13.04.05
19:49
Тренирам с два дъмбела в нас и се опитвам да кача малко мускулна маса. Гледам да се храня достатъчно, че дори и повече. Знам, че ще ми е трудно при тези условия и затова се обръщам за съвет относно следната програмка:
1ден - трицепс, бицепс и предм
1.разгъване от лег (с един дъмбел за двете ръце) 4х7-8
2.разгъване от стоеж с дъмбел (редуване на ръцете) 4х7-8
3.сгъване на дъмбели от стоеж последователно 4х8
4.сгъване на дъмбел от стоеж с успореден хват 4х8-9
5.разгъване за предмишница с дъмбел 3х10
6.сгъване за предмишница с дъмбел 3х10
2ден - почивка
3ден - рамо и гърди
1.лицеви опори с вдигн крака (като загрявка) 3х25
2.повдигане на дъмбели от лег 4х8
3.разтваряне на ръцете в страни с дъмбели 4х7-8
4.разтваряне на ръцете напред с дъмбели 4х7-8
5.пулоувър
4ден - корем и крака
1.коремни преси с тежести 3х25-30
2.клек с тежести 3х15
5ден - почивка
следва отново така
1во големите м групи се тренират преди малките не ми се обяснява защо
2ро не го виждам гърба верно че с 2 дъмбела... нямаш ли лост или някаде близо до вас ако има ...?
3то мн ама твърде мн серии за ръце правиш!
мммм.... кво още
13.04.05
20:10
Да, объркал съм се - 1ви с 3ти ден са разменени.
Иначе нещо няма ли да ми препоръчаш за ръцете, щом мислиш така.
еми ти си си избрал упр. само трябва да намалиш сериите да кажем за бицепс 3х8 2х8 2х8 иначе ще се претренира мускула и няма да расте :) трицепса също доста тежко го тренираш а на следваштата тренировка правиш гърди където пак се товари ...
Би ли споделил тези дъмбели по колко кг са, могат ли да се регулират, какви са ти силовите показатели спрямо дъмбелите. Много е трудно така от нищото да те посъветва някой. (Дъмбелите могат да са 5 и 50кг, което няма нищо общо...)
17.04.05
17:53
Нямах интернет и затова пиша чак сега.
Дъмбелите ми са регулират и мога да ги натоваря от 2дъмбела по 2,5(лоста) до 2х17,5кг.
За бицепс правя в момента с 16,25кг, трицепс 12,5 и 13,75, рамо 15кг(при разтваряне встрани), рамо 12,5 при разтв напред.
Данните ми са:21г, 176см, 67кг, гръд об 101, талия 80, ханш 94см, бицепс 35см (преди тренировка)
Здравей!
За начало размени дни 3и4. Ако упражненията за крака са достатъчно тежки, това ще стимулира тялото за тренировката на горната част на следващия ден.
За маса ти трябват тежки движения, а с тези дъмбели това е трудно постижимо. Да видим програмата:
1. Не зная как правиш първото упражнение за трицепс. Аз познавам немалко упражнения, но такова досега не съм виждал. Представям си какво може да е и ми се струва, че не носи желания ефект. Може да опиташ да разгъваш с двата дъмбела от лег, с паралелен (чуков) хват, като спускаш близо до ушите.
2. Накрая можеш да вкаваш 1-2 две серии тилно опори за трицепса. Или да ги правиш в по-малко повторения (6). Качвайки краката на висока повърхност, трудността расте.
3. Друг варианти на упражнения са разгъване от стоеж с един дъмбел, както и кикбек с дъмбел. А лицевите опори с доближени длани товарят трицепсите зверски. Във всеки случай недей да залагаш на много упражнения. 2-3 е оптимално в случая.
4. За бицепса също има доста упражения. Пробвай някои по-различни движения, виж кое как ти се отразява.
5. За маса можеш да правиш по около 6 повторения. Ако нямаш достатъчно тежести прави 5-6серии с по-къси почивки. Но нека това да е в едно от упражненията. Отнася се за всички мускулни групи.
6. Корема и краката не ги товариш достатъчно ми се струва. Има доста упражнения без теежсти, които ще те накарат да се почувстваш все едно си бил в залата :) Поразгледай из сайта и форума, има много варианти за упражнения на краката и корема.
Това е засега.
Поздрави!
18.04.05
14:40
Искам да попитам дали правилно разбрах нещо и дали други също мислят така: При положение, че блъскам за маса, е най-добре да правя по едно упражнение за мускулна група 3серх6повт и едно-две 3серх8повт (що се отнася за мускулните групи на ръцете) :?:
Моля ако някой има идеи в тази насока да даде съвети :idea:
Тъй като тренираш вкъщи трябва да измислиш начин за по-пълноценно натоварване, но без да претренираш. За ръцете прави 1 упражнение 5-6серии по 6-8 повторения и още едно както досега. За другите групи по 2 упражнения 3 серии 8 поторения. Това са само примери, разбира се ще приспособиш нещата така, че на теб да ти е добре.
Поздрави