26.09.10
22:09
Здравйте, здравковци!:)
На 21г съм.. 178см, 60кг. - Имам почти година стаж във фитнеса, но прекъснах за лятото (студентска бригада) и се върнах хилка:) Преди тренирах по различни програми и качвах доста бавно ММ като накрая го бях докарал до 68кг.. сега мисля, че съм към 60, а се чувствам 40:)
Четох доста, слушах доста и накрая пак не мога да реша каква точно програма да следвам във фитнеса.. Мисля, че 3 дни в седмицата е добре като за начало - през ден,за да има почивка и съответно мускула да расте.. Следвах това:
# първи ден - гърди, рамо, трапец, корем
# втори ден - почивка
# трети ден - гръб, крака
# четвърти ден - почивка
# пети ден - бицепс, трицепс, корем
# шести ден - почивка
Източник: Покачване на мускулна маса в три дни! http://www.bb-team.org/workout/1289#axzz0maHRoyU9
Пише си че не е за младите кучета, но пренебрегнах това и не знам дали е имало ефект, защото я следвах за около месец и след това заминах.. сега само това ми се върти в главата и нищо др..
Ще съм благодарен, ако някой помогне! Имам огромно желание да кача ММ и приемам всякакви съвети!
Благодаря предварително!
27.09.10
06:13
ЯЖ!!
27.09.10
07:33
казано от Miro Gi4ev на 27.09.10, 06:13:
ЯЖ!!
х2 (чесно да ти кажа яденето е доста по-важно от програмата... ;) а един съвет не прави крака и гръб в 1 ден... ;) )
Мнението беше редактирано от johny_trevata на 27.09.10 07:34.
27.09.10
12:34
Яж братле !!!
Яденето ясно:)
5-6 пъти на ден.. само пилешко, риба (1 път в седмицата мин. - сьомга, лаврак,пастърва..), картофи,ориз, 4-5 яйца (не повече от 3 жълтъка), плодове и т.н., плодови шейкове с протеин-а и т.н.
Яденето съм го почнал здраво:)
Но трябва и правилно да тренирам, затова питам, защото, ако не е правилно резултатите ще идват много бавно.. или въобще няма да ги има:)
тоя сплит няма да ти свърши работа - доста нанагорно ще ти дойде да тренираш качествено половината тяло в единия ден и другата половина в следващия ... по каква причина си отделил един от трите дена само за ръце? те ли са ти най-големия проблем (защото според мен не е така)?
за храненето - не пренебрегвай телешкото и свинското ;)
Три пъти в седмицата кръгови тренировки, изградени изцяло от базови упражнения, като се опитваш да стоиш в интервала 6 до 8 повторения на серия.
Базови упражнения - Клек, Мъртва Тяга, Лежанка, Раменни преси, Гребане със щанга, Бицепсово сгъване от стоеж
Пет пъти на ден кръгови тренировки на маса, изградени изцяло от базова храна и напитки, като се опитваш да изядеш поне два пъти собственото си тегло в протеини.
Базова храна - Месо, Яйца, Млечни продукти, Ориз, Картофи, Зеленчуци, Плодове, Ядки.
Мнението беше редактирано от Timon на 28.09.10 14:07.
28.09.10
15:20
За три дена тренировки слагаш големите мускули (гръб,гърди,крака) и към тях добавяш рамена,бицепс и трицепс
1.гърди + трицепс
2.гръб + бицепс
3.крака + рамо
това е пример варианти има 3,4 поне гледай да си с въглехидратите на + ( да са в повече) в сравнение с нормалния дневен прием
http://www.bb-team.org/articles/1542/#axzz10pzWnc8K <—удари едно око на тая статия ако не си я прочел до сега
Аз съм на следната програма :
1.Гърди + бицепс + Рамо
2.Гръб + Трапец + Трицепс
3.Трицепс + Бицепс
Може да няма крака ,обаче лично аз не виждам смисъл да се тренират краката .. Пък ако има , с удволствие ще изчакам някой да го напише ..
http://www.facebook.com/pages/Az-ne-treniram-kraka/179306913028?ref=search
мястото за теб :P
Не бе, никакъв смисъл няма. Краката са безполезна мускулна група, не знам изобщо за какво са му на човек крака. Не са изобщо толкова важни като ръцете например.
29.09.10
09:07
казано от 0tka4enk0 на 29.09.10, 08:53:
1.Гърди + бицепс + Рамо
3.Трицепс + Бицепс
Може да няма крака ,обаче лично аз не виждам смисъл да се тренират краката .. Пък ако има , с удволствие ще изчакам някой да го напише ..
Няма смисъл, така е. Краката тренират хора, които искат да са здрави, силни и т.н. Докато тези, за които в по-важно да кажат, че са на сплит, отколкото да им личи, че физическото им развитие вече е за сплит - те нямат нужда да тренират крака.
Някои обичат да се хвалят, че са на сплит. След други жените се обръщат и се наслаждават на красивите им тела...
Между другото - може да казваш, че си на сплит и без въобще да тренираш. Горе-долу ефектът върху тялото ти ще е същия, ако не правиш крака и нямаш тяга и клек. Освен ако не си на стероиди, но това вече е друго нещо и не се обсъжда тук.
Поне докато бодибилдингът и фитнесът не се прекръстят на сплитинг и сплитнесс, най-важното в тях ще е да си здрав и с изградено тяло. Т.е. критериите добра ли е програмата ти си остават дали качваш/чистиш и дали ставаш по-здрав и работоспособен, а не дали си на сплит или не. Сплит, с който качваш по-малко килограми на година, отколкото се качва рейтънгът на Бен Ладен в САЩ, не бих казал, че е работещ.
Е, ще се хвалим или ще тренираме?
1.Гърди + бицепс + Рамо
3.Трицепс + Бицепс
Пич ще ти дам един сьве този сплит е смешен прависи го но него пиши че ставаш смешен :D
29.09.10
15:19
1.Гърди + бицепс + Рамо
3.Трицепс + Бицепс
1.Краката са мускул
2.Краката са голям мускул
3.Краката помагат на всичко останло да расте
4.Гърди,рамо и бицепс в един ден - тва’ е ....