баланс. Колкото по-човек е в едната крайност, толкова по-ще отиде в другата. Колкото по-тези две крайности се приближават една към друга (=баланс), толкова по-добре, но тук не е така.

Денс гърл, ти ще постигнеш целта си много бавно, ако изобщо успееш. Нямаш истинската мотивация, нямаш воля, прекалено чувствителна си. Живота е жив, нищо не е константа, затова е шарен. Не казвам, че няма да се научиш, но ще го направиш по-трудния и болезнен път (лошо няма де), изборът е твой, а правилният избор е производна на грамотността.

Цунки.

Мнението беше редактирано от maria на 22.09.10 07:24.

22.09.10
07:33

Мария, изобщо не ме познаваш, така че не ми казвай какво имам, какво нямам, какво мога и какво не ...
Ако си песимистична към себе си, не наслагвай това и на мен.

22.09.10
07:49

казано от dance_girl на 22.09.10, 07:33:

Мария, изобщо не ме познаваш, така че не ми казвай какво имам, какво нямам, какво мога и какво не ...
Ако си песимистична към себе си, не наслагвай това и на мен.

Проблемът при теб е че не можеш да търпиш критики. Сърдиш се като малко дете. Тук няма място за сръдни и за заяждане..
Ти просто си наумяваш нещо, пускаш добронамерените съвети на чужди хора покрай ушите/очите си... и си правиш пак твойто, което е безрезултатно.

Поздрави!

22.09.10
08:32

Не съм тук, за да се заяждам с когото и да било, най-малкото не ми е в природата. Не подминавам с лека ръка съветите, които ми се дават, но подлагам всичко на подробно преосмисляне, защото първо не съм пионка, която всеки може да премести накъдето пожелае, и второ - забивали са ми много ножове в гърба, поради което се доверявам трудно на хората.

Вчера и днес са ми много трудни дни. Трябва да взема изключително отговорни и съдбоносни за мен решения.
Никак не ми е лесно, защото за пореден път ще трябва да се разделя с единственото нещо, което ми носи щастие за момента
/а именно танците/, за да мога да си завърша нормално последната година в университета.
Не можах да си намеря работа, с която да съчетавам всичко, а вече е крайно наложително да започна такава.
Единственият ми вариант сега е да работя 2/2 и да пропускам от време на време лекции, което няма да е голям проблем.
Но при такова работно време е абсурд да започвам танците, защото това означава да отсъствам от 50 % от репетициите,
което е още по-голям абсурд за мен. Ако ще правя нещо, трябва да съм на 100% отдадена, иначе е губене на време.
Общо взето ме очаква някакво супер скучно ежедневие - работа и лекции.

Очевидно и за тези 6 седмици не направих нищо и с визията си. Затова няма да си поставям никакви срокове вече, но
ще се боря оттук нататък със зъби и нокти за себе си.
Преди време имах период от 2 години, в които трябваше да се
разделя с танците, но и за миг не съм преставала да искам да се занимавам с това, да гледам и търся информация.
И благодарение на силното желание и визуализация, когато започнах след това бях много по-добра от преди. Останах
смаяна от себе си, защото правих неща, които преди не можех, сякаш съм тренирала здраво през тези 2 години, а
реално не съм.
Затова си обещавам, че следващия път ще се завърна с гръм и трясък, още по-добра, преобразена изцяло и всичко, което ще правя
дотогава, ще е посветено на тази моя цел и мечта.

Така, че моля без песимизъм в този дневник!

————————————————————————————————————————-
Не се страхувай, че ще те стъпчат, защото стъпканата трева се превръща в ПЪТЕКА!!!

22.09.10
08:41

Успех :) мн хубави думи ... най - важното в живота е страстта и да гониш целите си, ако те те правят щастлива :) бъди благодарна,че си открила какво ти харесва , някой хора търсят тази страст цял живот ;) а доколкото до таците винаги късно вечер или като останеш сама може да танцуваш, това не е нещо което ще загубиш щом го носиш в себе си ... може да става все по хубаво ... и както казах УСПЕХ :)

22.09.10
08:42

Нищо не носи повече успех от самият успех.С времето човек постига толкова успех, колкото очаква от себе си!

22.09.10
08:44

Благодаря ти, Mayweda!  :)

Мда хубави думи ама трябваше да ви разкаже какви трудности и предстоят за да я оставите намира с тва’ хранене и тренировки ... иначе пак щеше да има негативи... някой просто трябва да се успокоят Много, защото не всеки път различен от техния е грешен ! Пък аз колко лош денсер съм да не ти говоря...

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 22.09.10 08:46.

22.09.10
08:46

Благодаря, Madboy! :)

22.09.10
08:48

Извинявам се за английския,но....  Never let the odds keep you from doing what you know in your heart you were meant to do. :) :) :)

22.09.10
09:10

“Не позволявай на страха от топката да те лиши от удоволствието на играта” :)
Но общо взето, трябва да правиш нещата така, че да ти носят “КЕФ”, няма ли го него...

22.09.10
09:22

Благодаря ви, много!  :)
Разплакахте ме вече  ;(  :)

Кристиянчо, човек ако има желание, винаги може да се научи да танцува  :)

Инес, цял живот се боря точно с това. И ще продължавам да го правя  :)

22.09.10
09:28

http://vbox7.com/play:64ae4b94
http://vbox7.com/play:2d23bd7b
http://vbox7.com/play:1587ea61
Поздрав ;)

Мнението беше редактирано от Madboy на 22.09.10 09:29.

казано от dance_girl на 22.09.10, 09:22:

Кристиянчо, човек ако има желание, винаги може да се научи да танцува  :)

quote]

да де ама мене няма кой :(

22.09.10
09:50

И аз съм съгласна с по-горното мнение :) Аз лично също много пъти е трябвало да избирам между нещо, което много обичам да правя и нещо, което е прието, ч етрябва да правя....аз лично винаги правя чудеса от храброст, за да съвместя всичко и понякога както последната година ми коства малко здравословни проблеми от претоварване,но иначе и аз смятам, че никога н ее късно да правиш това което искаш...както се казва отсъствието е пробен камък за привързаността...отнася се както за взаимоотношенията между хората, така и за другите неща, които са част от живота ни :) Аз вярвам, че трудностите в живота са нещо като проверка колко точно искаме и дали наистина искаме да постигнем целта си. Ако наистина искаш нещо, винаги ще намериш начин, за да го постигнеш :) И понякога крачката назад, може да значи просто, че се засилваш ;) :) Успех! :)

22.09.10
13:47

Благодаря на всички, които се включиха!  :)
Наистина ще използвам крачката назад, за да се засиля  :)

22/09/2010г

- овесена питка
- 2 пълнозърнести филии хляб, кашкавал, домати
- кисело мляко, 4 огромни смокини  :P
- 2-3 варени яйца, кашкавал, домати, краставици

————————————————————————-
Колкото и да им чистиш, прасетата са си прасета ...

dance_girl, не бива да имаш такива притеснения. Има варианти за всичко, не мисли, че се налага да изоставиш любимото си занимание завинаги. Винаги има алтернативни пътища и резервни варианти, по които да вървиш. ОК, някои от тях са заобиколни и/или не особено приятни, но вървиш... което винаги е по-добре от това да спреш. Казвам ти това, защото съм човек, който преди един месец започна своята 20-та (!!!) спортно-състезателна година. Трудно ми е да опиша броя на затрудненията, които са ме застигали през тези години. Е, никое от тях не успя наистина да ме спре и аз останах в играта. Причини да спреш с танците тепърва ще имаш - все повече и повече. Прекратяването на заниманията ти с танци ще стане тогава, когато загубиш желание да танцуваш, не преди това.

22.09.10
14:21

Благодаря ти, Кольо!  :)
Надявам се раздялата ми с танците да не е много дълга. Въпреки всичко аз ще продължавам да се боря.

PS: Днес само ме разплаквате, еййй  :*

22.09.10
16:58

Поздрав за всички!!!
Enjoy :)

23.09.10
05:24

казано от Madboy на 22.09.10, 09:10:

“Не позволявай на страха от топката да те лиши от удоволствието на играта” :)
Но общо взето, трябва да правиш нещата така, че да ти носят “КЕФ”, няма ли го него...

Най-интересното е че когато е така и резултатите идват незабелязано и са страхотни :)

23.09.10
07:03

Всичко започва с ума. Когато решиш да направиш “промяна” трябва да останеш ангажиран с тази промяна. Проблемът е, че ние сме фокусирани върху външни неща, които не можем да контролираме: другите, колата, къщата, наши си други неща и т.н. А единственото нещо, върху което трябва да се съсредоточим е волята ни.

Мнението беше редактирано от maria на 23.09.10 07:05.

23.09.10
07:25

казано от Мария Никифорова на 23.09.10, 07:03:

Всичко започва с ума. Когато решиш да направиш “промяна” трябва да останеш ангажиран с тази промяна. Проблемът е, че ние сме фокусирани върху външни неща, които не можем да контролираме: другите, колата, къщата, наши си други неща и т.н. А единственото нещо, върху което трябва да се съсредоточим е волята ни.

;(

“Всичко започва с ума...”

И ще продължа цитирайки....

“Нашата мисъл, нашето желание за такава мисъл, кара нещата (нашите мисли) да се материализират. Искаме визия, получаваме я, само ако силно я желаем и действаме, за да я материализираме! Просто е, стига да го проумеем и силно да го вярваме.

Това което търсим, не е отвън, а вътре в нас! Това е нашата мечта, това чувство, което когато затвoрим очи и си представяме. Красиво е, нали? “

Белчо Христов

Линк: http://www.belchohristov.com/5979.html

dance_girl само напред!!! :D

Мнението беше редактирано от pepitas на 23.09.10 07:26.

23.09.10
09:17

:)  Ейй, хора  (sun)  чувствам се като преродена след вчерашния ден  :)
Направо нямам думи ...  :)  Като, че ли изхвърлих тонове товар от плещите си  (whew)
Много благодаря за подкрепата!!!

Когато човек не гони срокове и остави нещата да се случват по-естествено и натурално, ей т`ва е друго нещо ...  :D

Поздравчето за днес - Sweeet DreAms :)

Приятен и успешен ден на всички!  :)

23.09.10
14:00

23/09/2010г

ХРАНА:

09:30 – 5 сл мюсли, кафе с 2 сметанки
11:30 – купичка кисело мляко с 2 огромни смокини
13:30 – салата /зеле, червени чушки, домати, магданоз, сладка царевица, зехтин/, сушени плодове /1 смокиня, 1 кайсия, 2 сини сливи, 1 кръгче ябълка/
16:00 – 2 сушени сливи, купичка кисело мляко с 2 огромни смокини, 6 белени бадема, 1 чл мед
18:00 – 2 яйца, салата /зеле, червени чушки, домати, магданоз, зехтин/, кисело мляко

Леко прекалих с плодовете, но не можах да им устоя  :P

23.09.10
14:36

Здравей и от мен , @Денс Гърл .

Чета ти дневника с интерес - въобще не е скучен :)  .
Съжалявам че поста ще е в тон с останалите , но в менюто пак няма белтък и вероятно повечето
ще го определят като жив глад.

Поздрави и хапвай мръвка.

23.09.10
15:03

Радвам се, че имам читатели  :D
Всъщност за мен това си е дневник в пълния смисъл на думата, не записвам само храна и тренировки, а и голяма част от емоционалните състояния, през които преминавам /е, спестявам си някои подробности  :) , но все пак те са си вече твърде лични/.
И така, на който му е интересно да чете, на който не му е - просто да не го прави  :P

23.09.10
21:26

:) важното е, че ти доставя удоволствие ;) и ти помага дневника........ и аз си изливам мъките вътре :)

24.09.10
09:58

казано от dance_girl на 23.09.10, 14:00:

23/09/2010г

ХРАНА:

09:30 – 5 сл мюсли, кафе с 2 сметанки
11:30 – купичка кисело мляко с 2 огромни смокини
13:30 – салата /зеле, червени чушки, домати, магданоз, сладка царевица, зехтин/, сушени плодове /1 смокиня, 1 кайсия, 2 сини сливи, 1 кръгче ябълка/
16:00 – 2 сушени сливи, купичка кисело мляко с 2 огромни смокини, 6 белени бадема, 1 чл мед
18:00 – 2 яйца, салата /зеле, червени чушки, домати, магданоз, зехтин/, кисело мляко

Леко прекалих с плодовете, но не можах да им устоя  :P

Ще цитирам: (wait)

За да държите инсулиновите нива ниски трябва да комбинирате бавноусвояващ се протеин със сложни въглехидрати – на всяко хранене! Това е много важно. Ако искате да се загубите мазнини, яжте протеини и по малко въглехидрати на всяко хранене.”

Протеини и мазнини
Избирайте източници на протеини с ниско съдържание на мазнини. Не се опитвайте да ограничите мазнините. Мазнините не ви правят „мазни”. По-голямата част трябва да са есенциални мастни киелини. Трябва нивата на протеини и есенциално мастни киселини в диетата ви да са високи, за да се избегне загубата на мускулна тъкан
.”

За деня: (dull)
Имаш почти нулеви сложни въглехидрати ....“5сл. мюсли”
Прекалено прости въглехидрати.
И никакъв протеин

Прочети цялата статия ето тук. http://www.belchohristov.com/6808.html.
За да разбереш, защо е нужно да включиш в менюто си протеин и въглехидрат (сложни и прости).
За зеленчуците нямам забележка.  :D

Лек ден! ;)

Мнението беше редактирано от pepitas на 24.09.10 10:00.

24.09.10
10:15

Здравейте в този слънчев ден  (sun) ! Днес се чувствам по-лека и прибрана, вижда се разлика, а кантарът почти не е мръднал. Надявам се да има в такъв случай свалени мазнинки  :)
Другото странно е, че ме гони голяма жажда  :) , само до 12 часа съм изпила 1,5 литра вода  :D

24/09/2010г

ХРАНА:

09:30 – 5 сл мюсли, кафе с 2 сметанки, 1 чл кондензирано мляко
12:30 – омлет /2 яйца, резен шунка, парче сирене, малко масло, червени чушки, 1 сл царевица, магданоз/
15:30 – кисело мляко, палачинка /1 яйце, сусамово брашно, сушени плодове/
18:00 – 150г филе пангасиус, готвено на фурна прясно зеле

———————————————————————————————-
Поздравът за днес е в тон с времето и моето настроение  :)
The way you are :P

PS: Как да не обичаш танците  :) , просто ... NO WAY :)

Мнението беше редактирано от dance_girl на 27.09.10 08:13.

24.09.10
10:22

Мерси, Pepitas!
Чела съм я статията, днес мисля, че е по-добро менюто  :)

25.09.10
14:43

Здравейте!  :)
Днес съм много надъхана, много щастлива ииииии в супер настроение  :D
Да кажа, че утре започвам нов режим на хранене за АКТИВНО сваляне на килограми. Благодаря на човека, който ме подкрепи и ми помогна със съвети /той си знае кой е/  :*
След като посваля, ще се боря за релеф и така  :)

25/09/2010г

- кафе с мляко, мюсли
- кашкавал, салата
- кафе с мляко, малко черен шоколад
- моцарела, салата

—————————————————————————————-
Танц на деня:
Not myself tonight :P

25.09.10
14:52

Само не започвай от утре, почни още сега  :) .

25.09.10
15:07

Ами, горе-долу съм си почнала. Няма да е нещо кой знае колко по-различно откъм видове храни, а по-скоро различни съотношения - повече от едни и по-малко или ограничение на други.  :)
Обичам да се чувствам така, направо ще се пръсна от ендорфини, серотонини и всякакви други *ини  :D
Ииииии спамя яко по чуждите дневници днес, sorry на потърпевшите  (wasntme)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1