Домашната ми програма

HR

13.04.05
19:49

Тренирам с два дъмбела в нас и се опитвам да кача малко мускулна маса. Гледам да се храня достатъчно, че дори и повече. Знам, че ще ми е трудно при тези условия и затова се обръщам за съвет относно следната програмка:

1ден - трицепс, бицепс и предм
  1.разгъване от лег (с един дъмбел за двете ръце) 4х7-8
  2.разгъване от стоеж с дъмбел (редуване на ръцете) 4х7-8
  3.сгъване на дъмбели от стоеж последователно 4х8
  4.сгъване на дъмбел от стоеж с успореден хват 4х8-9
  5.разгъване за предмишница с дъмбел 3х10
  6.сгъване за предмишница с дъмбел 3х10
2ден - почивка
3ден - рамо и гърди
  1.лицеви опори с вдигн крака (като загрявка) 3х25
  2.повдигане на дъмбели от лег 4х8
  3.разтваряне на ръцете в страни с дъмбели 4х7-8
  4.разтваряне на ръцете напред с дъмбели 4х7-8
  5.пулоувър
4ден - корем и крака
  1.коремни преси с тежести 3х25-30
  2.клек с тежести 3х15
5ден - почивка

следва отново така

13.04.05
20:02

1во големите м групи се тренират преди малките не ми се обяснява защо
2ро не го виждам гърба верно че с 2 дъмбела... нямаш ли лост или някаде близо до вас ако има ...?
3то мн ама твърде мн серии за ръце правиш!

мммм.... кво още

HR

13.04.05
20:10

Да, объркал съм се - 1ви с 3ти ден са разменени.
Иначе нещо няма ли да ми препоръчаш за ръцете, щом мислиш така.

13.04.05
20:49

еми ти си си избрал упр. само трябва да намалиш сериите да кажем за бицепс 3х8 2х8 2х8 иначе ще се претренира мускула и няма да расте :) трицепса също доста тежко го тренираш а на следваштата тренировка правиш гърди където пак се товари ...

14.04.05
09:48

Би ли споделил тези дъмбели по колко кг са, могат ли да се регулират, какви са ти силовите показатели спрямо дъмбелите. Много е трудно така от нищото да те посъветва някой. (Дъмбелите могат да са 5 и 50кг, което няма нищо общо...)

HR

17.04.05
17:53

Нямах интернет и затова пиша чак сега.
Дъмбелите ми са регулират и мога да ги натоваря от 2дъмбела по 2,5(лоста) до 2х17,5кг.
За бицепс правя в момента с 16,25кг, трицепс 12,5 и 13,75, рамо 15кг(при разтваряне встрани), рамо 12,5 при разтв напред.
Данните ми са:21г, 176см, 67кг, гръд об 101, талия 80, ханш 94см, бицепс 35см (преди тренировка)

18.04.05
11:47

Здравей!
За начало размени дни 3и4. Ако упражненията за крака са достатъчно тежки, това ще стимулира тялото за тренировката на горната част на следващия ден.
За маса ти трябват тежки движения, а с тези дъмбели това е трудно постижимо. Да видим програмата:
1. Не зная как правиш първото упражнение за трицепс. Аз познавам немалко упражнения, но такова досега не съм виждал. Представям си какво може да е и ми се струва, че не носи желания ефект. Може да опиташ да разгъваш с двата дъмбела от лег, с паралелен (чуков) хват, като спускаш близо до ушите.
2. Накрая можеш да вкаваш 1-2 две серии тилно опори за трицепса. Или да ги правиш в по-малко повторения (6). Качвайки краката на висока повърхност, трудността расте.
3. Друг варианти на упражнения са разгъване от стоеж с един дъмбел, както и кикбек с дъмбел. А лицевите опори с доближени длани товарят трицепсите зверски. Във всеки случай недей да залагаш на много упражнения. 2-3 е оптимално в случая.
4. За бицепса също има доста упражения. Пробвай някои по-различни движения, виж кое как ти се отразява.
5. За маса можеш да правиш по около 6 повторения. Ако нямаш достатъчно тежести прави 5-6серии с по-къси почивки. Но нека това да е в едно от упражненията. Отнася се за всички мускулни групи.
6. Корема и краката не ги товариш достатъчно ми се струва. Има доста упражнения без теежсти, които ще те накарат да се почувстваш все едно си бил в залата  :) Поразгледай из сайта и форума, има много варианти за упражнения на краката и корема.
Това е засега.
Поздрави!

HR

18.04.05
14:40

Искам да попитам дали правилно разбрах нещо и дали други също мислят така: При положение, че блъскам за маса, е най-добре да правя по едно упражнение за мускулна група 3серх6повт и едно-две 3серх8повт (що се отнася за мускулните групи на ръцете) :?:
Моля ако някой има идеи в тази насока да даде съвети :idea:

18.04.05
15:00

Тъй като тренираш вкъщи трябва да измислиш начин за по-пълноценно натоварване, но без да претренираш. За ръцете прави 1 упражнение 5-6серии по 6-8 повторения и още едно както досега. За другите групи по 2 упражнения 3 серии 8 поторения. Това са само примери, разбира се ще приспособиш нещата така, че на теб да ти е добре.
Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1