методики за гърба

13.04.05
00:53

от другата седмиа започвам нова програма с два дена ръце и трябва максимално да намаля упражненията за другите мускулни групи за да не претренирам.притеснява ме тренировката за гръб - правя следното
1.скрупец отпред х4
2.т-щанга х4
3.скрипец отзад х4
обаче след малки изследвания на състоянието ми,установих,че тая тренировка яко ми влиза в бицепса,което много ме притеснява.какви упражнения мога да правя за да не натоварвам толкова бицепсите,но и да не зарежа гърба направо.да поясня - успоредка и лост нямам.

13.04.05
01:19

:!: мъртва тяга
:!: чукчета (но с хват отгоре, за да не натоварваш бицепсите)
:!: набиране с широк хват отпред (средна работа т.е. натоварва ги но не много)
:!: хиперекстензия

13.04.05
09:05

хм,за тягата и аз съм си мислил и най-вероятно ще я включа,чукчетата като ги правя натоварването ми идва същото като от т-щангата,другите два са изключени поради липса на уреди :(

13.04.05
09:48

[quote author=“freakster”]хм,за тягата и аз съм си мислил и най-вероятно ще я включа,чукчетата като ги правя натоварването ми идва същото като от т-щангата,другите два са изключени поради липса на уреди :(

Лост за набиране нямаш ли, защото това е супер упражнение, незаменимо.
Хиперекстензиите не ли леко вредни за кръста? /Да, знам, че по принцип всичко е вредно, но аз никога не съм гиправил и се чудя дали няма да вредят много... :? /

13.04.05
09:50

е няма да вредят нали се правят с прав кръст !

13.04.05
09:51

много ми е тежко като нямам лост,има един ама е на 5 минути път от залата и ще прецакам цялата тренировка ако ходя до там :cry:

13.04.05
10:00

[quote author=“freakster”]много ми е тежко като нямам лост,има един ама е на 5 минути път от залата и ще прецакам цялата тренировка ако ходя до там :cry:

Аз правя така, обаче се предвиждам с колело.  :lol: , не мисля, че прецаквам тренировката, дори мисля, че има доста плюсове.

Опитай

13.04.05
10:02

друго нещо си е колелото,ако имах и аз,щеше да е много по-лесно,не ми се тича,много ще се изморя и трена ще е непълноценен,дрго решение е че наблизо има една механичка,мога на гредите в двора да се набирам  :lol:

13.04.05
10:42

Тяга и чукове, това е. Или вместо чукове на скрипеца зад врат. То има и други варианти, но незная дали ще ти харесат (повечето хора отказват да се занимават). Примерно пуловър на скрипеца и/или ....има едно упражнение: прав, лек навед напред, ръцете отпуснати като във всяка има дискче, движение на прави ръце назад, докато стигнат равнината на трупа. Незная какво разбра (най-вероятно нищо  :D ), но ако искаш мога да го дообясня.

13.04.05
10:45

нещо като мъртвата тяга си го представям...

13.04.05
10:58

Мне, нищо общо няма. Прави се с много малка тежест, но е добро. въздействието му е нещо като разтварянето за рамене. С една дума глупост (никой да не се обижда :)  тука), освен ако не се използва за специфични цели, каквато е твоята в момента.
Представи си пулоувъра. Сега си представи движението да продължи, докато ръцете не достигнат трупа. После си представи как би изглеждал един пулоувър на скрипеца. А след това как ще е ако няма скрипец, а използваме дискове във всяка ръка.  Чакай... ще потърся някой линк :)

13.04.05
11:35

[quote author=“Martin”]....има едно упражнение: прав, лек навед напред, ръцете отпуснати като във всяка има дискче, движение на прави ръце назад, докато стигнат равнината на трупа. Незная какво разбра (най-вероятно нищо  :D ), но ако искаш мога да го дообясня.

По скоро на чукове прилича, но не с щанга и ръцете се изнасят назад вместо тежестта да се придърпва към тялото. При мъртвата тяга местиш трупа, а не ръцете. Много ми хареса упражнението, не бих се сетил за него никога.

Марто поправи ме ако греша.
1.
............O <-глава
..гръб->|
........... O <-диск
............/

2.
............ O <-глава
.гръб->./|
.диск..O.|
............./

Опитах се да направя една смешна ASCII картинка, Марто това ли е упражнението за което говориш (ако разбираш нещо от глупавата картинка де)

13.04.05
11:45

Хахахах  :lol:  Верно нищо не разбирам от картинката, обаче, xaoc, мисля, че си разгадал упражнението  :D То е съвсем просто, но не е популярно и трудно се обяснява. Така, като чукове, обаче с дискове в ръце (лекички) и ръката не се сгъва в лакетната става.

Поздрави!

13.04.05
11:56

значи тялото не го мърдам,стоя си приклекнал,(ама до каква степен) и си клатя само ръцете.май пак не успях да го разгадая :shock: .с дъмбели може ли да се изпълнява

13.04.05
12:09

Мда, май успя :lol:  , Ами наведен 45градуса някъде. Може и с дъмбели, но с дискове (2,5 - 5кг) е най-удобно. Ама пробвай и си прецени....

13.04.05
12:23

е,разбрахме се най-накрая :lol: .а ръцетедо каква височина да ги вдигам.има ли ефект това упражнение?с по 5кг ми се струва лекичко,ама не съм пробвал още,ще видим.Колко серии да го правя

13.04.05
12:32

Ама ръцете няма да ги вдигаш. Просто ги отпускаш и след това местиш назад. Може 3-5 х 8 да правиш. Може дори и по 12 повторения. Важното при това упражнение е да усетиш гърба, не да е тежко.

13.04.05
12:36

а аз защо го разбрах като се наведа да си вдигам ръцете така че да станат успоредни на гърба, и тогава да отпускам.ще видя как ще го усетя,все пак за маса тренирам,затова се учудих на леките килограми :lol:

13.04.05
12:47

Е да де, добре си го разбрал.
За масата имай предвид, че и само тежка тяга да правиш, гърба няма да “спадне”. Все пак опитай чукчетата и дърпането зад врат доколко ти товарят бицепса.

13.04.05
13:04

Все едно гребеш с дъмбел, само че не свиваш ръката в лакътя, а я изнасяш назад до хоризонтално положение. Тежестта не е казано каква да е, но просто и да искаш няма да можеш да използваш много големи тежести, упражнението е доста изолиращо.

Eто ти още едно упражнение, без участието на бицепса:
http://www.bodybuilding.com/fun/2002/straightarmpulldown1s.jpg
http://www.bodybuilding.com/fun/2002/straightarmpulldown2s.jpg

Все пак си мисля, че е малко безсмислено да наблягаш чак толкова на ръцете. Сам си забелязал, че бицепса отнася много работа при тренировката за гръб. Според мен, покрай гърба растат и ръцете. Така че, на практика вече имаш две тренировки за ръце ;) Не мисля, че ако товариш бицепса повече и по - често, ще порастне повече и по - бързо ;)

13.04.05
13:28

Това което е дал Петко нещо подобно и аз правя,само че под 45градуса с прави ръце.Много добре разтяга гърба,но  е за края на тренировката за донапомпване 2-3х12-15.Може да ползваш и едно друго.На долен скрипец наведен,единя крак е леко изпънат назад,на другия се облягаш с лакътя на свободната ръка.С другата хващаш Д-ръкохватката в надхват и дърпаш като накрая надвижението ръката е в неутрален хват.Псле сменяш.Наподобява движение на рязане с трион.Така е и известно-”Джага”.Дано си ме разбрал

SU

14.04.05
16:49

Моята програма:
Набирания широк хват 3x8 (тежа 90 кг)
Набирания тесен успореден хват 3x8
Гребане с дъмбел 3x10,10,8
Мечка 4x12 (от 1 до 3та серия качвам килата и на 4та връщам колкото са били 1вата)

Това са работните серии,на гребните имам по 1 серия зягрявка с малки кила.Тренирам гърба през 6 дена в самостоятелна тренировка и има много добър ефект.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1