ММ :)

26.09.10
22:09

Здравйте, здравковци!:)
На 21г съм.. 178см, 60кг. - Имам почти година стаж във фитнеса, но прекъснах за лятото (студентска бригада) и се върнах хилка:) Преди тренирах по различни програми и качвах доста бавно ММ като накрая го бях докарал до 68кг.. сега мисля, че съм към 60, а се чувствам 40:)
Четох доста, слушах доста и накрая пак не мога да реша каква точно програма да следвам във фитнеса.. Мисля, че 3 дни в седмицата е добре като за начало - през ден,за да има почивка и съответно мускула да расте.. Следвах това:

# първи ден - гърди, рамо, трапец, корем
# втори ден - почивка
# трети ден - гръб, крака
# четвърти ден - почивка
# пети ден - бицепс, трицепс, корем
# шести ден - почивка
Източник: Покачване на мускулна маса в три дни! http://www.bb-team.org/workout/1289#axzz0maHRoyU9

Пише си че не е за младите кучета, но пренебрегнах това и не знам дали е имало ефект, защото я следвах за около месец и след това заминах.. сега само това ми се върти в главата и нищо др..

Ще съм благодарен, ако някой помогне! Имам огромно желание да кача ММ и приемам всякакви съвети!
Благодаря предварително!

27.09.10
06:13

ЯЖ!!

27.09.10
07:33

казано от Miro Gi4ev на 27.09.10, 06:13:

ЯЖ!!

х2 (чесно да ти кажа яденето е доста по-важно от програмата... ;) а един съвет не прави крака и гръб в 1 ден... ;) )

Мнението беше редактирано от johny_trevata на 27.09.10 07:34.

TM

27.09.10
12:34

Яж братле !!!

28.09.10
13:16

Яденето ясно:)
5-6 пъти на ден.. само пилешко, риба (1 път в седмицата мин. - сьомга, лаврак,пастърва..), картофи,ориз, 4-5 яйца (не повече от 3 жълтъка), плодове и т.н., плодови шейкове с протеин-а и т.н.
Яденето съм го почнал здраво:)
Но трябва и правилно да тренирам, затова питам, защото, ако не е правилно резултатите ще идват много бавно.. или въобще няма да ги има:)

28.09.10
13:49

тоя сплит няма да ти свърши работа - доста нанагорно ще ти дойде да тренираш качествено половината тяло в единия ден и другата половина в следващия ... по каква причина си отделил един от трите дена само за ръце? те ли са ти най-големия проблем (защото според мен не е така)?
за храненето - не пренебрегвай телешкото и свинското ;)

28.09.10
14:03

Три пъти в седмицата кръгови тренировки, изградени изцяло от базови упражнения, като се опитваш да стоиш в интервала 6 до 8 повторения на серия.

Базови упражнения - Клек, Мъртва Тяга, Лежанка, Раменни преси, Гребане със щанга, Бицепсово сгъване от стоеж

Пет пъти на ден кръгови тренировки на маса, изградени изцяло от базова храна и напитки, като се опитваш да изядеш поне два пъти собственото си тегло в протеини.

Базова храна - Месо, Яйца, Млечни продукти, Ориз, Картофи, Зеленчуци, Плодове, Ядки.

Мнението беше редактирано от Timon на 28.09.10 14:07.

За три дена тренировки слагаш големите мускули (гръб,гърди,крака) и към тях добавяш рамена,бицепс и трицепс

1.гърди + трицепс
2.гръб + бицепс
3.крака + рамо

това е пример варианти има 3,4 поне гледай да си с въглехидратите на + ( да са в повече) в сравнение с нормалния дневен прием

http://www.bb-team.org/articles/1542/#axzz10pzWnc8K <—удари едно око на тая статия ако не си я прочел до сега

28.09.10
15:28

Клек след тяга - ъЪЪ ?

29.09.10
08:53

Аз съм на следната програма :

1.Гърди + бицепс + Рамо
2.Гръб + Трапец + Трицепс
3.Трицепс + Бицепс

Може да няма крака ,обаче лично аз не виждам смисъл да се тренират краката .. Пък ако има , с удволствие ще изчакам някой да го напише ..

29.09.10
08:59

http://www.facebook.com/pages/Az-ne-treniram-kraka/179306913028?ref=search
мястото за теб  :P

29.09.10
09:00

Не бе, никакъв смисъл няма. Краката са безполезна мускулна група, не знам изобщо за какво са му на човек крака. Не са изобщо толкова важни като ръцете например.

казано от 0tka4enk0 на 29.09.10, 08:53:

1.Гърди + бицепс + Рамо
3.Трицепс + Бицепс

Може да няма крака ,обаче лично аз не виждам смисъл да се тренират краката .. Пък ако има , с удволствие ще изчакам някой да го напише ..

Няма смисъл, така е. Краката тренират хора, които искат да са здрави, силни и т.н. Докато тези, за които в по-важно да кажат, че са на сплит, отколкото да им личи, че физическото им развитие вече е за сплит - те нямат нужда да тренират крака.
Някои обичат да се хвалят, че са на сплит. След други жените се обръщат и се наслаждават на красивите им тела...
Между другото - може да казваш, че си на сплит и без въобще да тренираш. Горе-долу ефектът върху тялото ти ще е същия, ако не правиш крака и нямаш тяга и клек. Освен ако не си на стероиди, но това вече е друго нещо и не се обсъжда тук.
Поне докато бодибилдингът и фитнесът не се прекръстят на сплитинг и сплитнесс, най-важното в тях ще е да си здрав и с изградено тяло. Т.е. критериите добра ли е програмата ти си остават дали качваш/чистиш и дали ставаш по-здрав и работоспособен, а не дали си на сплит или не. Сплит, с който качваш по-малко килограми на година, отколкото се качва рейтънгът на Бен Ладен в САЩ, не бих казал, че е работещ.
Е, ще се хвалим или ще тренираме?

29.09.10
09:14

1.Гърди + бицепс + Рамо
3.Трицепс + Бицепс

Пич ще ти дам един сьве този сплит е смешен прависи го но него пиши че ставаш смешен  :D

1.Гърди + бицепс + Рамо
3.Трицепс + Бицепс

1.Краката са мускул
2.Краката са голям мускул
3.Краката помагат на всичко останло да расте
4.Гърди,рамо и бицепс в един ден - тва’ е ....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1